Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Teşekkür ederim. Annem,babamın hakkını asla ödeyemem zaten. Sağolsunlar birşeyde gözümüzü bırakmadılar. Olduğu kadarıyla tüm imkanlarını seferber ettiler.
Bende kızıma yapabilirsem ne mutlu bana. Tabiki yokluk olur tarhanada içilir sofrada sadece zira amac karın doyurmaktır amenna ama varken aman et almayayımda bir makarna kaynatayım,kenara atayım demek bana doğru gelmiyor. Sonuçta bir kez çocuk oluyor insan. Şimdi kocaman insanlarız bize koymaz bir şeyi yiyememek ama bir çocuğa anlatamazsın.
Arkadaşım var bu mantıkta bir kadın. 2 çocuğu var birikim yapacağım diye kısıyor yeme içme konusunda. Ben kuruyemiş,meyve genelde masada bulundururum,mutfaktada kızımın yiyeceği şeyleri tezgahta bırakırım,saklamam ki canı isteyince gidip alsın yesin diye. O çocuklar bize gelince mutfaktan çıkmıyorlar. 2 yaşındaki çocuk mama diye dolanıyor mutfakta. Meyve istiyor,kuruyemiş gösteriyor. Veriyorum nasıl seviniyor anlatamam. Arkadaşımda diyor size gelmeyi çok seviyorlar diye. Benim kızımda az az sık yiyen ve bu anlamda genelde aç gezen bir cocuk olmasına rağmen,asla açım diye gelmez yanıma evimiz dışında bir evdeysek. Bir yerde birşey ikram edilsin,onu bile yemez merak edipte. Tatile gideriz açık büfede bile tabağını doldurmaz. Sevdiği bir iki şeyi yiyeceği kadar alırız yeter der oturur yer. Bu anlamda ben başardığımı düşünüyorum. Tamamen olgun biri gibi davranıyor. Çoğu insan şaşırıyor. Pastanın bile yüzüne bakmadı,sen mi tembihliyorsun bu kızı,birşey yemedi demişti bir gün arkadaşım,halbuki alakası yok. Niye tembihleyeyim soruyorum ister misin diye? Ayda yılda bir belki yerim der,ondada gelir benim tabağımdan tadına bakar,beğenirse yer,bazen o tadına baktığından fazlasını yemez bile ki çekingen bir çocuk değildir ama gözü görmüyor çünkü evde yiyemediği birşey olmuyor. Ama ben eksik etseydim,evde görmeseydi bu çocuk,eminim farklı davranırdı.

Cocuklarimdan kisamam. Harcariz yani. Belki azicik kissak cok daha fazla koyardik kenara. Daha gecen üc günlük tatilde bin besyüz euro harcadik. Olmasayidi da olurdu. Ama cocuklarimla gezmek yemek icmek onlarla tatli bir gecmise, anilara sahip olmak alacagimiz evden kat kat daha kiymetli.
Bizimle ayni bir arkadas var, ev yaptiriyorlar. Ama benim yüregim kücük kizlarina yaniyor. Hicbirseye izini olmayan hicbirsey alinmayan bir kiz. Lafa gelince evi onun icin yaptiririyoruz derler fakat kiza nasil davrandiklarini göz görüyor.
Simdi para tutacagiz diye cok kisacaklar o kiz hicbirsey görmeden büyüyecek, tahmin ediyorum.
Biz kenara para atiyoruz, yüklü faizle ev almaktansa bugünü güzel yasamaya calisiyoruz.
Daha dünyayi gezecegiz. Simdiye kadar parise, prag a gittik. Kücük cocugum büyüyünce onlarla dünyayi gezecegiz. Yatirim da yapacagiz fakat evimiz olmadan da kiralik bu güzel dairemizde de yasiyoruz ve mutluyuz. Lükse ihtiyacimiz yok. Onlar iyi okusun, yesin icsin gezsin. Gözü kalmasin böyle seylerde iyi insan olsunlar.
Benim babam rakisinin yanina sulu, olgunlasmis bir armut alirdi meze niyetine.
Ben o armutla göz göze gelmemek icin cikardim odadan.
Bizi düsünen mi vardi. Okulun son günü yürümekten asinmis ayakkabilarim gözümün önünde.
Para ne icin var a dostlar. Paraya tapan insanlardan etmesin Allah bizi. Parayi seviyorum ama para yüzünden kendimi ve de evlatlarimi üzemem. Sevme sebebim onunla iyi yasamak zaten.

Kadin dizisini izliyo musunuz? Senaryoyu cok abarttiklarini dusunuyodum ta ki yazinizi okuyana kadar

Doğru söylüyorsunuz,teyzemin bir komşusu vardı.3 çocuğuyla teyzeme geldikleri zaman çocuklar bayram ederdi.
Evlerinde asla patates kızartılmazmış,ki çocukların en sevdiği şey.
Çünki 5 kgluk yağ tenekesi 7 8 ay dayanmalıymış.
Çocuklar teyzemden ne isteyeceğini şaşırırdı.
Babamın da eli çok boldu yiyecek hususunda.Etin envai çeşidini bol bol alırdı eve.Bazı evlerde görürdük,pilavın kenarında iki köfte,tuhafımıza giderdi.
Annem eşyaları değiştirmek isterdi,babam alacak gücümüz olmasına rağmen önemsemezdi.
Fakat başka şeyde bizi hiç mahrum etmedi Allah razı olsun.İnşallah bizim çocuklarımız da bizden memnun kalır bu hususlarda...

+10000000

Görümceniz ekstra iş yapıyor olabilir. Merdiven silmek gibi veya kocasının ailesi destek oluyor olabilir.
Dediğiniz şartlarda zor bütün bunları yapması.
Ben sizi anladım, onun hayatını didiklediğiniz yok, eşinizden dolayı bu şekilde sormuşsunuz.

Bazen insan kötülerden iyiliği öğrenir,siz eminim çok iyi bir anne olursunuz evlatlarınıza,çünki nelerden bir çocuk en çok incinir,öğrenmişsiniz

Ben kısıpta birikim yapanlara imrenmiyorum valla. Birikim olmali dünya hali, bizde atiyoruz kenara var paramiz az bucuk sukur ama oldugu kadar atilmali, aticam diye herseyden kisilmamali, özellikle yiyecek. Bir ara bende savurganim diyordum ama yok böyle iyi.

Yok 10 liraya kiyafet, yok indirim takibi, yok disarda yediginin, gezdiginin hesabi... Böyle hayat mi olur? Indirim denk gelirse aliyorum mesela alacagim şeyler vardi tamda blackfriday zamanina denk geldi ve gercekten indirimli aldim ama kalkip 10-20 liralik kiyafet arayisina, indirim beklemelere girmem.
Istedigim markadan, istedigim zaman begendigimi almak istiyorum. Her haftasonu disardayiz, cikipta aç aç dolanip eve gelmeyiz yemegimizi yeriz kalkar baska yere gecer tatli yeriz gider baska yerde kahve iceriz belki cevre illere gunu birlik gideriz oturupta bu parayla mutfaga şunu alirdim dememeliyim.

Şu hayata bi kere geliyoruz, varsa para yaşamak lazım. Kenara aticam diye boyle hesaplara girmek cidden bunaltiyor beni. Tek tasarruf yaptigim sey faturalar.

Bazen insan kötülerden iyiliği öğrenir,siz eminim çok iyi bir anne olursunuz evlatlarınıza,çünki nelerden bir çocuk en çok incinir,öğrenmişsiniz

Çok teşekkür ederim inanın en büyük korkum iyi bir anne olamamak onun için düşünüp duruyorum çocuk yapayım mı diye (tabi rabbimin takdiri) sırf çocuklukta yaşadıklarım yüzünden.

Kesinlikle.Bir adam gemi batıp bir adaya çıkmış.Aylarca bulunamamış.7 ay sonra bulunduğunda yaprak ve ağaç kabuğu yemekten bir deri bir kemikmiş.
Akrabaları sevinçlerinden sırayla ziyafet vermiş.Ama adam her yemekte ekmekleri koynuna dolduruyormuş aceleyle.
Uzun sürünce bu durum,psikiyatra yönlendirmişler.Doktor demiş ki,onu engellemeyin,bırakın yapsın.Ne zaman ki bir daha aç kalmayacağına ikna olur,o zaman bu davranışını bırakır.
Çocukların gönlü doysun,gözü doysun,o zaman dönüp bakmıyorlar gerçekten...

Çok teşekkür ederim inanın en büyük korkum iyi bir anne olamamak onun için düşünüp duruyorum çocuk yapayım mı diye (tabi rabbimin takdiri) sırf çocuklukta yaşadıklarım yüzünden.
Olursunuz bence,hekimden sorma,çekenden sor demişler,bir çocuğun ruhunu sizden iyi kim anlayabilir?

Bir yerlerden örneğin kocanın ailesinden yardım alıyor olabilirler

Bazı kadinlar evden çocuk bakıcılığı vs. Yapiyor ama bunu hiç kimseye söylemiyorlar
Bizim bir komşumuz öyleydi mesela kocasınin ailesinden gizlerdi

Yada başka bir birikim veya gelir kaynağı var soylemiyor

Kadın dizisini bende cok seviyorum.

Özellikle önceki bölümlerin birinde çocuklarla markete girdi özge ozpirincci kucuk olan çikolata aldı eline büyük kiz onu simdi alamayız temel ihtiyaçlarınızı almalıyız dedi çocuk kafa salladı bıraktı geri.

Icimmm cızz etti ya.

Sonra aldı anneleri supriz yaptı nasil sevindiler bir cikolataya.

Bizim çevremizde olmayabilir ama yokmu sanki bunları yasayan.
Mutlaka var.
Ya da daha önceki zamanlarda yaşanmıştır illa.

Bunu kendi evladımda yasadım gecen yıl o hafta çok şıkışıkdı elim ve yavrumun aglamasına ragmen alamadım sonrasında telafi ettim ama neye yarar
Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…