Bitmeye yüz tutan evliliğim

Baska biri oldugunu nereden cikardiniz? Konu sahibi zaten uzgun siz yangina korukle gidiyorsunuz.
Sizce yok mu? Erkekleri bence artık hepimiz çözdük ve tanıyoruz neden bu olası ihtimali söylemeyelim. Sizce bu hikayede bu adamın davranışları ne sinyali veriyor ahanda yazıyorum başka kadın çıkacak

konu sahibesi, çocuktan sonra biz de eşimle uzunca bir süre benzer bir dönemden geçtik. anne bebekle ilgileniyor, kalan vakitlerde ev işleri, diğer kalan vakitlerde de uyku. ben emzirirken uyuyakalıyordum, eşim sitem ediyordu. kendince yardım ediyordu ama ettiği yardım devede kulak kalıyordu tabi. hormonal değişimleri saymıyorum ama bence onlar fizşksel yorgunluktan daha etkili. sanırım o dönemde eşimi ihmal ettim, o da bence beni ihmal etti dilediğimce yardımcı olmadı (burada kendimi de suçluyorum çünkü aman işe gidiyor gece uyusun, işten geliyor dinlensin diye talepte bulunmadım ve bence şu anda da eşim buna alıştı) ve sık sık karşılıklı olarak birbirimizi “bana ilgi göstermiyorsun” diyerek suçladık. bence bu aşamada bu eşiniz elini taşın altına koymaya razı biriyse yardım isteyin ondan ki sizin de ona özledim demek içinizden gelsin

bizim çocuklar nispeten büyükler şimdi ve eskiye göre çok daha iyiyiz. ama tabi o geçiş dönemi biraz kavgalı oldu. burada aldatıyor, aklında başkası var, prenses erkek, boşa gitsin söylemlerini çok dikkate almayın şu anda. eğer seviyorsanız ve sevildiğinize biraz da olsa inanıyorsanız en azından bu süreçte ilk adımı atan olmaktan çekinmeyin.

Sizce yok mu? Erkekleri bence artık hepimiz çözdük ve tanıyoruz neden bu olası ihtimali söylemeyelim. Sizce bu hikayede bu adamın davranışları ne sinyali veriyor ahanda yazıyorum başka kadın çıkacak

Ben bu hikayede hic boyle bir durum hissetmedim. Adam bence bunalmis belki maddiyat belki baska bir sey. Buradaki bazi konulari ve profilleri hepimiz cozduk bu konuda hemfikiriz ama bu hikaye onlardan degil bence. Benim gordugum iletisimsizlik.
Ayrılırsak kızımı alıp annemlere gidebilirim. Yoksa bana ev tutacak kadar parası filan yok.

Ben bu hikayede hic boyle bir durum hissetmedim. Adam bence bunalmis belki maddiyat belki baska bir sey. Buradaki bazi konulari ve profilleri hepimiz cozduk bu konuda hemfikiriz ama bu hikaye onlardan degil bence. Benim gordugum iletisimsizlik.
İnşallah sizin dediğiniz gibidir ne diyeyim umarım öyledir

İnşallah sizin dediğiniz gibidir ne diyeyim umarım öyledir

Cok zor bir donem yasamistim saymak bile istemeyecegim kadar sey arka arkaya gelmisti. Esim en iyi arkadasimdir. O donemdeki beni gorseydiniz evlat olsam sevilmezdim. Esim en iyi arkadasimdir dedim ya o donem nazim en cok esime gectigi icin esime cemkiriyordum. Hep bana anlayisla yaklasti. Bir gun bana dedi ki bunlari bunlari yapiyorsun seni cok iyi anliyorum uzgunsun ama empati yap ayni seyi ben yapsam ne hissederdin dedi. Once bir duraksadim cunku en yakinim esim ya sanki her halimi cekmek zorundaymis gibi. O anki ruh halimle ben esimi kirdigimi hic anlamamistim. Hayatimda biri mi vardi simdi?

Cok zor bir donem yasamistim saymak bile istemeyecegim kadar sey arka arkaya gelmisti. Esim en iyi arkadasimdir. O donemdeki beni gorseydiniz evlat olsam sevilmezdim. Esim en iyi arkadasimdir dedim ya o donem nazim en cok esime gectigi icin esime cemkiriyordum. Hep bana anlayisla yaklasti. Bir gun bana dedi ki bunlari bunlari yapiyorsun seni cok iyi anliyorum uzgunsun ama empati yap ayni seyi ben yapsam ne hissederdin dedi. Once bir duraksadim cunku en yakinim esim ya sanki her halimi cekmek zorundaymis gibi. O anki ruh halimle ben esimi kirdigimi hic anlamamistim. Hayatimda biri mi vardi simdi?
Ne alaka ? Bu iki olayın birbiri ile ne alakası var

Su an bir cocuk buyutmek ekonomik olarak öyle maliyetli ki, haliyle cocuk sahibi olan ciftlerin oncesinde maddi bir hazirligi, birikimi vs yoksa, cocugun dogumuyla birlikte gerceklerin farkina varan erkekler allak bullak oluyor.

Kadin; cocuk, lohusalik, ev isleri derken gercek hayatla pek yuzlesmiyor ama erkekler icin durum boyle degil.

Kadinin dogumla birlikte kimliksizlesmesi (hobilerini, sosyal hayatini, benligini kaybetmesi) erkegin de bir anda maddi agirligin altinda ezilmesiyle birlikte sorunlar bas gosteriyor iste boyle.

Inanin hepimiz yaşıyoruz bunlari, aslinda maddi imkan var ise terapi almak sizi rahatlatabilir, maddi imkan yoksa da oturup dogru duzgun bir iletişim kanali acmaya calisabilirsiniz.

Dilerim atlatabilirsiniz 🧿

Bu forumda evli olan herkes buna benzer sorunlar yaşamıştır. Bence evliliği yürüten, idare eden kadındır ve biz olmadan erkekler hiçtir😁erkekler olaylara asla geniş çerçeveden bakamıyorlar, sorun çözme odaklı değiller. ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda destek olmak yerine çoğu zaman köstek olurlar. Küçük çocuk gibiler. Biz böyle sorunlar yaşadığımızda eşimi karşıma alıp konuşuyorum. İstediklerimi net ifade ediyorum. Mesela benle konuşurken gergin olman beni üzüyor diyebilirsiniz vb..... İlk başta eleştiri gibi anlayıp karşı savunmaya geçecektir. Asla pes etmeyin. Gerekirse terapiye gidin, faydası muhakkak olur. Boşanmak en son çareniz olsun. En azından denedim ben elimden geleni yaptım ama olmadı deme hakkınız olur. Kuzenim çocuğu olduktan 6 ay sonra eşiyle ayrılmıştı. Kızı şuanda 16 yaşında ve o dönem terapiye gidip evliliğimizi kurtarabilir miydik diye konuştuğu oluyor.

Senelerdir bu siteyi takip ediyorum sürekli okuduğum şey çocuktan sonra evliliğim mahvoldu. Çocuk çoğu evliliğin katili sanırım.
Yok bebeklere öyle demeyelim doğumdan sonra biz bayanlar haklı olarak ilgi şefkat bekliyoruz bebekle yoruluyoruz bide lohusalık duygularımız allak bullak oluyor biz destek beklerken bazı kv ve eşler çok anlayışsız oluyor sanki onlar çocuk doğurmuş gibi davranıyor tartışmalar buradan başlıyor ve artarak devam ediyor malesef.

Hayırlı pazarlar hanımlar.

Kızım 2.5 yaşında şu an. Kızımdan önce sevildiğimi hissettiğim bir evliliğim vardı ve sorunumuz yoktu.

Eşimle çok tartışır olduk. Ne desem avazı çıktığı kadar bağıran, öfke kusan, tahammülsüz birine dönüştü. Tartışma derken onun bağırmasıyla kızımın yanında uzamasın diye susan taraf bem oldum ve içimde her durumda kabaran dağ gibi bir öfke oluştu. Bazen dışarıya vurdum ama içimde tam atamadığım bir öfke var ona karşı. Söyleyeceklerimi söylemediğim, bağıracaklarımı bağıramadım şeyler bende yük olarak duruyor.

Eylül ayında kardeşimin düğünü vardı. Gitmişken 3 hafta annemlerde kaldım kızımla. İşe başlayacağım daha gidemem diye (ayrı ve biraz uzak şehirlerdeyiz) Bir kere özledim vs bile yazmadı. Bunu dile getirdiğimde ise "sen yazdın mı" diye bunu bile kavgaya bozdu.

Şu an yine konuşmuyoruz. En son kavgamızda onu istemediğimi haykırdım. Kaç kere söyledim bağırarak hatırlamıyorum ama kriz gibi geldi bana. Dava açacağımı söyledim. Ondan sonra sessizleşti kendisi ve ev arkadaşı gibi kalıyoruz evde şu an. Evet şu anki gibi gidecekse gerçekten onu istemiyorum.

Hep beni suçluyor. Ne zaman onu gidip öpmüşüm ne zaman bilmem ne yapmışım. Hep ben suçluyum ama geriye baktığımda bana olan ilgi ve sevgisini kaybeden o. Ben zaten kendimle cebelleşiyordum doğumdan sonra. Bana destek olması gereken o değil miydi? O ise her şeyde bana bağırmayı tercih etti.

Şu anda da düşünüyorum başka birine "karımla zaten mutlu değilim boşanmak üzereyiz" demesini mi bekliyorsun. Çık git diye...
Bence iki taraf da ilgi bekliyor . Ama gurur yapıyor. Toparlanarak bir evlilik bende. Geç kalmadan bir çift terapisine gidin. Ya da ikiniz de yapıcı konuşun bir orta yol bulun. Haklısınız ama bana düzeltilemeyecek gibi gelmedi

Senelerdir bu siteyi takip ediyorum sürekli okuduğum şey çocuktan sonra evliliğim mahvoldu. Çocuk çoğu evliliğin katili sanırım.
Hayır çocuk herkesin gerçek kişiliğini ortaya çıkarıyor, şartlar iyiyken herkes iyidir , sen bir de sorumluluklar artınca gör, eşimle ben de doğumdan sonra bocaladık ilk zamanlar lakin çabuk taparlandık çok şükür, eşimin desteği ve ilgisi olmasaydı şimdiye bitmişti evliliğimiz, lohusalıkta dibi gördüm desem yeridir , çok ağır bir depresyon yaşadım, erken doğum, küvöz süreçleri derken psikolojim çöktü, resmen evliliğimiz bir imtihandan geçti , çocuk çok güzel bisey fakat sağlıklı anne baba yoksa ziyan oluyor maalesef , doğum sonrası erkeğe çok büyük görevler düşüyor , ne yazık ki bazı prenses erkek ve aileleri doğum yapan kadından önce giriyorlar lohusalık sendromuna...

Son düzenleme:
Çoğu evlilik bebekle beraber değişik bir hal alıyor, sorumluluk artıyor, birbirine zaman ayiramiyorsun ve uzaklaşma başlıyor.Toparlanmayacak bir durumda değilsiniz.Baba evine dönmek daha zor bence...Bence konuşarak halledebilirsiniz.Bir kaç yılınız daha var ,kızınız biraz daha büyüdüğünde daha rahat olursunuz.Fevri karar vermeyin, küçük çocuğu olan aileler yardımcıları da yoksa hep aynı durumda emin olun

Dogumdan sonra cogu kadinin zor toparlandigi bir gercek
Esinizle duzelme sansiniz var bence
Adama hic ozledim demedin demissiniz isine gelirse ben boyleyim dememis
E sende demedin demis
Neden hep esinizden bekliyorsunuz ki siz soyleyin siz sarilin siz öpün siz gulumseyin
Ha baktiniz bi sure sonra karsiliksiz kaliyor bu durum, o zaman dusunursunuz gidisati
Sizde de bir caba goremedim ben

kocandan babandan enistenden baska kac erkek tanidin da tüm erkekleri çözdün merak ediyorum.
yasin daha 28. Muhtemelen ayni yataga girdigin, ayni evde yasasigin tek erkek eşin. ama masallah tek erkekten tüm erkekleri genellemeyi basarmissin.
ustelik daha onceki konularında koyde dogup büyüdüğünü, sosyal biri olmadığını - fazla cevrenin olmadigini yazmissin. Kendi dogup büyüdüğü cevreyi aşabilen, her türden insanla arkadasi olan biri de degilsin belli. nasil bir ozguvenle kendinden emin TUM erkekleri anlamissin merak ettim.
dunya senin sandigin gibi bir yer degil. ayrica insanlar (kendini degistirmedigi sürece) hayatina benzer insanlarj çekip dururlar. nerede tüm erkeklerin xyz oldugunu soyleyen biri var ben hep onun xyz erkekleri çektiğini düşünürüm

kocandan babandan enistenden baska kac erkek tanidin da tüm erkekleri çözdün merak ediyorum.
yasin daha 28. Muhtemelen ayni yataga girdigin, ayni evde yasasigin tek erkek eşin. ama masallah tek erkekten tüm erkekleri genellemeyi basarmissin.
ustelik daha onceki konularında koyde dogup büyüdüğünü, sosyal biri olmadığını - fazla cevrenin olmadigini yazmissin. Kendi dogup büyüdüğü cevreyi aşabilen, her türden insanla arkadasi olan biri de degilsin belli. nasil bir ozguvenle kendinden emin TUM erkekleri anlamissin merak ettim.
dunya senin sandigin gibi bir yer degil. ayrica insanlar (kendini degistirmedigi sürece) hayatina benzer insanlarj çekip dururlar. nerede tüm erkeklerin xyz oldugunu soyleyen biri var ben hep onun xyz erkekleri çektiğini düşünürüm
Bu toplumun normlarini ve kodlarını bilmek için senin gibi olmaya gerek var mı :) bence yok . Evet köyde doğdum büyüdüm ama konularımdan işine geleni okumuş yazmışsın devamında çok iyi bir lise ve üniversite okuyup 4 yil İstanbulda 2 yıldır da muglada çalıştığımı buraya yazamissin neden çünkü galiba bu sana fazla geldi :KK66: ben genelleme yapmadım çünkü bu konu özelinde başka bir kadın etkisi olduğu çok belli ve ortada siz inanmak istemiyorsanız sizin tatlışligıniz o . Muhtemelen diyerek atıp tutup cümlenin sonunu kendi inanclariniza getirmek yerine kendi yorumunuzu yapmaya ne dersiniz

X