Görücü usulü nişan

Yahu el ele tutuşmaktan bile hoşlanacağınızı bilmeden yabancı biriyle nişan mantık işi mi? Pesss,neler duyacam diyorum daha ama hergün yeniden şaşırabiliyorum.
Ben sizin yerinize de şaşırdım
Ayrıldım mı? Yaa şaka gibisiniz gerçekten.

Sen buradakileri ciddiye alma. Herkes taşlayacak beni ama çoğu haset kıskanç. Bende dün konu açtım davetiyeye yazı arıyorum diye nişana ne gerek var davetiyeye ne gerek var diyip boş boş konuştular. Haaa içlerinden güzel yorumlar yapan oldu tavsilerini ciddiye aldım. Bende bir ay içinde nişanlandım. Hemde sevmeden evet dedim mantık evliliği olacaktı ama çok şükür seviyorum. Ailede iyi. Bu işler 5 yıl tanıdım 10 yıl tanıdım ile olmuyor. Herşey yazı kader. Oluruna bırak. Resmi nikah yapma hemen yeter

e ne oldu? biz işte bu yüzden tanı önce diyoruz.

Son mesajını okursanız ayrıldıklarını görürsünüz. Adam psikopatmış.
2 ay içinde nişanlanıp 3. ay gayet de görmüş gerçek yüzünü. 5-10 sene tanımakla nasıl olmuyor anlamadım.
Birkaç sene sevgili olup "evlendikten sonra değişti" diyen kim varsa sevgiliyken göz yumdukları için devam ediyorlar. Evlenince adam değişmiyor aslında. 5 yapıyorsa 6 yapmaya başlıyor sadece.

Siz mutlu olacağınız birini bulmuş olabilirsiniz ama tanımadan evlenme meselesini çok mantıklı bir işmiş gibi övüp durmaya gerek yok.
İnsan araba alırken bile daha çok düşünüyor.

Ayrılmanıza sevindim bence bu sizin için çok daha hayırlı olacak. Bundan sonra karşınıza çok daha iyileri çıkar umarım.

Hasetten değil sizi düşündüğümüz için yorum yapıyoruz aslında. Evlenseydiniz emin olun daha ilk haftadan pişman olacaktınız. Zaten adamın ilk evliliği de bunu gösteriyor.

Ayrılmanızı nasıl karşıladı peki?

Nişanlıni hala yabancı gibi goruyorsun ve bence hiç sevmiosun tabi oda seni niye böyle bi işe kalkistinki ailesi desen onlarda değişik. Gözü kapalı evlilik böyle bişey olsa gerek. Damat adayı diyip durmussunya

Bende esimle gorucu usulu evlendim ama su anlattiklariniz gibi hic birsey yasamadim esim beni gormek icin can atardi sabahlara kadar konusurduk annesi alisveriste sorun cikardi annesine cok kotu bagirmisti sen karismayacaksin diye tabi dugun masrafinin hepsini esim yapti benim ailemde kiz tarafi olarak ustune duseni yapti bence hemen atin o nisani simdiden boyleyse cekeceginiz var

5 yıl 10 yıl muhabbetini zaten buradaki kişilerin yorumuyla yaptım. Ben 10 yıldır evliyim halen daha tanıyamadım diye. Boşansnların çoğuda 2 yıllık 3 yıllık değil 10 15 yıllık evlilikler. Cümlenin sonunda resmi nikah yapma hemen dedim.yani Tanı! Benim ablamda görcü usulü evlendi oda çok mutlu. Arkadaşlarımdan severek alanlarda var onlarda çok mutlu. Evlilik bazısına ikram bazısına imtihandır. O yüzden de oluruns bırak dedim.olmamış ayrılmışlar hakkından hayırlısı böyle imiş.

Neden bu kadar acele karar vermişsiniz ki sonuçta yuva kuracaksınız bir evin içinde bir ömür geçireceksiniz değil mi.
Bu kadar kolay olamamalı inanın 40 yıl tanıdığımız insanın bile türlü huylarını sonradan öğreniyoruz değil mi.
Bide seviyor musunuz nişanlınızı hani ortada sevgi olsa bir çok duruma sevdiğiniz için belki alttan alırsınız

Ama ablacim bu konu sahibesi cok cok acele ediyor. Adama hic isinamamis, yani evlenecegi erkek icin damat adayi yazmis.....ikisi hic ayni degil. Sizin yazdiklariniz gayet konusmak icin konusan insanlar olarak gorunuyor. Yani davetiyeye ne gerek var ne demek, bir toren varsa tabi ki davet etmek icin davetiye gonderilir yani.

Ben surda iki ay tanidigim adamin koynuna girdim desem ne seyligim kalir ne baska biseyligim. Ama masallah evlenince hepsi mubah galiba. Yani hersey aile mi hersey meslek mi yoksa efendilik mi? O kalp carpintisinin, nefessiz kalmanin, karsilikli otururken kokusunun burnunuza carptiginda icinizin bir hos olmasi hissinin bir onemi yok mu? Acikcasi arada ask yoksa boyle problemler daha da goze batiyor.
Bence esya pesinde kosacaginiza bu isi bi daha dusunun. Sizi gormek dahi istemeyen bir adamin koynuna nasil gireceksiniz? Bu kadar gurursuz olmayin.

Adamın psikopat olduğunu öğrenmesen gece gece babanın ekmek almaya yollaması, alman usulü hesap ödetmesi,şimdiden seni kölesi yapmaya çalışması sorun değildi yani... Çünkü görücü evlilikler herşeye rağmen süperdir...

Cogu kadinin hayallerini susluyor. Erkegin hemen evlenelim demesi. Saniyorlar ki adam ya cok namuslu iffetli ya da dei divane asik. Ama cogu hem kendine hem de ailesine hizmetci ariyor. Erkege ne var ki. Ev isi yapmaz cocuk bakmaz iki hot hot edince karisi karsisinda pisiverir. Ama kadinlar o prenseslik oyununa kaptiriyor kendini. Saniyor ki hayat dizilerdeki gibi.ama karsisinda kivanc degil...

Ayrılmışlar zaten hakkından hayırlısı böyle imiş. Ama buradakiler güzel şeylere bile olumsuz yorum yapıyorlar.

Babaniz icin uzuldum allah sifa versin ama kizinin mutsuz bir evlilikle gencligi yanacagina evde tohuma kacmasini ( tabiri caizse) yeglemesi lazim. Kusura bakmayin ama goz gore gore sarampole dogru giden bir arabanin icindesiniz.

Bu ne hız ablacım tanımadığınız biriyle nişanlanmanız çok garip gezme yemek kahve olayini nişandan önce niye yapmadiniz belli ki ailesi sorunlu tipler evlenince uğraşıcaksınız baya kendi ailemden biliyorum. Anacığımda uğraştı böyle insanlarla yıllarca bi oturun etraflıca düsünün derim istekleriniz var ve karsınızdaki aile buna saygı duymuyor

Aynennn öyle. Bana da söylendi orda dur dedim once okulum bitecek, okulum bitti yine dur dedim atanabilecek guzel bi puan alicam 1 sene sinava hazirlandim, puanimi aldim simdi evlilik hazirligi yapiyorum. Cok duzgun erkekler illa ki vardir hepsi icin ayni seyi soylemiyorum ama hayatin ne getirecegi hic belli olmuyor gelecegimizi riske atmamamiz lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…