Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

O parayla ne birikimi yapıyormuş bizim eve 6 bin giriyor pek fazla birikimim YÖK acıkcası 8 bin tl atabildim kenara ama çok fazla harcama var

Aman Yarabbi!Bir baskasinin hayatini yedigi ictiginden tutun eline gecen maasina kadar kurusu kurusuna incelemek nedir yahuu!!!Şaka misiniz?Kadinin ne giydigi ayakkabi ne taktigi canta kalmis gercekten Allah o kadini ve ailesini kem gozlerden korusun siz resmen kiskaniyorsunuz o kadar ki kadinin hayatiyla ilgili destan yazmissiniz ayip gercekten bosuna demiyorlar Allah'im bende olanin kat kat fazlasini ver yeterki bende olanda gozu kalmasin diye.İnsallah cevremde sizin gibi insanlar yoktur kadin bilse nasil uzulur kim bilir

Konunun hepsini okumadım okuduklarma istinaden yaziorm. Çok yakın akrabam cantaci 4 5 tane evleri var 3 arabalari var biri 200 bin degerinde. + deli gibi para harcarlar yer içer gezerler ve canları sıkıldıkça arsa ev köyde bahçe falan alirlar:)) sence bi çantacı ne kadar kazaniyordur? Demem o ki parayla imanın kimde olduğu belli olmazmis:) siz gelirlerini o kadar biliyosunuz. Belki fazlası vardr

Cok yakın bir tanıdıgımın esi 2000 lira kazanıyor, 3 cocukları var. Karı-koca dunya iyisi insanlar. O cocuklara prens/prenses gibi bakıyorlar. Bi gun öf dediklerine sahit olmadım. Evleri lüks degil ama evden dısarı adeta huzur akıyor. O kadar guzel geciniyorlar ki. Cocuklar gayet bakımlı, yemeleri, gezmeleri, egitimleri yerinde. Birikim de yapıyorlar.
benim ailemin durumu onlardan kat kat iyi olmasına ragmen zaruri ihtiyaclarım dısındakiler pek karsılanmazdı. O cocuklar kadar iyi bakılmadım maddi-manevi.
Ben bu bahsettigim ailenin bereket sırrını cocukları icin seferber olusları olarak yorumluyorum. Allah karsılıgını veriyor sanırım.

Gorumceniziz gelirinden daha zz maasla 650 tl kirayla bir cocukla yasamimizi surduruyoruz cok sukur..ha benimde guzel giyindimi solerler gecen yazda tatile gittik bizim icinde bolr dusunenler varmidiir acaba..
Kiyafet sektoru bence marka olmadigi surece oldukca uygub ulkemizde 15 20 liranin uzerinde tunikler alamiyotum cesit cesit aliyorum bu fiyata herkez sorar nerden aldin diye bilemiyorum ya allahun sevdigi kullariz belkide

Sizden öğrenelim o zaman bunun sırrını. Maşallah tatile bile gitmişsiniz ayıp olmazsa gelirinizi de sorsam? Biz nerde yanlış yapıyoruz acaba?

ben anladım sizin derdinizi... yani aslında 2800 TL ile normal olan siz, 2750 ile anormal olan görümceniz. çünkü 2800 TL maaşla istanbul'da bekar ve çalışan biri bile aslında ucu ucuna yettirebilecekken siz aile olarak geçinmeye çalışıyorsunuz. görümcenin 2750 TL ile saydıklarınızı yapması imkansız. mutlaka ek gelir var, belki evde iş yapıyordur. benim yengem evde nakış işi yapa yapa 2. evini almıştı mesela. durumları her türlü çok iyiydi. hayatında okul yüzü görmemiş bir kadındır. kesinlikle başka bir gelirleri daha var. ayrıca kocanız sizin kalbinizi kırıyorsa ona yazıklar olsun, tamamen haksız. 2800 TL ile istanbul'da bir aile geçinemez, adam olsun daha fazla maaş alabileceği bir iş yapsın da ailesine baksın o zaman karısına kızmak, "nerde yanlış yapıyoruz" demek yerine. ya da siz de bir işe girin, evden çalışmayı falan deneyin. ben devamlı bunu dile getiren adama hayatı dar ederdim, 2800 TL nedir ya, adam olsun doğru düzgün baksın o zaman ailesine.

Lütfen yanlış anlamayın.
Bu mümkün. İmkansız birşey değil. İstanbul’da merkeze uzak oturuyorlarsa, yaşam inanın zor değil.
Eşiniz sürekli ablasını size direterek sizde bir algı yaratmış. Biraz kıskanıyorsunuz (bu kötü birşey değil) siz kendinizle ilgilenin. Eşinize de bu konudan rahatsızlık duyduğunuzu söyleyin

Herkes yazmis zaten. Siz de aciklama geregi duymussunuz beni ilgilendirmez diye. Ama gercekten ben de ayni konuya deginecegim. Esiniz de fazla kurcalamasin. Kimin nasil kazandigi, nasil gecindigi hickimseyi ilgilendirmez. Aklima gorumcem geldi. O da surekli bizim nasil gecindigimizi sorgular(esim asgari ucretle calisiyordu, 2 aydir issiz, ev kiramiz 600 lira) surekli sorgulama halinde. Yok kirayi nasil oduyormusuz? Faturalari nasil oduyormusuz. Yahu sanane! Senden para alip gecinmedigimize gore seni ilgilendirmez. Benim ailemden kalan iki tane studyo dairem ve bir miktar birikmis param var. Esim keyfinden degil ama bu ara gercekten bazi sikintilari yuzunden issiz. Biz de bu donemde benim studyolardan gelen kira ile geciniyoruz. Esim calistiginsa ise studyolardan gelen para direk birikim hesabimiza gidiyor. Bu durumdan esimin ailesinden hic kimsenin haberi yok, anca kendilerini yiyorlar nasil gecindigimize dair. Surekli bir arastirma pesindeler. Digecegim o ki bilmediginiz seyler, kimseyle paylasmak istemedikleri durumlar olabilir. Allah bazısına yuru ya kulum der. Ve ben paranin bereketine inanirim. Bazen cebimdeki 50 lira o kadar bereketlenir ki haftalarca bitmez. Bazen bir disari cikmama 200 lira gider ve ortada hicbir sey olmaz.

Neden görümcenize sormuyorsunuz? Masıl idare ediliyor anlatır, sizde hesaplamakla uğraşmazsınız.
Hangi firmada ne is yapiyorsun merak ettim.Genelde yolu olmayana yol vermezler gecici birimdeyse duruma gore yemegini keserler.
Benide al yanina :))

Görümcenizin durumunu bilemem ama farkında olmadan çok para giden şeyler varki mesela 1) araba: araba varsa en uygun basit bir araba için şu an en kötü ihtimalle sigortası 600 tl ,kasko yaptırdık desek 1000 tl ,muanesi 300 tl ,mtv si yıllık 500 tl : yıllık standart siz arabayı yerinden oynatmasanız 2.250 tl masraf(muaneyi 2 yılda 1 diye 2 ye böldüm :) ) bunun yakıtı var ,hergün kullanılıyorsa toplu taşımadan fazlaya gelir. Diyelimki aynı paraya gelsin.Bakımı var kullanılan arabanın,arızası var mesela bu ay benim arabam arıza açtı 340 tl ekstra masraf,lastiği var varda var yani yıllık bunlarada 1500 desek.Yıllık 3.750 tl eder en iyi ihtimalle. Buda aylık 312.5 eder. 2)sigara gibi kötü alışkanlıklar:1 evde günde 1 paket olsa en kötü sigara 10 tl desek ayda 300 tl eder. 3) Dışarda yemek yemek:Ben ankarada yaşıyorum en kötü yerde yemek yesek,karnım doysun diye kişi başı 25 tl tutuyor.3 kişilik aile 75 eder.Çocuğu oynattık 3 oyuncağa bindi desen 25 de o.Haftalık 100 tl aylık 400 tl eder.Dışarda kahvaltı en kötü kişi başı 30 tl den başlıyor,üstüne kahvesi filan derken.Kişi başı 50 tl hesap ödesek bu 50 tl nerdeyse 1 haftalık kahvaltılık eder aynı ürünlerden alsakta.Yada dışarda 60 tl ye bonfile 1 porsiyon yeriz ,ama aynı paraya 1 kg bonfile alırız 5_6 porsiyon eder.Yani bu tarz tasarruf yaparakta bol bol yenebilir. 4) Bunların dışında alışveriş olayı kimisi az alır öz alır çok iyi kombinler,şık ve gösterişli olur.İyi indirim takip eder.Mesela kimisi borçlanır 5000 tl lik telefon alır,kimisi 1000 tl lik aynı işi görüyor der borçlanmaz onu alır.Yani ufak farkındalıklarla para iyi yönetilerek,yoksunluk çekmeden geçinilebilir.Yukarda hesapladığım kalemler ayda 1000 tl tutuyor.Hadi dışarda 1 gün geçirin haftada diyelim,600 tl az bir para değil.Bunun daha bir çok alt konusu var onlarıda birikim topiklerini okursanız görürsünüz çok iyi tavsiyeler var,yoksunluk çekmeden birikim yaptıracak

Büyük boy yani 7 kg deterjan bir yıl gider çok olur nemlenir vs ben o deterjan ile 3-4 ay yıkarım

Yağı öyle alıyorum genelde de geçen sene 21 idi köyden aldığım şimdi bitince marketten aldım arada 7,5

Aylık masraftan 7,5 düşsek de çok kara geçemeyiz ki hayat pahalı

Kredi kartı kullanmamalarından dolayı. Kredi kartı kullanırken bizde de hep yok tu. Kredi kartını iptal ettirdik şimdi sıkıntı yok. Varsa harcanıyor yoksa yoktur. Çok şükür sıkıntı yok.

ek gelir olmadan 2750 ile saydıklarınızın hiçbirini yapamazlar.ben size bir örnek vereyim bizim yan komşumuz asgari ücret alıyoruz derdi ,oturdukları evin kirası bin liraydı,nasıl geçiniyolar diye ciddi ciddi üzülmüştüm. adamlar 400 milyara ev alıp gittiler biz üç kişi çalışıyoruz evde, onlar kadar iyi yaşamıyorduk.yani insanlar nedendir bilmiyorum yalan söylüyorlar yada ek gelir vs. varsa kimseye söylemiyorlar.ek gelirleri olduğuna ben eminim bahsettiğiniz kişinin.kafa yormayın hiç boş yere.. sizi de ayrıca tebrik ederim aldığınız maaşı istanbul gibi yerde yetirebildiğiniz için..büyük bir başarı

Zaten kadinda yazmis beni ilgilendirmiyor ama esimin baskisi yuzunden kafama takiyorum diye .hala sizi ne ilgilendirir diyosunuz akil verin diye yazmis kadin!

Hangi firmada ne is yapiyorsun merak ettim.Genelde yolu olmayana yol vermezler gecici birimdeyse duruma gore yemegini keserler.
Benide al yanina :))

Şef aşçıyım. Firma soylemem dogru olmaz ama herkesin bildigi bir zincir.
Gecici birim degil, 12 yildir burda kurulu restoran. Ben geleli 1 ayi biraz gecti, onceden baska subedeydim.

Ise alinirken yaptigimiz sozlesmede gecen haklarim bunlar.
Elimden hakkimi nasil alabilirler ki? Direkt basarim sikayeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…