Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

-Bortubocek-

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
28
11
32
İyi günler herkese . Bayadır kafama takılan, akşam eşim ile konuştuktan sonra daha çok taktıgım bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Biz diğer şehirlere göre uygun denilebilecek küçük bir ilçede yaşıyoruz.
Eşimin ailesi de bizimle aynı şehirde..
Eşimin ablası, eşi ve çocukları ist. yaşıyorlar yaz tatilinde buraya geliyorlar..
Bizim aylık gelirimiz ( 2800tl ) ev kiram ise 500 tl . bir kızımız var 2 yaşında.. çok şükür evimin ihtiyaçlarını karşılayabilyorum, cocugumuzun masraflarına yetiyoruz uygun şekilde sosyal hayatımız da vardır.. ( yanlış anlaşılmasın öyle dışarıda yeme içme vs değil.. eşimin tatil günlernde avm gideriz gezeriz kızımızı oyun parkına götürürüz dışarıda birşeyler yemek istersekde uygun şeyler yeriz.) alışverişimi pazardan, bimden a 101 den felan yaparım
giyim kuşam dikkat ederim ama öyle pahalı şeyler almam çok çeşit almam, çeşit çeşit giyinemedim hiç bir zaman mesela, bu aralar üst üste cıkan angaryalar yüzünden kredi kartına borçlandık biraz.. herneyse kendi yagımızda kavrulup gidiyoruz..
Yazın bütün kışlıklarımı hazırlarım ,evi idare etmesini cok iyi bilirim , zamanında cok maddi sıkıntı çektik allaha şükür iyiyiz..
Gelelim eşimin ablasına ; aylık gelirleri 2750. tl nerden biliyorsun derseniz.. buraya geldiği zaman yazın maaşlarını çekememişlerdi, eşim bir akşam atm giderek çekti ordan biliyoruz.
Görümcem gayet alımlı, güzel çeşit çeşit giyiyenen çeşit çeşit ayakkabı canta pantolon eşarp vs , cocuklarını giydiren bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir insan. İnanın ben bile o kadar çok çeşit giyenemiyorum bazen imreniyorum ona bakarken.. çogu zaman kendime birşey almaya para kalmıyor , sıra gelmiyor vs. Görümcemin ;
İst kirası 550 tl ( akraba oldukları için uygun oturuyorlarmış)
eşinin yol parası var 150 tl
ve bireysel emeklilik ödüyormuş 300 tl..
Kışın sosyal hayatları yok hep evdeler biryere gitmezler.. merkeze uzaklar.. yazında buraya geliyor zaten sigara vs felanda yok onlarda.
gelelim benim kafama takılan mevzuya, bu kadın ist. gibi bir yerde bu maaşla, hem birikim yapıyor , hem kredi kartı kullanmıyor, hemde yazın tatiline felan çok rahat gidiyor..
Örnegin bu sene yazın buraya geldiklerinde , eşinin kardeşinin düğününe 1 tane bilezik takmışlardı fiyatını bilemem artık + tatilde yaptı eşi ve cocukları ile.. uygun biryerde ama yaptı, kredi kartı kullanmazlar,
Çocukları okuyor ilk okula gidiyorlar.. gecen senede kendine telefon almıştı direk nakit para vererek.
Yazın burada, salçasını kaynatır kıslıgını hazırlar recellerini felan hazırlar ist. giderken 3 , 4 cuval felan erzak götürür..
Bende boş durmam tabiki hazırlarım..
salçamı kaynatırım, dolabımı doldururum recellerimi yaparım kurularımı kuruturum peynir yogurt hazırlatırız vs..
size örnek vereyim biz zaten birikim yapamıyoruz, aldıgımız ancak yetiyor, bizde yazın eşimin kuzenine bilezik takmıştık direk nakit veremedik mesela, taksitle alabildik, tatile gitmiştik , nakit para + kredi kartından kullandık
bu ay mesela telefonum bozuldu , henüz alamadık ama taksitle alınacak mecbur.. ha deyince telefon parasını veremeyiz..
Dün eşim ile konuşurken , eşim bana nerde yanlış yaptıgımızı sordu, görümcemi örnek gösterdi. onlar nasıl başarıyor acaba diyerek.. biraz tartıştık bu konulardan dolayı bu aralar maddi anlamda herşey üst üste geldi..
Şimdi sormak istiyorum size ist. gibi biryerde 2750 tl maaş ile. birikim + kredi kartı kullanmamak yazın rahatca tatile gidebilmek + ekstra ihtiyaçlarını ( telefon gibi mesela ) borçlanmadan almak nasıl mümkün hanımlar ?
biz nerde yanlış yapıyoruz ? bana yanlışımı gösterebilirmisiniz ben bulamıyorum.. anlam veremiyorum anlayamıyorum..
Başkasının gelir gideri birikimi beni ilgilendirmez ama eşim hep onları örnek gösteriyor.. ablama helal olsun vs diyor.. biz neden böyleyiz vs diyor bu yüzden kafama taktım hanımlar eşimin tutumundan dolayı öyle bir konuşuyor ki sanki ablası mükemmeli başarıyor ben ise parayı çar çur ediyorum gibi..
Ekleme ; tekrar belirtmek istedim görümcemin geliri, gideri birikimi beni ilgilendirmez tabiki herkesin kendi hayatı , lakin eşim her fırsatta dile getiriyor onları örnek gösteriyor , kendimize bakalım demiyor son zamanlar da sürekli böyle yapınca bende düşünmeye başladım acıkcası ist. yaşayanlara sormak istiyorum özelikle gerçekten mümkün mü öyle bir şehirde ? eşim o kadar dile getirdi k.. cidden kendimi sanki parayı çöpe atıyormuşum gibi hissettim.

Son düzenleme:
Başkasının çetelesini tutmak neden insanların kesesi sizi ne ilgilendirir çok itici bu yaptığınız nasıl geçiniyorsa geçiniyor sizi ne ilgilendirir kadının her odemesindende haberdarsiniz maşallah
eşim bu kadar yüklendiği için kafama takıldı hep onları örnek gösteriyor

kıyafet konusunda az alıyordur öz alıyordur istanbulda zaten çok şık ama uygun fiyata çok şey bulabilirsin pazarlarda orjinal marka kıyafetlerin birebir aynısını yarı fiyata çok rahat bulursun.belli pazarlarda ama

kredi kartı kullanmamak zaten buyuk rahatlık hiç borç biriktirmemiş oluyorsun o an nakit paran varsa veriyorsun bitiyor olay.

tatil içinde artık güneyde egede o kadar çok yer açıldı ki erken rezarvasyonla çok uygun fiyata tatil yapabilirsin.

bilezikte takabilir bilezik fiyatı şu anda ne kadar ki ? ona göre kıştan kendini ayarlamıştır.

demek ki kendini ayarlayan biri.

demekki ama benim kafama takılan gelirlerimiz aynı biz neden başaramıyoruz ve onlara göre cok daha uygun bir şehirde yaşıyoruz adanada da mesela kıyafet cok ucuzdur.. birde eşim hep onları örnek gösteriyor acıkcası cok sinir oluyorm..

eşim bu kadar yüklendiği için kafama takıldı hep onları örnek gösteriyor

Bende istanbuldan gelin geldim kocaeliye 2 senedir kocaelideyim istanbulda doğdum büyüdüm annem asgari ücretle çalışırdı Babamız yoktu ev kira ve 4 ogrenciydik hepimiz okuduk meslegimizi elimize aldik annem hala kiracı ekstra temizliğe giderdi merdiven silmeye giderdi o şekilde geçinirdik ama giyinip yememiz ıçmemiz herkesten daha iyidi etsiz sofra mız nadir olurdu dışarı çıktık mi yemek yemeden eve getirmezdi annem kıyafet desen yine aynı vok zorbbişey değil bu suan eşim 2000 lira kazanıyor bebeğim küçük ben çalışmiyorum kıra 850 kredi borcu 750 kredi kartı her ay net 400 lira doğalgaz faturalar mutfak masrafı ve bebeğimin masraflari ekstra ama yinede biz bile hiç bişey den eksik kalmiyoruz nasıl oluyor bende bilmiyorum ama oluyor yani

Mümkün değil istanbulda yaşıyorum ve ist yasayan için o maaşla birikim yapmak aklım almadı açıkçası eşim iki katını alıyor ama ancak yetiriyoruz tabi benim kiram 1.200 muhakkak ek gelirleri vardır kafaniza takmayın eşinizde ilgilenmesin örnek göstermesin herkesin yaşam tarzı farklıdır kaldı ki siz elinizden geleni yapıyorsanız daha ne istiyor

dediğim gibi beni ilgilendirmez ama eşim her defasında dile getiriyor bende üzülüyorum artık.. sanki ben parayı çar cur ediyorum

sızde demısınız kısın bır sosyal aktıvıteelrı yok ee yazında aılelerının yanına gelıyıorlar tatıle yanı buna para harcanmıyor erzagıda duzuyor bedavaya aıleden gıdıyor, ama sızın her hafta cocugu parka goturmek ıcın dısarı cıkmanız uygun bır yerde yemek yemenız bıle en az 3 kısı ıcın 50 tl masraf demek yolu yemegı vs...
yanı ot gıbı yasarsan tabıkıde bırıkım yaparsın ama su dunyaya da bır kere gelıyoruz kıyafete cok onem vermem , yıyecek karnım doysun yeter modundayım ama gezme tozma gorme kısmında hayat kısa asla kısamam mesela tatıl benım ıcın önemlidir..
ve bende sıze hayran kaldım bızım toplam gelır 6500 tl cıvarı evımız kendı evımız (kredısını oduyoruz gercı her ay 1900 tl cıvarı) bırde kızımız var ama fatursaı aıdatı kredısı vs para kalmıyor ve hep eksıdeyız...

eşimede diyorum bize ne başkasının gelirinden diyorum ama yok anlamıyor

elektrik su gibi giderlerde sizden daha tutumlu olabilirler keza yiyecek konusunda da boğazlarından kısmak değil de daha hesaplıdırlar belki. Tatil işin kışın fırsat ve kampanya takip etmek epey işe yarıyor ya da temiz ama mütevazi ucuz pansiyonlar seçmek. Sizin harcamanız da öyle aşırı değil eşinizin sorun edeceği bi kaçak yok bence. Günlük hayatın rutinleri herkeste farklı siz haftasonu avm ye gidip yüz lira harcarsınız onlar park bahçe geze ayda dört yüz lira kar eder bilemiyorum herkesin tercihi. Hele giyim kuşamının çeşitliliğine hiç takılmayın çünkü İstanbul giyim ayakkabı çanta mevzularında Türkiye’nin eeeeen ucuz şehri

ya istanbulun neresinde oturuyorlar? yani 550 lira kira ve istanbul bana çok iç açıcı gelmedi. kenar bir mahallede oturup sosyal hayatları yoksa,çocuklardan kısıyorlarsa olur tatil de yapabilirler. şahsen ben çocuğun ayağına ayakkabı almayıp para biriktirip yazın tatile gideni biliyorum. çok da şeyapmamak lazım.

eşimede diyorum bize ne başkasının gelirinden diyorum ama yok anlamıyor
hiç kafana takma birde sumu soylıyım kimi insan meyve sebze mutfak alışverişine önem vermez kiyafet alır birde ist semt pazarlari sostete pazarlari oluyir orda cok uyguna aliyir olabilir yani dediğim gibi herkes farklı esin bunu anlaması gerek

bilmediğiniz baska bir gelirleri vardır kıyıda baska bir gelirleri vardır ya da ek bir iş yapıyor olabilir kendi veya eşi. birikmiş paraları vardır. bunlar özelleri bilmeniz mümkün değil.

ama sizde kirayı düşünce 2300 tl kalıyor. mutfak ve faturalara da ayda 1000 tl gitse 1300 tl nin 600 tl sini kıyıya koyarsınız çok rahat. o 600 tl ile bireysel emeklilik paketi açsanız %25 devlet katkısı var zaten 10 sene o şekilde hiç kullanmazsanız sizde 10 sene sonra kıyıda birikiminiz olmuş olur.

Öncelikle herkes kendi kesesinin hesabını yapar.
Sigara kullanmıyorlar demişsiniz, siz kullanıyorsanız yaklaşık 300-400 liralık bir fark
Pek dışarı çıkmazlar demişsiniz, her dışarı çıkmak en az 100 tl. Ayda 4 kere çıksanız 400 tl
Küçük bebek masrafı sanki biraz daha fazla olur gibi ( bezi, maması)
Görümceniz belki ek iş yapıyordur, el işi yapıp satmak gibi...
ya da işler hiç sizin bildiğiniz gibi değildir. Kredi kartları olmadığını nereden biliyorsunuz. Cüzdanlarına mı baktınız.. eşinin maaşı o kadar olmayabilir, belki bir kısmını önceden çekmişlerdir vs vs...

Siz görümcenizin hesabına hiç takılmayın. İstanbul’da asgari ücret ile 5 kişilik aile geçindiren insanlarda vardır. Ama ne şartlarda Allah bilir. Siz kendi elinizdekini idareli kullanmaya bakın. Yetmiyorsa da eşinize destek olmaya çalışın. El işi gibi... el işi Yapıp sosyal medyadan para kazanan bir sürü kadın var.

Başkasının cebindeki parayı nasıl idare ettiğini merak etmekle geçmez ömür. Kendi paranızı idare etmeniz gerekir.

ist. giyim konusunda bu kadar ucuz oldugunu bilmiyordum ama adanada ucuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…