- Konu Sahibi nazlisandal
-
Yemin ediyorum sinirlendim hem de çok... Bu nasıl bir yüzsüzlüktür ya bugün yarın doğuracak birine yatılı geliyorsun... Yuh artık yuh... Misafir ağırlamayı bırak evde kendimize iş yapamıyoruz ya.. Ben bugün zar zor bi yemek yaptım belimin ağrısından duramıyorum... Seni hiç düşünemiyorum...Eşine sinirini de anlıyorum, kabul etmemesini beklerdim ben de olsam. Edince bağrınırdım. Hiç kendini yoracak bişeyler yapma bence hazır bişeyler alın ağırlayın hiç de öyle ağırlayacağım diye kendini kasma, bırak yüzünden anlasınlar yorgunluğunu, ağrını sızını...
Canım zaten basbas bağırıp durdumama ne fayda. Aksi gibi bugün ağrım çok var ne yapacağmı bilmiyorum sinirden kuduruyorum zaten. Eşime dedim ne yapıyorsan yap git markete ne yemek yapacaksan al benden hiçbirşey bekleme. Kendime hayrım yok inan oturamıyorum bile artık sürekli yatıyorum. Yanlarında nasıl oturup kalkıcam bilmiyorum ayyy. Yani insanlar gerçekten bencil ya sanki kaçıyor burası doğumdan sonra gelip görsen ne olur sanki. Çok süper bir yer burası kuş konduruyor gelenlere tövbe Yarabbim ya. Vallahi bu kadar kıt beyinliler bana mı denk geliyor nedir ,bu ara hepsi üst üste geldi. Birşey değil bebeğim çok geriliyor içimde tam son haftalarımda rahat şekilde geçireceğime hamileliğimi şu hale bak. Zaten ruh halim duman birde bu şahıslar çıkıyor böyle ayyy sinirden titriyorum resmen ya.
Seneeeeeeem gitmediler mi daha
Canım evi topladık anca oturdum. Çok şükür gittiler ama bende kendimden gittim. Ne kadar eşim fazla iş yaptırmasada illa ki bende iş yaptım ve şuanda berbat durumdayım. Yok ben bu haftaki kontrolden sonra eve dönmemeye karar verdim benim evde olduğumu gördükçe birileri geliyor. Annemlerde kalıcam artık çünkü gerçekten akşam oturmasına dahi gelicek olan misafiri kaldıramayacağım. Belim uyuştu resmen, evin içi sıcak beni zaten ateş basıyor. İnan artık yürürken denge sorunu yaşıyorum penguenlerden daha beter yürüyorum:) Ayyyy çok yorgunuuuummmm.
Bu arada kandilin mübarek olsun canım. Allahım ettiğin duaları kabul etsin. İnşallah yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. Allahım hayırlı, kolay doğumlar nasip etsin.
Hadi geçmiş olsun canım... Tahmin edebiliyorum. Bugün eşim camları sildi. E ben e hadi dedim bi tepsi bişey yapayım bari, ara ara yapıp dolaba atmıştım misafirler gelince koymak için. İnanır mısın o koca evin camlarını bitirdi ben anca yaptım bi tepsi hamur işini... O kadar ağırlasmısız ki. Her hareketimiz agır cekim. Sen aklımdaydın hep bugün. Naptı acaba gittiler mi diye. Annenlerde kalman güzel fikir. Enazından sen de dinlenmiş olursun artık. Biz de haftasonu gideceğiz ya inşallah, ben de sanırım artık orda kalacağım...Doğuma kadar. eşim döner gibi geliyor babalık iznini falan alır doğuma 1 gün kala gelir. Öf öfffffffffffffffffffff düşündükçe sıkıntı basıyor zaten. Her gece her sabah her dakika aklımdan bin kez doğum yapıyorum. O süreç zorlu bir süreç bunun bilincindeyim... Şimdi de uykusuzuz ama enazından yatakta yatıyosun o zaman ilgilenmemiz gereken bir bebek olacak uykusuzluk üstüne. Emecek mi, süt olacak mı, ağrım sızım ne zaman bitecek, misafirler ne zaman gelmeye başlar derken kafayı yiyorum. Sürekli ağlayasım var. Bu evimde son haftam olunca daha bi duygusallaşıyorum... Doktor 6 7 gibi derse sezeryanı dönsem mi acaba diyorum. hani 3 4 olursa dönmeye değmez de. İşin açıkcası sona yaklaştıkca benim psikolojim de sona geldi... Dayanamıyorum artık... Kandil bugün, çok dua edeceğim hepimize senin de kandilin mübarek olsun canım... Allah yardım etsin bizlere..
Sağol canım. Valla misafirler için hiç kendini yorma sakın ben hazır alıp geçicem sanırım. Çünkü uğraşıcak halim kalmadı. Dediğin gibi hayatım resmen ağır çekim oldu yürüyemiyorum bile artık. Valla bana sorarsan ben kalmanı tavsiye ederim annenlerde. Sonuçta son haftalarımız artık, sen sezeryan olucaksın ama Allah korusun bebişlere belli olmaz acil bir durum olur falan hastaneye ikimizde yakın değiliz. Hadi onu geçtim evde olunca mecbur iş yapmaya çalışıyorsun en basiti yemek mesela artık onu bile yapıcak dermanım kalmadı canım ama annenlerde olursan sana çok iyi bakıcak sende son haftalarını çok rahat geçireceksin. Yani ben bu yüzden gidicem annemlere birde durdukça birileri çıkıyor uğraşamıycam artık kimseyle.
Zaman yaklaştıkça bence bin tane şey düşünüyorum,düşündükçe içim sıkılıyor boğazıma yapışıyorlar resmen sanki. Son dönemler or geçermiş derlerdi gerçekten öyleymiş valla. Biran önce doğurayım diyorum, teyzemde doğurduktan sonra ki zorlukları görünce keşke içimde kalsaydı diyorsun dedi:)
Yahu yemin ediyorum şimdi sana yazarken mesaj geldi arkadaşın biri gittin mi burda mısın yazmış gitmeden görelim seni demiş. Şaka mı ya bu ,yoksa ben kabus fırtınasına mı girdim ne. Ya arkadaş neyimi göreceksiniz daha görmeyin beni ya. Benim annemlere gitmem kesin farz oldu.
Ben de zaten senin yazını da okuduktan sonra kalmaya karar verdim. En basiti hiçbişey yapmasan onu bunu alıp yerine koyuyorsun yok yemek derken gene iş yapıyoruz. Yok artık daha bişey yapmam önceden hazırladıklarım vardı hadi bir çeşit daha yapayım dedim öylelilke yaptım zaten yetmeyeni hazır alıcam. Hiç düşünemicem.Offff of sorma onu 20 gün önce doğum yapmış arkadaşım dedi dün. Bak ben hamileliğimin en kötü gününü bile arıyorum şuan demezmi. Karnında daha iyi diyor herkes.
Bu nedir arkadas yaaa? Sizin evi ziyaret müzesine çevirdiler!! Benim de öyle doğumdan önce son kez görüşmek isteyen arkadasım var, nasıl olsa altımızda da araba var diye, dedim tamam bi kafede otururuz bi yarım saat cok kalamam dedim. Hem dışarı çıkmış olurum ben de dedim o arakdasa. Napayım evde kimseye hizmet edemem. Sizin de araba var sahil ilçesi ya belki sen de öyle yapabilirsin sahil kenarı bi yerde görüsürsünüz. Aklıma bu geldi
Aynen öyle canım. Nasıl olsa annelerimiz bize kıyamayacakları için hiçbir iş yaptırmayacaklar bizde son zamanları dinlenerek geçiririz. Çünkü doğumdan sonra bizi baya zorlu bir maraton bekliyor olucak biraz güç toplayalım. Çünkü ben evde kaldıkça gücüm tükeniyor gibi geliyor bana.
Zaten böyle söyleyip korkutuyorlar insanı ya. Amaaaannn ne yapalım millet nasıl büyütüyorsa bizde büyütürüz ya. Çocuk için yanıp tutuşan insanları düşünüp kendimizi rahatlatmaya bakalım. Ya birde tedavilerle falan uğraşsaydık o daha da yıpratıcı olucaktı.
İnan canım öyle yaptılar. Bu ara herkese bizden yana gözüktüler. Bu geçen gün bahsettiğim çocuklu arkadaş. Hani bize gelmişlerdide kadın hiç yardımcı olmamıştı falan. Ya daha yeni görüştük neyimi görücen gitmeden işte aynıyım yani değişen birşey yok. Zaten çok ısrarcı olursa bende dışarıda görüşücem evde ağırlayamayacağım. Çünkü çocuk ortalığı mahvediyor. Cevap yazdım sancılarım var falan diye anlayana tabi. Sende iyi yapmışsın dışarda görüşmekle hem hava alırsın hemde evde yorulmazsın. Ama neden bu insanlar bu kadar anlayışsız ben ona takılıyorum. Mesela bu arkadaşa ben son 1 ayı kaldığında hiç gitmedim görüşelim diyede ısrarcı olmadım. Niye böyle yapıyorlar
Aynen dediğin gib oldu yemekle çorba yaptım ayaklarımın ağrısından duramıyorum. Eşim zatn 4 te çıkıyor, alışveriş de oluyor onları yapıp gelmesi 5i buluyor. O saatten sonra yapılıp da yenene kadar ben aclıktan ölüyorum. Ben yapardım diyor. Sen yaparsın da ne zaman.
Sabah beri onu bekliyorum biran önce gelsin diye. Alışverişlerin yarısını iptal ettirdim bir an önce gel artık ayaklarım ağrıyo masaj yaparsın diye. Geldi ama sinir küpüyüm.
Ben iç çamaşırcıdan 2 tane penye sütyen al demiştim 90 beden. Evde doğum sonrası giyerim diye. 3 tane emzirme sütyeni aldım hepsini öyle alacak halim yok diye. Ablam da normal penye sütyen taktı hep rahat oluyor diyordu. Almış gelmiş naylomunsu bişey, üstelik teki 30 tl. Nasıl sinir oldum o kadar para verceksem emzirme sütyeni alırım ne yap et git bunları ver paranı geri al dedim. Para iadesi yapmıyolarmış sanırım. Ben anlamam dedim. Çok sinirliyim.
Şimdi telefon etti. Güya en son cıkan modelmiş de ondan vermişler. Benim istediğim normal bi penye sütyen ben anlamam dedim. Onlardan varmış 1 tane al sen baska alma ben doktora gittiğimzde bakarım artık dedim. 10 tl ye almış. Zar zor da para iadesi almış. Yapamayız falan demişler ama biraz bastırınca olmuş Allahtan. İçim gitti ya. Abuk sabuk sütyen bir de görsen. O iki sacma seye 60 tl vercem işim yok da.
Aman iyi bari sevindim parayı kurtardığınıza. Valla eşlerimiz anlamazlar diye ayak üstü kazıklamaya çalışıyorlar ya. Tabi canım o kadar dandik şeye çok para.Biz gitsek tabi satamayacaklar hazır anlamayan müşteri gelmişken kaktıralım gözüyle bakıyorlar. Bakalım inşallah bizimkide değiştirebilir.
Daha yeni duştan çıktım yine ter içindeyim ya. Allah son aylarını yazın sıcağında geçireceklerin yardımcısı olsun valla.
Canım ya aklıma gelmişken sorayım. Siz oğlana hastane için kaç numara bebek bezi aldınız? Biz primanın 2 numarasını aldık 3-6 kg olanından. 1 numarasıda 2-5 kg acaba 1 numarasını mı alsaydık diye aklımdan geçirdim. Eşimede dedim acaba 1 numara mı alsaydık diye. O da bana bebek 3 kilonun üstünde doğacak ne gerek var 1 numarasına dedi. Kafam karıştı ondan soruyorum.
Evet aynen öyle. Hazır anlamayan müşteri diye kaktırmışlar. Ben zaten emzirme atleti aldığıma şimdi çok pişmanım. Su gibi ter içinde kalıyoruz ya. Zannetmiyorum atlet giyeceğimizi. Bari bi tane alsaydım diyroum 2 tane atlet aldım bir de. Elimde patlayacakmış gibi bir his var.Aminnn valla, biz şimdiden böyle ateş basması yaşıyoruz, temmuzda ağustosta doğuracaklar napacak bilmem..
biz 1 numarasını aldık canım, primanın bizimki de. 2-5 yazınca, 5 kilograma kadar diye düşünüp ben 1 numara aldım, ablama sormuştum o da 1 numara almış.Ama saçma değil mi o sayı aralıkları? 2 -5 3 - 6 olunca. Sonuçta 3 4 kglk bebekler ikisine giriyor. Öyle olunca biz 1 i aldık. Eğer içine sinmezse o elinde dursun nasıl olsa gene lazım olacak biraz büyüyünce, 1 numaradan da alırsın ilk hastane için
Canım illaki sonbahar gelince atlet giyicez bende 2 tane aldım. Fazla almamışız zaten ya yazın giymeyiz artık havalar soğuyunca başlarız giymeye.
İşte o sayı aralıkları çok saçma olduğu için zaten sorayım dedim. Olmazsa bizde 1 paket 1 numarasından alalım sonuçta 2 numarada lazım olucak ama şu bebek bezi işi gerçekten zormuş ya. Yani kilo aralıkları ve numaraları çok saçma geliyor bana.
Ayyyyy ateş basıyor beni ya. Ellerim,ayaklarım davul gib. Burnum kocaman oldu. Bugün böyle bir değişiğim ben ya resmen yanıyorum,birşey beni sıkıyor.
Bugün çok komik birşey oldu. Bizim paşa ayağını dayadı, bende ayağını gıdıkladım bakalım ne yapacak diye yahu resmen bildiğin gıdıklandı içimde nasıl dalgalanıyor, nasıl oynuyorEşime anlattım akşamda dayarsa öyle yap kameraya çekelim dedi:)
Doğru diyorsun sonbaharda giyeriz o zaman. Evet bebek bezini de bence kullandıkça öğreneceğiz gibi geliyor. Herşeyin acemisiyiz napalım...
Benim de dünden beri ayaklarım baya şiş, pek inmiyor da eskisi gibi. Eskiden yukarı kaldırınca falan inerdi. Anaaa demek bunu kocaman görünen bi ben değilmişim. :) Bir de doğumda öyle oluyor yaaaa. Ablamı doğumdan yarım saat sonra görünce ilk burnu dikkatimi çekmişti. Fotolarına bakıyorum baya kocaman olmuş şişmiş onun burnu doğumda. Şimdiden böyleyse doğumu düşünemiyorum :)
Aaaaaaaa bak sen demek gıdıklanıyor :) Ben de deniyceeem :) Ayağını dayamasını bekliyorum şimdi. Bekliyorum ya inadına dayamaz. Böyle ayak fazla belli değil ama bende sivri minik parca olunca ayak diye yorumluyorum senin nasıl??
Biz de şu hareketlenip karnımı dalgalandırdığı zamanları cekelim dedik bi türlü çekemedik ya doğmadan cekelim iyi hatırlattın
Valla canım geçen haftadan beri benimkiler inmiyor. Ne kadar uzatırsam uzatayım fayda etmiyor. Artık ellerimi yumruk bile yapamıyorum parmaklar kapanmıyor o derece yani.
Anaaaaaa doğumdan hemen sonra inmiyor mu bu burun? Yani çekileceğimiz fotoğraflarda bu burunla mı çıkıcaz şimdi? Tüh beee. Ben doğumdan hemen sonra geçer umuduyla bekliyordum. Peki canım ne zaman normale döner bu burun ya? Burnum resmen palyaço burnuna döndü bir rengi eksik:) Eşimde diyor senin burnun iyice büyüdü diye.
Öyle bir dayıyorki çıkacakmış gibi. Elimle dokunduğumda böyle minicik bir bölüm geliyor elime. Baktığımda eli olamayacak kadar büyük geriye bir tek ayağı kalıyor. Çünkü poposunu rahatlıkla ayırt edebiliyorum:) Bak dayarsa eğer mutlaka dene gerçekten çok komik oluyor ya.
Umarım dayarda bu akşam bizde çekebiliriz. Çünkü biz böyle erteledikçe doğurucaz yani anı falan kalmayacak.
Anca yatıştım... Gerçi ellerim hala titriyor. Eşim annemle konuşuyordu telde ben de odadan laf yetiştiriyordum ikisine gülüyorduk falan, sonra tuvalete gideyim diye kalktım banyodaki klozeti kullanıyorum 1 aydır. Gittim. Banyo paspası sandım ayağıma bişey geldi. Bi de üstüne bastım kıllı bişey gibi geldi ben ayağımı kaldırınca kocaman bişey fırladı lavabonun altındaki dolabın altına kaçtı. Nasıl çığlık çığlığa ağlayarak çıktım anlatamam bas bas bağrğıyorum fare var diye. Ama cok büyüktü. Elimin yarısı kadar. Eşim noldu diyor hemen banyoya koş dedim. Ama ben çığlık çığlığayım. Annem de telde olduğundan doğuruyorum sanmış. Babama kalk demiş kız doğuruyor heralde çığlık atıyor ağlıyor. Aldım telefonu yok dedim evde fare var. Eşim banyoya girdi tüm dolabı boşaltmış, her yere bakıyorum yok diyor. Ya dedim nasıl göremezsin kocamandı. Ama ağlama krizine girdim ev cınlıyor. Alt kata gitti seslerim eminim. Yarım saatten fazla aradı sonunda bi köşede bulmuş, fare değil böcekmiş. Ama cok büyük bu ya dedi. Abartısız elimin yarısı kadar. Cok zor öldürdü. Bi de ben onun üstüne bastım deyip deyip ayağımı kaşıyorum ağlıyorum... Annemi de aradım dedim büyük bir degişik böcekmiş fare değilmiş diye. Annem de bir çay kaşığı nişastayı bir çay bardağı suya at karıştır da iç, çok korktun Allah korusun bişey olmasın dedi... Büyüklerimiz bize korkunca öyle yaptırırdı dedi.
İçtim şimdi. Ama kendime yeni yeni geliyorum
Canim benim sakin ol gözünü severim az zamanin kaldi ahh aynı korku bende de var, Allah günah yazmasin böceklerden oldum olası hem huylanir hem tiksinirim, dusunmemeye çalış anneannem ebe hemsiredir zamanında 8 aylık bir kadının baga gittikleri sırada tepesine yılan düşmüştü kadın nasıl ağlıyordu yazık kimse teselli edememisti nasıl korkmussa az günün kalmışken çok tehlikeli her türlü sinir stres evden çıkmıyoruz gene buluyor bizi Kıyamam derin nefes al aklına geldiğinde.Anca yatıştım... Gerçi ellerim hala titriyor. Eşim annemle konuşuyordu telde ben de odadan laf yetiştiriyordum ikisine gülüyorduk falan, sonra tuvalete gideyim diye kalktım banyodaki klozeti kullanıyorum 1 aydır. Gittim. Banyo paspası sandım ayağıma bişey geldi. Bi de üstüne bastım kıllı bişey gibi geldi ben ayağımı kaldırınca kocaman bişey fırladı lavabonun altındaki dolabın altına kaçtı. Nasıl çığlık çığlığa ağlayarak çıktım anlatamam bas bas bağrğıyorum fare var diye. Ama cok büyüktü. Elimin yarısı kadar. Eşim noldu diyor hemen banyoya koş dedim. Ama ben çığlık çığlığayım. Annem de telde olduğundan doğuruyorum sanmış. Babama kalk demiş kız doğuruyor heralde çığlık atıyor ağlıyor. Aldım telefonu yok dedim evde fare var. Eşim banyoya girdi tüm dolabı boşaltmış, her yere bakıyorum yok diyor. Ya dedim nasıl göremezsin kocamandı. Ama ağlama krizine girdim ev cınlıyor. Alt kata gitti seslerim eminim. Yarım saatten fazla aradı sonunda bi köşede bulmuş, fare değil böcekmiş. Ama cok büyük bu ya dedi. Abartısız elimin yarısı kadar. Cok zor öldürdü. Bi de ben onun üstüne bastım deyip deyip ayağımı kaşıyorum ağlıyorum... Annemi de aradım dedim büyük bir degişik böcekmiş fare değilmiş diye. Annem de bir çay kaşığı nişastayı bir çay bardağı suya at karıştır da iç, çok korktun Allah korusun bişey olmasın dedi... Büyüklerimiz bize korkunca öyle yaptırırdı dedi.
İçtim şimdi. Ama kendime yeni yeni geliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?