Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Aynen,ben aldığım kıymayı 3 köftelik atıyordum buzluğa,küçüklerdi zaten,1er köfte ancak yerlerdi.Zaman geçti,masraflar arttı ama elimizde biraz bollaştı.Aynı düzen devam ettik.İçim rahat çok şükür,anne babanıza da ne mutlu size bunları söyletebildikleri için.
Yokken bazen 3 öğün tarhana da yenir,ama herkes aynı yerse.Yoksa para var,harcanmazsa ,kimine pasta kimine ekmekse,olmaz

Çocuklarının boğazından kısıp biriktirenleri okuyunca duygulandım ..
Biz çocuklukta en varlıklı dönemimimizde de en kötü dönemimizde de hep aynı düzende beslendik.Kültürümüzde yemek çok önemlidir ve mutfaktan asla kısılmaz ..
Ama öyle bir annem var ki beyazların son durulama suyunu büyük bir bidona doldurur onunla balkon yıkardı..Yemeği dolaptan erken çıkarır boşuna enerji harcamamak için..ya da temiz bir kıyafetteki ufak bir lekeyi elinde yıkayıp asar hemen doldurmaz herşeyi makineye..Hiçbirşeyi çürüttüğünü bilmem görmedim yani..Ona da şaşırdılar zamanında arabanızı satmadan nasıl ev alabildiniz diye (ertesi gün aynı arabayla takla attılar o ayrı bir hikaye)
Geçim işi herkesin harcı değil..

Son düzenleme:
Ben çok etkilendim yazilanlardan.
Insanlar neler yaşıyor dimi.
Hiç bisi dışarıdan göründüğü gibi degil.

Bazi insanların parası çok bereketli oluyor bazılarının da bereketsiz mesela bizim gibiiii ((
Bizim paramızda bereketsiz bence ama eşimde fazlasıyla savurgan ve sorumsuz davrandı geçenlerde dogalgazımız kesildi 12 gün kadar annemlerde kaldık tabi söylemedik onlara 2 gün öncede elektrik krsildi oglumun kumbarasını açmak zorunda kaldık eşim yaptıgı hataların bedelini bizde ödüyoruz malesef
Ama ben aç duruyorum gerekirse ama 2 muz 2 elma 200 gr et alıyorum çocuk için çünkü onun suçu yok
Eşimin ailesi durumumuzu biliyor ve buna ragmen bana dogur bi daha yaşın geçti vs vs
Dedim en son ben tek çocukla kalacgım
Diger evladımı kaybettim
Cok zor hamilelikler geçirdim
Maddi durum ortada bir de bu sefalete başka bebeği ortak etmek ne kadar vicdani
Son 2 yıldır bu durumdayız yaşım ve egitimimden dolayı iş bulamadım bir sanayide atolye ortamında çalıştım ama saglıgım el vermedi kv çocuga iyi bakamadı (ben işteyken çocuga yemek yapmıyormuş bunu çocugumdan yeni ögrendim )çok zayıfladı çocugum o dönem
Ve bunlardan ötürü işi bıraktım zaten 1000 tl için degmezdi o kadar eziyete
Azıcık parayı yönetmeklede ilğili bu durum

Bende cok etkilendim acikcasi
Resmen gözümde canlandi.

Ben çok etkilendim yazilanlardan.
Insanlar neler yaşıyor dimi.
Hiç bisi dışarıdan göründüğü gibi degil.
Aynen herkes kendi yaşadıgını bilir benim kuzenimin iki evi var ama çocukları hayatlarında kivi ve ananas yememişler hiç luna parka gitmemişler
Bizim evimiz yok ama ben bozuklukları biriktirip evladıma haftalık pazardan meyve alıyorum ona yetecek kadar yada 1 veya 2 ayda 1 luna parka gidiyoruz tabi yine kumbaram var onu evladıma harcıyorum
Benim sadece iki kazagım ve siyah kışlık etegim var onları giyiyorum dısarda gezmede falan kimin ne dediğine takılmıyorum hiç sonuçta yardım etmeyecekler tüh tüh deyip gececekler

ben sizi cok iyi anliyorum burda yalnis anlasilacak bi seyde yok cnm bakma sen bazilarina...
Bnim gorumcemde almanyada yardim aliyo cocuk parasida aliyo ama soyle bir sey var bnim gorumcem gunede katiliyo cocuklarina marka alir ama temiz bir sey alir yeterli olur yemek konusundada pek sey degildir misafir gittimi sofrasi dolu oyle et alir ordan burdan seylsr verir cocuklarina bu kinamak degildir ama kadin zamaninda yoktu oylr alistirdi simdide oyle devam eder turkiyeye izinemi gidecek 1 seneden dikkat eder birde gunden geleni alir turkiye tattilini yapar emin ol oyle kolay degildir tlf alirken biriktirmistir yada oda gun e girmistir kiyafet az ve oz sık giyinen cok kisi bilirim cok marka esarplar marka kiyafrtler cakmalari ist.pazarinda uygun bnim ablsmda az oz giyindi dikkat etti kismadida cok ev aldi 6 sene icindr sma enistem polis ...

Ozellikle bu konu sundan dikkatimi cekti.
Bizde kendi capimızda birikim yapiyoruz
Ama kismiyoruzda.
Günü birlik baska şehirlere gezmeler gidiyoruz.
Giysi vs kismiyoruz.
Yiyecek deseniz oyle çerezi meyvesi tatlısı eksik olmaz evimizin şükürler olsun.
Birikim yapılırken bunlara dikkat edilmeli.

Ben birikim yapicam diye ihtiyacım olanı almayınca cok mutsuz oluyorum

Oglum geriye dönüp çocukluğuna baktığında şundan kıstınız sırf ev almak icin ya da araba almak icin dese ben cok uzulurum.
Olmasın fazla fazla herşeyden ama oglum mutlu bir çocukluk gecirsin.
Kısmayalım kendinizden.
Bu yaşlara bu anlara bir daha asla geri donemicez.

Evladından sakınmak nasıl bir şeydir inanın hala anlamam. Babam bana eve aldığı 20 tl lik internetin bile hesabını sormuştu, komşulara gönderirdi bizi habire internetlerini kullanmak için ricacı olurduk, üstelik o senelerce uğruna çırpındığımız "lüks" evde otururken...

Sizin aksinize babam para vermediği gibi, başkalarına ısmarlat, başkalarını kullan, paralarını ye diye öğütler verirdi....

Insanların 4 duvarına bilemeyiz ki.
Bende cok guruluyumdur.
Gider gezer gelirim misal disarda yemek yemem extra harcamam.
Ya da ne bilim evde ekmegim olmasa kimseye açım demem.
Ne varsa o an onu yerim una su katar yoğurur tavada pişirir yerim Karnim ac diyemem.
Yapım degil.
Bende kendime gittim 79tl bot aldım oğluma 200tl aldim.
Çünkü ben evdeyim pek bir yere cikmiyorum oglum okula gidiyor ayagi sıcak olsun su geçmesin yürüyerek geliyor diye.
Ahh ana olmada taş ol iste

Konu farklı yönlere kaymış
Annem bizi yanlız büyütmüş, yanlızdan kastım gerçekten manevi yanlızlık
Ama çocukluğum anılarla dolu. Msjları okudukça okul gezileri, annemin biz markete götürüp ( o zaman şehirdeki tek migrosa, hala orayı çok severim. ) istediğimizi alması, pazardan herşeyi tattirması aklıma geldi.
Hep anlatır, pazarda bir kadın elindeki paralı saymış saymış, yanındaki çocuğa bi tane vurmuş yumurtada yemeyiverin diye tezgahtan uzaklaştırmış
Hala üzülürüm o çocuğa yumurta almadığım için der.
Biz o yoklukta ananası hindistan cevizini türlü ev yapımı meyve sularını tatmıştık, dışarıda yemeklere gitmiştik.
Şimdi paramız var, ama çocukluğumuz geride kaldı. İykide doya doya yaşamışız

Annelik bambaşka birşey annem ben eski yamalı giyerim ama evlatlarım temiz ve iyi giyinsin demişti yengeme kumaş alır kız kardeşlerime bana bir örnek elbise dikerdi babacım ek işe giderdi kendi ayakkabısı yırtık olurdu ama bizim ayakkabımız meyvemiz eksik olmazdı 2 elma yı annem 4 e bölerdi haftada 1 az bir et yada tavuk alınırdı biz yerdik annem sevmem ben derdi megerse çok severmiş büyüyünce anlıyor insan neyse öyle işte

Son düzenleme:
Allah annenizden razı olsun

Yaaa gözlerdim doldu.
Allah uzun ömürler versin anneciginize babaciginiza
Aslında bunları yazmak burda paylaşmak guzel
Kendimizi eleştiriyoruz hemde insanların çocukluklarından akıllarında kalanları görüp biz yapmamaya calisiriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…