- 1 Kasım 2019
- 2.676
- 4.687
-
- Konu Sahibi Bortecineee
O beni hiçbir zaman idare etmeye çalışmadı ki, horlamadığım zamanlarda da başka bahaneler buluyordu, yok bacağın bacağıma değdi, yok yatakta uyurken döndün, nefesin tenime değdi vs. Bana dönüp uyuma, uyurken bana dönme, uyurken sabit dur uyu böyle yani. Hep böyleydi. Yatağın yarısından fazlasını kaplar, sürekli uyurken bacağını sallar(huysuz bacak sendromu var) bacağını sallayarak vs uyur, yatakta beni en uca iter ileri git der sürekli, bunu uyuduğum anda yapar birde, ben 9 aylık hamile halimle yatağın en ucunda yatıyorum, bacağımdaki kramplar ağrılarla uyanıyorum, vücudum ağrıyor, uykumu hiç alamıyorum ve ondan önce kalkıyorum dinlenmeye en çok ihtiyacı olan şuan benken o bana trip atıyor, bana söyleniyor kızıyor, gün boyu surat asıyor.Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kocanizin elinde uyuyamamak.esimle aynı sorunu yıllardır yaşıyoruz ilk evlendigimizde hiç uyuyamazdim ya yatağı terkeder yada ondan önce uyurdum tam alıştım derken şimdi kızım uyumuyor gece uyanıyor arada o zamanlar yastığını alıp gidiyor diğer odaya...horlamanin ne kadar sinir verici bir ses olduğunu bilseydiniz hak verirdiniz eşinize o sizi nasıl idare etmeye çalışıyorsa sizde onu edin uyusun başka o dada hamileliğiniz bittimi normale dönersiniz...
Bunda sinirlenecek veya utanacak bir şey yok. Siz de haklısınız ama adama da yazık. benim de uykum aynı öyle. Çok zor bi durum. Doğuma kadar ayrı yatın. Konuşun anlaşın. Uyuyamamak çile bilirim. Gitsin ayrı yatsı. Siz zaten hamilesiniz, daha rahat edersiniz. O da uykusundan olmaz. Alınmanızı da anlamıyorum, adam sizi sevmediğinden değil uyuyamadığından gidiyor.Merhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı günler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gün horluyormuşum ve eskisine göre çok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine göre. Eşim de uyku problemi olan biri, çok hassas uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması çok uzun sürüyor. Kaç kere doktora gitmesini söyledim ama gitmedi. Evliliğimizin başından beri böyle, eline mi değdiniz uyurken hemen uyanır, değdiğiniz için kızar. Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı için uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını söyledi, bir kaç kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, başka odada uyuyup uyku sırasında wc filan gitmek için kalkarsa geri yanıma geliyor fakat yine de üzücü bi durum. En sonuncusu da bugün oldu. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun sürdüğü için o kadar süre dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum, yine uyuyakaldım ve o an sinirlenip sertçe yataktan kalktı, söylene söylene eline yastığını alıp oturma odasına gitti yatmaya. Ben de çok üzüldüm açıkçası. Hem çok uykum olmasına rağmen geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra geçer diyorlar. Gün içinde de çok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor.
Eşim de horluyor ama bu durum horlamadan önce de vardı. O zaman ömğr boyu ayrı yatsın. Yok bana dönme, bana değme, ileri git, hareket etme vs ben kaskatı yatmak zorunda mıyım ömür boyu, hep ben mi fedakarlık yapacağım...Horlayan için kırıcı olsa da horlamayan için çok zor durum
Bizde esim horluyor fena sekilde
Ki bende çit olsa duyan tipim
Eşim benden sonra gelir uyumaya
Anneyani beşikte bebeğim yatıyor onun uyanması gibi birşey değil horlama
Aşırı kotu bir durum
Ben uyarıyorum esimi.yastigi değiştir yana dön gibi mecburen dedigimi yapıyor
Yapmasa bende yatak degistirirdim
Çok zor.
Ben ayrı yatmak istediğim zaman bana kızıuor kendisi kızıp surat asarak yatak ayırıyor. Bunu anlamıyorum ben de. Doğumdan sonra da bebek bahane olacak eminim. Yaa giderken neden bana kızarak kapıları çarparak gidiyor elimde mi benim??? Her seferinde kapı çarpıp, kızarak trip atarak giderse siz ne yaparsınız????Bunda sinirlenecek veya utanacak bir şey yok. Siz de haklısınız ama adama da yazık. benim de uykum aynı öyle. Çok zor bi durum. Doğuma kadar ayrı yatın. Konuşun anlaşın. Uyuyamamak çile bilirim. Gitsin ayrı yatsı. Siz zaten hamilesiniz, daha rahat edersiniz. O da uykusundan olmaz. Alınmanızı da anlamıyorum, adam sizi sevmediğinden değil uyuyamadığından gidiyor.
Sizinki aşırı boyutta.bende dönerim çok ama esim rahatsız olduğunu soyleyince duruyorumEşim de horluyor ama bu durum horlamadan önce de vardı. O zaman ömğr boyu ayrı yatsın. Yok bana dönme, bana değme, ileri git, hareket etme vs ben kaskatı yatmak zorunda mıyım ömür boyu, hep ben mi fedakarlık yapacağım...
Kapıları çarpması, siz önce uyumayın diye dürtüp uyandırması, yüksek sesle söylenmesi, sinirlenmesini anlayamıyorum. İnsan rahatsız olabilir, bunu anlarım. Bence davranış problemi daha büyük mesele. Ayrı yatsın o zaman ya size de yazık.Ama onun yaptığı açıkça terbiyesizlik. Benşm elimde değil ama bana kızıp beni uyandıracak derecede söylenerek gidiyor, kapıları çarpıyor. Ben mi suçluyum bu durumda. Uyku problemini tedavi ettirmeyen o, evlendiğimizden beri böyle, bu konuda tedavi ol diyorum gitmiyor doktora. Onun derdi sadece horlama değil ki, horlamasanız bile o dalmadan yatakta dönerseniz veya yanlışlıkla eline vs değerseniz yandınız, yine uyuyamadığı için puflar sizi bahane eder.
Bakın defalarca anlattım. Ben horlamadan yani hamşle kalmadan önce de durum böyleydi. Ben horlamazken bile ondan önce uyumam onu rahatsız ederdi, yatak dönmem onun uykuya dalamamasına sebep oluyormuş, o uyurken yatakta yüzüm ona dönükse beni uyandırır öteki tarafa dön derdi, kendi bacağını sallaya sallaya yatağı titrete titrete uyur ve o da horlar, ama bana gelince ben sonra uyuyayım, ben hareket etmeyeyim, ben kaskatı kasılıp onun uyumasını bekleyip onndan sonra uyuyayım ve ondan önce kalkayım. Neresi anlayış bunun?? Niye sadexe ben anlayış gösteriyorum. Hamile eşine şuan elinde olmayan sebeplerinden ötürü kızması yatağı sertçe söylenerek kapıları çarparak terketmesi hoş mu??Kendini ifade edis tarzi his olmamis ama ben de eşiniz gibi olduğum için kendisine hak verdim. Canınızı sıkmayayım ama horlamanın kesin tedavisi yok ve yaş ile daha fena hale geliyor. Elinizde olmayan birşey olduğununda farkındayım ama eşiniz ne yapsın. Gitmesine bu kadar takılmayın. Uyumak onun da hakkı. Hassas uyku insanın tabiyatı. Ben de en ufak sese uyanırım ve dalmam 30-45 dakikamı alır. Eşim 10 saniyede uyur. Şu anda kendisi hunharca horluyor. Yatağa gidince iyi bir uyandıracağım. Burun bandı işe yaramadı. Hareketli yatak aldık. Kafa kısmı daha yukarıda uyuyoruz. Belki bir tık işe yaramıştır. Seviyorsanız birbirinizi katlanıp alışacak ve alternatifler üreteceksiniz. Yapacak birşey yok.
E tamam ikinizin de rahat uyuyabilmesi için bu şekilde ayrı odalarda uyumanız gerekiyorsa öyle yapın ne olacak ki ? Bir sorun yok bunda yine aynı evin içindesiniz horluyorsunuz diye evi terk etmemiş kiMerhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı günler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gün horluyormuşum ve eskisine göre çok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine göre. Eşim de uyku problemi olan biri, çok hassas uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması çok uzun sürüyor. Kaç kere doktora gitmesini söyledim ama gitmedi. Evliliğimizin başından beri böyle, eline mi değdiniz uyurken hemen uyanır, değdiğiniz için kızar. Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı için uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını söyledi, bir kaç kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, başka odada uyuyup uyku sırasında wc filan gitmek için kalkarsa geri yanıma geliyor fakat yine de üzücü bi durum. En sonuncusu da bugün oldu. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun sürdüğü için o kadar süre dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum, yine uyuyakaldım ve o an sinirlenip sertçe yataktan kalktı, söylene söylene eline yastığını alıp oturma odasına gitti yatmaya. Ben de çok üzüldüm açıkçası. Hem çok uykum olmasına rağmen geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra geçer diyorlar. Gün içinde de çok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor.
Birde uyurken beni uyandırıyor, dürtüyor. Hayır ben onın gibi yatağı sallamak, ayak sallayarak uyumak gibi şeylerim yok, şuan tek sıkıntı hamilelikte oluşan horlama. Ondsn önce sadexe aşırı yorgunken veya burnum tıkalıyken olurdu.Kendini ifade edis tarzi his olmamis ama ben de eşiniz gibi olduğum için kendisine hak verdim. Canınızı sıkmayayım ama horlamanın kesin tedavisi yok ve yaş ile daha fena hale geliyor. Elinizde olmayan birşey olduğununda farkındayım ama eşiniz ne yapsın. Gitmesine bu kadar takılmayın. Uyumak onun da hakkı. Hassas uyku insanın tabiyatı. Ben de en ufak sese uyanırım ve dalmam 30-45 dakikamı alır. Eşim 10 saniyede uyur. Şu anda kendisi hunharca horluyor. Yatağa gidince iyi bir uyandıracağım. Burun bandı işe yaramadı. Hareketli yatak aldık. Kafa kısmı daha yukarıda uyuyoruz. Belki bir tık işe yaramıştır. Seviyorsanız birbirinizi katlanıp alışacak ve alternatifler üreteceksiniz. Yapacak birşey yok.
Boşanın diyen üyeye gülmüşsünüz ama,Duymazlıktan gelip dinlenmeye çalışıyorum ama işte o surat var ya asılan surat dinlenişimin vs içine ediyorsusuyorum birşey demiyorum cevap vermiyorum. Bekliyor. Neymiş hamile olsam da yapabilirmişim bazı şeyleri. Yapıyorum zaten. Evi süpğrğyorum, tozlaeı alıyorum, yemek, bulaşık, çamaşır hepsi bende. Daha ne yapayım..
Sorun odadan çıkıp gştme şekli. Niye kızarak kapıları çarparak gidiyor, beni uyandırıyor söylenerek??? Elimde mi benim?? Beni niye üzüyor.E tamam ikinizin de rahat uyuyabilmesi için bu şekilde ayrı odalarda uyumanız gerekiyorsa öyle yapın ne olacak ki ? Bir sorun yok bunda yine aynı evin içindesiniz horluyorsunuz diye evi terk etmemiş ki
Ama beni düşündüren bu hassas eşiniz çocuk geceleri ağladığında kıymetli uykusu bölünüyor diye komple evden gidebilir ona bi çözüm bulun
Beraber yatma cabaniz niye o zaman bu kadar? idare etmiyorsa bırakın ne cehennemde yatarsa yatsın sizde bir tuafsiniz..O beni hiçbir zaman idare etmeye çalışmadı ki, horlamadığım zamanlarda da başka bahaneler buluyordu, yok bacağın bacağıma değdi, yok yatakta uyurken döndün, nefesin tenime değdi vs. Bana dönüp uyuma, uyurken bana dönme, uyurken sabit dur uyu böyle yani. Hep böyleydi. Yatağın yarısından fazlasını kaplar, sürekli uyurken bacağını sallar(huysuz bacak sendromu var) bacağını sallayarak vs uyur, yatakta beni en uca iter ileri git der sürekli, bunu uyuduğum anda yapar birde, ben 9 aylık hamile halimle yatağın en ucunda yatıyorum, bacağımdaki kramplar ağrılarla uyanıyorum, vücudum ağrıyor, uykumu hiç alamıyorum ve ondan önce kalkıyorum dinlenmeye en çok ihtiyacı olan şuan benken o bana trip atıyor, bana söyleniyor kızıyor, gün boyu surat asıyor.
O konuda haklısınız.Ben ayrı yatmak istediğim zaman bana kızıuor kendisi kızıp surat asarak yatak ayırıyor. Bunu anlamıyorum ben de. Doğumdan sonra da bebek bahane olacak eminim. Yaa giderken neden bana kızarak kapıları çarparak gidiyor elimde mi benim??? Her seferinde kapı çarpıp, kızarak trip atarak giderse siz ne yaparsınız????
Elini sürüyor ama sürdüğü için trip atıyor bana söyleniyor. Yapsada söyleniyor yani.Bosayin esinizi diyen uyeye gulmussunuz ama uyuyamiyor diye sizi durtup itip duran, benden sonra uyuyacaksin diyen, ev isine hem elini bile surmeyip hem de sizin yaptiginizi begenmedigi icin size tavir trip yapan bir adamla evli kalmak bence de hic matah birşey degil.
Daha ileriki zamanlara odaklanın diyorum, bebek doğduğunda uykusuz geceler is loading....diyorum o zaman eşiniz komple evden gidebilir uyuyamıyorum diye.Sorun odadan çıkıp gştme şekli. Niye kızarak kapıları çarparak gidiyor, beni uyandırıyor söylenerek??? Elimde mi benim?? Beni niye üzüyor.