Hamilelik sebebiyle horlamada artış, eşimin yatağı terketmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman bebekle yatacakmış, sürekli bebeğin yanında uyumasını istiyormuş ne kadar ironik değil mi?
ironiği bilmem de nasıl bebekle hep uyuyacakmış
hani deli sigara içiyor dediniz ya
yenidoğanı özellikle çat çat sigara içip bide ağız ve üst baş kokusuyla yanına yatıramaz

Bence üzülmeyin üzerinize alincak bi durum yok bende benimkine yapıyorum çünkü benim uykumda asiri hassas çit sesine uyanıyorum asla dalamıyorum bende horlayınca bazen kalkıp içerde uyuyorum, kalkip ise gidicem diyip sinir oluyorum kendime de uyuyamadigim icin. yani üzülmeyin hamilelik olur yani elinizde olan bisey değil bence burun bandı alın belki ise yarar

Bu kadar sıkıntıya zorluğa rağmen aynı yatakta yatma çabanız niye?Ayrı oda da rahat rahat uyuyun.Hamilesiniz üstelik.Bu sizin şuan yaşadığınız uyku sorunu varya emin olun bebeğe geçer.Geceleri uyumayan huysuz bir bebek olur benden demesi.Hamilesiniz ve konforlu rahat bir uykuya sizin daha çok ihtiyacıniz var.Ben yerinizde olsam eşim sorununu çözene kadar,uykumu zehir etmem,ayrı yatarım.Ki çoğu zaman yatıyorum da 10 yıldir evliyim aramızda bir soğukluk falan da oluşmadı ayrı yattigimiz için.

karyola ve yatağı değiştirin, ayrılabilir karyola alın, üzerlerine tek kişilik yataklar koyun, yatakların arasında birkaç cm mesafe olsun, yorganlarınız da ayrı olsun, siz başka türlü rahat uyku uyuyamayacaksınız çünkü, çalıştığı için yorgun olabilir, uykusu hafif olabilir, sizin eliniz değince uykusundan uyanıyor da olabilir ama insan bu yüzden eşini uyandırıp kızmaz, kapıları çarparak gitmez, kusura bakmayın ama eşiniz yalnızca kendini düşünen kaba saygısız biri.

Benim uykum da çok hassastır. Öyle böyle değil. Çok fena. Obsesifliğimin de etkisi var. Anlatsam inanamaz kimse. İnsanın o an nasıl bir agresifliğe bürüneceğini en iyi bilenlerdenim. Ağlama krizine girmişliğim bile vardır.

Ama ben bile konu sahibinin ilk mesajında adama hak veremedim. Çok acımasız. Üstelik eşi hamile. Ben uyuyana kadar bekle nasıl der aklım ermedi. Sürekli uykusundan uyandırıp azarlaması hiç hoş değil. Kendi uyandırılıp uyarılsa, evi başına yıkar heralde. Hiç empati kuramadım bu şahısla. Aksine içimde bir öfke oluştu. Vicdansız şey.

Benim eşim de bebekten dolayı uyuyamıyordu. Oturma odasında yatıyor şimdi. Aramıza soğukluk falan da girmedi. Eskiden neysek oyuz.
Aynen biz de ayri yatariz cunku sinegin golgesi degse uyaniyorum, hic sogukluk falan olmadi, evlenince yatakta birbirini rahatsiz edip uyumasini engelliyosa. niye zorla kasmak gerekli gibi algilaniyo bilmiyorum.

Aynen ama ayri yatmayi sorun olarak goruyosa konu sahibi, adam yilmis olabilir uykusuzluktan, ben uyuyamasam, zorla da o yatakta tutulsam gicik olurum, ama okuz gibi davranmasini affettirmiyo tabii hic bisey

Uykusu hafif mi uykuya geç mi dalıyor? İkisini karışık yazıyorsunuz, bir mesajda biri, bir mesajda diğeri.

Horlayanın yanında uyumak işkence. Tedavi de olsa uykuya dalamayabilir.
Siz de tedavi olmalısınız.

Ama nolursa olsun eşinizin size davranışı çok kaba, saygısızca.

Aynen ama ayri yatmayi sorun olarak goruyosa konu sahibi, adam yilmis olabilir uykusuzluktan, ben uyuyamasam, zorla da o yatakta tutulsam gicik olurum, ama okuz gibi davranmasini affettirmiyo tabii hic bisey
Konu sahibi ayrı yataklarda yatmaya farklı anlamlar yüklüyor olabilir bilemiyorum. Ben hamilelikte ve doğumdan sonra bir sakınca görmedim mesela. Aksine eşimle birbirimizi düşündük sadece.
Soğukluk girer olayı bambaşka bir şey bence. Yani tartışıp yataklar ayrılınca olabilir. Mecburiyetten dolayı olamaz. Tecrübeyle sabit.

Ayrı odaya geçtim orda uyudum rshat rahat, dünde aynı şeyi yaptı giderken uyanıp, ne yaparsan yap gidersen gşt senşnle uğraşamam artık dedim.

Hamilesiniz ( hatta bebeğiniz olduğunda da ) ne olursa olsun etrafınızda kim varsa sizin her türlü halinizi hoş görmeli. Eşinizin kabalığı, işe gidecekmiş uyuması lazım hoş görün filan doğru bir yorum değil çünkü bebek olunca daha da az uyuyacak. Yeriniz de olsam gelme yatağa geniş geniş rahat rahat yatacağım deyin bakın o zaman tıpış tıpış nasıl geliyor.

Bu adam bebekle de uyumaz. Siz odaları ayırın iki taraf da rahatlasın.

bence eşinizin asıl sorunu uykuya dalamama falan değil. okb olma ihtimali de var ki bu tarz durumlarda taktıkça takarsınız, iyileşmez daha da kötüleşirsiniz. benim de uykum çok hassastır, gürültüde uyuyamam vs üniversitedeyken doktora gittim ben bunun için. gece uyuyamıyorum, sabah dersim var uyumam lazım ama uyuyamıyorum dedim. önce psikolojik mi diye irdeledi. kafana bişey mi takıyorsun dedi. hayır deyince ilaç verdi, şurup verdi. çay kahve olayını sormadı ama biliyoruz yani çay kahvenin uykuyu olumsuz etkilediğini. mesela ben o ilacı kullandım ama bir süre sonra alıştı vücut ve o da işe yaramamaya başladı. inanın insan o ilaçla da uyumak istemez zira ertesi gün ruh gibi oluyordum. sizin eşinizde uykunun ötesinde başka sorunlar var. eşiniz çok kaba ve anlayışsız. adamın döndünüz diye, eliniz değdi diye uyanmasının sebebi uyku bozukluğu değil bence hele sonrasındaki tavırları çok kötü. yarın öbür gün sustur şu çocuğu diye size çemkirecek muhtemelen.

uyku sorununu bebekliğimden beri yaşayan bir insanım ben ilk mesajınızda tek sorun horlama yüzünden uyuyamayan biri gibi anlamıştım diğer detayları sonradan ifade ettiğiniz için mesela. ben dün akşam geç saatte 2 fincan çay içtim, gece 2'den sonra yatağa anca girebildim ve 3 gibi anca uyumuşumdur. bir ara wc'ye kalktım vs. dalmış olmama rağmen komşudan gelen tıkırtı sesine, sokaktan gelen konuşma sesine falan uyanmışlığım vardır. sizinki size sarıyor ve hiç normal değil.

Ben ayrı yatmak istediğimde bana kızıyor ama kendisi isteyince birşey olmuyor...

Ya üzülecek ne var bunda. Baska bi odada yatsin nolcak sanki. Ayrica horlayan kişinin doktora gitmesi daha mantikli olmaz mi? O ezelden beri hassas sizin horlamaniz yeni cikmis belki bi rahatsizliginiz var bilmediginiz.

Her ikisi de mi desem öyle birşey. Eskiden uykusu daha hafifti aslında bir telefona bir ses tık hemen kalkardı dsha abartılıydı gerçi şimdi de pek farkı yok ama eskiden evde işte yaptırmazdı uyuyamıyorum ben uyurken iş yapma derdi. Hemde uykuya geç dalıyor, ben 5 dk içinde dalıyorsam o yarım saat bazen daha uzun süre dalmak için bekliyor. Dalamauınca da yok yatakta döndün, yok elin değdi uyuyamadım gibi bahaneler uyduruyor. Hamileliğimin ilerleyen dönemlerinde hiçbir sağlık sıkıntım olmamasına rağmen tıkanık burunla uyuyorum yani bir tarafı tıkanık, okyanus suyu ile burun yıkama yapıyorum ama yinede horlamsmın önüne geçmiyor, uykumda yine tıkanıyor burnum birde çok kuruyor. Doğumdan sonrs ds geçmezse eğer kbb gideceğim çözümü için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…