- Konu Sahibi nazlisandal
-
Ayyyyy ben süprizi rezil ettim :) Eşim içinde büyükten küçüğe 3 taş olan ard arda, bir kolye almış bir halka içinde not yazmış sen ben oğlum diye bir başlık altında. Çok da güzel bir yazı yazmış, evelki gün okuldan geç kaldı aradım nerdesin diye işim var çarsıda dedi, geliyorum dedi bilmemn ben de bi sürü söylendim. Eve gelince de noldu bilmemne kaza yaptın sandım diye söylenince çıkarpı vermek zorunda kaldııııı :)
Ama o güne özel bir süpriz yazı, balonlar, slayt, sticker vs bekliyorum. Çünkü eşim hep özel günlerde böyle şeyler yapar :)
Bakalım neler olacak:)
Ya biz niye bu kadar pimpirikliyiz acaba? Bende aynıyım geçen senelerden birinde adamın yapacağı süprizi berabat etmiştim başının etini yerken nerdeydin diye:)
Ne güzel ya çok romantik bir süpriz olmuş gerçekten. Allah iyi günlerinde takmanı nasip etsin, oğluşunun düşünüp alacağı günleride göstersin.
Valla bakalım bende bekliyorum süpriz ama ne olacak göreceğiz. Umarım o gün hüsrana uğramam:) Sende inşallah o gün için başka güzel bir süprizle karşılaşırsın.
Bende babalar günü için şimdiden düşünmeye başladım. O zamana Allahım nasip kısmet ederse oğluşum kucağımda olucak babamıza güzel bir süpriz hazırlamamız lazım.
Ayyy biz aynı olmasak birbirimizi bulmazdık bence bu forumda :) Amin canım sağolasın. İnşallah o gün çok özel şeylerle karsılarız. Lakin şimdi çok başka birsey anlatcağım.
Ellerim titrediği için zor yazıyorum... Ay inanılmaz kötüyüm... Doktordan geliyoruz. Bana sağlık ocağındaki doktorum gebelik takibi yaptığı için kan idrar istemişti ister özelde ister burda yaparız demişti. Sağlık ocağının o kalabalığı çekemeyeceğimi düşündüğüm için( keşke çekseydim!!!) özele gittim ama burda. Yani kendi doktorum değil. Adam ultrasona soktu bebeğe baktı iyi falan dedi sonra idrar yaparken yanma var mı dedi. Ben de biraz var dedim. Sonra böbreklermie baktı ultrasonla. Sağ böbrekte hidronefroz varmış. 1.53 cm. Yani büyüme. Eğer bu büyüme 2 3 cm olursa böbrekle rahim arasına katater yerleştirmemiz lazım deid. Ben orda gittim zaten. Sonrarahim ağgıznda incelme varmış 3.5 cm mi ne olmuş. doğuma yakın sıfır oluyomuş. Ben şok üstüne şok yaşadım... Sonra idrar ve kan testi istedi. Eğer idrar testinde bakteri cıkarsa fazla idrar kültürü istiycem dedi. Ve NST istedi. NsT sonrasında vajinal muayene yapıcam dedi. AMa ben orda bayılacaktım.... Gözlerim doldu eşim de panikledi korktu. VE dedi ki... erken doğabilir 35. haftadasın 2 hafta daha içerde tutabilirsek çok iyi dedi ve akciger geliştirici iğne yapmamız lazım bebek için dedi.
odadan çıktım kan ve idrar verdim ama ağladım ağlıcam o moddayım ayaklarım tutmuyor. Böyle rezil bir hastane ve hemşire doktor görmedim.. Hemşiresi NST ye bağladı tabi kaç dakika bi kemeri bağlayamadı bana sinir geldi artık terslenmeye başladım. NST sonucunu aldık. Tabi o ada NST olurken ben hemşire ben vajinal muayene olmam kendi doktorumdan habersiz dedim. O da belki bugün yarın doğurcaksın dedi. Biri daha vardı böyle nst den çıktı bizde doğuma gitti dedi. Böyle bir olay var mı ya!!! Sonra sonuçlarla doktora cıktık. Sancı düzeyinin normal olduğunu, idrarda enfeksiyon olmadğını söyledi. Orda bir şükrettim ki sormayın... Sonra böbrek fonksiyonları testi yapmışlar ne ara yaptılar anlamadım herlade idrarda bakılan bişey. Onu da yarın alırsınız burdan dedi. Ve 15 gün sonrası için gün verdi. Kim gidecekse ona.
Felaket tellalı bir doktor ile felaket tellalı bir hemşire ancak bu kadar olur.. Keşke sağlık ocağına gitseydim. PAramla rezil oldum resmen.Şuan hala kendime gelemedim çok kötüyüm ellerim hala titriyor sakinleşemedim... Eşim yemek hazırlamaya gitti. Ben de size yazmak istedim... İçim dökmek istedim...
Ayyy biz aynı olmasak birbirimizi bulmazdık bence bu forumda :) Amin canım sağolasın. İnşallah o gün çok özel şeylerle karsılarız. Lakin şimdi çok başka birsey anlatcağım.
Ellerim titrediği için zor yazıyorum... Ay inanılmaz kötüyüm... Doktordan geliyoruz. Bana sağlık ocağındaki doktorum gebelik takibi yaptığı için kan idrar istemişti ister özelde ister burda yaparız demişti. Sağlık ocağının o kalabalığı çekemeyeceğimi düşündüğüm için( keşke çekseydim!!!) özele gittim ama burda. Yani kendi doktorum değil. Adam ultrasona soktu bebeğe baktı iyi falan dedi sonra idrar yaparken yanma var mı dedi. Ben de biraz var dedim. Sonra böbreklermie baktı ultrasonla. Sağ böbrekte hidronefroz varmış. 1.53 cm. Yani büyüme. Eğer bu büyüme 2 3 cm olursa böbrekle rahim arasına katater yerleştirmemiz lazım deid. Ben orda gittim zaten. Sonrarahim ağgıznda incelme varmış 3.5 cm mi ne olmuş. doğuma yakın sıfır oluyomuş. Ben şok üstüne şok yaşadım... Sonra idrar ve kan testi istedi. Eğer idrar testinde bakteri cıkarsa fazla idrar kültürü istiycem dedi. Ve NST istedi. NsT sonrasında vajinal muayene yapıcam dedi. AMa ben orda bayılacaktım.... Gözlerim doldu eşim de panikledi korktu. VE dedi ki... erken doğabilir 35. haftadasın 2 hafta daha içerde tutabilirsek çok iyi dedi ve akciger geliştirici iğne yapmamız lazım bebek için dedi.
odadan çıktım kan ve idrar verdim ama ağladım ağlıcam o moddayım ayaklarım tutmuyor. Böyle rezil bir hastane ve hemşire doktor görmedim.. Hemşiresi NST ye bağladı tabi kaç dakika bi kemeri bağlayamadı bana sinir geldi artık terslenmeye başladım. NST sonucunu aldık. Tabi o ada NST olurken ben hemşire ben vajinal muayene olmam kendi doktorumdan habersiz dedim. O da belki bugün yarın doğurcaksın dedi. Biri daha vardı böyle nst den çıktı bizde doğuma gitti dedi. Böyle bir olay var mı ya!!! Sonra sonuçlarla doktora cıktık. Sancı düzeyinin normal olduğunu, idrarda enfeksiyon olmadğını söyledi. Orda bir şükrettim ki sormayın... Sonra böbrek fonksiyonları testi yapmışlar ne ara yaptılar anlamadım herlade idrarda bakılan bişey. Onu da yarın alırsınız burdan dedi. Ve 15 gün sonrası için gün verdi. Kim gidecekse ona.
Felaket tellalı bir doktor ile felaket tellalı bir hemşire ancak bu kadar olur.. Keşke sağlık ocağına gitseydim. PAramla rezil oldum resmen.Şuan hala kendime gelemedim çok kötüyüm ellerim hala titriyor sakinleşemedim... Eşim yemek hazırlamaya gitti. Ben de size yazmak istedim... İçim dökmek istedim...
İnan okumaya başladım bende film koptu resmen panik oldum. Sonuna doğru oh dedim bende ne doğumu o öyle.Yahu nasıl bir ülkede yaşıyoruz aklım almıyor bu kadar ciddi konularda bu doktorlar neden böyle baştan savma iş yapıyorlar ya. İnsan sağlığı malesef bu ülkede bu kadar ucuz işte. Birde özel hastanede çalışıyor utanmaz. Sakın takma kafana birşey bir dahada gitme oraya arkadaşım. Bak nst'de falan birşey çıkmamış çok şükür enfeksiyonda yok. Ağzımı bozucam ama neyse adama çok sinir oldum ya. Ya zaten insan bu zamanlarda panik oluyor bunlar dahada beter yapıyor insan psikolojisinden nasibini almamışlar malesef. Sen hiç içini bozma arkadaşım bugünü resmen yaşanmamış saymaya çalış at kafandan. Bu arada başına gelenleri bence doktoruna anlat o da bilsin.
Ah canım ah inan hala kendime gelemedim. Bilirsin insan o anda kendini sıkar sıkar da eve gelince stres boşalır ya işte şuan onu yaşıyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın insan hayatı bu kadar ucuz işte. Doktoruma gidince mutlaka anlatıcam zaten. Biz ne için gittik adam başıma neler çıkardı. Rahim ile böbrek arasına katater koymamız lazım deyice eyvah dedim birde ameliyat olacağım...Allah korusun yaa. Sersem hemşiresi sol koluma enjektör batırdı ters gelmiş de kan alamadı haydi cekti enjektörü sağa taktı on dakika kan alamadı iki kolumu da mahvetti. Hepsni geçtim bu kadar panik yaptırılır mı bir insana. Zaten korkudan doğurabilirdim. Cok korktum çünkü. Vajinal muayeneler bazı durumlarda dogumu başlatıyomş diye okumuştum aklıma o geldi kalsın dedim. Kimbilir nasıl muayene yapacaktı doktor bozuntusu...
Valla canım bu kadar üzülmüşsün strese girmişsin iyi ki sana birşey olmamış. O kadar çok doktorculuk oynayan var ki kendilerini süper sanıyorlar.Zorda kalmadıkça bence o hastaneye gitme bir daha baksana bütün acemiler orada toplanmış resmen. Bazı doktorlar zaten kesip biçmeye o kadar meraklı ki. Dediğim gibi iyi ki alttan muayene yaptırmamışsın ona yani bu durumda neler yapardı düşünemiyorum bile. Eşime anlattım o da baya bir kızdı nasıl böyle şeyler söyler son ayında olan hamile bir bayana diye.
Ucuz kurtulmuşssun canım büyük geçmiş olsun iyi bari adam hemen yatıracağız seni hastaneye dememiş ona şükret:) Bence bu durumun üstüne anneli oğullu size ılık bir duş iyi gelicektir rahatlamanız için. Senin şimdi bütün kasların gerilmiştir stresten.
Dayanamayıp bu saatte kendi doktorumu aradım. Anlattım herşeyi. O kadar rahatlattı ki sağolsun, yok canım bu normal bi büyüme çoğu gebede olur söylenmez bile eğer ağrı vermiyorsa dedi. Benim ağrı yok çok şükür. Ağrı oluyor mu diye sordu. Sonra ben panikle randevumuz 17 mayısta ama erken gelelim mi yarın falan dedim. Yok canım siz normal vaktinizde gelin dedi bol bol güldü. Zaten benim gebelerimi böyle korkutuyolar sonra onlar da panikliyor dedi. İnan hergün bu şekilde bi sürü telefon alıyorum dedi. İçim baya rahatladı. Allaha bin şükür. İnşallah sorunsuzumdur ve sorunsuzca devam eder gebeliğim... Tabi sizler için de dua ediyorum aynı şekilde...
Dayanamayıp bu saatte kendi doktorumu aradım. Anlattım herşeyi. O kadar rahatlattı ki sağolsun, yok canım bu normal bi büyüme çoğu gebede olur söylenmez bile eğer ağrı vermiyorsa dedi. Benim ağrı yok çok şükür. Ağrı oluyor mu diye sordu. Sonra ben panikle randevumuz 17 mayısta ama erken gelelim mi yarın falan dedim. Yok canım siz normal vaktinizde gelin dedi bol bol güldü. Zaten benim gebelerimi böyle korkutuyolar sonra onlar da panikliyor dedi. İnan hergün bu şekilde bi sürü telefon alıyorum dedi. İçim baya rahatladı. Allaha bin şükür. İnşallah sorunsuzumdur ve sorunsuzca devam eder gebeliğim... Tabi sizler için de dua ediyorum aynı şekilde...
Canım o kadar iyi yapmışsın ki doktorunu aramakla tabi bizler ne kadar söylersek söyleyelim senin kafana takıldı bir kere sonuçta ve seni çok iyi anlıyorum. İnsanın kafası bir kere bulandı mı toplaması zor oluyor. Ama ne güzel bak doktorun çok güzel şeyler söylemiş. O böbrek büyümesi çok normal canım benim hamilelikte Allah bilir belki Esrayla benim ki bile büyümüştür. Ama doktorunun dediği gibi ağrın yoksa hiçbirşeycik olmaz korkma sen. Çünkü bu tarz durumlarda böbrek ağrısı baya bir oluyormuş. Bak doktorun vaktinden önce bile çağırmamış seni bu bile korkacak birşeyin olmadığını gösteriyor. Allahın izniyle paşamız vaktinde gelicek annesini üzmeyecek. Hepimize dua ediyorum canım benim. Bak bugün cuma bol bol dua edelim içimiz dahada ferah olsun.
Şimdiye kadar üçümüzde Allahımın izniyle çok şükür iyi geldik mutlu sona az kaldı ve sonuda yine Allahımın izniyle güzel noktalanıcak.
Inanirmisin yazılarını bitirene kadar ellerim su içinde kaldı stresten, cok sukur ki birsey çıkmadı. Nasıl sinirlendim anlatamam dersin ben yaşadım şuan bunları . Son haftalarina gelmiş bir hamile bayan bu kadar strese sokulur mu yaa.Cok geçmiş olsun canım benim hersey yolunda hiçbirşeyin takma kafana, doktorunu dinle sen başkasını onemseme
Sağolasın canım yanımda olduğun için.. İNan dünden beri anca kendime geliyorum o stres, sıkıntı feci germiş beni. İnşallah bundan sonrası için Allah hiçbirimize kötü birşey duyurmaz ve yaşatmaz. Evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız...
Sağolasın Alalh razı olsun canım duaların için. Kabus gibi bir günü bitirdik. Gece doğru düzgün uyuyamadım, bedenim o kadar gerilmiş ki. O doktoru ve hemşireyi Alalha havale ettim. Kendimi pozitif şeylere adapte ediyorum etmeye çalışıyorum daha doğrusu.
Dediğin gibi sağolsun doktorum rahatlattı, endişelenecek birşey olsaydı çağırırdı heralde evet. Ama dünden beri o psikolojiyi atamamışım doğurcak mıyım, bilmemne. En ufak bi ağrıda sancıda korktum. Ablamla konuştum. Öyle kolay mı Allahaşkına doğurmak, kaç gün ağrı çekiliyor, o Türk filmlerinde oluyor sen korkma öyle pat diye doğurulmaz dedi.
Bu zamana kadar 3ümüz de güzel geldik, inşallah bundan sonra da hiçbirimize böyle kötü şeyler yaşatmaz Allahımm...
Tabi canım herşey düzgün giderken bu tarz can sıkıcı konuların yaşanması iyi olmuyor. Bencede Allaha havale etmekle iyi yapmışsın. Ablanda doğru söylüyor canım benim millet kaç gün sancı çekiyorda öyle doğuruyor.Bundan sonrasını takma kafana oğluşunun kıyafetlerine bak,aldıklarınıza bak rahatlarsın biraz.
Benimde bugün biraz canım sıkıldı kayınvalidemle konuştuk. Kontrole gideceğim zamanı söyledim o zaman netleşicek doğum şeklim dedim kadının ilk lafı şu oldu inşallah normal doğurursun sezeryan olmazsın bende dedim Allahtan hayırlısını diliyorum her zaman bebeğim ve benim için dedim. Ben ikisinede hazırladım kendimi dedim ama yok kadın tutturdu normal olursun diye. Hamileliğimin başında da aynı muhabbet geçmişti o zaman fazla kafaya takmamıştım hatta alt komşuları o zamanlar yeni doğum yapmış kız sezeryan oldu diye demedikleri laf kalmadı eşimin kız kardeşiyle ya ne garip insanlar var anlamış değilim. Burada sağlık önemli olan hangisi senin ve bebeğin için sağlıklı ve iyi olucaksa o olsun diyeceğine söylediği lafa bak kadının ya.
Merhaba canım arkadaşım. Biliyorsun başta eski nesil olmak üzere bunu düşünen çok kişi var. Bütün sezeryan doğumlar kötü normal tüm doğumlar iyi...
Bir kere hayırlısı istemek en güzel. Biz bilemeyiz. Ve ikisinin de çok iyi olanı var kötü geçirenleri de. Normal doğum yapmış ve atılan kesinin dikişlerinden 1 ay düşünebiliyor musun 1 ay rahatsız olan arkadaşım var. Ve dikişlerin orada olması vajinada yani, geç iyileşmesi ağrı yapması cok kötü birşey. Ama azıcık dikişle hemen iyileşen de var. Vajina dikişleri atıp yeniden dikilen de var. Yani eskisi gibi normal doğumda hmen ayaklanırsın muhabbet yok artık enazından Türkiyede. Çünkü eskiden dikiş bile pek atılmazmış. Şimdi doktorların çoğu beklememek için kesiyor ve dikmek zorunda kalıyor.
Ablam spinal sezeryan oldu. Dikişlerin paraşütle atlasan açılmaz dedi doktoru, bebeğini doğar doğmaz görebildi, ağrıları 3 4 saat sonra başladı ve ağrı kesici yaptılar. Tabiki ilk baş kalkması ve ilk yürüyüşü zor oldu. Ertesi günü cıkardılar hastaneden. Eve geldi, merdivenleri kendi cıktı ve evde gezinebildi bebeğini gayet rahat kendi alabildi kucağına maşallah.Ben tüm aşamaları bizzat gözümle gördüm.
Ama doktorumuz çok iyiydi. Bu çok önemli. Sezeryan olup çok sıkıntı çekenler de oluyor. biraz doktor, biraz kişinin bünyesii biraz da şans işi sanırım..
Belki normal doğum olup çok sıkıntı cekeceksin bunun için illa sezeryan olmasın demeye gerek var mı... İnsan bunları anlatamadıkça sinir oluyor. Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynısını ablamın kayınvalidesi de yapmıştı... Abla yatıyor doğumdan cıkmış kadın hala keske normal olsaydı diyor.
Hiiiiç takma kafana, büyük bir kitle var öyle düşünen. Anlatamıyoruz işte. Hangisi senin için kolay ve hayırlı olacaksa o olsun inşallah.
Tabi yurtdışı için olay farklı, onlar doğum başlayana kadar bebek baslatana kadar doğumu bekliyorlarmış. Bizde hemen kesiveriyorlar çoğu yerde. burası Türkiye..
Hanginize alıntı yapayım bilemedim ikinize de yaziyorum:) son konustugunuz mevzuya bende sinir oluyorum aynı şekilde banada aman mutlaka normal doğum yap sezeryan olmasın diyorlar . Eskiler orda burda doğurur çabuk ayağa kalkarlar ya bizden de aynı performansı bekliyorlar hiç kusura bakmasinlar biz eski insanlar kadar doğal ve zor ortamlarda büyümedik eminim siz de benim gibisiniz burdan görebiliyorum şahsen çok nazlı büyütüldum o kadar da dayanıklı değilim, zaten ne desem boşa burdakiler son ana kadar normale uğraşıyorlar ama herkesin bizi ilgilendiren konuya müdahil olmalarına da gıcık oluyorum boşverin kızlar hakkımızda en hayırlısı olsun. .
Bu arada da kötü bir üç gun geçirdim sağlığımizda bir sorun yoktu ama sebepsiz yere üç gün ağladım hem bebeği hem kıyamam eşimi yordum baya bi annemi özledim bi kendimi taktım kafaya etraf çok kilo almamissin desede aynaya bakmak istemedim üst taraflardan sıkıntı yok ama bacaklarım şişman görünüyo gözüme o da canımı sıkıyor göbekte yok ama kalça ve bacakta çatlaklar oldu moralim cok bozuldu bebeğe sukrettim ama sular seller gibi yaş lar döküldü gözümden eşimin hakkını nasıl öderim bilmiyorum dilinde tüy bitti daha bugün kendime geldim kızlar ara ara psıkolojım bozuluyor:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?