- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
- Konu Sahibi -Bortubocek-
Sende çalışsan olmazmı canım, daha rahat olursunuz, kızına kv yada annen bakabilse
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İki sene önce biz de gitmiştik.5 tl ye 10 tl ye bile çok şık kıyafetler vardı.seneye iznimiz olursa sırf alış veriş için bile gitmek istiyorum tekrardanEltimde istanbulda evet elbiseleri çok şık oluyor bana pazardan uygun alıyorum demişti sagolsun bana da aldı bi iki kere para vermiştim
Bunları okuyunca çok duygulandım çok.
Evliliğimizin ilk yılları ,çocuklarımın küçüklüğü yeni bir düzen oturtmak için çabalamakla geçti.Kıyafetlerine pek para harcamadım.Ama çok ta güzel giyindiler şükür.Ailemin,kardeşlerimin aldığı ve benim diktiğim kıyafetlerle.Alışverişe gidince,sevdikleri şeyleri yemeğe götürüyordum.
Pastayı ben daha iyi yaptığım halde,sırf ilerde,biz pastaneye hiç gitmedik küçükken demesinler diye,götürüp,minik ,porsiyonluk pastalardan 1 tane alıyordum.Onu bile bitiremiyorlardı zaten.
Sonra istemediler gitmeyi.Ama götürmesem akıllarında kalırdı eminim.
Ev eşyası olarak hiç bir şey almazken,çocuklarımın,köy sütü,köy yumurtası,peynirine kadar ,sadece onlara yetecek kadar aldım.Muzu 1er yada 2şer,yalnızca onlara kadar alıyordum.Eşime diyordum gülerek,biz büyüdük,sıra onlarda.O da elinden geleni yaptı çok şükür.
Eğer benim çocuklarım da sizin gibi diyecek olsa çok üzülürüm.
Tüm dikkatime rağmen mutlaka içlerinde kalan olmuştur diyerek bazen laf arasında soruyorum,yoo anne,almayıpta aklımızda kalan bir şey hatırlamıyoruz diyorlar,çok mutlu oluyorum.
Çocuktan,hele ki gıdasından asla kısılmaz,kısanları görüyorum,kesinlikle haksızlık...
.Eşimin bir tanıdığının kirada bir kaç evi varken,kızının seftaliyi yıllar önce 10 yaşındayken tattığını öğrendim ve çok üzüldüm,kızcağız sevinçle arkadaşına anlatmış
Şimdi iyi bir aileye gelin oldu,ama çocukluk unutuldu mu,bence hayır
İstanbul'un hangi ilçenin pazarında var acaba öğrenebilir miyim?Eltimde istanbulda evet elbiseleri çok şık oluyor bana pazardan uygun alıyorum demişti sagolsun bana da aldı bi iki kere para vermiştim
Eltime sormam lazım ben istanbulu pek bilmemİstanbul'un hangi ilçenin pazarında var acaba öğrenebilir miyim?
Mesajla sordum genelde beşiktaş semt pazarı ve dolapdere bit pazarından alırım dedi çok nadir ama şık elbiseler alır genelde bide hep aynı kiloda oldugundan günlük kıyafete para harcamıyor evde genelde uzun elbise yada tşört ve taytla da oluyor bide temiz bakar elbiselerineİstanbul'un hangi ilçenin pazarında var acaba öğrenebilir miyim?
Bende sizin yazınızı okuyunca duygulandım.Bunları okuyunca çok duygulandım çok.
Evliliğimizin ilk yılları ,çocuklarımın küçüklüğü yeni bir düzen oturtmak için çabalamakla geçti.Kıyafetlerine pek para harcamadım.Ama çok ta güzel giyindiler şükür.Ailemin,kardeşlerimin aldığı ve benim diktiğim kıyafetlerle.Alışverişe gidince,sevdikleri şeyleri yemeğe götürüyordum.
Pastayı ben daha iyi yaptığım halde,sırf ilerde,biz pastaneye hiç gitmedik küçükken demesinler diye,götürüp,minik ,porsiyonluk pastalardan 1 tane alıyordum.Onu bile bitiremiyorlardı zaten.
Sonra istemediler gitmeyi.Ama götürmesem akıllarında kalırdı eminim.
Ev eşyası olarak hiç bir şey almazken,çocuklarımın,köy sütü,köy yumurtası,peynirine kadar ,sadece onlara yetecek kadar aldım.Muzu 1er yada 2şer,yalnızca onlara kadar alıyordum.Eşime diyordum gülerek,biz büyüdük,sıra onlarda.O da elinden geleni yaptı çok şükür.
Eğer benim çocuklarım da sizin gibi diyecek olsa çok üzülürüm.
Tüm dikkatime rağmen mutlaka içlerinde kalan olmuştur diyerek bazen laf arasında soruyorum,yoo anne,almayıpta aklımızda kalan bir şey hatırlamıyoruz diyorlar,çok mutlu oluyorum.
Çocuktan,hele ki gıdasından asla kısılmaz,kısanları görüyorum,kesinlikle haksızlık...
.Eşimin bir tanıdığının kirada bir kaç evi varken,kızının seftaliyi yıllar önce 10 yaşındayken tattığını öğrendim ve çok üzüldüm,kızcağız sevinçle arkadaşına anlatmış
Şimdi iyi bir aileye gelin oldu,ama çocukluk unutuldu mu,bence hayır
Teşekkür ederim çookMesajla sordum genelde beşiktaş semt pazarı ve dolapdere bit pazarından alırım dedi çok nadir ama şık elbiseler alır genelde bide hep aynı kiloda oldugundan günlük kıyafete para harcamıyor evde genelde uzun elbise yada tşört ve taytla da oluyor bide temiz bakar elbiselerine
Önemli değil canımTeşekkür ederim çook
Yoka yine insan bir şey demez evet,fakat varlık içinde yokluk,bu bambaşka bir şey.Ben de sizin yorumunuzu okurken duygulandım, siz çok iyi ve düşünceli bir annesiniz ve evlatlarınız da bunun farkındadır emin olun. Burda insanın içinde kalan, alamamak değil inanın, alam durumu olduğu halde çocuklarını kandırmak. Muz çok pahalı alamıyız deyip annenin para biriktirme babanın at yarışı altılı ganyana para yatırması. Çocuk yapıp sadece önüne bir tabak yemek koymakla onu "büyüttüğünü" zanneden bir zihniyete sahip olmak. Çocuklarını yanlış yetiştirmek. Ben babamın bana harçlık vermemesi yüzünden ne kötü durumlara düştüm arkadaşlarımın yanında binde birinden bile haberi yoktur eminim. Kardeşim okulda hastalanmış, yol parası olmadığı için öğretmeninden borç almış düşünün, kimbilir ne kadar utandı...Bizi bu hale sokan zihniyete kızıyorum, keşke olmasaydı da gene yemeseydim.
Amin çok çocuk dogurmak marifet degil ki bugunlerde muzdarip bu konudan malesefYoka yine insan bir şey demez evet,fakat varlık içinde yokluk,bu bambaşka bir şey.
O zamanlar örneğin eşimin cebinde 100lira olurdu,80 ini bana verirdi,ben bu adama nasıl kötü birşey diyebilirim?
Oğlum okul gezilerine giderdi,yanına mümkün olduğu kadar iyi bir miktar para koyardım,derdim oğlum,sakın boşa harcama,kaybetme,ama arkadaşların eğer bir şeyler alırsa,bir yerde yemeğe girerse sende gir,al,ye,onlardan geri kalma sakın.
Halbuki o para o hafta çok önemli olurdu benim için.
Dünyaya getirmek kadar kolay değil çocuk büyütmek.Bir aile vardı çocukluk mahallemizde kiracı ,kadını hep hamile görürdüm(
Annemlerle.konuşurken,bizim adam çocukları çok sever,derdi.Meğer oğlan için azmetmişler,sonuna kadar.7 kızdan sonra 1 oğlan oldu,kızlar sefil perişan,oğlan el üstünde.
Rabbim hakedene evlat versin,evlatlarda.üzülüp ezilmesin...