Güzel bir günün kavgayla bitmesi. Haksız mıyım?

Bence belli bir süre görüşmeyın.

siz istediğiniz kadar ailenize kendi öfkenizi yönlendirmeyin o kıyamadığınız babanız sizin kıyamadığınız oğlunuza ve biricik eşinize kıyıyor. şu zehirli kafa yapısındn acilen sıyrılıp bir uzmanla lütfen görüşün.

Zehirli kafa yapımın,
Durumun normal olmadığının,
Eşime de haksızlık olduğunun farkındayım. Bu da benim için bir adım. İşe başlayacağım yakında ve ilk maaşımla psikoloğa gitmek istiyorum.
Buraya taşınmak oğlum açısından çok iyi oldu çünkü 1 günlükten beri çok kalabalık bir ailede neşeyle büyüdü.
Ama eşim üzerinde de psikolojik baskılara sebep oldu.

ah ne diyeyim? keşke iyi babaları bize verseler ama olmuyor işte. sizi anlıyorum sabir diliyorum

Ben de sesimi çıkardım işte.
Ama hemen sindirildim.
Herkes sesini yükseltmeseydin diyor
Bu ses çıkarmak değil, ciddi bir tepki lazım. Babanız herkesi sindirmiş ya konuşmayarak bedel ödeteceksiniz hatasını anlayacak yada aynı düzen devam edecek.
Ama eşinizin daha sabredeceğini düşünmüyorum yakında ya patlar yada sizden çıkarmaya başlar hıncını.

lütfen buraya yazdığınızdan caymayın. bu, oğlunuzun yetişkinliğinde aranızda çok güçlü bir bağın kurulmasına temel olacaktır.

Böyle bir şey olmaya başlarsa direkt taşınırım
Eşimle konuşmalı mıyım?
Gerilmemesini veya tepki göstermesini vs

O kadarını yapmam
Ama ben de laf ettim işte.
Bana göre sesim yükselmedi, hiç farkında değilim ama annem yükselttin dedi
Ona da kızdım da neyse
Yükseltebilirsiniz yani insanı son ana kadar sınayıp senin de sesin yükseldi diyorlar. Trafikte müdahaleden hiç hoşlanmam Allah korusun riskli durum çünkü.
Bazı babalar böyle benimki de böyle, sağa sola kızar bizden çıkarmaya çalışırdı artık biz de çocuk değiliz.

Dün sadece ama sadece iş yerinde çok yorulduğu için eve dehşet sinirli gelmiş.
Annem yarın pikniğe gidecek miyiz diye soramamış bile.
Bana sordurdu. Mesaj attı sen sorar mısın diye.
Düşünün.
Allah sağlıklı ömürler versin ama bu yazdıklarınız normal mi Nau?
Hayata olan öfkesini sevdiklerinden çıkaran insanlara sinir olurum, bu babam da olsa eşim de olsa böyle.

Eşi pikniğe gidecek miyiz diye soramıyor, kızıyla damadı aman sinirlenir diye sürekli diken üzerinde.

Valla babam bana o kadar bağırsa azarlasa babamdır deyip susamam bir noktadan sonra çıldırır sesimi de yükseltirdim, ertesi gün de haksız olduğunu kabul etmek yerine çocuk gibi küsüp yemeğe gelmeyecekse de gelmesin der hiç üzerine düşmezdim, herkes onun istediği gibi şekillenmek zorunda değil, yemek saatini bile babanız için dert ediyorsunuz.

Sinmişiz artık Mune abla. Cidden. Durumun farkındayım. Hiç normal değil.
Eşim bile aynı döngü içinde. Farkında değil.

Size bir şey diyeyim mi? Böyle babayla kaygılı olmamak kaçınılmaz. Sizi babanız tetikliyor.

Babanızın sakinleşmesi gerekiyor. Kendisine de zarar. Şeker hastası da dediniz. Şekerini de yükseltir. Psikiyatriye gitmesini sağlayamaz mısınız?

Aa çok doğru bir bakış açısı.
Evet benim a'dan z'ye kaygılı olmamın sebebi babam.
Sürekli kızar mı, eleştirir mi ne der kaygısı..

Ve en kötüsü de 2.5 yaşındaki oğlu kaygı için terapiye başladı
Psikolog siz sözlü olarak bir şey yapmamışsınız ama davranışlarınızdan kapmış dedi.

Sinmişiz artık Mune abla. Cidden. Durumun farkındayım. Hiç normal değil.
Eşim bile aynı döngü içinde. Farkında değil.
Ablacım sinmeyin, bu döngüden de kurtulun zira babanızın baba olması ve sizden büyük olması sürekli idare edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor, ki oğlunu da etkiler yazacaktım ben yazmadan sen yazmışsın.

Anne babası baba stresi yaşıyor, gözü önünde azarlanıyor farkındasınızdır ama bir de ben yazayım oğluna da dedeye itaatkar olmayı öğretiyorsunuz bu yaptıklarınızla, şimdi küçük o yüzden dede onun üzerinde bir baskı kurmuyordur ama biraz daha büyüyünce dedesinin sinirinden o da nasibini alır.

Diyabet hastası olabilir ama bu eşini, kızını sevdiklerini azarlamasını haklı kılmıyor, gitsin terapi görsün bunun kötü bir huy olduğunun farkında olsa doktora giderdi gerçi, adam hayattaki tek haklı kendisi gibi davranmayı normal görüyor çünkü başta annen olmak üzere hepiniz onu alttan alarak yaptıklarını normalleştirmişsiniz.

Yani kendi kp olsa ben yapmazdım.
Eşim çok saygılı
Ama babam geliyorum diye aradığında evde koşturuyor o da sinirleneceği şeyleri kaldırıyor falan.

Şeker hastası
İlk okuduğumda babanızın şeker ya da tiroit rahatsızlığının olduğunu düşündüm.
Şeker rahatsızlığı olanlar böyle ya.
Özellikle açken oluyor değil mi?
Böyle kabul etmeniz lazım çözümü az görüşmek olabilir sadece..

O zaman bu durumda alttan almıyorum.
Bunu özellikle oğlum için yapacağım.
O da çünkü dede böyle yapma dedi.

Oğlum açısından bu kadar detaylı düşünmemiştim.
Kesinlikle bunun için terapi alacağım.
Bu sarmaldan kurtulmam lazım.

Mesela pikniğe giderken annemler önden gidiyordu.
Evde bir şey unutmuşlar, geri döndüler.
Kardeşim aradı dedi ki siz masa tutun geliyoruz.
Elim ayağım buz kesildi ya.
Alt tarafı masa seçeceğiz. Beğenmezse, eleştirirse, laf ederse diye... Ki kesin ederdi.
Bu laf etmeler bağırış çağırış değil bu arada. Basit cümleler. Mesela "Daha gölge bir yeri seçseydiniz ya kızım." gibi.

Ben içten içe gerildim. Meğer eşim de gerilmiş.
Ormanda dolandık. Masa beğenemedik. Babanlar gelseydi onlar seçseydi dedi eşim.
Sonra babamlar geldi ve biz o kadar rahatladık ki masa seçmeyeceğimiz için.

Valla yeni piknikten kalkmıştık.
Tıka basa toktuk. Genellikle böyle.
Hem şeker hem tiroid hastası.
Bizler de psikolojik hastayız.

Arkadaşım depresifti, kaygısı da tetiklenmişti. Psikolog terapiye başladı, kaygıyı tetikleyenin eşi olduğunu tespit etmiş. Şu anda eşi de kaygısı için tedavi görüyor. Arkadaşımın tek başına tedavi görmesi anlamlı değildi, sonuçta eşinden dolayı yine maruz kalacaktı.

Babanızın kontrollerinde de belki dahiliye doktoruna çıtlatabilirsiniz. Randevu alırlar not düşülüyor.

Büyük diye terör estirme hakkı yok.
Gelmezse gelmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…