- 13 Eylül 2015
- 21.740
- 68.407
- Konu Sahibi -Bortubocek-
Aynen,ben aldığım kıymayı 3 köftelik atıyordum buzluğa,küçüklerdi zaten,1er köfte ancak yerlerdi.Zaman geçti,masraflar arttı ama elimizde biraz bollaştı.Aynı düzen devam ettik.İçim rahat çok şükür,anne babanıza da ne mutlu size bunları söyletebildikleri için.Bende sizin yazınızı okuyunca duygulandım.
Ben memur çocuğuydum. Ev alırken babam baya bir borca girmişti ama yinede bize birşeylerin eksikliğini hissettirmemişti. Hissettirmemeye çalışmıştı. Annem gece oturur dantel yapardı saatlerce eşe dosta satardı. O ev yapılırken biz eksik kalmayalım diye. O yoklukta etde alınırdı,balıkta,meyvede,bize kadar alınırdı ama asla eksik edilmezdi bizim için. Kendileri yemiyordu ben sevmem,ben yedim siz yiyin gibi bahaneleri olurdu hep.
Şimdi kızım 5 yaşında asla yeme içmesinden kısmam. Maddi durumumuz iyi çok şükür ama olmasada önceliğim o olurdu,birşeyde gözü kalmasın diye çabalardım. Olmaması başka birşey ,çok çok kötü durumda olunmadıkça çocuğun yemesinin içmesinin kısılmasını kabul edemem. Gerekirse tatile gitmem,eski giyinirim ama çocuğumun yiyeceğinden kısmam.
Yokken bazen 3 öğün tarhana da yenir,ama herkes aynı yerse.Yoksa para var,harcanmazsa ,kimine pasta kimine ekmekse,olmaz