• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin sürekli yatılı kalmaya gelmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi kiraz0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Karı kocanın ancak hasta sonu görüşebildiği eve bunlar nasıl hangi hakla gelip kendilerine hizmet ettiriyor ya?
Görümce durup dururken mesela üç çocukla niye geliyo ve hafta içi siz yoksunuz napcakmış boş evde?
Sizi arayıp sormadı mı? Olur gel mi dediniz?
Bizim sorunumuz genelde millet olarak hayır demeyi bilmemek galiba.
Müsait değilim deyin.
öyle dese hayırdır evde yalnızsın niye değilmişsin gibi imalarda bulunabilirler şaşırmam da yani 3 cocukla birinin evine gidip yerleşmek çok iyi niyetli olmasa gerek

yeni evli çiftin evinde insanların ne işi var ardı ardına hemde..burada hata eşiniz de birisi size gelmek istiyorsa diyeceği şey eşimi arayıp sorun müsait mi bu hafta bilmiyorum..olması gereken bu..bu konuyu tatlı dille konuşun bence birisi gelip kalmak istediği zaman bana yönlendir beni arasınlar diyin..eşiniz tamam dediyse siz nezaketten hayır diyemiyorsunuz belli ki..bunun ardı arkası kesilmez düzelmezse

Çalışmasanızda gelip günlerce kalamazlar. Eşiniz yok onu görmeye geliyorlar desem o da değil. Ne kadar düşüncesiz bir aileymiş bunlar. Eşinizin gelme demesi gerekirken beni arada bırakma demesine bişey derdim de neyse.
Görümceyi arayıp, eşimle konuşmuşsunuz ama ben hiç müsait değilim, eşim eve geldiğinde size geliriz desen? Birinizin hayir demesi lazım bu ne böyle yol geçen hanı gibi

evime gelen aileme değil eşin feriştahı karışamayacağı için onun penceresinden de bakıyorum.
Siz evde yokken gelecek olsalar ve eşinizden hizmet bekleseler onlar benim ailem tabii ki gelecekler diyin eşiniz size o feriştahı karışamaz laflarını bakın ki nasıl yediriyor.
Konu sahibi değil eşi evde olacak olsa gelsin ailesi o da ailesini ağırlasın onun ailesine gereksiz yere gelin neden bakıyor çalıştığı halde. Ve en önemlisi haftasonu sadece eşi geliyorken, eşiyle yalnız kalamıyorken.
Bu konuyu kaba etiyle anlayan kişi siz olmuşsunuz tebrikler

seni evde tek mı bırakmak istemiyorlar acaba aklıma bu geldı ben terslerım bana böyle enribaki yapıp gelseler
Nereli bu aile diye ben sordum başkası sordu konu sahibi inatla söylemiyor.
Gelinin evde yalnız bırakılmadığı, hizmetçi görüldüğü bi toplumdan olduklarına eminim.

evinde bi kaç gün ağırlamayı yük sayan bizler , çıkarlarımız kendi premmmsesliğimiz söz konusu olduğunda ay gelip bi kap yemek yapmadı , ay ben doğurdum( ki günde milyonlar doğuruyor) gelip evimi temizlemedi ,ay ben lohusa oldum da 18 çeşit yemek yapıp dolabıma doldurmadı dıye başlarız . yeterki biz premseslerin istekleri çıkarları olsun. bizde adam olanın kıymet verilenın evine misafir gelir denir size kıymet vermiş sizi anmış geliyor ki kardeşinin evine de gelebilsinler bi zahmet. insanlar size gelmek istediğinde bir tek hafta sonu çiftleşeceğinizi düşünmüyorlardır.
Evin sahibi sizi davet etmiyorsa o eve gidilmez. Adaptir bu. Ben geliyorum deyip cat kapi gelinmez. Hele de insanlar gunlerce misafir agirlamak zorunda degil. Bir yere misafirlige giderken sadece sevismelerini dusunmeye gerek yok. Azicik kafasi calisan yuk olmayalim diye dusunur 10 gun kalmaz. Kiymet veren insan zaten misafirlige gidecegi evin hanimini arar, musaitligini sorar. Hele ki evin hanimi calisan bir kadinlarsa insan az dusunceli olur.

Nereli bu aile diye ben sordum başkası sordu konu sahibi inatla söylemiyor.
Gelinin evde yalnız bırakılmadığı, hizmetçi görüldüğü bi toplumdan olduklarına eminim.
kesinn, açsın gözünü anam yaşı küçük belli ki yoksa öfke patlaması yaşaması burayı kasıp kavurması lazımdı bu herşeye gülüyor daha çok ezerler gözü açılana kadar.

evinde bi kaç gün ağırlamayı yük sayan bizler , çıkarlarımız kendi premmmsesliğimiz söz konusu olduğunda ay gelip bi kap yemek yapmadı , ay ben doğurdum( ki günde milyonlar doğuruyor) gelip evimi temizlemedi ,ay ben lohusa oldum da 18 çeşit yemek yapıp dolabıma doldurmadı dıye başlarız . yeterki biz premseslerin istekleri çıkarları olsun. bizde adam olanın kıymet verilenın evine misafir gelir denir size kıymet vermiş sizi anmış geliyor ki kardeşinin evine de gelebilsinler bi zahmet. insanlar size gelmek istediğinde bir tek hafta sonu çiftleşeceğinizi düşünmüyorlardır.
Ay "ciftlesme" ne kadar cirkin bir tabir yahu, saygi saygi diye bagirip, iki insan icin ciftlesecekler terimini kullanamazsınız.

Kusura bakmayin ya da bakin ya, siz saygi nedir bilmiyorsunuz.

Bu konuda çok yaralıyım uzun uzun anlatmayacagim, sen benim gibi eşek olma dur de bu gidise yoksa semer vuran çok olur.

Gelmelerine engel olamasan da asla tek bir yemek, temizlik vs yapma, gorumce aksama kadar evde mi, kapidan gir "ne yemek yaptin, cok acim diye" soylen, yemek yok mu, hadi yemek soyleyelim herkes kendi oder ama malum dugun yaptik borc içindeyiz", ev mi pislendi, "kovayla supurge surda, belim agriyor", disari mi cikilacak, "ben yorgunum, çalışıyorum, disarda yiyip gelin, bugun yemek havamda degilim" diyerek kenara cekilin, bakin bir daha kapinizi caliyorlar mi?

Ha birsey kirarlarsa da faturasini gosterin (yeni evlisiniz faturalar duruyordur herhalde) malum borc icindeyiz biz odeyemeyiz deyin.

Muhtemelen esinize sikayet edileceksiniz, inkar edin, ay dort dortluk hizmet ettim askolsun, cok kirildim bu ne nankorluk diye soylenin.
Ay ben çok yırtık sanardım kendimi ama ben bile diyemem sanırım herkes kendi yemeğini ödesin diye😂

Kızlar biz 4 5 aydır evliyiz. Ve eşim başka şehirde çalıştığı için sadece hafta sonları geliyor eve. Eşimin ailesi de başka şehirde yaşıyor. 2 hafta önce kaynanam ve kayınbabam gelip 10 gün yatılı kaldılar. Oğullarının evidir, görmek istemişlerdir diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de görümcem 3 çocuğuyla birlikte gelip kalcak. Kaynanamlar gelip 10 gün kaldığı için biz o süre boyunca eşimle doğru dürüst zaman geçiremedik. Dört gözle diğer haftayı bekliyoduk ki bu defa da görümcem çıktı. Ben de çalışıyorum görümcem ve 3 çocuğuna nasıl yetişcem bilmiyorum. Eşim sadece hafta sonu bizimle olacak. E bende işe gidicem görümcem tek başına ne yapcak evde mesela? Bana çok saçma geliyo. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu daha yeni kaynanamları ağırladımı, en azından biraz zaman geçmesini sonra gelmelerini söyledim. O da onlara nasıl gelmeyin diyim arada bırakıyosun beni falan dedi. Sizce ben mi yanlış düşünüyorum?
Görümcen arayıp müsait misin diye sormuştur. Neden o zaman değilim ya da 2-3 gün seve seve vakit geçirebiliriz gibi sınırlar koymadınız da şimdi eşe sarıyorsunuz?
Eşinizi arayıp geleceğim dediyse de siz geri arayıp abla gelecekmişsin ama ben müsait değilim diyebilirsiniz.

Konu sahibi, görümcen yazmış. :eğlence:İlla geleceeem diyor.

Sebepleri ne? Yani sizi yalnız bırakmamak için mi geliyorlar? Eğer öyleyse bunu eşinizde siz de ifade edebilirsiniz.
Yalnız kalmayı seviyorum korkmuyorum gibisinden.
Öyle durumda kalan arkadaşım her iki aileyede böyle ifade etmişti. Rahat bırakmışlardı onlarda

Ay "ciftlesme" ne kadar cirkin bir tabir yahu, saygi saygi diye bagirip, iki insan icin ciftlesecekler terimini kullanamazsınız.

Kusura bakmayin ya da bakin ya, siz saygi nedir bilmiyorsunuz.
Aaaa olur mu hiç, geleceğin kayinvalidesi o 😅

Back