Güzel bir günün kavgayla bitmesi. Haksız mıyım?

Haklı olan sensin. Konuyu değiştirmeye çalışın veya susturmanın bir yolunu bulmak gerekiyor. Yaşlandıkça çocuklaşabiliyor anne babalar. Yine de gönlünü alıp yarın beraber yemek yiyin :)

Biz yanyana oturuyoruz
Onu çok seviyorum
Ama bu belirsizlik çok zor.

Mesela yarın ki yemeğin saati biraz geç
Kuzene uymadı
Bir haftadır bunu nasıl söyleyeceğimizi düşünüyoruz.
O saatte yemek mi olur diye kızacak bağıracak dye.

Sürekli üzerimde babam ne der baskısı var.

Bir örnek

Pikniğe biz eşimle önden gittik.
Eşim dedi ki Gelip masayı onlar seçsin.

Ben de gerildim. Yolda yavaş sürdüm belki önce onlar gider diye.
Çünkü masayı beğenmez, laf ederler diye gerildik.

O kadarını yapmam
Ama ben de laf ettim işte.
Bana göre sesim yükselmedi, hiç farkında değilim ama annem yükselttin dedi
Ona da kızdım da neyse
Şoföre karışılmaz, bu dünyanın her yerinde geçerli kuraldır. Dolayısıyla haklı aramak saçma, siz dikkatiniz başka bir şeyde iken münakaşaya girmeyin, duymayın ve dinlemeyin. Anneniz ne derse desin babanız haksız, tartışmaya açık değil.

Teşekkür ederim
Genelde hep laf eder.
Şoföre karışılmaz derim güleirm hep
Ama bugün taştım işte

Annesi bozuluyor işte
Ayrı aile gibi görüyor

Evlendi ya kız yabancı oldu laf etse sorun olur
Bekarken söylese bu kadar alınmazlar

Teşekkür ederim
Genelde hep laf eder.
Şoföre karışılmaz derim güleirm hep
Ama bugün taştım işte
Ben bir kere attım, mum oldular
Şaka bir yana evet ailelerimizi üzmemek için ses çıkarmıyoruz ama özellikle evladınızın yanında azarlanmak ya da müdahale görmek, bu çok üst düzey. Normal zamanlarda kavgaya gerek olmadan bu sınır aşımlarını yaptıklarında uyarmanızı öneririm.
Ne kadar ebeveyn de olsalar yıkıp dökebilecekleri anlamına gelmiyor.
Elbette ben gibi olmayın, işime karışmaya korkulur çünkü hep aşırı tepki veririm ama gelin görün ki güzelce söylemeyle anlayacak olsalar zaten höykürmem, haddini aşana had bildirmek bende usuldür. Siz kibarca yöntemini de seçebilirsiniz

Aslında düşününce daha da haklıyım.
Oğlumun gözünde neden bağırılan, kızılan bir anne konumuna düşeyim.
Biz eşimle sinirden köpürsek bile oğlum uyumadan kavga etmeyiz

babanıza karşı hepiniz alttan aldığınız için fazlasıyla palazlanmış. kusura bakmayın fakat ben de zorba ve şiddete meyilli bir babanın evinde büyüdüm ve durum tam olarak bu.

Dün sadece ama sadece iş yerinde çok yorulduğu için eve dehşet sinirli gelmiş.
Annem yarın pikniğe gidecek miyiz diye soramamış bile.
Bana sordurdu. Mesaj attı sen sorar mısın diye.
Düşünün.

Aslında düşününce daha da haklıyım.
Oğlumun gözünde neden bağırılan, kızılan bir anne konumuna düşeyim.
Biz eşimle sinirden köpürsek bile oğlum uyumadan kavga etmeyiz
Öyle zaten. O kadar olayın daha detayına inmediğiniz için özellikle yazmak istedim. Araçta çocuğunuz var bırakın kavgayı, annesine hiçbir şekilde olumsuz tavır, ses tonu görmemeli ve aynı şekilde annesinin de bu tutumuna şahit olmamalıydı.
Sanmıyorum ki ilk olsun, babanız sinirli yapıda biridir muhtemelen ve her şeyi en iyi ben bilirim sizinkiler yanlış tavrı vardır. Bu tip insanlarla herhangi bir aksiliğin sonu mutlaka kavgadır.
Benim babam da böyle, aksiliğe gerek yok adam tvdeki haber spikeri ile kavga edebiliyor, ruhu öyle ama üstümde de denetmem o ayrı.

ATM'den bir kadın para çekerken yavaş davrandı diye sinirlenip eve gelip bize kızabiliyor.

Dün sadece ama sadece iş yerinde çok yorulduğu için eve dehşet sinirli gelmiş.
Annem yarın pikniğe gidecek miyiz diye soramamış bile.
Bana sordurdu. Mesaj attı sen sorar mısın diye.
Düşünün.

o kadar tanıdık ki ve siz alttan almaya devam ettikçe şiddetini size yöneltmeye devam edecek. lütfen bir uzman ile nasıl sınır çizmeniz konusunda görüşün çünkü siz de etten ve kemikten insanlarsınız. taş bile olsa bu döngüde ve bu gerginlikte ortadan çatlar.
şunu anlamanız gerekiyor. siz babanızdan size yöneltilen psikolojik şiddetin kurbanısınız.

ATM'den bir kadın para çekerken yavaş davrandı diye sinirlenip eve gelip bize kızabiliyor.
Benimki hem kadına kızıyor hem olayı anlatırken bize ve sonra tüm aynı cinse
Çok korkuyorum bir sokak röportajı veyahut bir yerde olaya karışacak cümle aleme rezil olacağız diye.
Uzun lafı kısası, can çıkar huy çıkmaz. Mümkün mertebe duymayın, o sinir sinyalini alınca tası tarağı toplayıp görüşmeyi sonlandırın ve normal zamanlarda uyarılarınızı yapın derim.

Sürekli üzerimde babam ne der baskısı var.

Bir örnek

Pikniğe biz eşimle önden gittik.
Eşim dedi ki Gelip masayı onlar seçsin.
Alttan alacak seviye çoktan geçilmiş bence zayen bu zamana kadar alttan aldığınız için bu haldesiniz.
Kendimden örnek vereyim babam eskiden çok sinirli bir adamdı en ufak birşeyde bana bağırırdı son 3 senedir bağıramıyor çünkü sabrım taşıp bende bağırmıştım ''yeter artık biz senin oyuncağın değiliz sürekli bağırıyorsun, küçük düşürüyorsun biz sana saygılı davrandıkça tepemize çıkıyorsun yaşladığında sana iyi davrandıkların, para yedirdiklerin baksın yıllardır üzüldüğümüzü de mi görmüyorsun'' diye. Ondan sonra ilişkimiz düzeldi.

Of bu yorum ağlamak istiyorum.
Psikologla yüzlerce seans alsam bile sınır çizemem gibi geliyor.
Onu kırarım üzerim vs. diye.
Şimdi bile yorumlar bana haklısın diyor ama içim içimi kemiriyor.

En kötüsü de eşim de artık benim gibi.
Daha da kötüsü ise ben de artık babam gibiyim.
İş yerinde bir şeye sinirlenip evdekilere hatta oğluma kızdığım zamanlar oldu.
Sonra silkelendim ve kendime geldim.
Bunu aileme yapmayacağım dedim.
Çok şükür artık öyle değilim.

Ben de sesimi çıkardım işte.
Ama hemen sindirildim.
Herkes sesini yükseltmeseydin diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…