- 4 Haziran 2024
- 214
- 376
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Haklı olan sensin. Konuyu değiştirmeye çalışın veya susturmanın bir yolunu bulmak gerekiyor. Yaşlandıkça çocuklaşabiliyor anne babalar. Yine de gönlünü alıp yarın beraber yemek yiyin :)Selam,
bugün ailecek pikniğe gittik. Eşim, oğlum, annem, kardeşim, ben ve babam.
Dönüşte bizim araba çalıştı ama babamın arabası çalışmadı.
Babam ve ben bizim arabaya bindik, evden çekme halatı almak için.
Ben kullanıyordum, babam yanımdaydı.
Yol boyunca kızdı.
Arabası bozuldu ya. Onun gerginliğini benden çıkardı.
yol 10 dk.
Dur, git, hızlı git, yavaşlasana, sağa dönsene...
Yani araba mı kullandım dayak mı yedim bilmiyorum.
"Sen istersen gözlerini kapat uyu eve varınca söylerim" dedim.
En son sağa dönmeden önce araba var mı diye aynaya baktım.
3 saniye mi ne sürdü yani.
Köpürdü. Neden solda kalmışım, neden sağa dönmüyormuşum, ne biçim araba kullanıyormuşum.
Ben de patladım artık.
"Senin arabanı ben bozmadım. Ona gerildin ama acısını benden çıkarma dedim."
Arkada 2.5 yaşında oğlum oturuyor. O bile "Dede böyle yapma." dedi.
Ben çok iyi araba sürüyorum en son 13 saat şehirlerarası sürdüm dedim.
Sürmüyorsun dedi.
En son "Senle araba sürerken yanyana olmayı hiç sevmiyorum, keşke sen kullansaydın veya arkaya otursaydın dedim."
Hala bana diyor ki "İzah et bana, neden sağa dönmüyorsun." diye bağıyor.
Aynaya bakmadan nasıl döneyim dedim.
Neyse sesler biraz yükseldi. En son evin orada küstü indi arabadan gitti.
Buraya kadar kendimi yüzde yüz haklı görüyordum ki annem son bombayı attı "Haklısın ama senin de sesin yükseldi."
Yarın yemeğe alacaktım annemleri, kesin babam gelmeyecek küstüğü için. Küsünce yemeğe asla gelmez.
Sabah pikniğe giderken de anneme bağırmış çağırmış.
Genelde yorgun olunca, trafik sıkışıksa vs. işten eve sinir küpü olarak gelir.
Durduk yere bağırır.
Bazen durur düşünürüz bizim suçumuz ne, ne yaptık da acaba bağırdı diye.
Bazen de sorarız ne oldu neden bağırıyorsun diye.
Yoruldum işte der.
Eee? Bizlik durum ne?
Kısacası kendimi b.k çuvalı gibi hissediyorum annem sağolsun.
O son lafı demeseydi içim rahattı.
Sizce haksız mıyım?
aynı babadan bende de var. neye ne zaman sinirlenerek kizacagi belirsiz. ben he diyip geçiyorum asla karşılık vermiyorum. karşılık verirsem işler uzar 70 yaşındaki adamla küsmek zorunda kalırım diye ses etmiyorum. o da bu durumu hiç alttan almaz sağ olsun yine bağıracaksa bağırır. Hani sırf bana da değil genelde anneme bir ablam var çoğunlukla ona. herseye her yere her zaman sürekli... çareyi çok gorusmemekle buluyorum. işte haftada bir falan
Yani ben babama bağıramaz o cumleleri kuramazdim
Şoföre karışılmaz, bu dünyanın her yerinde geçerli kuraldır. Dolayısıyla haklı aramak saçma, siz dikkatiniz başka bir şeyde iken münakaşaya girmeyin, duymayın ve dinlemeyin. Anneniz ne derse desin babanız haksız, tartışmaya açık değil.O kadarını yapmam
Ama ben de laf ettim işte.
Bana göre sesim yükselmedi, hiç farkında değilim ama annem yükselttin dedi
Ona da kızdım da neyse
Şoföre karışılmaz, bu dünyanın her yerinde geçerli kuraldır. Dolayısıyla haklı aramak saçma, siz dikkatiniz başka bir şeyde iken münakaşaya girmeyin, duymayın ve dinlemeyin. Anneniz ne derse desin babanız haksız, tartışmaya açık değil.
Annesi bozuluyor işteValla artık babam dahi olsa kimsenin keyfi bağırması kaldıramıyorum ve cevap veriyorum. Başlarım onun sinirine. Kimse sinirini benden çıkaramaz. Siz haklısınız anneniz de bir garip kendisine de bağırmış niye babanızı alttan alıyor? Onun değil sizin küsmeniz lazımdı. Sırf babanız diye alttan almayın.
Ben bir kere attım, mum oldularTeşekkür ederim
Genelde hep laf eder.
Şoföre karışılmaz derim güleirm hep
Ama bugün taştım işte
Ben bir kere attım, mum oldular
Şaka bir yana evet ailelerimizi üzmemek için ses çıkarmıyoruz ama özellikle evladınızın yanında azarlanmak ya da müdahale görmek, bu çok üst düzey. Normal zamanlarda kavgaya gerek olmadan bu sınır aşımlarını yaptıklarında uyarmanızı öneririm.
Ne kadar ebeveyn de olsalar yıkıp dökebilecekleri anlamına gelmiyor.
Elbette ben gibi olmayın, işime karışmaya korkulur çünkü hep aşırı tepki veririm ama gelin görün ki güzelce söylemeyle anlayacak olsalar zaten höykürmem, haddini aşana had bildirmek bende usuldür. Siz kibarca yöntemini de seçebilirsiniz
babanıza karşı hepiniz alttan aldığınız için fazlasıyla palazlanmış. kusura bakmayın fakat ben de zorba ve şiddete meyilli bir babanın evinde büyüdüm ve durum tam olarak bu.
Öyle zaten. O kadar olayın daha detayına inmediğiniz için özellikle yazmak istedim. Araçta çocuğunuz var bırakın kavgayı, annesine hiçbir şekilde olumsuz tavır, ses tonu görmemeli ve aynı şekilde annesinin de bu tutumuna şahit olmamalıydı.Aslında düşününce daha da haklıyım.
Oğlumun gözünde neden bağırılan, kızılan bir anne konumuna düşeyim.
Biz eşimle sinirden köpürsek bile oğlum uyumadan kavga etmeyiz
Öyle zaten. O kadar olayın daha detayına inmediğiniz için özellikle yazmak istedim. Araçta çocuğunuz var bırakın kavgayı, annesine hiçbir şekilde olumsuz tavır, ses tonu görmemeli ve aynı şekilde annesinin de bu tutumuna şahit olmamalıydı.
Sanmıyorum ki ilk olsun, babanız sinirli yapıda biridir muhtemelen ve her şeyi en iyi ben bilirim sizinkiler yanlış tavrı vardır. Bu tip insanlarla herhangi bir aksiliğin sonu mutlaka kavgadır.
Benim babam da böyle, aksiliğe gerek yok adam tvdeki haber spikeri ile kavga edebiliyor, ruhu öyle ama üstümde de denetmem o ayrı.
Olsun canim ben yine de soyleyemezdim bagiramazdim illa çok kötü cümleler kurdunuz demiyorum.O cümleler dediğiniz?
Sülalesine sövmedim yahu
Dün sadece ama sadece iş yerinde çok yorulduğu için eve dehşet sinirli gelmiş.
Annem yarın pikniğe gidecek miyiz diye soramamış bile.
Bana sordurdu. Mesaj attı sen sorar mısın diye.
Düşünün.
Benimki hem kadına kızıyor hem olayı anlatırken bize ve sonra tüm aynı cinseATM'den bir kadın para çekerken yavaş davrandı diye sinirlenip eve gelip bize kızabiliyor.
Alttan alacak seviye çoktan geçilmiş bence zayen bu zamana kadar alttan aldığınız için bu haldesiniz.Sürekli üzerimde babam ne der baskısı var.
Bir örnek
Pikniğe biz eşimle önden gittik.
Eşim dedi ki Gelip masayı onlar seçsin.
o kadar tanıdık ki ve siz alttan almaya devam ettikçe şiddetini size yöneltmeye devam edecek. lütfen bir uzman ile nasıl sınır çizmeniz konusunda görüşün çünkü siz de etten ve kemikten insanlarsınız. taş bile olsa bu döngüde ve bu gerginlikte ortadan çatlar.
şunu anlamanız gerekiyor. siz babanızdan size yöneltilen psikolojik şiddetin kurbanısınız.
Ben anneye üzüldüm ya kim bilir neler çekti bu adamdan.
Alttan alacak seviye çoktan geçilmiş bence zayen bu zamana kadar alttan aldığınız için bu haldesiniz.
Kendimden örnek vereyim babam eskiden çok sinirli bir adamdı en ufak birşeyde bana bağırırdı son 3 senedir bağıramıyor çünkü sabrım taşıp bende bağırmıştım ''yeter artık biz senin oyuncağın değiliz sürekli bağırıyorsun, küçük düşürüyorsun biz sana saygılı davrandıkça tepemize çıkıyorsun yaşladığında sana iyi davrandıkların, para yedirdiklerin baksın yıllardır üzüldüğümüzü de mi görmüyorsun'' diye. Ondan sonra ilişkimiz düzeldi.