Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

İlk aklıma gelen görümcenizin çalıştığı. Belki internet üzerinden yaptığı el işlerini satıyordur ya da kozmetik bilemiyorum. Siz de bu tarz bir iş yapabilirsiniz aslında. Hatta bir tanıdığım çörek yapıp İnstagram üzerinden satış yapıyor, sadece çörek. Böylece ek geliriniz olur hem de eşiniz konuşamaz.

Belki aile yardım ediyordur yada ek iş yapıyorlardır ..İstanbul'da yaşamak zor gerçekten ..bu devirde geçinmek zor gerçekten birikim topikleri var burda ..bakabilirsin güzel fikirler var gerçekten ..bu sorun herkeste var genelde

Kusura bakmayın ama nedense aklıma "mini çakal" geldi. :)))

1000 tl mutfak fatura oluyor mu ya

Cevremizde herkes bizi asiri luks yasayan zanneder.halbuki hicte oyle degiliz.mesela ben cok fazla kiyafet alirim ama gidip en uygununu ve kalitelisini buaya calisirim.meyveyi sadece kizim icin aliriz cok aramiz yok meyveyle.kahvaltida recel bal tarzi hic yemeyiz.yani demem o ki her insan bi yerden kisar herkesin yasam sartlari farkli.kendinizi kiyaslamaniz cok yanlis.ona bakarsan 1300 tl gecinen de var 5 bin tl gecinen de var istanbulda gecinmek var gecinmek var

Benim öyle bir tanıdık bayan yakınım varki, tek maaşla şehirde güzel döşenmiş bir evde oturuyor, iki çocuğu özel okulda okuyor, arabası var ve çokk bakımlı bir bayan. Bende merak ediyorum nasıl oluyor bunlar diye ama yapabilen var işte...

1000 tl mutfak fatura oluyor mu ya

Valla bence geçer

Ya da biz çok yiyoruz

Akşam iş çıkışı markete gittik sözde hiçbir şey almadık

Bir öğünlük balık 38 küsür bir litre zeytinyağı 28,5 1,5 kg deterjan 11,90 200 gr helva 6 küsur iki muz 2 küsur

100 e yaklaştı

Ekmek su süt vs almadık bile

Evde yek öğün besleniyoruz yine de çok maliyetli

Geçen yazdım 2,5 litre süt 12 tl mesela

1.5 kg deterjan sanırım çamaşır için mesela onu alıncaya kadar daha büyük boyunu alsanız daha uygun olmaz mı 7 kg ve yukarısı,bana küçük boylar her zaman pahalı geliyor,zeytinyağını aslında market değil de varsa köyden vs alsanız daha uygun oluyor tabi onuda bulmak önemli.

valla oturup hesap bile yapmışsınız tebrikler
kıyaslamayın kendinizi
siz rahatmışsınız çok şükür
daha ne

Maaşının bir kısmını elden alıyordur hepsini bankaya yatırmıyordur işveren bence siz de bankaya yatan kısmını görmüşsünüzdür,ayrıca mesai parası ikramiye,prim alabilir belli zamanlarda yine yemek kartı vardır market alışverişinde onu kullanır,ki istanbul gerçekten çok pahalı özellikle yiyecek konusunda adana çok ucuz,maaşından her ay bir adet çeyrek falan alıp 1 sene biriktirse telefon tatil vs parasını çıkartıyordur,kışın erzak parasıda pek yokmuş memleketten gidiyormuş,eğer sigara kullanıyorsanız ona çok para gider.

Hangi şehirdesiniz merak ettim çok pahalı geldi. Sütün litresi en iyisi 3 tl , zeytinyağı yeni mahsül soğuk sıkım litresini 15 tl ye alıyoruz.

Konuya göz atınca kendi evime giren kazancın bereketini sorgulamaya başladım. Kiminin parası çok bereketli oluyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…