- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.443
-
- Konu Sahibi raggiodisole
Aman ağzımızın tadı bozulmasın diye diye kendinden tavizler vermeye devam edersen eşin ruhunu sömürür emin ol.Dozajı da gitgide arttırır bir dur demezsen.Küserse küssün.Sen en güzel zamanlarımız böyle küs mü geçecek diye dertlenip ona adımlar atarken o neden senin kadar umursamıyor bu ilişkiyi? Çünkü senin ona adım atmana gönül almana haklıysan da özür dilemene alışmış.Böyle giderse bi' 5 yıl sonra ne hale geldim ben dersin , emin ol.Kaç yaşındasın? Toy geldin bana açıkçası.Ev fikri kafamızda hep vardı ama en az 2 sene kendimizi toparlayalım diyorduk. Eşim ev yapılacağını öğrenince alalım dedi. Para yönetimi konusunda kendimi zayıf olarak görmüyorum ama aceleci ve karısını dinlemeyen bir eşe söz geçirmenin, almayalım biraz bekleyelim demenin ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Size saçma gelen kitap bakma düşüncesine değinecek olursam, kitap kitaptır ve her ne tür olursa olsun okunmalıdır diye düşünüyorum ben :)
Evet, 30 kilo aldı. Bir süre evden yemek götürdü, spora gitti 12 kilo kadar verdi sonra verdiklerini kat kat geri aldı. Ben kilo veririm rahat bırak diyor sürekli. Sağlığı için endişelendiğimi anlamıyor ki daha 29 yaşında. Ben her zaman bin kere düşünüyorum aman ihtiyacımız yoksa kalsın masraf olmasın diye ama eşim hiç böyle değil. 1 kalıp peynir yerine 3 kalıp alır mesela. Bu 3 kalıbı da sadece kendisi yer. Aklımdan geçti kitapları almak ama o an "aman ağzımızın tadı bozulmasın" diye düşünüp almadım. Keşke alsaydım. Evde huzursuzluk olsun istemiyorum ben, küsmesin, muhabbetimiz olsun istiyorum ama böyle de içim içimi yiyor işte.
Ama siz evi istemiyorum dememişsiniz ki peşinat fazla ödeyemeyiz demişsiniz
Adam da eek işyapar öderim demiş ve almış
Lakin iki kişinin maaşı ile ödenemeyecek kadar pahalı 65 metrekare ev almak makul değil
Borç ne Zaman bitecek
Sizi kullandığını düşündünüz mü hiç ?
Aman ağzımızın tadı bozulmasın diye diye kendinden tavizler vermeye devam edersen eşin ruhunu sömürür emin ol.Dozajı da gitgide arttırır bir dur demezsen.Küserse küssün.Sen en güzel zamanlarımız böyle küs mü geçecek diye dertlenip ona adımlar atarken o neden senin kadar umursamıyor bu ilişkiyi? Çünkü senin ona adım atmana gönül almana haklıysan da özür dilemene alışmış.Böyle giderse bi' 5 yıl sonra ne hal geldim ben dersin , emin ol.Kaç yaşındasın? Toy geldin bana açıkçası.
Bence çok çok toysun.Yaşını sormasam ve sen de söylemesen 22 23 derdim.Biraz dişli olman lazım.Tamam sen naif olabilirsin hassas olabilirsin ama gerçek hayat bunları kaldırmıyor bazen.Eşinle tartışa da bilirsin.Tartışmaktan çekinen , olay çıkmasın diye her şeye boyun eğen bir yapın var sanki ya da öyle anlattın kendini.Beraber ödenecek yüklü bir borcun altına eşlerden sadece birinin isteğiyle girilmesi aslında istemeyen eşin boyun eğen taraf olduğunu gösteriyor.Sesini çıkartman lazım.Çünkü eşin biraz baskın ve "ben yaptım oldu , ben öyle istiyorum" kişiliğinde.29 olacağım 5 ay sonra. Toy değilim ama eksiğim, kırgınım ve bazı şeylere açım açıkçası. Verdikçe mutlu olsun, mutlu olayım istiyorum kendi gücümü, bireyselliğimi arka plana atıp. Ben ne hale geldim cümlesini kısa süre önce kurdum zaten. Bunca yıl biriken tüm başarılarım, gelişen kişiliğim sanki bana yabancı.
Eğer makul bir peşinat varsa tabii ki evi almak isterdim ben, yani hiçbir zaman ev istemiyorum almayacağız demedim. Siz eşinize bu peşinat fazla, ödeyemeyiz, istemiyorum dediğinizde ne anlamda söylersiniz? Tabii ki bu evi almak makul değildi ama alındı. Borcun 10 senesi var daha.
Duygusal anlamda kesinlikle kullanılıyorum. Zaaflarımdan faydalanıyor.
Bence çok çok toysun.Yaşını sormasam ve sen de söylemesen 22 23 derdim.Biraz dişli olman lazım.Tamam sen naif olabilirsin hassas olabilirsin ama gerçek hayat bunları kaldırmıyor bazen.Eşinle tartışa da bilirsin.Tartışmaktan çekinen , olay çıkmasın diye her şeye boyun eğen bir yapın var sanki ya da öyle anlattın kendini.Beraber ödenecek yüklü bir borcun altına eşlerden sadece birinin isteğiyle girilmesi aslında istemeyen eşin boyun eğen taraf olduğunu gösteriyor.Sesini çıkartman lazım.Çünkü eşin biraz baskın ve "ben yaptım oldu , ben öyle istiyorum" kişiliğinde.
Ben evi istemiyordum aldı deyince o evi istemediğim halde beğenmediğim vs için istemediğinizi düşündüm
Siz evi beğenmiş peşinatı çok bulmuşsunuz eşiniz de kendince bir hesap yapmış hallederiz demiş
Evet bu tutumu da olağan değil ama siz de çok ince eleyip sık dokuyor gibisiniz
Yani bir şey almak için başlıyor armudun sapı üzümün çöpü deyip vazgeçiyorsunuz, son olay da öyle
Örneğin eşim bana ekmek kızartma makinesine puanımız yeter istersen alalım demez zira onu almayacağımı bilir
İhtiyaç istek gereklilik arasındaki ince çizgiler evlilikte bir süre sonra oturur
Bir de ek iş yapıyor gerek yok dedim yapıyor diyordunuz da ek işin geliri ne
Atıyorum Adam 3000 maaş alıp 3000 de ek gelir varsa nasıl bıraksın işi
Ben eşinizde kendini ispatlama çabası görüyorum bir kendini kanıtlama modunda
Bunun nedenini ben bilemem ama ya yetiştiği ortamdan kaynaklıdır ya da kendisini sizden aşağıda görüp o kompleksini kapatmaya çalışıyordur
1+1 evde hemde var olan ses sisteminin yenisini almaya gerek var mıydı
Onlar yer kaplamiyormu
Ve sesten başka ne işe yariyo onu merak ettim
Ben eşinizin bu her denileni, her beğenileni alma gecesinin altında ya geçmişte fakirlik çekme ya da size yetememe duygusu olduğu hususunda iddialıyım
gençsiniz aşarsınız bazı şeyleri ama eşiniz biraz savruk siz de ayrıntıcı geldiniz bana
Sizi yargilamak degildi amacim kirdiysam kusura bakmayin yorgunum biraz :)65 metrekarelik ev 242.000 tl. Ben tam mesai çalışmıyorum, evden çalıştığım için normal çalışanlar gibi maaş almıyorum, serbest çalışıyorum. Kirada oturduğumuz için kiramız da var ve herkes ne yazık ki çok yüksek maaş alamıyor bu ülkede. Bazıları 10 bin gibi bir rakamı kolayca çıkarabilirken biz 6 bin gibi bir rakamda zorlanıyoruz. Bu da gelir eşitsizliği oluyor işte :)
Gitmiyor terapiye, ne dersem diyeyim, gitmiyor.
Çok teşekkürler.
Sizi yargilamak degildi amacim kirdiysam kusura bakmayin yorgunum biraz :)
Maddiyat evde gercekten sorun bizde orta capli bi borc icindeyiz esim asgari ücretli ve kart döngusine girdik cikamiyoruz her ay 1300 tl falan asgari ödeyip tekrar harciyoruz ayni parayi..demem o ki bizde debeleniyoruz 2 cocukla bide ve gerginlik yapiyor kaygi yapiyor ev de bizim degil ... esim iş basvurilari yapiyor egitimi var ama iş bekliyor ...esinizin biraz suyuna gidin o zaman yani mesela hep denenmesi önerilir 1 hafta herseyine evet heo canim cicim hep sarmas dolas hep onaylama övgüler onu güclu hissettirmeler bi deneyin bakalim sonuc ne olacak
Iyi dilekleriniz icin Allah razı olsun inşaallah muhabbetiniz artar...dua edin içtigi suya 400 ya vedud okuyun şifadır...İnceliğiniz için minnettarım ama kırılmadım :) Kredi kartına tabiri caizse köle olmak bu devirde gerçekten çok zor. Biz Allah'tan kredi kartı kullanmıyoruz, her şeyi elimizde ne varsa ona göre ayarlıyoruz. Bir de sizin 2 çocuk varmış, gerçekten sabır diliyorum size umarım en kısa sürede eşiniz rahat bir iş bulabilir. Kira çok zor, dipsiz kuyu, 1 senedir kiradayız ama neler çektik şu evden. Aslında ben hep suyuna gidiyorum eşimin, alttan alıyorum, dediğiniz gibi canım cicim diyorum ama etki etmiyor işte. Olmuyor ne yaparsam yapayım, işten geldi mesela, ben çalışıyorum, yüzüme bakmadan gitti yattı kediyi yanına alıp. Ne yapacağımı bilemedim....
Canım rica ederim. Hayatta her şey insan için bunu sakın unutma olur mu ? Sen evlendin diye kimsenin kölesi olmuyorsun. Hayır dediğin şeylerde dirayetli dur sadece.
Canım rica ederim. Hayatta her şey insan için bunu sakın unutma olur mu ? Sen evlendin diye kimsenin kölesi olmuyorsun. Hayır dediğin şeylerde dirayetli dur sadece.
İnşallah güzel haberlerini de alırız. Çok aklı başında ve ne istediğini bilen bir kadınsın.
Benim gibi her şeye evet deme @Milana22 gibi olmak lazım hayattageçte olsa bunu fark ettim ❤
Ben de okudum da anlamadım tam durumu. Anne, eski iş, puanlar, terapi, tost ve ekmek kızartma makinesiOkunacak gibi değil zaten okuyamadım
Sen sadece şunun bilinci ile yaşa Hayatta en değerli şey benim. Gerisi sadece teferruat.Çok teşekkür ederim umarım her şey hepimiz için güzel olur. Ben içimdeki güçlü kadını bazı zorlu süreçler nedeniyle uykuya yatırdım ama evet dediğin gibi kimsenin kölesi olmuyoruz. Evlilik iki kişinin birbirini yüceltmesi yerine ezmesi olacaksa hiçbir anlamı kalmayan bir şeye dönüşür sadece. Bundan sonra ne görürsem onu yansıtacağım bir ayna gibi.
Dolmasın arkadaşım,Bizde de annesine her şeyi yetiştirme, her ziyaretinde annesinin buzdolabını doldurma durumları var. Konuşmayı çok denedim inanın, sakin kalsam da, sinirlensem de, sussam da, bağırsam da çözümü olmadı bugüne kadar. Annesi çok dolduruyor. Çok.
Kendini anlatması için açıklaması lazım,özetlese diceksiniz sen bir şey anlatmamışın nasıl yardımcı olalım diye yorumlar yapılıyor sonra.Okunacak gibi değil zaten okuyamadım