Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

ek gelirleri mutlaka vardır istanbulda değil de başka şehirde bile o para ile geçinmek heleki ki çocuk varsa çok çok zor

Bunları okuyunca çok duygulandım çok.
Evliliğimizin ilk yılları ,çocuklarımın küçüklüğü yeni bir düzen oturtmak için çabalamakla geçti.Kıyafetlerine pek para harcamadım.Ama çok ta güzel giyindiler şükür.Ailemin,kardeşlerimin aldığı ve benim diktiğim kıyafetlerle.Alışverişe gidince,sevdikleri şeyleri yemeğe götürüyordum.
Pastayı ben daha iyi yaptığım halde,sırf ilerde,biz pastaneye hiç gitmedik küçükken demesinler diye,götürüp,minik ,porsiyonluk pastalardan 1 tane alıyordum.Onu bile bitiremiyorlardı zaten.
Sonra istemediler gitmeyi.Ama götürmesem akıllarında kalırdı eminim.
Ev eşyası olarak hiç bir şey almazken,çocuklarımın,köy sütü,köy yumurtası,peynirine kadar ,sadece onlara yetecek kadar aldım.Muzu 1er yada 2şer,yalnızca onlara kadar alıyordum.Eşime diyordum gülerek,biz büyüdük,sıra onlarda.O da elinden geleni yaptı çok şükür.
Eğer benim çocuklarım da sizin gibi diyecek olsa çok üzülürüm.
Tüm dikkatime rağmen mutlaka içlerinde kalan olmuştur diyerek bazen laf arasında soruyorum,yoo anne,almayıpta aklımızda kalan bir şey hatırlamıyoruz diyorlar,çok mutlu oluyorum.
Çocuktan,hele ki gıdasından asla kısılmaz,kısanları görüyorum,kesinlikle haksızlık...
.Eşimin bir tanıdığının kirada bir kaç evi varken,kızının seftaliyi yıllar önce 10 yaşındayken tattığını öğrendim ve çok üzüldüm,kızcağız sevinçle arkadaşına anlatmış
Şimdi iyi bir aileye gelin oldu,ama çocukluk unutuldu mu,bence hayır

Sanırım sigara var,çünki onların sigara masrafı yok demiş.

Kuzum yeme icmeye para inan cok gidiyor o an az geliyor miktar kucuk kucuk toplaninca miktar yukseliyor ben kendimde bunu fark ettim.
Helede disarda yemek yemek.
3 kişiyiz biz disarda yani o da bir avm de diyim yesek içsek 70-80tl gidiyor.
Ben pazardan 50tl 1 haftalık meyvemi sebzemi +kestane yada balık gibi seyide alıp dönüyorum.

Çok küçük gorunuyor bakinca aman diyoruz ama boyle hesap edince insanin 1 haftalik ihtiyacini kapatiyor i yarim saatlik 1 porsiyon yemekler.
Zaten içecekler Allah vere direk 1 kutu kola 4tl ayran 3tl sisiriyorlar

Nerden biliyorsunuz ki rahat olduklarını sıkıntı cekmediklerini.belki kayinbaba yardım ediyor belki başka yerden kısıyorlar.tek şu konuda yorum yapabilirim bildiğim kadarıyla giyim yönünden istanbul daha uygun.pazarları var hem çok güzel hem fiyat çok iyi.bundan olabilir giyim için. Bende pahalı marka kıyafet almam ama çeşit alırım.

Belki parası bereketlidir yada eşinin ailesi vs yardım ediyor olabilir
Yani olabiliyor böyle şeyler

Eltimde istanbulda evet elbiseleri çok şık oluyor bana pazardan uygun alıyorum demişti sagolsun bana da aldı bi iki kere para vermiştim

3 Milyar 750 Milyon arkadaşın dediği gibi,bazı evin bereketindendir o zenginlik sanılan...buna katılıyorum.

Ayrıca görümcenizin bireysel emeklikiğine, eniştenizin yol parasına kadar çetele tutmanız inanılmaz itici geldi bana.söylemeden edemicem...
Söylediğiniz meblağa İstanbulda geçinmek zor ama imkansız değil, kısıyolardır bir yerden.. Kıyafetin ucuzunu buluyodur,kısıtlı imkanlar dahilinde kafa çalıştırıyor,bir şekilde tatilini de kıyafetini de çıkartıyordur aradan.Kayınbabası yardım ediyor da olabilir,ek iş de yapıyor olabilir.Evden mesela...olur da olur.

evimiz kira degil asgari ucretle geciniyoruz ... kredi kartimizda yok ... isterse yapilabilir yani ...indirimlerle cok kaliteli urunler alinabilir..ayrica 3bin alan kuzenim yetmiyor diyor ama onlarda gezip tozuyor ..yani herkesin ihtiyaclari farkli ... ne yediklerini bilemezsiniz yada ek geliri var mi ? eşiniz kardesine sorsun dertleniyorsa size niye yukleniyor..ayruca evin bereketi gercekten önemli geliriniz ne olursa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…