Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuk bakmak cok zor ismis seni yurekten anliyorum. Eminim cok iyi bir annesin. Sen ne kadar kotu amacla yapmasan da anne tarafindan kanepeye biraz sert bir sekilde birakilmak da bebek tarafindan siddet olarak algilanir. Sakin yanlis anlama kinamak degil amacim. Ne kadar zor olsa da yapmamaya calisalim bu tur davranislari. Ki bir daha yapmayacagini hissediyorum taa burdan.
🙏😢

[QUOTE="ulasimiz, post: 63694321, member:
Eşim ağlamayı abarttı diyorsunuz fakat önceki mesajlarda oğlum ağladı, kafasına vurdu diye yazmışsınız demek ki çocuk bayağı sinir krizi geçirmiş..

Hamilesiniz duygularınız karışıyor olabilir fakat Siz de Sakin olmaya çalışmalısınız. Karşınızda 2 yaşında bir bebek var.
Adam adil degil zaten sıkıntı orda sadece dominant bi insan. Bu daha sıkıntı bence tokattan. Yani tokada cok takilmam ben uyarıdır düzgün dur diye. Dövmek tokatla olmaz çünkü. Tabiki hakki yok o ayri.

Eşim ağlamayı abarttı diyorsunuz fakat önceki mesajlarda oğlum ağladı, kafasına vurdu diye yazmışsınız demek ki çocuk bayağı sinir krizi geçirmiş..

Hamilesiniz duygularınız karışıyor olabilir fakat Siz de Sakin olmaya çalışmalısınız. Karşınızda 2 yaşında bir bebek var.
Ben bir şey yapmadan önce zaten kitabı istediği için sinir krizi halindeydi. Benim yapmış olmam ağlamasından ziyade şaşırttı oğlumu bilmiyorum çok üzgünüm. Sağlıklı yönetemedim bu kriz halini ...

Pamukannesi83 Pamukannesi83 beğenmeme nedeninizi anlamadım, umarım bu begenmedim "alt tarafı bir tokat" diyen hanfendi icindir :KK66:

Beğenmeme nedenim sizin "darısı size" demenize. Cünkü daha önceki cevabı yalnis anladınız. Kadının çocuğa karşı tavrını hafifletsek, erkeğin de kadına vuran tokatini "alt tarafı tokat" diye hafifletebiliriz demek istenmis orda. Bunun karşılığı "darısı size" mi? Konu sahibi de çocuğuna karşı yalnis davrandığını farkında. Evin içine şiddet girmiş. Durdurmak iki eşlerin elinde. Ortada çözülmeyecek birsey yoktu, ama iki taraf da bilinçsiz hareket etmiş. Bundan sonrasını düzeltmeleri lazim. Ama bunun için evdeki herkese aynı derecede saygı gösterip el kalkmalı.

Canım benm kendini suçlaman gereken bir durum yok. İki yaş sendromu ne zordur biliriz ve o aşamada çok yüz bulursa ergenlikte başını alamazsınız hele de böyle bir devirde. Otorite şartt. Eşine de yuh demek istiyorum hem hamilesin hem iki evlat vermişsin haklı hiç bir yanı yok alttan alırsan devamı gelir demedi deme

Beğenmeme nedenim sizin "darısı size" demenize. Cünkü daha önceki cevabı yalnis anladınız. Kadının çocuğa karşı tavrını hafifletsek, erkeğin de kadına vuran tokatini "alt tarafı tokat" diye hafifletebiliriz demek istenmis orda. Bunun karşılığı "darısı size" mi? Konu sahibi de çocuğuna karşı yalnis davrandığını farkında. Evin içine şiddet girmiş. Durdurmak iki eşlerin elinde. Ortada çözülmeyecek birsey yoktu, ama iki taraf da bilinçsiz hareket etmiş. Bundan sonrasını düzeltmeleri lazim. Ama bunun için evdeki herkese aynı derecede saygı gösterip el kalkmalı.
Sanırım sizde yanlış anlamışsınız, benim ilk yorumum çocuğuna eziyet ediyor diyen hanfendiyeydi. Konu sahibinin tutumunu doğru bulduğum bir yorum yok yada tokati hafif gösterecek. Benim o yorumumdan bunu çıkaran hanfendiye bu doğru geldiyse darısı başınıza mı diyeyim birşey diyemedim yorumunu yapmam gayet normal :KK66:

Son düzenleme:
Allah.m ne kadar şuursuz yorumlar var hayret ediyorum ya 🤣🤣🤣

Çocuğu katletmişsin gibi bi algı yaratılsa da ben seni haklı buldum, çocuğa vurmamışsın ki, eşinde evde ya saracak yer arıyor sanırım baya saçmalıyor , ama eşinin tutumu zaten baştan yanlışşş, çocuklara davranışı dengesiz senin anlattıklarına göRe. Sana gelip tokat atması gerçekten büyük sıkıntı, bu olayı hemenn kapatma derim, sen hatalı olsan dahi yolu bu değil, tokat atmak değil. Gelen tokata karşılık tokat atman, bende olsam aynısını yapardım. Kendini bi halt sanmasın.

Açıklamanız için teşekkürler. Ailede en ufak bir şiddet varsa önlem alınmadığı takdirde katlanarak büyür. Kişi şiddet gösterirse şiddet görmeye çanak tutmuş olur çünkü normalleştirmiştir. İronik olarak bunu kast etmiştim :)

Ben anne değilim. Ama çocukların insanın sabrını bazen çok zorladığını biliyorum. Yeğenlerim var. Bi tanesi çok geçimsiz bir çocuktu. Kolay büyümedi.

Annesi namaz kılıyor diye yanında avazı çıktığı kadar cırlıyor, kendini yerlere atıyor, topuklarını yere vuruyor. Gözleri kıpkırmızı soluksuz kalıyor. Komşular polisi arayacak diye endişe ediyordum.

Yani ne oluyordu anlamıyordum. Alıp ilgisini dağıtmak filan kesinlikle mümkün değil. Çocuk kendisinden geçmiş bir durumda .
Zaten ona doğru yaklaşınca hepten azgınlığı perde perde yükseliyor.

Insan caresiz kalıyor.

Tam da bu noktada zaten dağılmış olan bir sabırla anne öfkeli davranıyor. Bunda anlaşılmayacak Bi sey yok.

Dövdüm deseniz haksiz olurdunuz. Zira 2 yaşında daha...ama dövmemissiniz. Sert davranmak dövmek değildir.

Olabilir. Ben anne değilken anlıyorum sizi. Keske anneler de anlabilseydi.

Ben anne ile çocuğu bir kefeye koymadığım için esinizin tavrini "siz de çocuğu hırpaladaniz, eşiniz de sizi. Tamam esitlendi" diyemeyeceğim.

Uzun süre konusmamanizi barismamanizi öneririm.

Madem çok darlaniyor cocuklari azarlamaniza çocuk kitap diye cırlarken yerinden zahmet edebilirdi...oturduğum yerden ben de çok şey istiyorum ama olmuyor.

Bu konuda yapılacak baska bi sey de yok zaten.

En fazla ciddi bir uzak durma cezasi verebiliyoruz. Zira boşanmam demişsiniz. Zateb boşanin da diyemem.

Ama yanina da kalmasin yani

Ben konuyu da yorumları da okudum ama herkes yanlı mı yaklaşıyor bana mı öyle geliyor? Eşinizin size tokat atması ne kadar şiddetse sizin de çocuğu alıp koltuğa fırlatmanız o kadar şiddet. Popoya vurmalar falan... Anne doğurduğu için şiddet uygulayabilir ama koca uygulayamaz demek çifte standart değil mi? Bence konuda tek haklı olan çocuklar.

Ben yanlış düşünüyorsam biri beni aydınlatsın. Şiddetin sadede kadına karşı değil her türlüsüne karşı olmamız gerekmiyor mu?

Ben anne değilim. Ama çocukların insanın sabrını bazen çok zorladığını biliyorum. Yeğenlerim var. Bi tanesi çok geçimsiz bir çocuktu. Kolay büyümedi.

Annesi namaz kılıyor diye yanında avazı çıktığı kadar cırlıyor, kendini yerlere atıyor, topuklarını yere vuruyor. Gözleri kıpkırmızı soluksuz kalıyor. Komşular polisi arayacak diye endişe ediyordum.

Yani ne oluyordu anlamıyordum. Alıp ilgisini dağıtmak filan kesinlikle mümkün değil. Çocuk kendisinden geçmiş bir durumda .
Zaten ona doğru yaklaşınca hepten azgınlığı perde perde yükseliyor.

Insan caresiz kalıyor.

Tam da bu noktada zaten dağılmış olan bir sabırla anne öfkeli davranıyor. Bunda anlaşılmayacak Bi sey yok.

Dövdüm deseniz haksiz olurdunuz. Zira 2 yaşında daha...ama dövmemissiniz. Sert davranmak dövmek değildir.

Olabilir. Ben anne değilken anlıyorum sizi. Keske anneler de anlabilseydi.

Ben anne ile çocuğu bir kefeye koymadığım için esinizin tavrini "siz de çocuğu hırpaladaniz, eşiniz de sizi. Tamam esitlendi" diyemeyeceğim.

Uzun süre konusmamanizi barismamanizi öneririm.

Madem çok darlaniyor cocuklari azarlamaniza çocuk kitap diye cırlarken yerinden zahmet edebilirdi...oturduğum yerden ben de çok şey istiyorum ama olmuyor.

Bu konuda yapılacak baska bi sey de yok zaten.

En fazla ciddi bir uzak durma cezasi verebiliyoruz. Zira boşanmam demişsiniz. Zateb boşanin da diyemem.

Ama yanina da kalmasin yani
O kadar iyi ifade etmişsiniz ki anne olmamanıza rağmen iyi bir gözlemcisiniz anladığım kadarıyla... Umuyorum ve öyle hissediyorum iyi bir anne de olabilirsiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim ❤️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X