Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Bunu kendi evladımda yasadım gecen yıl o hafta çok şıkışıkdı elim ve yavrumun aglamasına ragmen alamadım sonrasında telafi ettim ama neye yarar
Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın
AminAllah herkesin kazancına 500.000 bereket versin...

Akilli kadın bütçesini iyi planlıyor tek açıklaması bu anlattiklarinizin..
Mutfak masrafindan kisiyordur, elektriği suyu daha dikkatli kullanıyordur.Kıyafet alırken indirimleri takip ediyordur..Sigara zaten en büyük masraf icmiyorlarmiş..

Para biriktirmesinde en önemli noktada kredi kartı kullanmamak bir bankacı olarak söylüyorum bunu sanki bedavaymis gibi harcayıp harcayıp içe girip sonra o borçlarda bogulan çok fazla kişi var.
Eğer para biriktirmek istiyorsaniz bıkac ayda kart borcunu sonlandirin ve sadece kazanılan parayla evinizi idare edin mesela maaşı aldığınız gün 2800 maaş demişsiniz en azından 300 lirasını kumbaraniza atın 2500 ile evi gecindirin.. 300 lira çok az demeyin senede 3600 lira eder..

Kimi insanlar giyim konusuna fazla önem verir. Sen evinin ihtiyaçlarını çocuklarınınkileri ön planda tutup giyim konusunu ikinci plana atarken kimisi için giyim önce gelir. Bir de kimisi beceriklidir giyim konusunda. Ucuza bulur denk getirir yakıştırır. Basit parçaları kombin yapar çok şık durur

Benim ev kredim var
kızımın bakım masrafları
kalanı da kk kesiliyor.
kk hayatımızdan çıkartmak gerekiyor.
taksit işi iyi değil.
karta yatırdığım para elime geçse
biraz birikim yaparım ihtiyaclarımı alırım bir kısmıyla mesela
exra cıkan harcamaları birikimden kullanılabilir gibi
döngü oluşturmak lazım.
uygulayacagım inş bu sistemi

İyi günler herkese . Bayadır kafama takılan, akşam eşim ile konuştuktan sonra daha çok taktıgım bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Biz diğer şehirlere göre uygun denilebilecek küçük bir ilçede yaşıyoruz.
Eşimin ailesi de bizimle aynı şehirde..
Eşimin ablası, eşi ve çocukları ist. yaşıyorlar yaz tatilinde buraya geliyorlar..
Bizim aylık gelirimiz ( 2800tl ) ev kiram ise 500 tl . bir kızımız var 2 yaşında.. çok şükür evimin ihtiyaçlarını karşılayabilyorum, cocugumuzun masraflarına yetiyoruz uygun şekilde sosyal hayatımız da vardır.. ( yanlış anlaşılmasın öyle dışarıda yeme içme vs değil.. eşimin tatil günlernde avm gideriz gezeriz kızımızı oyun parkına götürürüz dışarıda birşeyler yemek istersekde uygun şeyler yeriz.) alışverişimi pazardan, bimden a 101 den felan yaparım
giyim kuşam dikkat ederim ama öyle pahalı şeyler almam çok çeşit almam, çeşit çeşit giyinemedim hiç bir zaman mesela, bu aralar üst üste cıkan angaryalar yüzünden kredi kartına borçlandık biraz.. herneyse kendi yagımızda kavrulup gidiyoruz..
Yazın bütün kışlıklarımı hazırlarım ,evi idare etmesini cok iyi bilirim , zamanında cok maddi sıkıntı çektik allaha şükür iyiyiz..
Gelelim eşimin ablasına ; aylık gelirleri 2750. tl nerden biliyorsun derseniz.. buraya geldiği zaman yazın maaşlarını çekememişlerdi, eşim bir akşam atm giderek çekti ordan biliyoruz.
Görümcem gayet alımlı, güzel çeşit çeşit giyiyenen çeşit çeşit ayakkabı canta pantolon eşarp vs , cocuklarını giydiren bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir insan. İnanın ben bile o kadar çok çeşit giyenemiyorum bazen imreniyorum ona bakarken.. çogu zaman kendime birşey almaya para kalmıyor , sıra gelmiyor vs. Görümcemin ;
İst kirası 550 tl ( akraba oldukları için uygun oturuyorlarmış)
eşinin yol parası var 150 tl
ve bireysel emeklilik ödüyormuş 300 tl..
Kışın sosyal hayatları yok hep evdeler biryere gitmezler.. merkeze uzaklar.. yazında buraya geliyor zaten sigara vs felanda yok onlarda.
gelelim benim kafama takılan mevzuya, bu kadın ist. gibi bir yerde bu maaşla, hem birikim yapıyor , hem kredi kartı kullanmıyor, hemde yazın tatiline felan çok rahat gidiyor..
Örnegin bu sene yazın buraya geldiklerinde , eşinin kardeşinin düğününe 1 tane bilezik takmışlardı fiyatını bilemem artık + tatilde yaptı eşi ve cocukları ile.. uygun biryerde ama yaptı, kredi kartı kullanmazlar,
Çocukları okuyor ilk okula gidiyorlar.. gecen senede kendine telefon almıştı direk nakit para vererek.
Yazın burada, salçasını kaynatır kıslıgını hazırlar recellerini felan hazırlar ist. giderken 3 , 4 cuval felan erzak götürür..
Bende boş durmam tabiki hazırlarım..
salçamı kaynatırım, dolabımı doldururum recellerimi yaparım kurularımı kuruturum peynir yogurt hazırlatırız vs..
size örnek vereyim biz zaten birikim yapamıyoruz, aldıgımız ancak yetiyor, bizde yazın eşimin kuzenine bilezik takmıştık direk nakit veremedik mesela, taksitle alabildik, tatile gitmiştik , nakit para + kredi kartından kullandık
bu ay mesela telefonum bozuldu , henüz alamadık ama taksitle alınacak mecbur.. ha deyince telefon parasını veremeyiz..
Dün eşim ile konuşurken , eşim bana nerde yanlış yaptıgımızı sordu, görümcemi örnek gösterdi. onlar nasıl başarıyor acaba diyerek.. biraz tartıştık bu konulardan dolayı bu aralar maddi anlamda herşey üst üste geldi..
Şimdi sormak istiyorum size ist. gibi biryerde 2750 tl maaş ile. birikim + kredi kartı kullanmamak yazın rahatca tatile gidebilmek + ekstra ihtiyaçlarını ( telefon gibi mesela ) borçlanmadan almak nasıl mümkün hanımlar ?
biz nerde yanlış yapıyoruz ? bana yanlışımı gösterebilirmisiniz ben bulamıyorum.. anlam veremiyorum anlayamıyorum..
Başkasının gelir gideri birikimi beni ilgilendirmez ama eşim hep onları örnek gösteriyor.. ablama helal olsun vs diyor.. biz neden böyleyiz vs diyor bu yüzden kafama taktım hanımlar eşimin tutumundan dolayı öyle bir konuşuyor ki sanki ablası mükemmeli başarıyor ben ise parayı çar çur ediyorum gibi..
Ekleme ; tekrar belirtmek istedim görümcemin geliri, gideri birikimi beni ilgilendirmez tabiki herkesin kendi hayatı , lakin eşim her fırsatta dile getiriyor onları örnek gösteriyor , kendimize bakalım demiyor son zamanlar da sürekli böyle yapınca bende düşünmeye başladım acıkcası ist. yaşayanlara sormak istiyorum özelikle gerçekten mümkün mü öyle bir şehirde ? eşim o kadar dile getirdi k.. cidden kendimi sanki parayı çöpe atıyormuşum gibi hissettim.
Yardımsız yaptığı ne belki belki eşinin ailesi destek çıkıyordur bunu bilemezsiniz ki kendisi birşey yapmıyorsa yardım eden yoksa bunu yapması imkansız bence canınızı boşyere sıkmayın.

Istanbulda iyi bir semtte oturusan sansa belki 2 bine ev bulursun
Bunlara bayagi bir istanbul disi sanirsam.
Hem belki es is yapiyordur esi yada kendisi.
Esinin ailesinden kalma bir seyler vardir.
Niye kendi ailenizi baskasi ile kiyasliyorsunuz ki

Alışveriş kültürü denen bişey var.Görümceniz ucuzlukları ve fırsatları değerlendiriyodur.Seneye yaz için tatili şimdiden alırsanız bazı firmalar yüzde elliye yakın indirimle satıyor mesela.Ben de çok takip ederim ucuzlukları.

Mesela oğlum 2 aylık ama geçen carter’sın 3 yaş için bi botunu 15 liraya aldım üstelik sıfır ikinci el de değil.Ve diğer her şeyini de çok iyi markalardan çok ucuza aldım.Çok sıkı takip ederim ucuzlukları ve sırf bu şekilde binlerce lira kar ettim bebek ürünlerinde.

Alışveriş kültürü denen bişey var.Görümceniz ucuzlukları ve fırsatları değerlendiriyodur.Seneye yaz için tatili şimdiden alırsanız bazı firmalar yüzde elliye yakın indirimle satıyor mesela.Ben de çok takip ederim ucuzlukları.

Mesela oğlum 2 aylık ama geçen carter’sın 3 yaş için bi botunu 15 liraya aldım üstelik sıfır ikinci el de değil.Ve diğer her şeyini de çok iyi markalardan çok ucuza aldım.Çok sıkı takip ederim ucuzlukları ve sırf bu şekilde binlerce lira kar ettim bebek ürünlerinde.
Konuyla çok alakasız ama nerden takip ediyorsunuz, site mi, mesaj mı geliyor, söylerseniz çok sevinirim :KK68:

Yemeden içmeden de çok fark eder, bir de söylemişler yardımsız olduğunu nerden biliyorsunuz diye.Belki adamın sadece primiydi o, yada önden avans yatırmışlardı, tam maaşını bilemezsiniz ki..
Ayrıca mutfak salca kaynatmakla reçelle bitmiyor, meyvesi sebzesi, bakliyatı, unu, şekeri, yağı, kuruyemişi hele ki çocuk varsa herşeyi eti sütü balığı yemesi lazım, ama ne yiyip içiyorlar bilemezsiniz.. Belki kahvaltı da salca ekmek yıyor..
Eşinizin bunların hesabını yapıp, size yüklenmesi hoş değil.
Herşey kalite kalite. Ben şahsen çocuğuma kıyafeti değil ama gıdanın en iyisini, en doğalını vermeye çalışıyorum, en çok para buraya gidiyor.
Üst baş uygun fiyata bulunur, tatil bulunur..
Sizde geciniyormuşsunuz, çok şükür deyin geçin, yada geliri arttırmanın yollarını arayın..

Ben izmirde yasiyorum şöyle soyleyeyim 25tl ye bile orjinal gibi cakma cantalar var ve ustelik kaliteli. Kol cantami 2 senedir valiz gibi dolduruyorum (defter, su, yiyecek vs) hic bisey olmadi.

Cok fazla outlet magaza var. Magazada 80 90tl lik gomlekleri 20 ye aliyorum ya lekesi oluyor ya dugmesi eksik. Yikayinca geciyor, dugmesinide dikiyorum

Bunun disinda internet alisveriside uygun fiyatli. Magazasinda 400tl olan botu 150tl ye aldim ve su gecirmiyor.

Bu tip yerlerden alisveris yapip, para biriktiriyor olabilirler

Her konuya “snne be slk”modunda yazanlara aldırma .Merak etmiş sormuşsun nasıl olabiliyor diye.Ben bunda ayıp birşey göremedim..
Halden anlamayabilirler hayatlarında hiç problemi olmamış özgüveni yüksek mükemmel kadınlar çünkü onlar :işsiz:neyse..
Küçük şehirler ucuz demişsin ama bence kira hariç hiçbirşey ucuz değil.Hele tarım falan yapılan bir yerse hasat zamanı insanlar hiçbirşeyin fiyatına bakmıyorlar alışverişte buna şahidim..
Böyle yerlerde de giyim,bebek eşyası,mobilya gibi şeyler gerçekten pahalı..
Annem Bursa’da yaşıyor o bile İstanbul’un pazarlarındaki çeşitlililik ve ucuzluğa şaşırıyor..
Evden çıkmak para harcamak demek bence eline kağıt kalem alıp bir ay boyunca yaz ve nerelere fazla kaçıyormuş bak..
Ağzımdan aldın. Ağzına sağlık. Bir tane dedim normal yorum yok mu. Herkes üstüne gitmiş. Arkadaşın amacı kendi yanlışı hatası varmı onu bulmaya çalışmak. Nerelere çekilmiş konu.

Ağzımdan aldın. Ağzına sağlık. Bir tane dedim normal yorum yok mu. Herkes üstüne gitmiş. Arkadaşın amacı kendi yanlışı hatası varmı onu bulmaya çalışmak. Nerelere çekilmiş konu.
Arkadasın hatası yok, ama eşinin bu konudan eşine yüklenip kendisini savurgan hissettirmesi hoş değil sadece..

İyi günler herkese . Bayadır kafama takılan, akşam eşim ile konuştuktan sonra daha çok taktıgım bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Biz diğer şehirlere göre uygun denilebilecek küçük bir ilçede yaşıyoruz.
Eşimin ailesi de bizimle aynı şehirde..
Eşimin ablası, eşi ve çocukları ist. yaşıyorlar yaz tatilinde buraya geliyorlar..
Bizim aylık gelirimiz ( 2800tl ) ev kiram ise 500 tl . bir kızımız var 2 yaşında.. çok şükür evimin ihtiyaçlarını karşılayabilyorum, cocugumuzun masraflarına yetiyoruz uygun şekilde sosyal hayatımız da vardır.. ( yanlış anlaşılmasın öyle dışarıda yeme içme vs değil.. eşimin tatil günlernde avm gideriz gezeriz kızımızı oyun parkına götürürüz dışarıda birşeyler yemek istersekde uygun şeyler yeriz.) alışverişimi pazardan, bimden a 101 den felan yaparım
giyim kuşam dikkat ederim ama öyle pahalı şeyler almam çok çeşit almam, çeşit çeşit giyinemedim hiç bir zaman mesela, bu aralar üst üste cıkan angaryalar yüzünden kredi kartına borçlandık biraz.. herneyse kendi yagımızda kavrulup gidiyoruz..
Yazın bütün kışlıklarımı hazırlarım ,evi idare etmesini cok iyi bilirim , zamanında cok maddi sıkıntı çektik allaha şükür iyiyiz..
Gelelim eşimin ablasına ; aylık gelirleri 2750. tl nerden biliyorsun derseniz.. buraya geldiği zaman yazın maaşlarını çekememişlerdi, eşim bir akşam atm giderek çekti ordan biliyoruz.
Görümcem gayet alımlı, güzel çeşit çeşit giyiyenen çeşit çeşit ayakkabı canta pantolon eşarp vs , cocuklarını giydiren bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir insan. İnanın ben bile o kadar çok çeşit giyenemiyorum bazen imreniyorum ona bakarken.. çogu zaman kendime birşey almaya para kalmıyor , sıra gelmiyor vs. Görümcemin ;
İst kirası 550 tl ( akraba oldukları için uygun oturuyorlarmış)
eşinin yol parası var 150 tl
ve bireysel emeklilik ödüyormuş 300 tl..
Kışın sosyal hayatları yok hep evdeler biryere gitmezler.. merkeze uzaklar.. yazında buraya geliyor zaten sigara vs felanda yok onlarda.
gelelim benim kafama takılan mevzuya, bu kadın ist. gibi bir yerde bu maaşla, hem birikim yapıyor , hem kredi kartı kullanmıyor, hemde yazın tatiline felan çok rahat gidiyor..
Örnegin bu sene yazın buraya geldiklerinde , eşinin kardeşinin düğününe 1 tane bilezik takmışlardı fiyatını bilemem artık + tatilde yaptı eşi ve cocukları ile.. uygun biryerde ama yaptı, kredi kartı kullanmazlar,
Çocukları okuyor ilk okula gidiyorlar.. gecen senede kendine telefon almıştı direk nakit para vererek.
Yazın burada, salçasını kaynatır kıslıgını hazırlar recellerini felan hazırlar ist. giderken 3 , 4 cuval felan erzak götürür..
Bende boş durmam tabiki hazırlarım..
salçamı kaynatırım, dolabımı doldururum recellerimi yaparım kurularımı kuruturum peynir yogurt hazırlatırız vs..
size örnek vereyim biz zaten birikim yapamıyoruz, aldıgımız ancak yetiyor, bizde yazın eşimin kuzenine bilezik takmıştık direk nakit veremedik mesela, taksitle alabildik, tatile gitmiştik , nakit para + kredi kartından kullandık
bu ay mesela telefonum bozuldu , henüz alamadık ama taksitle alınacak mecbur.. ha deyince telefon parasını veremeyiz..
Dün eşim ile konuşurken , eşim bana nerde yanlış yaptıgımızı sordu, görümcemi örnek gösterdi. onlar nasıl başarıyor acaba diyerek.. biraz tartıştık bu konulardan dolayı bu aralar maddi anlamda herşey üst üste geldi..
Şimdi sormak istiyorum size ist. gibi biryerde 2750 tl maaş ile. birikim + kredi kartı kullanmamak yazın rahatca tatile gidebilmek + ekstra ihtiyaçlarını ( telefon gibi mesela ) borçlanmadan almak nasıl mümkün hanımlar ?
biz nerde yanlış yapıyoruz ? bana yanlışımı gösterebilirmisiniz ben bulamıyorum.. anlam veremiyorum anlayamıyorum..
Başkasının gelir gideri birikimi beni ilgilendirmez ama eşim hep onları örnek gösteriyor.. ablama helal olsun vs diyor.. biz neden böyleyiz vs diyor bu yüzden kafama taktım hanımlar eşimin tutumundan dolayı öyle bir konuşuyor ki sanki ablası mükemmeli başarıyor ben ise parayı çar çur ediyorum gibi..
Ekleme ; tekrar belirtmek istedim görümcemin geliri, gideri birikimi beni ilgilendirmez tabiki herkesin kendi hayatı , lakin eşim her fırsatta dile getiriyor onları örnek gösteriyor , kendimize bakalım demiyor son zamanlar da sürekli böyle yapınca bende düşünmeye başladım acıkcası ist. yaşayanlara sormak istiyorum özelikle gerçekten mümkün mü öyle bir şehirde ? eşim o kadar dile getirdi k.. cidden kendimi sanki parayı çöpe atıyormuşum gibi hissettim.

Başlıktan aha görümce çekemeyen gelin demiştim ama yanılmışım canım. Aslında kız kardeşi ile karısını kıyaslayan bir koca varmış. Kadın veya kocası ek iş yapıyorlardır belki veyahut maaşı sızın öğrendiğiniz kadar değildir.

X