Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Ağzımdan aldın. Ağzına sağlık. Bir tane dedim normal yorum yok mu. Herkes üstüne gitmiş. Arkadaşın amacı kendi yanlışı hatası varmı onu bulmaya çalışmak. Nerelere çekilmiş konu.
Tamamını okuduysanız bir çok "normal" yorum var aslında...

Ek geliri vardir esinizi takmayin cok biliyorsa alisverisi fln kendi yapsin siz karismayin bir ay baksin bakalim birikim yapabiliyor mu istanbul gibi yerde yasayip o maasla anca gecinip gidilir.. gorumceniz belki calisiyordur kislari sizden gizliyordur

İstanbul gibi yerde demişsiniz ama İstanbulun olayı zaten kiraların yüksek olması ki sizin görümceniz 500tl veriyormuş. Onun dışında mesela kendi yaşadığım şehirle kıyaslarsam ulaşım ucuz, yeme içme ucuz, kıyafet çok çeşitli ve her keseye uygun bulunabiliyor. En uygununu alıyordur. Ayağını yorganına göre uzatmak diye bir şey var sonuçta. Ben de asgari ücretli insanların nasıl 2 3 çocuk büyüttüğünü merak ediyorum mesela ben cesaret edemezdim. Ama demek ki yapıyorlar bir şekilde.

Bizimde gelirimiz 2800 iki çocuk var 700 kiram Gayette yetiyo fazlasıyla yani İst bende .ama şu örnek gösterme olayinada bitiyorum cidden anladım ne demek istediğinizi benimde kv gidip gelip kızlarının nekadar tutumlu olduğunu anlayıp durur .sinir oluyorum.ben para artırma derdinde değilim kaliteli güzel bir hayatım var mutluyum böyle .sizinki daha kötü eşiniz örnek gostrriyomus parayı ver o harcasın artiraniliyosa artırsın.

bence istanbuldan yeni geldim sayılır 1.5 yıldır doğudayım.görümceniz yazın erzağı bol bol yapıyorsa ya satıyordur yada mutfak giderini aza düşürmek için yazın yaptığını kış boyu ailecek yiyorlardır.sizin gibi dışarı çıkmayıp sineması yemeği sosyal faaliyetide yoksa bu gibi harcamaları kendine yada çocuklarına kıyafet olarak harcıyordur.Yada ailelerden maddi olarak siz bilemezsiniz ama yardımda geliyor olabilir . Ve en büyük artısı istanbul gibi bi yerde 500 kirayla oturdukdan sonra her türlü biriktirirsin.en son 1+1 evden 800 ile çıktım şimdi 1000e kiraya vercekti bizden sonra.doğuda daha çok birikim yapmaya başladık.istanbuldada bol bol gezdik ev eşyası taksitlerimizi ödedik .2 yıldan sonra birikime başladık şükür. :)

Bilezik konusu çok sacma. Artık 14 bile değil 8 ayar bilezik var yada 22 ayar olup 2 gram olanlar ama goruntude 1 parmaktan geniş kaç para olduğunu bilemezsin.

Kredi kartı kullanmanın geçimle alakası yok. Kartada para ödüyosun bedava değil.
Ben sigaram dahil herşeyimi kartla alırım kuruşuna kadar bilirim ne harcadığımı.

Nakit ayda 1 kez alırım cebime o parada ya taksiye dolmuşa suya gider bozukları da kumbarada toplarım o parayıda bütünletir tatile giderken ucak parası tatil alışverişimi yaparım ciddi para birikiyo.

Buay kartımın tamamını ödeyemedim mesela arabanın kaskosu ve sigortasını 6 taksit konuştuk 3 taksit yamışlar altın bozdurdum 3ay sonra kart ödemeye devam gibi yerşne koyucam.

Giyiminde parayla ilgisi yok istanbulda öyle ucuz ve kaliteli yerler varki adanayla kıyaslayamazsın burda birsürü imalat yeri var. Butik çok pazar çok

Mutfağından kısıyodur tanesi az suyu bol yemek yapıp ekmeğe dadanıyolardır.et kurbandan gelenleri kullanıyodur ya almıyodur.

Allah ım konu sahibi ne diyor bi kaç yorum okudum bazıları ne dıyor yok kıskanıyp muusn yok sanane goruncenın gıderınden aynı kocalarımız da işte bazen böyle yapıyor sen a dıyon o b kısmından tutuyo ornek verıyo yada kıskandık felan sanıyorlar bı sinir oluyorum hatta bazen örnek verırsek bana baskalarını ornek verme derler sımdı bazı arkadasların yaptıgıda o bende olayın bu tarafından tutmak ıstedım hem gercekten rutın her hafta sonu dısarıya cıkıyosanız dıaarıda cok para harcanıyor hayat pahalı malesef...

Kredi kartı evin bereketini azaltıyor. anladığım kadarıyla kira bireysel vs 1000 tl leri gidiyor geriye 1750 kalıyor. kışın doğal gaz ile beraber tüm faturalar tel internet elektrik su 700 -750 gelse geriye 1000 tl kalır. yazdan erzak hazırlanıyorsa mutfak masrafı azalır epey normalde 3 kişilik bir aileyiz bizim aylık 600-700 gidiyor her istediğimizi alıyoruz ama yazdan hazırlığı olan birisinin çok da aşırıya kaçmıyorsa 400 mutfak masrafı gitse geriye rahat 600 kalır. Sigaraları da yokmuş. ayda çocukların masrafı 400 gitse ayda 150-200 arttırsalar yılda 1500-2000 biriktirseler anca tel parası çıkar. tatil yapamazlar giyime veremezler. Görümceniz ek iş falan bir şeyler yapıyor olmasın? İstanbul da lüks bir semtte yaşamıyorsa diğer şehirlerden farkı olmaz. Bizde ist yaşıyoruz a101 gibi yerel marketlerden alışverişimizi yapıyoruz. sebzelerimizi pazardan alıyoruz hatta istanbul da bi çok pazarda marka ürünleri çok uygun fiyatlara satılıyor. gecenlerde mağazada 30 tl ye satılan bir kazağı 5 tl ye satıyorlardı. her ay 50 tl lik giyim alsa bi dünya eder... bi yerden ekstra 500 tl gelirleri varsa dediğin gibi olur. tatile de giderler. Belki bilmediğiniz ekstra 500 tl gelirleri vardır. Bazı iş yerleri 3 ay da bir ikramiye veriyor öyle bişey de olabilir

Aslında bu ara benimde merak ettiğim bir konu bu Hem sizin bahsettiğiniz kişinin maaşı yine normal. Bazı arkadaşlarım var eşleri asgari ücret alıyor. kira ödüyorlar 700 e yakın. tek maaş asgari ücret altlarında araba sürekli geziyorlar dışarda yiyorlar. doğum fotoğrafçısı bile tutmuşlar. ellerinde son model telefon. Aile desteğide yok biliyorum. Biz 5 bin tl maaş ile hiç bi şey yapamıyoruz evden dışarı ancak market için çııkıyoruz. Nasıl yapıyorlar merak ediyorum

Ne geregi var hem kendini hem cocuklari bu kadar rezil edilip ev almanin geregi?Ablam da bu kafada ustelik benden kirparak yapmak istiyor ayni( evde yasiyoruz)

ev sizinmi

Maasin 2750 olmasi tek basina bir sey ifade etmez.
Mesela benim sirketimin normalde yemegi yok sodexo var. Ama benim birimim baska bir markanin icinde, oraya destek seklinde calisiyoruz.
Bu soz konusu markanin 3 ogun yemegi var. Somon ciger neler neler yemiyoruz ki... hele ozel gunlerde havyarlar sampanyalar luks egzotik yiyecekler... normalde evime almadigim alamadigim neler neler...

3 ogun neler yiyorum ama yemek kartim da 600 tl cebime kaliyor.

Evime yuruyus mesafesi... ama ayda 1000 lira park ve yakit parasi var. Cebime kaliyor.

Haftalik ortalama 500 tl tipbox aliyoruz.

Maasim cok yuksek degil ama hedefim tutarsa maasimin 2 katina kadar aylik prim var.

Hani bu durumda maasim asgari de olsa sartlarim kotu olmaz.

Siz bosverin dua edin paraniz bereketlensin. Herkesin hesabi kendine... herkesin sarti farkli cunku.
Belki yolu yuruyor. Belki kayinvalidede yiyor mutfaga harcamiyor. Belki ek is yapiyor veya kayinpeder destek cikiyor. Belki ek prim promosyon veya en azindan yol yemek parasi aliyordur. Evden ekmek peynir koyuyordur...

Ya ben?
iki yıl önce part-time haftanın üç günü çalışır 1 milyar gibi bir para alırdım. Her ay mutlaka iki tiyatroya (bazen opera vs) gider her iki haftada bir gece çıkar sarhoş olana kadar içer, bütün etkinlikleri kovalar, havalar güzelse piknik yapar, sene içinde 2 kere Akdeniz'e Ege'ye , çokça kere de memlekete ve yakın arkadaşımın şehrine gittiğim yetmezmiş gibi bir kere de bir aylığına Avrupa'ya gitmiştim!
Ve -cok samimiyim- ailemden bir kuruş para bile almadan( Eve katkım da yoktu , kira alışveriş vs bir kuruş odemezdim)

Beni gören herkes bana hayret eder (hala da öyle) çünkü millet benim iki katım parayı kazanıp yaşadığım hayatın 3te 1ini yasayamiyor.
Bence bunun sebebi biraz asiri tutumlu olmam, bir şeyi almadan önce kendime 'bu parayi buraya vermezsem nereye harcayabilirim?' diye sormam
lux düşkünü olmamam, güzel otellerde değil çadırda kalmam, otele gitmişsem kahvaltı dahil olmayan paketi alıp sabahları Bim'den aldığım kahvaltılıkla güne başlamam.
Para harcamaktan kaçınmaya çalışmam, Fransa'da eiffelin altında 50cent'e aldığım ekmeğin içine koyduğum bim tonbaliği yemem :)
Tiyatroya gideceksem 9 liraya devlet tiyatrosuna gitmem,operaya gideceksem 18 liraya üst katta-balkon locasından izlemem
Öğrenci birinin akbilini kullanıp şehiriçi ulaşım paramı yarı yariya indirmem
Kampanyaları takip etmem. Yirmi liraya uçak bileti bulduğum da oldu 300 liraya bir senelik çok kaliteli bir dil kursuna gittiğim de
İçmeye gideceksem guzel mekana gitmeden önce zaten en ucuz barda azıcık çakırkeyif olmam (böylece guzel mekanda daha az para harcamam)
Arkadaşlarımla dışarıda gezmektense ev gezmesi yapmam
Sevgiliyle yapılacak ucuz ve eğlenceli şeyler bulmam. Evdeki malzemelerle Çamlıca tepesine çıkıp piknik yapmak gibi.
Parayi kuruş kuruş kazandığım için harcamaktan cekinmem
paramin cidden çok bereketli olmasi:)
Ve en en önemlisiiiiii
Kredi karti- asgari ödeme secenegi:)
Bir ayda iki milyar da harcasam asgarisini odedigim için 500-600 birşey çıkıyor aylık cepten.
Bazen o asgariyi bile odeyemedigim zamanlarım olurdu . O zaman da alışverişe çıkan arkadaşıma eşlik Edip aldığı mantoyu kredi kartimdan altı taksit çektirip kızın nakit parasını aldığım da çok oldu. Ya da hesap ödenirken herkesin hesap kutusuna attığı parayı çaktırmadan alıp tüm hesabı karttan odedigim :)))

Ben böyleyim, üniversitede de böyleydim, şimdi de böyleyim, evlenip çoluk çocuğa karışınca da böyle olurum herhalde :))

Bir de asgari ucretli tek cocuklu aileye ikincisini onerir benim ablam da.Neymis kendi dul basina 4 cocuk bakmis sma nasil bakmis?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…