• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğu haftasonu bizde kalacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Planı o kadar merak ediyorum ki. Çocukla yapılamaz mı? Başka zamana ertelenemez mi? Bu pazar son günü mü? Tiyatro mesela son oyundur gibi gibi.
Ya alt tarafı bir çocuk heves etmiş işte, bir güncük bir çocuğun gönlünü hoş edeceksin. Dünyanın sonu sanki... Bir de çocuğa yüz asarım diyor. He, evet, yüz asmak yetmez, kan davası da güdün bence. Bazı insanlar "nasıl mutsuz oluruz"un peşini kovalıyorlar sanırım.

Onlar utanmıyorda yeni evli insanların evinde pazar pazar ne işi var çocuğun diye ben neden utanacağım pardon ? Kv keyifli keyifli gelsin gelsin derken eşim bana sormadan planı falan sallayıp çocuğun aklına sokarken hiçbir sorun yok ben buna tepki verdiğimde kötü suçlu oluyorum. Bence asıl sizin gibiler empati duygusunu yitirmiş
Tepki vermediginiz için burdasiniz sorulduğunda planımız var diyebilirdiniz:KK66:

Muhtemelen kedi köpek seviyorsundur ama cocuk sevmezsiniz... hele bu eşin tarafiysa klasik ve cahilce sevilmez... cahil toplumun cahil bireyleri... okuyun biraz ama gercekten okuyun. Oyle ask romanlari falan degil. Senin evliligin uzun sürmez yavrum. Sursede sevilmeyen gelin olarak çürüyüp gidersin :KK48::-)

Mükemmel gelin olma gibi bir derdim yok sevilmezsem sevilmeyeyim. Sen mükemmel gelinsin heralde çok akıllı çok hamarat, kayınvalidesinin sözünü dinleyen oy oy :)

11 sanırım yaşı. Ben kalmasında sakınca görmüyordum gelebilir diyordum zaten fakat bu yarın olmamalıydı eşime kızgınım önemsemiyor bizimde bir planımız olduğunu
Onlar utanmıyorda yeni evli insanların evinde pazar pazar ne işi var çocuğun diye ben neden utanacağım pardon ? Kv keyifli keyifli gelsin gelsin derken eşim bana sormadan planı falan sallayıp çocuğun aklına sokarken hiçbir sorun yok ben buna tepki verdiğimde kötü suçlu oluyorum. Bence asıl sizin gibiler empati duygusunu yitirmiş
Iyide neden işimiz var diyemiyorsunuz ozaman? Kotu olan siz olmayın diye mi? Hem musaitim diyorsunuz hem anlayis bekliyorsunuz. Bakin niye öyle dedi,of bi pazarım var, yok düşünmüyorlar hiç diye kendinizi doldurmayın daha yapıcı olmaya çalışın kendi mutluluğunuz için. Yarın yeğeninizle vakit geçireceksiniz diğer pazarlar diğer günler sizin. Eğer ki baktın her pazar başınıza dolusuyorlar o zamanda özerk bir birey olarak müsait degilim diyeceksiniz. Eşin demesini beklemiceksin gerekirse eşinizi köşeye çekip eve misafir çağırırken musaitlik durumumuzu bana da sor işimiz olmaz ama mod olarak misafir ağırlamak istemeyebilirim diyerek esinizde bu konuda ki beklentinizide dile getirip mesela sorunu bu sekilde de cozebilirsiniz. Sağlıklı iletisim kurmayıp karşınızdaki insanlardan sağlıklı iletişim kurmalarını bekliyorsunuz.

Bu hafta dışındaki her pazar sizin niye bu kadar dertlendiniz anlamadım.
Hem size de sormuşlar ses etmemişsiniz.Böyle kalmak isteyen sizinde yiğeniniz olabilirdi.Ki eşinizin yiğeni dolaylı yoldan sizin yiğeniniz oluyor.
Çocuk bu sevdiği şeyler bellidir.Yaparsınız yer.Çok kasmaya gerek yok.

Aslında eşiniz ve görümcenizde hata yok gibi. Sıkmayın canınızı belki çok güzel geçecek zaman. Hem eşinizin gönlü olur. Kaç haftasonu sizin daha. Yeğeniniz agirlarsiniz. Ama çocuk gittikten sonra da soylersiniz, yeğeninin gelmesi başka. Ama planımız varken bana sormadan başkasını dahil etme günümüze diye Boşverin. Ama hemen müdahale edem kayınvalidere sinir oluyorum. Ben sözü söyledim mührü vurdum, kalabilir ben dedikten sonra der gibi. Ama şimdi niyeti yüzde yüz öyle demiyorum. Belki günahını da alıyor olabilirim. Ama kayınvalidem ne kadar naif görünse de böyle mudahalelerinden nefret ediyorum

Mükemmel gelin olma gibi bir derdim yok sevilmezsem sevilmeyeyim. Sen mükemmel gelinsin heralde çok akıllı çok hamarat, kayınvalidesinin sözünü dinleyen oy oy :)
Kayinvalidem yok şekerim gelinlik yapacagim kimsede yok. Ben insanim evvela. Bilincli bir kadin oldugumu düşünüyorum. Insanlari ayırmaksızın herkese ayri ayri saygi duyan biriyim. Empati duygusu yuksek ve bir anneyim, ablayim,teyzeyim halayim vs.

Evet bence de bütün hıncını çocuktan çıkarmalısın 😡

Yahu çocuğun suçu ne. Eşim kalsın demiş görümce sormuş müsait misiniz, müsaitiz demişsin... Eee burada çocuğa surat edilecek ne var cidden? Bir de yeni evliyiz tripleri yok mu çıldırmaktayım... Hayır ben de evlenmesem birşey sanacağım 🤦🏼‍♀️

Merhaba , bu kadar kafanızı kalbinizi daraltmasanız mesela , bir çocuğa surat yapmak nedir .. en başta yetişkin bir kadın olarak size yakışmaz , hem ailenize hem evinize gelen bir çocuğa surat tavır yapıp zebani olmayı neden tercih ederki insan? Pazar çok , gün çok yine plan yaparsınız .elbet çocuk olmasa da sizin de karnınız acıkacak o çocukda ondan yer herhalde size olmadık yemek siparişi vermez .. böyle konuları okuyunca o çocukların da bir gün büyüyeceği ve bizi nasıl hatırlayacagı geliyor aklıma .. kendinize şunu sorarsanız daha da özet olur aslında, gelen sizin ailenizden biri olsaydı yine evde yemek yok ne yiyecek hem planım vardı surat mi assam der miydiniz? Ya da kocanız dese ne düşünürdünüz.. lütfen la havle deyiniz ve kalbinizi biraz genişletiniz inanın bi kaybınız olmaz ...

11 yaşındaki çocuğa tavır yapın surat asın tabi. Aaa ne demek yeni evli dayısının evine bir günlüğüne kalmaya gelecek? Ne yiyecek ne içecek? Siz kapsülle karşılıyorsunuz muhtemeln yeme ihtiyacınızı. Üstüne birde yeni evlisiniz ne münasebet...

Biraz rahat olsanız, şu yeni gelin, pembiş gelin modundan bir çıksanız daha mutlu olursunuz..
Üstelik planınızı siz bile unutmuşken... ;)

Eşimin yeğenleride, bekarlarken bizde kalmaya gelirler, hafta sonunu bizde geçirmeyi çok severlerdi.Eşimde,bende onları güler yüzle ağırladık. Tabiki en çok benim tavrım önemliydi. İstemesem, bir kereden başka gelemezlerdi.Şimdi,hepsi evlendi. Çoluk çocuğa karıştı. İsteselerde, o günlerdeki gibi olamıyor. En sevdiğiniz dayınıza artık gelmiyorsunuz, diye takılıyorum. Evlenince, çoluk çocuğa karışınca, meşakketimiz arttı. İstediğimizi yapamıyoruz. Ne güzel günler geçirmiştik diyorlar.
Bence, kafanızı çok takmanıza gerek yok. Gelsin çocuk ne var. Sizde, planınızı erteleyin. Sonrasında, eşinizle konuşun. Size bir daha emrivaki yapmasın.

Görümcemin yüzünü göresim yok, öyle büyük kazık attı bana ama çocuğu gelse kalmak istese, çocuğun peşinde pervane olurum. Kendi yeğenlerim gelince sevdikleri yiyecekleri yaparken o yiyecekleri yapayım diye kocam poşet poşet marketten malzeme taşırken ben eşimin yeğenini istemiycem öyle mi!

Kv ye gittik görümcede ordaydı. Çocuk bir zamandır tutturuyordu zaten ben dayımlarda kalıcam diye. Yeni evliyiz. Sebebi aslında eşim. Eşim sürekli sen ne zaman bizde kalacaksın diyip durdu çocuğa. Bende sıcak bakıyordum bir gün bir şey olmaz kalır diye. Neyse o gün bugünü buldu yani yarını... yarın eşimle planımız vardı sözde bir pazarımız vardı ama eşim yine başladı sen ne zaman bizde kalacaksın diye çocukta tutturdu kalayım diye. Görümcem bilmiyorum dedi.. Kv hemen oradan kalsın kalsın dedi. Görümcem sordu bana müsait misin bende müsaitim dedim. O an benimde aklımdan gitti yarın planımız olduğu birazda kıramadım işte. Sonradan kafama dank etti... eşime kızıyorum şuan içten içe ! ve bu psikolojiyle o çocuğada surat asıcam biliyorum sinirlerim gerildi. Ayrıca evde yemekte yok ne yiyecek bu çocuk ne yapıcam hiç bilmiyorum. Hiç düşünmüyorlar bu insanların pazar günü bir planı falan vardır diye. Haftaiçi müsait bir zamanda gelebilirdi yani. Sizce ne yapıyım eşime tavrımı belli etsem kötü olan ben olur muyum ? Haksız mıyım ?
Evde yemek yoksa disarda hamburger yadda pizza yiyin hem cocukta sevinir

Sizin gibi kadınları erkekler nasıl seviyor da evleniyor gerçekten çok şaşırıyorum..

- yeğen nasıl gelirmiş
+yarın yemeği yokmuş off ya !
Çocuk da eminim çorbasından tatlısına kadar mükemmel bir sofra istiyordur, zahmetli iş tabi. :confused: Bir makarna, köfte, bir tavuk, pilav yapsanız zaten dünyanın en tok ve mutlu çocuğu olur. Olmadı dışarıdan bir pizza söylersiniz, iş mi yani?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back