Evler ve görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem herseyi gorumceye veriyorlar bir kurus daha yedirmeyin oyle gittiginizdede yemege neden cikariyorsunuz onlarin sizi agirlamasi gerekirdi. Tabi siz uzak oldugunuz icin gorumce ailesiyle daha cok ilgileniyodur o ayri onun hakki verilmeli ama bu sekilde herseyin ona verilmesi abarti olmus ama turkiyeye geldiginizde bizde ev almak icin birikim
Yapiyoruz diyerek harcamalarinizi kisabilirsiniz yedirip icirmeyin surekli mesela haksiz bulmadim sizi
Ya işte insanlar Türkiye’de zor geçiniyor yemeğe çıkmak bile lüks olmuş diye düşündüğümüz için ailelere jest yapalım diyoruz. Ama jest 3 olur 4 olur her akşam olmaz, öyle değil mi?

Hanımefendi niye kıskanayım, Türkiye’de kalsaydım maaşım zaten 45 binden fazla olacaktı, kaldı ki şu an aldığım işsizlik maaşım da 45 binden fazla yapıyor. Başka yatırımlarımız ve evlerimiz var ama Türkiye’de. Kirası geliyor mu geliyor ama Euro ya çevirince öyle aman aman da yapmıyor. Yıllarca çalıştık ama TL kazandık. Benim alacağım ev Euro olduğu için bütçeme dikkat edip kenara para atmaya çalışıyorum. Görümcem ev sahibi olsun tabii Allah daha çok versin. Benim söylemek istediğim o değil ki
İşte söylemek istediğinizi kastettiğiniz konuda da söz hakkınız yok maalesef. Yapabileceğiniz tek şey ortak evden ayrılmak olur. Ki o da sizden önce alınmış yine bişey yapamazsınız muhtemelen eşiniz razı olmaz. Şöyle düşünün Allah korusun ayrılsanız mal paylaşımına bile girmiyor o evdeki hisse. Buradaki yatırımlarınızı satıp orda değerlendirebilirsiniz. Eğer burda hatrı sayılır bir yatırımınız varsa orda da kredi çekerek gayet güzel bir ev alabilirsiniz. Benim dayım da aynısını yaptı. Burda 3-5 yerden gelecek kira bana orda fayda etmiyor diyerek sattı. Gayet de güzel bir ev aldı. Tek maaşla. Yani görümcenin kiradaki evini, kvnin bilmem kaçıncı evini düşünmek yerine kendi hayatınıza odaklanın.

Ya işte insanlar Türkiye’de zor geçiniyor yemeğe çıkmak bile lüks olmuş diye düşündüğümüz için ailelere jest yapalım diyoruz. Ama jest 3 olur 4 olur her akşam olmaz, öyle değil mi?
Bu arada şunu da eklemek istiyorum. Kvnin müteahhitteki evinden, görümcenin kira gelirinden, ailenin borç kapamak için evler satmasından vs bahsediyorsunuz sonra da burda dışarda yemek lüks olmuş biz götürelim bari dedik diyorsunuz. Burda bi çelişki var. Anlattıklarınız doğrultusunda sizin dışarda yemeğe götürülmeniz gerek. Ya eşinizle aynı fikirde değilsiniz ya da anlatmadığınız bir durum var. Çünkü bahsettiğiniz aile gayet de dışarda yiyebilir.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum. Kvnin müteahhitteki evinden, görümcenin kira gelirinden, ailenin borç kapamak için evler satmasından vs bahsediyorsunuz sonra da burda dışarda yemek lüks olmuş biz götürelim bari dedik diyorsunuz. Burda bi çelişki var. Anlattıklarınız doğrultusunda sizin dışarda yemeğe götürülmeniz gerek. Ya eşinizle aynı fikirde değilsiniz ya da anlatmadığınız bir durum var. Çünkü bahsettiğiniz aile gayet de dışarda yiyebilir.
Elbette yiyebilir. Ama işte onların kafa “biz kıt kanaat geçiniyoruz siz rahatsınız” kendileri de buna inandığı için onlar emekli diye hep hesap bizde. O yüzden Türkiye tatili bana Yunanistan’dan pahalıya patlıyor, birinde 2 yetişkin diğerinde 5 yetişkin. Yoksa annemler onlar gibi mülk sahibi insanlar olmasa da, arada çıkıp yiyorlar.

Elbette yiyebilir. Ama işte onların kafa “biz kıt kanaat geçiniyoruz siz rahatsınız” kendileri de buna inandığı için onlar emekli diye hep hesap bizde. O yüzden Türkiye tatili bana Yunanistan’dan pahalıya patlıyor, birinde 2 yetişkin diğerinde 5 yetişkin. Yoksa annemler onlar gibi mülk sahibi insanlar olmasa da, arada çıkıp yiyorlar.
Bence buna sebep olan kişi eşiniz. Kesinlikle tatil işini Türkiye dışında halletmelisiniz. Türkiye’de yaşayanlar için bile artık yurtdışı daha uygun ki sizin için hayli hayli uygundur. Bazı konularda eşinizle açık konuşup ağırlığınızı koymanız gerektiğini düşünüyorum nedense

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X