Güzel bir günün kavgayla bitmesi. Haksız mıyım?

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.263
48.644
Selam,

bugün ailecek pikniğe gittik. Eşim, oğlum, annem, kardeşim, ben ve babam.
Dönüşte bizim araba çalıştı ama babamın arabası çalışmadı.
Babam ve ben bizim arabaya bindik, evden çekme halatı almak için.

Ben kullanıyordum, babam yanımdaydı.
Yol boyunca kızdı.
Arabası bozuldu ya. Onun gerginliğini benden çıkardı.
yol 10 dk.
Dur, git, hızlı git, yavaşlasana, sağa dönsene...
Yani araba mı kullandım dayak mı yedim bilmiyorum.
"Sen istersen gözlerini kapat uyu eve varınca söylerim" dedim.

En son sağa dönmeden önce araba var mı diye aynaya baktım.
3 saniye mi ne sürdü yani.
Köpürdü. Neden solda kalmışım, neden sağa dönmüyormuşum, ne biçim araba kullanıyormuşum.
Ben de patladım artık.
"Senin arabanı ben bozmadım. Ona gerildin ama acısını benden çıkarma dedim."
Arkada 2.5 yaşında oğlum oturuyor. O bile "Dede böyle yapma." dedi.
Ben çok iyi araba sürüyorum en son 13 saat şehirlerarası sürdüm dedim.
Sürmüyorsun dedi.

En son "Senle araba sürerken yanyana olmayı hiç sevmiyorum, keşke sen kullansaydın veya arkaya otursaydın dedim."
Hala bana diyor ki "İzah et bana, neden sağa dönmüyorsun." diye bağıyor.
Aynaya bakmadan nasıl döneyim dedim.
Neyse sesler biraz yükseldi. En son evin orada küstü indi arabadan gitti.

Buraya kadar kendimi yüzde yüz haklı görüyordum ki annem son bombayı attı "Haklısın ama senin de sesin yükseldi."
Yarın yemeğe alacaktım annemleri, kesin babam gelmeyecek küstüğü için. Küsünce yemeğe asla gelmez.
Sabah pikniğe giderken de anneme bağırmış çağırmış.

Genelde yorgun olunca, trafik sıkışıksa vs. işten eve sinir küpü olarak gelir.
Durduk yere bağırır.
Bazen durur düşünürüz bizim suçumuz ne, ne yaptık da acaba bağırdı diye.
Bazen de sorarız ne oldu neden bağırıyorsun diye.
Yoruldum işte der.
Eee? Bizlik durum ne?

Kısacası kendimi b.k çuvalı gibi hissediyorum annem sağolsun.
O son lafı demeseydi içim rahattı.
Sizce haksız mıyım?

Bir örnek vermek istiyorum.
Bir örnek

Pikniğe biz eşimle önden gittik.
Eşim dedi ki Gelip masayı onlar seçsin. Çünkü gerildi.

Ben de gerildim. Yolda yavaş sürdüm belki önce onlar gider diye.
Çünkü masayı beğenmez, laf ederler diye gerildik.
Genelde böyle geriliyoruz.

Son düzenleme:
Piknikte berabermişsiniz yeni
Yemeğe almanıza gerek yok bu kadar gerilmişken herkes
Eşinize yansıtmıyordur inşaallah babanız ama yemeğe vb gelmediğine göre epey nazlı biri

Piknik dün belli oldu.
Aslında anneannem geldi memleketten annemlere.
Amacım anneannemi ağırlamak. Kuzenleri vs. de davet etmiştim anneannelerini görsünler diye.

Haklısınız. Babam biz küçükken başkalarının yanında bizi rencide eden davranışları olmuştu. Bu insandan hiç silinmiyor. Oğlunuz varken bağırıp çağırmaları hoş değil. Sen biraz sesini yikseltince de saygısızlık olarak algılanıyor. Yani basit bir şey çok büyümüş aslında.

Haklısınız tabi. Araba kullanan insana direktif vermek ne, ya kaza yapsanız Allah korusun. Annenizde kocasına laf geçiremediği için sizi susturmaya çalışıyor haliyle.
Yapacak birşey yok gidip konuşun, baba sesimi yükseltmem doğru değil kabul ediyorum ama senin yaptığın doğrumu diyin. Bu saatten sonra babanız değişmez, mecbur idare edeceksiniz.

Valla artık babam dahi olsa kimsenin keyfi bağırması kaldıramıyorum ve cevap veriyorum. Başlarım onun sinirine. Kimse sinirini benden çıkaramaz. Siz haklısınız anneniz de bir garip kendisine de bağırmış niye babanızı alttan alıyor? Onun değil sizin küsmeniz lazımdı. Sırf babanız diye alttan almayın.

Normalde nasıl? İlişkiniz iyi midir? Güzel bir baba kız ilişkiniz var ise hem yaşına, hem baba olmasına verin. Gözle görülür hani onur kırıcı bir sebep yok. Baba fazla söylenmiş sadece. Söylenmesi iyi ama işte olmuş bir kere.

Biraz sakinleşince sonra gönlünü alın derim. Nihayetinde genel baba profili. Ama altını çiziyorum normal ilişkiniz ile alakalı, öncesi nasıl?

Benim babam bir tanedir. bazen bir şeye takıyor ses etmiyorum. Çünkü bir daha dünyaya gelsem yine o baban olsun isterdim.

Ve olayın benle alakası da yok.
Sağa neden hemen dönmemem üzerinden köpürdü de köpürdü.

32 yaşındayım. İdare ediyoruz zaten ama bu baskı benim psikolojimi çok bozdu.
Eşim de artık benim gibi.
Çöp alma saatini yakalayamadığımız için balkonda bazen birikiyor çöpler.
Babam 6 yıldır hep buna laf söyler.
Asla bıkmadı.
6 yıldır dile kolay.
Yanyana oturuyoruz.
Eşim de artık geriliyor. Eyvah çöp kaldı balkonda diye. Ona da yazık.

Normalde ilişkimiz çok iyi.
Anneme çok bağırır eder.
Bize de sinirliyse başka bir şeye veya yorgunsa bağırır çağırır
O kadar

Çok sıradan bir olay ya. Her ailede olabilir. Ara babanı “ baba sesim yükseldi farkında olmadan ama sen de beni ,çok gerdin. Kusura bakma yarın yemeğe gelin de küslük olmasın” deyin mesela

Normalde ilişkimiz çok iyi.
Anneme çok bağırır eder.
Bize de sinirliyse başka bir şeye veya yorgunsa bağırır çağırır
O kadar
Valla yaş ilerledikçe biz bile eskisi kadar ılımlı olamıyoruz. Tahammül seviyesi düşüyor. Ota b.ka sinirleniyoruz.

Normal ilişkinizi düşünün artılarını görün. Hani bazı babalar gibi döven, söven, ezen bir baba olsa imiş dibine kadar haklısınız. Şu an da haksız değilsiniz ama tatlı huysuz ihtiyarları bazen idare etsek daha güzel olur.

Babanız şeker ya da tiroid hastası falan mı? Bu kadar sinirlenmesi, bağırması hiç normal değil. Arabanın bozulmasına canı sıkılmış olabilir ama bu size bağırma hakkını vermez. Siz de insansınız, o bağırınca bağırmışsınız. Hele de çocuğun yanında hiç hoş olmamış. Baba işte atılmıyor da. Yalnız mümkünse uzak oturun, bu kadar dip dibe olmayın. Eşinize de üzüldüm.

Annemi yolda atıp ‘nasıl geliyorsan gel eve’ demişliğim var.
Babamı ise bir mola yerinde bırakmakta ısrarcıydım Kaza yaptıracaklar sinirden, çareyi böyle buldum
Artık ağzını açan olursa çekip sağa teklif ediyorum inmelerini
Ailelerle böyle şeyler oluyor, siz onun küçük çocuğusunuz daha ve anlaşılan bireysel alan sınırı tanımıyorlar.
Ya benim gibi atacaksınız kavga çıkmasın diye ya da kulak tıkayacaksınız.

Yani kendi kp olsa ben yapmazdım.
Eşim çok saygılı
Ama babam geliyorum diye aradığında evde koşturuyor o da sinirleneceği şeyleri kaldırıyor falan.

Şeker hastası

aynı babadan bende de var. neye ne zaman sinirlenerek kizacagi belirsiz. ben he diyip geçiyorum asla karşılık vermiyorum. karşılık verirsem işler uzar 70 yaşındaki adamla küsmek zorunda kalırım diye ses etmiyorum. o da bu durumu hiç alttan almaz sağ olsun yine bağıracaksa bağırır. Hani sırf bana da değil genelde anneme bir ablam var çoğunlukla ona. herseye her yere her zaman sürekli... çareyi çok gorusmemekle buluyorum. işte haftada bir falan

O kadarını yapmam
Ama ben de laf ettim işte.
Bana göre sesim yükselmedi, hiç farkında değilim ama annem yükselttin dedi
Ona da kızdım da neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…