- 13 Kasım 2016
- 907
- 2.503
- 39
-
- Konu Sahibi -Bortubocek-
Kesinlikle zaten olay eşte bitiyor. İnşallah anlar hatasını.Arkadasın hatası yok, ama eşinin bu konudan eşine yüklenip kendisini savurgan hissettirmesi hoş değil sadece..
Allah bozmasın eviniz bereketli demekki
Kusura bakmayın ama nedense aklıma "mini çakal" geldi. :)))Ya ben?
iki yıl önce part-time haftanın üç günü çalışır 1 milyar gibi bir para alırdım. Her ay mutlaka iki tiyatroya (bazen opera vs) gider her iki haftada bir gece çıkar sarhoş olana kadar içer, bütün etkinlikleri kovalar, havalar güzelse piknik yapar, sene içinde 2 kere Akdeniz'e Ege'ye , çokça kere de memlekete ve yakın arkadaşımın şehrine gittiğim yetmezmiş gibi bir kere de bir aylığına Avrupa'ya gitmiştim!
Ve -cok samimiyim- ailemden bir kuruş para bile almadan( Eve katkım da yoktu , kira alışveriş vs bir kuruş odemezdim)
Beni gören herkes bana hayret eder (hala da öyle) çünkü millet benim iki katım parayı kazanıp yaşadığım hayatın 3te 1ini yasayamiyor.
Bence bunun sebebi biraz asiri tutumlu olmam, bir şeyi almadan önce kendime 'bu parayi buraya vermezsem nereye harcayabilirim?' diye sormam
lux düşkünü olmamam, güzel otellerde değil çadırda kalmam, otele gitmişsem kahvaltı dahil olmayan paketi alıp sabahları Bim'den aldığım kahvaltılıkla güne başlamam.
Para harcamaktan kaçınmaya çalışmam, Fransa'da eiffelin altında 50cent'e aldığım ekmeğin içine koyduğum bim tonbaliği yemem :)
Tiyatroya gideceksem 9 liraya devlet tiyatrosuna gitmem,operaya gideceksem 18 liraya üst katta-balkon locasından izlemem
Öğrenci birinin akbilini kullanıp şehiriçi ulaşım paramı yarı yariya indirmem
Kampanyaları takip etmem. Yirmi liraya uçak bileti bulduğum da oldu 300 liraya bir senelik çok kaliteli bir dil kursuna gittiğim de
İçmeye gideceksem guzel mekana gitmeden önce zaten en ucuz barda azıcık çakırkeyif olmam (böylece guzel mekanda daha az para harcamam)
Arkadaşlarımla dışarıda gezmektense ev gezmesi yapmam
Sevgiliyle yapılacak ucuz ve eğlenceli şeyler bulmam. Evdeki malzemelerle Çamlıca tepesine çıkıp piknik yapmak gibi.
Parayi kuruş kuruş kazandığım için harcamaktan cekinmem
paramin cidden çok bereketli olmasi:)
Ve en en önemlisiiiiii
Kredi karti- asgari ödeme secenegi:)
Bir ayda iki milyar da harcasam asgarisini odedigim için 500-600 birşey çıkıyor aylık cepten.
Bazen o asgariyi bile odeyemedigim zamanlarım olurdu . O zaman da alışverişe çıkan arkadaşıma eşlik Edip aldığı mantoyu kredi kartimdan altı taksit çektirip kızın nakit parasını aldığım da çok oldu. Ya da hesap ödenirken herkesin hesap kutusuna attığı parayı çaktırmadan alıp tüm hesabı karttan odedigim :)))
Ben böyleyim, üniversitede de böyleydim, şimdi de böyleyim, evlenip çoluk çocuğa karışınca da böyle olurum herhalde :))
1000 tl mutfak fatura oluyor mu yabilmediğiniz baska bir gelirleri vardır kıyıda baska bir gelirleri vardır ya da ek bir iş yapıyor olabilir kendi veya eşi. birikmiş paraları vardır. bunlar özelleri bilmeniz mümkün değil.
ama sizde kirayı düşünce 2300 tl kalıyor. mutfak ve faturalara da ayda 1000 tl gitse 1300 tl nin 600 tl sini kıyıya koyarsınız çok rahat. o 600 tl ile bireysel emeklilik paketi açsanız %25 devlet katkısı var zaten 10 sene o şekilde hiç kullanmazsanız sizde 10 sene sonra kıyıda birikiminiz olmuş olur.
1000 tl mutfak fatura oluyor mu ya
Ben abarttım en yükseğinden söyledim mesela kışın doğal gazı çok açsalar 500 TL gelse kalanda su elektrik telefonlar mutfak olsa misal1000 tl mutfak fatura oluyor mu ya
Bizim ama ev kredisi ödüyoruz ayda 1600 tlev sizinmi
1000 tl mutfak fatura oluyor mu ya
1.5 kg deterjan sanırım çamaşır için mesela onu alıncaya kadar daha büyük boyunu alsanız daha uygun olmaz mı 7 kg ve yukarısı,bana küçük boylar her zaman pahalı geliyor,zeytinyağını aslında market değil de varsa köyden vs alsanız daha uygun oluyor tabi onuda bulmak önemli.Valla bence geçer
Ya da biz çok yiyoruz
Akşam iş çıkışı markete gittik sözde hiçbir şey almadık
Bir öğünlük balık 38 küsür bir litre zeytinyağı 28,5 1,5 kg deterjan 11,90 200 gr helva 6 küsur iki muz 2 küsur
100 e yaklaştı
Ekmek su süt vs almadık bile
Evde yek öğün besleniyoruz yine de çok maliyetli
Geçen yazdım 2,5 litre süt 12 tl mesela
Maaşının bir kısmını elden alıyordur hepsini bankaya yatırmıyordur işveren bence siz de bankaya yatan kısmını görmüşsünüzdür,ayrıca mesai parası ikramiye,prim alabilir belli zamanlarda yine yemek kartı vardır market alışverişinde onu kullanır,ki istanbul gerçekten çok pahalı özellikle yiyecek konusunda adana çok ucuz,maaşından her ay bir adet çeyrek falan alıp 1 sene biriktirse telefon tatil vs parasını çıkartıyordur,kışın erzak parasıda pek yokmuş memleketten gidiyormuş,eğer sigara kullanıyorsanız ona çok para gider.demekki ama benim kafama takılan gelirlerimiz aynı biz neden başaramıyoruz ve onlara göre cok daha uygun bir şehirde yaşıyoruz adanada da mesela kıyafet cok ucuzdur.. birde eşim hep onları örnek gösteriyor acıkcası cok sinir oluyorm..
Hangi şehirdesiniz merak ettim çok pahalı geldi. Sütün litresi en iyisi 3 tl , zeytinyağı yeni mahsül soğuk sıkım litresini 15 tl ye alıyoruz.Valla bence geçer
Ya da biz çok yiyoruz
Akşam iş çıkışı markete gittik sözde hiçbir şey almadık
Bir öğünlük balık 38 küsür bir litre zeytinyağı 28,5 1,5 kg deterjan 11,90 200 gr helva 6 küsur iki muz 2 küsur
100 e yaklaştı
Ekmek su süt vs almadık bile
Evde yek öğün besleniyoruz yine de çok maliyetli
Geçen yazdım 2,5 litre süt 12 tl mesela