Evler ve görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani ben de düşünüyorum bi insan evleneceğini abisinden niye saklar? Adam yerine konmamaktan ziyade, adam dolandırıcı mıdır nedir ondan mı saklıyor acaba diye düşünmedik değil
Evet bu kadar mala mülke gelmiş olabilir
Böyle karaktersizler hakediyor
Size üzüldüm
Bunlara sınır koyun en azından siz görüşmeyin ya da çok mesafeli olun

Bakın bunu ben de düşündüm mesela benim kardeşimin durumu da bizim kadar iyi değil. Benim annem babam %40 a%60 ona yapsa bozulmam. hatta kızım senin evin var, bizim evin %30 u sana %70i kardeşine kalsın dese yine ok. Ama önce dolandırıldı diye bir evi satmak, sonra bize sormadan bizim tadilat parası verdiğiniz yazlığa geçmek, sonra da sıfır evi hibe etmek, ve bütün bunları kendi hazırda bekleyen Kiracılı bir evi varken yapmak… yani bu artık biraz daha zor durumda olan çocuğu desteklemekten ziyade diğerinin hakkına girmek oluyor. Benim gelin olarak suçum neydi de evler barklar damada layık görüldü? Birşey olunca kimse damadı aramıyor ama, özel hastaneye gideceğim para yetmiyor, vitamin alacağım para yetmiyor, Türkiye’ye gideriz ben pişirmesem evde bi tabak yemek pişmez, her akşam dışarıdayız. Ha dışarı dediğim de öyle mahalle pidecisi vs değil, Acıbadem’i bilen arkadaşlar, Çanak vb restoranları düşünsün.

Tatil işi için pazartesiyi bekliyorum, eşim işe gitsin ben de yaz tatilini Nice’den mi Marsilya’dan mı Mallorcadan mı alacağıma bakacağım
Bence Nice 🤭 Böyle işgüzar, küçük hesapçı tipler hep mi dolandırılır ya. Damat bey de kalanlara çökmeye gelmiş. 😂

Merhaba konuma gelecek yorumlara farklı bakış açılarına gerçekten ihtiyacım var, haksızsam lütfen bildirin belki ben kötü düşünüyorum.

Benim eşimin kariyeri her zaman görümcemden daha parlak olmuş, kendisi de ailesi de bunun farkında. Zamanında güzel paralar da kazanmış, çok şükür hala durumumuz iyi.

Görümcemle ortak tapulu bir yazlık var. Yazın Türkiye’ye gidince 1 ay gibi biz de orda kalıyoruz. Biraz yıpranmıştı, kayınpeder tadilat yaptırdı. Eşim de dedi ki bunlar emekli insanlar yarısını biz karşılayalım olur mu? Olur tabii sonuçta az da olsa biz de kalıyoruz, geçen sene tam bilmemekle birlikte 100 bin tl civarı ödedik.

Bu yazlıktan ayrı, görümcemin kendi evi de var içinde kiracısı olan. Nasıl olduysa dolandırılmış, bankadan paraları çekip çekip dolandırıcıya vermiş. Kıyametler koptu. Babanın haberi yok. Artık kendi evini satıp bankalara borcunu kapatması gerek diye düşünürken kayınvalidem kendi evini satıp borçları kapattı (kızının kira gelirine birşey olmasın diye) yani aslında sattığı ev, yarın birgün ölüm olduğunda, eşimin de mirasına düşecek olan evdi. Birşey diyemedik, ne diyelim, kadın yaşarken öyle uygun görmüş, kızımın evi dursun, oğlumun yarı hakkını satayım demiş. Bu arada kaynanamın bir evi daha yapılıyor, müteahhitin tamamlaması bekleniyor.

Son bomba görümcem evlenmeye karar vermiş, biz nikaha 1 hafta kala öğrendik, arada hiçbir küslük yok. Kaynanam da kızını savunuyor. Görümce ve damat bey, kiracısı olan kendi evine değil, yazlığa geçmişler!!! Bize soran elbette olmadı, hoş sorsalar ne diyeceğiz zaten yılda bir gidip kaldığımız şey. Devamı da var, kaynanamın müteahhiteki evi bitince o ev onların olacakmış, damat beyle orda yaşayacaklarmış. Yani arkadaşlar anlayacağınız bir ev daha görümceye hibe edildi.
Çünkü sürekli akıllarında şu var: oğlumun kazancı iyi, yazık bu abisi gibi değil. Laf arasında öğrendim ki 45 bin tl maaş alıyormuş. Biz Türkiye’den gittikten sonra geçim çok zorlaştı diye duyuyoruz ama çiftlerden biri 45 bin alıyorsa bi ev tutabilirler veya hazırdaki evden kiracıyı çıkarıp geçebilirler diye düşünüyorum.
Eşim hep şu kafada: iyi de bizim o eve şu an ihtiyacımız yok ki, biz Türkiye’de bile değiliz. Evet şu an ihtiyacımız yok ama ölüm hak miras helal demişler, o evlerden vakti gelince birşeyler evlatlarımıza kalacaktı. Şu an hepsi görümceye yapıldığı için eşimin hakkına giriliyor bence.
Biz de yurtdışında tek maaşız ve kiradayız ev alacağız diye herşeyden kısıyorum. Ama bizimki görünmüyor, bilinmiyor adımız çıkmış bi kere onlarda vardır diye.
Eşimle bu konuda biraz zıtlaştık, yazın Türkiye planımı iptal ettim. Gideceğim Türkiye’ye, yazlıkta tanımadığımız adamın teki, mecbur muyum birlikte oturmaya? Ha bi de her Türkiye gidişimiz, inanın İtalyada Yunanistan’da yapacağım tatilden daha pahalı, çünkü evde asla yemek hazırlanmaz, oğulları gelmiş ya her akşam yemeğe çıkarız. Çok canım sıkkın. Siz ne diyorsunuz?
ailenin kendi takdiri, istediklerine verirler. sizin degil esinizin tepki gostermesi gerek. o rahatsiz olmuyorsa, size laf soylemek dusmez. onlarin iclerinde hesaplari farklidir. belki esinize baska bir para vermislermis, belki dugununuze harcamislardir, belki siz ev alirken nakit vereceklerdir. bilemezsiniz. bence asla bunu icin gerginlik cikarmayin.

ayrica herkese yemek icin para harcamaniza gerek yok, yeri gelir evde beraber yersiniz, yeri gelir siz cikarsiniz. her gun ailesini yemege cikarmaniza gerek yok bence.

benimin esimin ailesinin de bir suru mulku var, hic karismam, ona bel baglamam. kendi parami kazanip, kendim biriktirip, kendim harciyorum, kimse de karisamiyor

Evet orası öyle
Enayilik bizde ki yılda 15 gün-1 ay oturacağım yerin tadilatına ortak oldum
Enayilik bizde ki her Türkiye seyahatimizde evde yemek pişmez herkesi yemeğe götürürüz
ders olmus size. sizin para biriktirip oldugunuz ulkede ev almaniz gerek. esinize de oyle yaklasin. o da oncelikle cekirdek ailesini dusunmeli

Madem herseyi gorumceye veriyorlar bir kurus daha yedirmeyin oyle gittiginizdede yemege neden cikariyorsunuz onlarin sizi agirlamasi gerekirdi. Tabi siz uzak oldugunuz icin gorumce ailesiyle daha cok ilgileniyodur o ayri onun hakki verilmeli ama bu sekilde herseyin ona verilmesi abarti olmus ama turkiyeye geldiginizde bizde ev almak icin birikim
Yapiyoruz diyerek harcamalarinizi kisabilirsiniz yedirip icirmeyin surekli mesela haksiz bulmadim sizi

Bakın bunu ben de düşündüm mesela benim kardeşimin durumu da bizim kadar iyi değil. Benim annem babam %40 a%60 ona yapsa bozulmam. hatta kızım senin evin var, bizim evin %30 u sana %70i kardeşine kalsın dese yine ok. Ama önce dolandırıldı diye bir evi satmak, sonra bize sormadan bizim tadilat parası verdiğiniz yazlığa geçmek, sonra da sıfır evi hibe etmek, ve bütün bunları kendi hazırda bekleyen Kiracılı bir evi varken yapmak… yani bu artık biraz daha zor durumda olan çocuğu desteklemekten ziyade diğerinin hakkına girmek oluyor. Benim gelin olarak suçum neydi de evler barklar damada layık görüldü? Birşey olunca kimse damadı aramıyor ama, özel hastaneye gideceğim para yetmiyor, vitamin alacağım para yetmiyor, Türkiye’ye gideriz ben pişirmesem evde bi tabak yemek pişmez, her akşam dışarıdayız. Ha dışarı dediğim de öyle mahalle pidecisi vs değil, Acıbadem’i bilen arkadaşlar, Çanak vb restoranları düşünsün.

Tatil işi için pazartesiyi bekliyorum, eşim işe gitsin ben de yaz tatilini Nice’den mi Marsilya’dan mı Mallorcadan mı alacağıma bakacağım
Sizde bundan sonra acik olun bu konuda kime parayı yediriyorsa ondan istesin . Ne güzel ya birine paraları sacsin diğerinden de sürekli para istesin . Sizin derdinize ne ki ? Niye onlara sürekli para sacacaksiniz. Sonra siz karisamazsiniz oluyor . Siz karisamazsiniz bir daha para yönünden de asla karışmayın . Eşinize bu konuda çok net olun bence . Kendine gelsin yani sizin çocuğunuz olabilir daha rahat yaşam sürmek sizin hakkinizken niye onun ailesi yesin

Kocanız rahatsız değil size ne oluyor sanki evlerin parası kendi cebinizden cikiyor gibi çetele tutmussunuz. Çalış birak cocukalrina miras dusmussun kayinvalidenin malının peşine
Ortak tapulu mala masraf yapmak sizin hatanız

Bunu açıkça eşiniz sorsun annesine sorulmayacak gibi degilki, damat cokmu degerlide ona kalmasında sakınca görülmüyor, bu arada bende Acıbadem deyim çanak yakın bize bı çok yere göre daha pahalı bı yer

ailenin kendi takdiri, istediklerine verirler. sizin degil esinizin tepki gostermesi gerek. o rahatsiz olmuyorsa, size laf soylemek dusmez. onlarin iclerinde hesaplari farklidir. belki esinize baska bir para vermislermis, belki dugununuze harcamislardir, belki siz ev alirken nakit vereceklerdir. bilemezsiniz. bence asla bunu icin gerginlik cikarmayin.

ayrica herkese yemek icin para harcamaniza gerek yok, yeri gelir evde beraber yersiniz, yeri gelir siz cikarsiniz. her gun ailesini yemege cikarmaniza gerek yok bence.

benimin esimin ailesinin de bir suru mulku var, hic karismam, ona bel baglamam. kendi parami kazanip, kendim biriktirip, kendim harciyorum, kimse de karisamiyor
Biz ev alırken nakit mi vereceklerdir 😂😂😂 bizdekileri satmasınlar da başka birşey istemem.
Evet bence de yemeğe gerek yok. O da eşimin enayiliği, onlar emekli dışarıda giyemiyorlar mantığı, hadi 3 götürelim 5 götürelim. Evde akşam saat 18.00 oluyor, herkes birbirine akşam ne yiyeceğiz diye soruyor. Yani o saatte soruyorsan zaten bu şu demek: bütün gün oturduk hadi bizi yemeğe götür. Sen neden yapmıyorsun dersen, bebeğim var ayrıca ben de Türkiye’ye tatile geliyorum, koca sülaleme yemek pişirmeye değil.

Biz ev alırken nakit mi vereceklerdir 😂😂😂 bizdekileri satmasınlar da başka birşey istemem.
Evet bence de yemeğe gerek yok. O da eşimin enayiliği, onlar emekli dışarıda giyemiyorlar mantığı, hadi 3 götürelim 5 götürelim. Evde akşam saat 18.00 oluyor, herkes birbirine akşam ne yiyeceğiz diye soruyor. Yani o saatte soruyorsan zaten bu şu demek: bütün gün oturduk hadi bizi yemeğe götür. Sen neden yapmıyorsun dersen, bebeğim var ayrıca ben de Türkiye’ye tatile geliyorum, koca sülaleme yemek pişirmeye değil.
bi balik bir makarna yapin, bence para harcamaktan daha iyi. ya da esiniz yapsin. biz ailemin yanina gidince hep onlar oder,

hatta ben olsam artik yurtdisindan kazananlara gore bile turkiye cok pahali, ev alacagiz biraz para biriktirmek istiyoruz derdim, mutlaka da esime yemek icin yardim ettiririm.

Esinin tepkisi ne oldu hem evliligi hem evleri duyunca
Birşey diyemedi ama yüzü düştü morali bozuldu, evden ziyade, kardeşi evleniyor biz eşekbaşı olduğumuz için 1 hafta kala öğreniyoruz diye. Bu kadar hızlı bi evliliği de onaylamadı açıkçası adam yine dolandırıcı mıdır nedir diye düşünüyor. Ama annesi bunları duyunca kriz geçiriyor tabii “kardeşin mutlu olmasın mı yuvası olmasın mı” diye

Evet haksızlık var ama kendi paraları kendi mülkleri kimse bir şey diyemiyor işte.
Yerinizde olsam ortak olan yazlığı satar paramı alır kendime ayrı bir yazlık alırım yada farkli bir yatirim.
Görumceniz evleniyor ne malum o adamada para yedirmeyecegi borclanmayacagi elinizdeki avucunuzdakide gidecek belki.
Eşinizin ailesi umarım tapuyu değilde oturum hakkini veriyordur diger evin.

Yok asla yapamam, yazlık zaten daha ben eşimle tanışmıyorken alınmış, bugüne kadar hep ortak kullanıldı. Beni kızdıran beni enayi yerine koyup biz tadilat yaptık siz de birazını verin şeklinde konuşulması, tamam dedim sonuçta eşimin anası babası emekli. Ama mesela düşününce ben asla o şekilde bir tadilat yapmazdım, madem yarı parayı veriyorum ben de kendi zevkine göre yaptırırdım öyle değil mi?
Madem ortak bir mal, hani usulen de olsa arayıp sorulmasa bile haber verilmeli diye düşünüyorum, biz geçiyoruz diye. Eşim hiç konuşmaz, hep aman annem üzülmesin zaten herşeyi kafasına takıyor bi de biz üzmeyelim modunda
Yazlığın ortaklığımı olur Allah aşkına
Tapu kv denin üzerine büyük ihtimal?
Bizim yazlığımız ölene kadar bizim, sonra kızların. Yaşlanınca gitmek istemem, belki bakımı zor gelir vs derim kızlara biraz sen biraz sen kullanın diye, ama yinede benimdir yani canım isterse satarım canım isterse boş bırakır çürütürüm. Yaşadığım sürecede çocuklar yok senin yok benim diyemezler.
Tadilatada karışmanız evi sizinde sahiplenmenizden, nasılsa bize kalacak diye hesap yapamanızdan. Yoksa senede 1 ay kullandoğınız yere niye para dökesiniz

Ben felaket kavgayla cikardim hayatimdan. Tam tüp bebek zamanima denk gelmişti. O sinirle öyle bir haşladimki onu o anda gik deseydi boğardim. Kafam rahat. Yaklaşik 3 yıldır KV derdim kalmadi. Yüzüme gözüme can geldi
İyi yapmışsın bence.Ses etmesen tepene çıkıyorlar.Bizimde aramızda problem çıktı 2 yıl önce.2 yıldır sadece bayramlarda gidiyorum😄 Aşırı rahatım anlatamam

Şu konuyu evlat olarak açsanız haklısınız. Ama siz o evin yılda 1 yurtdışından gelen gelinisiniz. Yani gerçekten hiç bana ne diyor musunuz? Ben eşime kimden ne kalacak bilmem. Çünkü bana ne? Miras hakkını yerlerde yerler ne yapayım, eşimin problemi. Siz niye bu kadar dertleniyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X