- 12 Aralık 2022
- 420
- 661
- 34
Gibi geliyor… yazmış zaten. Tamamen kendi kuruntusu.Bir konuda 50 kere param param ve param.
Yeni evliyim ben de, her ailede bu minvalde sorunlar oluyor sadece benim değil hepimizin eş ailesiyle anlaşamadığı kişiler anlar oluyor ama kimse gelip paramı kıskanıyorlar güzelliğimi kıskanıyorlar yok memur olmamı kıskanıyorlar(sanki bir ilim irfan başarı mertebesi ya) diye dolanmıyor. Gidip insan gibi konuşuyorlar, çözmeye çalışıyorlarHayir bu sikayetlerin sonunda ne olcak saniyorsunuz? Tabikide buyuk birsey degil bu yasanilanlar ama devami gelirse olcak belli degil mi? Siz kac yasindasiniz acaba kendi kafanızla dünmü geldiniz dünyaya yada evli degilsiniz böyle atip tutuyorsunuz
Ya kıskanmıyorlarsa? Bu gelinlerin en ufak eleştiri de bile bizim yuvamızı yıkmaya çalışıyorlar tribi komik oluyor bazen. Oldu ya her hareketlerine sen doğrusun denilecek, senden iyi olmuyor o zaman.Gercekten kiskaniyorlarsa? Bunu yasayan o neden anlamamak için bu ısrar evet kendi parası var ki param diyor. Olmasa zaten by kadar konusamaz. Siz yargilamak yerine neden akil vermiyosunuz.
Yeni evliyim ben de, her ailede bu minvalde sorunlar oluyor sadece benim değil hepimizin eş ailesiyle anlaşamadığı kişiler anlar oluyor ama kimse gelip paramı kıskanıyorlar güzelliğimi kıskanıyorlar yok memur olmamı kıskanıyorlar(sanki bir ilim irfan başarı mertebesi ya) diye dolanmıyor. Gidip insan gibi
Ya kıskanmıyorlarsa? Bu gelinlerin en ufak eleştiri de bile bizim yuvamızı yıkmaya çalışıyorlar tribi komik oluyor bazen. Oldu ya her hareketlerine sen doğrusun denilecek, senden iyi olmuyor o zaman. ozaman size oyle geliyor olabilir demeniz daha uygun olmazmi yardim isteyen birine?
Gercekten kiskaniyorlarsa? Bunu yasayan o neden anlamamak için bu ısrar evet kendi parası var ki param diyor. Olmasa zaten by kadar konusamaz. Siz yargilamak yerine neden akil vermiyosunuz.
Yazdıkları doğrultusunda bu yorumu yapıyoruz farkındaysanız. Ön yargıyla değil. Burda kimse kimseyi tanımıyor sonuçta.Ozaman size öyle geliyor olabilir demeniz uygun olmazmi? Konunun dışına çıkıp akil vermeyi geçmiş herkes tanimadiginiz birine nasil bu kadar ön yargili olabiliyorsunuz tek siz degil butun bole yazanlar kadın sanki ben ceoyum demis. Neyse artik yoruldm vallahi
Kaç yaşında kadınım belli bir hayat tecrübem de var konuda üstten bakma ve kendini beğenmişlik var:)
O yüzden akıl vermeyip yargılamak istiyorum :)
Bundan sonraki yorumlarım için ölçütler verin ona göre yorumlarımı yapayım :)
sadece güzellik ve memurla ilgili kısmıyla mı?Yazdıkları doğrultusunda bu yorumu yapıyoruz farkındaysanız. Ön yargıyla değil. Burda kimse kimseyi tanımıyor sonuçta.
Görümcem küçük diyip sizde pek büyük gibi degilsiniz sanki ceyizde alınanlardan size ne siz vermediniz ki parasını istediklerini alırlar diğer konularda çok çocukça yani hayatı bu kadar takıntılı yaşamak sizi yormuyor muMerhaba kk üyeleri
Tecrübesiz olduğum için sizlerden fikir almak adına tüm şeffaflığı ile olayları anlatıcam
Biz görümcem ile farklı şehirlerdeyiz eşimden 4 yaş küçük bu sene mezun olmuş, kpssye hazırlanan bir görümcem var.
Görümcem en başlarda bana çocuksu geldiği için kıskançlıkları gözüme batmamıştı fakat son birkaç aydır çok soğudum nedenlerine gelecek olursak:
Nişan bohçası alışverişinde takı alışverişinde bana alınanları kıskanıp kendisine de takı aldırmış elbise aldırmış biri
Tüm bunlara hadi genç kız biraz da şımarık tek kız, kıskanmış olabilir dedim
Yüz yüze hiçbir şey yok gibi davranıyor ama eşimin mesajlarını okudum (muhtemelen tam cesaret edemiyor beni kötülemeye) ara ara yengem niye şurada şöyle davrandı burada böyle yaptı şeklinde mesajlarını okudum eşimde hep geçiştirmiş konuları.
Özellikle eşimle kendi paramızla bir yere gezmeye gidince evimize birşeyler alınca sanki onların parasıyla yapıyormuşuz gibi tüm ailenin suratını düşürmesi bana çok saçma geliyor.
Ha şu detayı da vermek isterim ki eşim bekarken gezmiş tozmuş bir insan hiçbir problem kıskançlık olmadı da benimle evlendikten sonra kendi paramızla gezmemiz neden hazmedilemiyor onu anlamıyorum.
Sürekli sanki onların payı varmış da onlardan kısıp yapıyoruz gibi anne kız özellikle para harcama noktalarımızda çok kıskanç olduklarını hissediyorum.
Kimse yanlış anlamasın ama beğenilen biriyim.
Çok soğudum bir senelik evliyim ama. Çok sinsi geliyorlar bana ve sürekli gözleri malımızda mülkümüzde gezmemizde gibi geliyor. Kendileri maddi olarak orta düzeyde insanlar. Biz tabi 2 memur olduğumuz için mi bilmiyorum çok gözlerine batıyor.
Ha eşin hiçbir şey demiyor mu cular gelmeden söyleyeyim eşimin yanında herkes beni çok seviyor nedense bu laf sokuşlar vs daha çok yalnızken ve sinsice yapılıyor, dışarıdan bizi gören biri anlaşıyoruz sanar öyle söyliyim. Görümceminki ise bence direkt kıskançlık. Siz çok iyi durumdasınız yazık bize tarzında üstü kapaklı cümleler kurup duran biri. Bir kere eşimin yanında demiş bulundu eşim sağolsun sende yengen gibi kpssyi kazan sende gez harca abim dedi.
Hayır ben oralara takılmadım bile. Somut bir örnek olmadığı halde kıskanıyorlar gibi geldi demesiyle.sadece güzellik ve memurla ilgili kısmıyla mı?
Hayat tecrübeniz olsa yaşınızda varsa burda genc bir kıza böyle yazmazsınız daha ılımlı davranır akıl verirsiniz. Hayat tecrübesi göremedim ben burda bir nasihatta. Siz benim yorumuma yorum yaptiniz. Iyi günler dilerimKaç yaşında kadınım belli bir hayat tecrübem de var konuda üstten bakma ve kendini beğenmişlik var:)
O yüzden akıl vermeyip yargılamak istiyorum :)
Bundan sonraki yorumlarım için ölçütler verin ona göre yorumlarımı yapayım :)
Siz deyince baktım, bayağı düzenlemiş konuyu ama ilk sayfada alıntılar var.Arkadaşlar ya kimse neden memur olmanın bu kadar kıskanılacak bir şey olduğunu bana söylemedi? Ayıptır ya
Konu sahibi sanki konuda düzenlemeler yapmış sanırım, yapılan bazı alıntılar göremedim konuda.
Bazı ailelere gençlerin gezip tozmasi bazen batar. Para biriktirsinler ister anne babalar. Eski kafalılıktan gelen bir şey. He he diyip geçmek gerek.
Konu sahibi eş ailesiyle uzakta yaşıyor, e eşi zaten ailesinin müdahalesine izin vermiyor. Daha dert bunun neresinde?
İvit cnm ya seni çok kıskanıyorlar, senin gibisini kim kıskanmaz, catlat onları falan dememiz için açılan bir konu heralde.
Ben hala resmini merak ediyorum. Keşke yüklese :)Başlığa bakarsanız konu sahibinin ne kadar kin tuttuğunu anlarsınız. Eşinin ailesi bu sonuçta.
Şimdi orda konu sahibi ıvır zıvır dert bile olmayan her şeyi toplayıp beni kıskanıyorlar param vs diye uzun uzadıya döşemiş. Biraz düşünürseniz aslında konuda büyük bir problem yok, eşi zaten kadının yanında gezip harcamalarına fiili olarak kimse engel de olmuyor. Her şey konu sahibinin gördüğünü sandığı bakışlar tavırlar ve imalardan oluşuyor. Bu sebeple konu sahibi bu kıskanılma paranoyasından kurtulursa olaylara daha açık bakabilir. Daha mantıklı düşünüp daha huzurlu yaşayabilir. Umarım yeterince net olmuştursadece güzellik ve memurla ilgili kısmıyla mı?