- Konu Sahibi nazlisandal
-
Evettt resmen ömrümde heralde şimdiye kadar bu derece ağlamadım. Az önce de yemek yiyorduk bana sancı geldi. Yemeğim de zehir oldu kalktım ağladım. Ay bu ağrılar sancılar bilemiyorum beni çok rahatsız ediyor. midem de çok yanıyor zaten. Kısacası mutsuzum Senem ben bildiğin.
Buarada nette takılırken sırt dikeni diye bişey okudum ilk kez duydum. Bebeğin sırtını ovalayınca siyah sert önceden sırtta olmayan tüy kökleri çıkoymuş. Her banyoda yapınca zamanla azalıp kalmıyormuş. Onları cıkarmazsan cocuk ağlak ve huysuz oluyormuş. Anneme sordum o da duymamış hiç. Nette baya bişeyler yazmış herkes hatta bu forumda da var. Sen duydun mu bunu?
Aynen bende kendimi kötü hissediyorum canım. İnan vücudum bana ağır geliyor artık bacaklarım taşımıyor resmen. Ne oturduğumdan birşey anlıyorum ne kalktığımdan. Ağrıları hiç sorma zaten.
Söylediğin şeyi ilk defa duydum canım. Çok ilginçmiş gerçekten. Hatta şimdi eşimede söyledim o da ilk defa duyduğunu söyledi. Bende okuyayım bari peki gerçekten işe yarıyor muymuş? Yani huysuz ağlak birşey olmaması için.
Bu arada nerelerdesin Esracım? Yine kayıplardasın. İnşallah iyisindir
Ben de eşime söyledim o da duymamış hiç. Eskiler yaparmış ama annem falan da bilmeyince şaşırdım. Çoğu işe yaradığını söylemiş ama bilmiyorum tabi batıl inanç mı gerçeklik payı var mı diye. Okuyunca çok şaşırdığım kesin tabi.
Kızlar ömrü hayatımda uyumadığım kadar uyumuşumdur burada benim de bunalım şeklim bu galiba, hiçbir şey yapmak istemiyorum yapmaya kalksam gücüm yok zaten hemen belim ağrıyor bacaklarım çok ağır geliyor vucuduma. Yalnızca yemek ve ufak tefek ev işi yapabiliyorum ütü azar azar.Disari çıkmaya hem gücüm yok hemde dakka başı wc arıyorum. 32+3 olduk ben bu durumdaysam sizin yazdıklarınızı okuyunca kıyamamyorum inanin içim acıyor ama az kaldı kızlar son zamanları da bir atlatalim ins . sonraki mevzularimiz daha renkli olacak dayanin kızlar az kaldı kuzularimiza kavuşmaya Inssssss.
Bugün anneme sorayım bakayım bende belki o duymuştur. Valla işe ayrıyorsa yapmaya değer sakin bebekle uğraşmak daha kolay olur.
Gece kabus gibiydi resmen. Ağrı bir yandan ,sıcak basması diğer yandan,mide yanmasıda eklenince çok şenlik dolu bir gece geçirdim. Şunu farkettim artık rahat bir şekilde yatamıyorum mutlaka bir yerim ağrıyor ya da nefes almakta problem çekiyorum. Randevumuzu aldık 21 mayısa bakalım çatı muayenesinden ne sonuç çıkacak.
Kızlar ömrü hayatımda uyumadığım kadar uyumuşumdur burada benim de bunalım şeklim bu galiba, hiçbir şey yapmak istemiyorum yapmaya kalksam gücüm yok zaten hemen belim ağrıyor bacaklarım çok ağır geliyor vucuduma. Yalnızca yemek ve ufak tefek ev işi yapabiliyorum ütü azar azar.Disari çıkmaya hem gücüm yok hemde dakka başı wc arıyorum. 32+3 olduk ben bu durumdaysam sizin yazdıklarınızı okuyunca kıyamamyorum inanin içim acıyor ama az kaldı kızlar son zamanları da bir atlatalim ins . sonraki mevzularimiz daha renkli olacak dayanin kızlar az kaldı kuzularimiza kavuşmaya Inssssss.
Aynen eğer işe yarayacaksa denemekten bişey olmaz. Senin de mi.... benim gecem de çok çok kötüydü. Önce karın altı ağrısından sonra bel ağrısından inledim uyuyamadım. Sonra da midem alev alev yanmaya başladı. Sabaha kadar ağrı acı yanma ile döndüm durdum. Gaviscon içiyorum mide yanmasında ama artık pek etki etmiyor. Zar zor sabah 6 dan sonra dalmışım. Sonrasında da zaten saat başı kalktım. Kalkıyorum acayip acıkmışım ama canım da inan hiç yemek istemiyor. Zorla yiyorum. Nefes almakta cok güçlük çekiyorum.
Hadi bakalım hayırlısı olsun, bu gidişte doğum şeklimiz belli olur sanırım.
Bu sabah zaten uyandığımdan beri ağlıyorum...Cok etkilendim üzüldüm, Somadaki işçilerimize. 250 ölü ne demek...Kaç ocağa düştü acı.
Hele bir de "çizmelerimi çıkarayım mı" diye soran kurtarılan işçiyi görünce duygusal patlama yaşadım. Allah ailelerine sabır versin, kendilerine de rahmet indirsin...
Canım yoğun mide yanmam bulantıya dönüştü ve sonuç tuvalette aldım soluğu. Ben sakız çiğniyorum biraz bastırıyor yanmasını. Ayy bugünde kamyon geçmiş gibi üstümden resmen. Böyle bir yaşama sevincimi yitirdim gibi ya. Yatamıyorum,oturamıyorum,uyuyamıyorum Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Yemekte yiyemiyorum artık annem diyor sen bu kiloyla bitirirsin artık hamileliği bu gidişle almazsın kilo diyor. Ne yapayım hiç canım istemiyor sadece meyve yiyebiliyorum. Dediğin gibi acıkıyorum ama yok masanın başına oturduğum an film kopuyor.
Dünden beri o acı haberden sonra sonra zaten daha bir içim sıkıldı. Allahım rahmet eylesin hepsine ailelerine sabır versin. Ben artık bakamıyorum haberlere kalbim sıkışıyor dayanamıyorum.
kahvaltı yaptım ardından öğürerek lavaboya koştum. Mide bulantım oldu. Nedir bende anlamış değilim ki. Eskiden insanlar çalışırmış da, ağır iş de yaparmış, temizlik de, cocuk da bakarmış son ayında bile olsa doğuma kadar. Bizde şimdi en ufak bişeyde yamuluyoruz. Yok Allah korusun kordon dolanmasın, şu olmasın bu olmasın. Zamane çocukları da anne karnında cok nazlı. Dolayısıyla biz de böyle bi sürü şey yaşıyoruz. Ben de artık kilo almıyorum tartılıyorum hatta 300 400 gram verip geri alıyorum verdiğimi. Yeni kilo almadım. Bir de tarif edemediğim bişey oluyor. Mesela şuanda da var. Midem bi değişik. Ac gibiyim ama tok gibiyim de. Yesem yiyemem ama bi tuhaf hissediyorum. Sonrası yanma oluyor zaten bu hissin.İnanır mısın tuvaletim gelince bile öffff diyorum içimden. Sık sık tuvalete gitmek bile yoruyor beni.
bu haftasonu biz annemlere gideceğiz ya inşallah kontrol için, inan o bile gözümde büyüyor. Şurda şöyle uzansam hiçbişey yapmasam. Kıpırdamasam.
Bir iki kez mutfağa gittim yemek yapmak için geri döndüm. Yok ya inan yok dermanım yok.
Ben de kapattım tv yi. Bir de oturup bozuk olan psikolojimi daha da bozuyorum diye.
Bir de cocugum bu sefer pek gelişemedi gibi hissediyorum. Çünkü dengesiz beslendim ben. Yani şöyle diyim, şimdi sabaha karsı dalınca geç uyanıyorum kahvaltımı taaa 11 30 12 gibi yapıyorum. Sonra akşam yemegi. sonrasında zar zor meyve. Eşim zorla yediriyor. Sonrasında süt içip yatıyorum. milletin bebekleri hep bu aralar kilo almış yok benimki zannetmiyorum pek alamadı gibi geliyor bu ay.
Allah Allah sanki aynaya bakıyorum şuanda. Resmen kendimi görüyorum anlattıklarında. İnan bulantıdan sonra koltukta yatış o yatış tuvalet ve bilgisayar hariç kalkamıyorum. Dediğin gibi millet son güne kadar çalışıyormuş eskiden biz niye böyleyiz anlamış değilim ya. Şahsen ikinciyi düşünüyordum ama şimdi kendime bakıyorumda yine hamile kalıp hem çocuğa hem eşime hem eve nasıl bakarım düşünemiyorum bile.
Aynen çıkardıktan sonra aslında açım yani midem bir tuhaf yemem lazım ama yiyemiyorum. Bende sabah kahavaltıdan sonra akşama kadar birşey yiyemiyorum bu ara farkettim akşam yemeğini bile zorla yiyorum ve fazla yiyemiyorum.
Bizim kontrolde haftaya ama bana şimdiden dert olmaya başladı yol gözümde büyüyor benimde. Birde bu gidişimde hastane çantalarımı falan alıcam yanıma doğum şekline göre belki annemlerde kalıcam artık.
Aklına kötü şeyler getirme geçen seferde aynı bu endişeyle gitmiştin ama oğluşunun maşallahı vardı yine öyle olucak bu son haftalarda asıl kilo alımları oluyormuş.
Ya birde havalarda dengesiz gidiyor bu ruh halimiz acaba ondan da bu kadar tuhaf olabilir mi ya? Mesela bizim burada dün denize girilicek bir hava vardı bugün sanırsın kış geri geldi.
Eveeet gene bir akşam yemeği bulantı ile geçti. Dediğin gibi o kadar aynı şeyleri yaşıyoruz ki o yüzden birbirimizi bu kadar iyi anlıyoruz değil mi...
Ben her zaman tek çocuk düşünmüşümdür her bakımdan, ama kız olur diye de hayal etmiştim hani evladın hayırlısı önemli kızı erkeği değil elbet ama ileri yaşlarda kız daha yakın oluyor mantıken ve haliyle ailesine. Kısmet böyleymiş. Allahtan hep hayırlısını diledik. Ama bu kadar çektikten sonra 2.yi biraz düşünmeye başladıysam da durdum. Şu sürecte hiçbir sey yapmadan bile zorlandıysam, evimde bir minik cocukla hiç başedebileceğimi sanmıyorum.
Bakalım canım ya göreceğiz inşallah. Ama bi sabah kahvaltısı bi akşam yemeği. O arada hiçbişey yemiyorum ben de. İşin açıkcası başlarda dikkat ediyordum balığımı cevizimi vs düzenli yemeye. Şimdi o düzenlilik de sıktı heralde beni. Eskisi gibi dikkat etmiyorum. Heralde en çok yediğim şey dondurmadır. Mide yanmama iyi geliyor gibi geliyor bana.
Evet havalar da çok önrmli, burası bugün epeyce serindi. Meteorolojiden bakmıştım halbuki iyi gösteriyordu ama öyle değil. Sabaha karsı biraz ürperdim hatta.
Aaa o zaman 21 Mayıstan sonra annende kalacaksın.Gerçi durumumuza bağlı. Ben sıkılmayayım diye cok erken gitmek istemiyorum bakalım ne olacak.
İnşallah şu yavrular vaktini bekler...Şuanda hıçkırmakla meşgul benimkisi
Canim arkadaşlarım git gel psıkolojımle tekrar aranızdayim:) maaşallah hamilelik boyunca hiçbir semptom, hiçbir sıkıntıyı atlamadan ne varsa yaşadık içimizde Ukde kalmadı ve nihayet son haftalara geldik kimi zaman nefes darlığı kimi zaman wc turları derken kaplumbağa misali yuruyusumuzle hamilelikte yeni bir tarz oluşturduk, hergunu ayrı bir psikolojiyle karşıladık çok şükür kocalarimiz bizi terketmedibir saat sonrasında nasıl bir haleti ruhiye içerisinde olacağını bilmeden şuanki gırgır halimi sizinle paylaşmak istedim, üstümde pijamalar zor aldığım bir nefes dakika başı bıkkınlık getiren wc turlarıma ve yanan mideyle içmek zorunda olduğum vitaminimle sizi sevgiyle kucakliyor ve yüzünüzü bir parça guldurebildiysem bunun sevinciyle lavabonun yolunu tutuyorum:*** :))
Evet canım yaşadıklarımız aynı olunca birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Gece uyumak bilmedim her zamanki gibi. Sabahta eşimi gönderdikten sonra vurdum kafayı uyudum az önce kalktım.
Valla canım bende hep Allahımdan hayırlı evlat diledim demek ki hayırlısı böyleymiş ama dediğin gibi kız evlat başka oluyor büyüyünce kendimizden pay biçelim. Neyse şunları hayırlısıyla bir doğuralım kucağımıza alalım ikinciyi düşünmek için çok vaktimiz olucak:)
Sana yine ve yine bende aynıyım diyeceğim:) Bu aralar saldım çayıra mevlam kayıra yapıyorum. Başlarda hep dikkat ederdim yediklerime ama bu kadar düzenli beslenme bünyeme ağır gelmeye başladı bende de ipin ucu kaçtı:) ve bende dondurmanın dibine vuruyorum bu aralar eşimin kızmalarına rağmen. Ne yapayım hararet basıyor ve dondurmada soğuk soğuk iyi geliyor.
Canım herşey aslında doğum şeklime bağlı bende erkenden gitmek istemiyorum aslında annemlere eşimi burada yalnız bırakmak istemiyorum. İşte doktor eğer sezeryan diyip doğum tarhini verirse ve o da yakın bir tarihse annemlerde kalıcam yok eğer normal derse evime döneceğim. Kontroller artık haftada 1 olucak demişti doktorum en son gittiğimde bir sonraki kontrolümde gideceğim annemlere.
Bu aralar beni çok sıcak basıyor ya. El parmaklarım şişiyor baya ve kapatamıyorum ellerimi.
Kızlar ne zamandır kendimi haberlerden uzak tutuyordum somada 282 kişiyi duyunca yıkıldım resmenRabbim ailelerine sabır versin ve bir daha böyle acılar yasatmasin başımız sağolsun:.. (
Canim arkadaşlarım git gel psıkolojımle tekrar aranızdayim:) maaşallah hamilelik boyunca hiçbir semptom, hiçbir sıkıntıyı atlamadan ne varsa yaşadık içimizde Ukde kalmadı ve nihayet son haftalara geldik kimi zaman nefes darlığı kimi zaman wc turları derken kaplumbağa misali yuruyusumuzle hamilelikte yeni bir tarz oluşturduk, hergunu ayrı bir psikolojiyle karşıladık çok şükür kocalarimiz bizi terketmedibir saat sonrasında nasıl bir haleti ruhiye içerisinde olacağını bilmeden şuanki gırgır halimi sizinle paylaşmak istedim, üstümde pijamalar zor aldığım bir nefes dakika başı bıkkınlık getiren wc turlarıma ve yanan mideyle içmek zorunda olduğum vitaminimle sizi sevgiyle kucakliyor ve yüzünüzü bir parça guldurebildiysem bunun sevinciyle lavabonun yolunu tutuyorum:*** :))
Helal olsun kız sana... Ben eşim giderken kalkamıyorum bile. Bi tek yataktan güle güle diyebiliyorum.
Dediğin gibi birincileri büyütelim de sağlıkla inşallah. 2.ler kalsın :)
Sabah kahvaltısında cok açtım ama hemen doydum gibi oldu şimdi yeniden acıktım mı bilmiyorum ama yiyemem. Bilmiyorum ya midemiz de bi tuhaf.
aaaa bu ara gece su gibi ter içinde uyandım. Bıktım yaav duş almaktan. Çok zor geliyor. Ama sabah kalkıyorum terlemişim e öyle de olmuyor. Ateş asıyor dediğin gibi. Bakalım bizimki ne diyecek kontroller artık zahmet olmazsa haftada bir olsun yani! :) Ama 15te bir bile olabilir diye düşünüyorum kendiminki adına.Sezeryan derse bile canım genelde sorun yoksa 1 hafta önce alıyorlar cok erken olmaz. Yani haziranın ilk haftası alır gibi geliyor. Benim doktor öyle demişti.Geçen ayaklarım nasıl dolma olduuu. bi baktım kocaman. Sanki benim ayağım değil. Kolonya döküp serinliyorum ben ayaklarıma. kolonya dökütm biraz masaj yaptırdım yukarı koydum ayaklarımı sonra indi yavaş yavaş. El parmaklarımda öyle birşey henüz yaşamadım ama sen yaşadığına göre yakındır benim de.
bir de evde ferah ferah eşimin tişörtlerini giyiyorum evde. geçen diyor benim gri tişörtüm yeni yıkanmıştı ( artık kendisi astığı için çamaşırları iyi biliyor ) ama burda yok ne oldu acaba? Ben de odadaydım. Bir geldi odaya aaa pardon sen giymişsin :)[/QUOTE
Çok hasta olmadığım sürece eşimin kahvaltısını mutlaka hazırlarım canım çalışmadığım dönemde de mutlaka uğurlarım evden. Teşekkür ederim ayrıca helal olsunu kaptım:)
Var ya bana duş almak bile artık ağır geliyor ya hele ki saçımı kurutmak tam bir işkence. Ama dediğin gibi mecburen giriyorum bende her gece terlediğim için. Dün akşam düşündümde Allahım dedim yaz mevsiminde son aylarını geçirecek olan hamilelerin yardımcısı ol. Biz daha bu ayda böyleysek yazın o kavurucu sıcağında ne yapardık bilemem.
Canım ya bence artık oğlanlar midelerimize baskı yaptığı için yanma arttı. Birde benim gastritim var böyle mevsim değişikliklerinde mutlaka mideme vurur tabi ilaçta alamıyorum onunda etkisinin olduğunu düşünüyorum.
Kız bravo sana benim hiç aklıma gelmedi ya eşimin tişörtlerini giymek:) Dar dar giyiyordum benimkileri anaaa bende giyeyim bari benim adamınkilerden:) Şöyle ferah ferah ohhh iyi olur.
Sezeryanda son haftaya kadar beklemiyorlar mı? Öncesinde alıyorlar yani hııımmm. O zaman mayıs sonu gibi bile olabilir yani doğum öyle mi? En son doktor doğum tarihi için 9 haziran demişti bizede. Biz eşimle onun esprisini hep yapıyoruz kendi aramızda. Önümüzdeki hafta kontrole gidicez ya eşim diyor doktor artık seni doğuma çağırır bu gidişle. Bende diyorum öyle görünüyor baksana millet artık haftada 1 gidiyor bizimkiler yine bizi 1 ay sonrasına attı acaba diyorum adam hafta dedi de biz mi ay anladık:)
Bu arada bugün birşey okudum. Bebek ilk doğunca 1 çay kaşığı nar suyu vermek çok gazının olmasını engelliyormuş ve gaz sorunu yaşamıyormuş. Ben ilk defa duydum böyle birşey acaba sen biliyor musun Nazlıcım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?