Görücü usulü nişan

2 aydır tanıdığınız bir insanlara ne diyebilirsiniz ki. Insanlar yıllarca görüşüp hâlâ tanıyamamışım derken üstelik

Önce şunu sorayım. Neden tatlı? Tatlı yeme adetiniz var ise Cukurova yöresindensiniz sanırım,salon takımını da sizin alacağınızı söylemiş ya kayinbaba adayi. O taraflarda da kız tarafi alır ama, salon ya da oturma odasını.

Neyse gelelim damat adayına. Bence bu is olmaz gülüm oyle telefondan telefona ne kadar iyi taniyabilirsin ki karsindaki insanı,insan senelerce flört ediyor da taniyamiyor. Bende 1 sene icerisinde evlendim.
Flört,soz,nişan,kına düğün 1 sene dolmadan olmustu ama biz birbirimizi tanıdık gezdik ettik vs
Bence bu işten yol yakınken dön derim. Aile de yol yordam bilmiyor gibi

Bir de maddiyati one sürmeleri cok cirkin geldi bana. Ne kadar ayıp takacaklari 2,3 bilezik (nişanda) yani bunun icin oyle annenin eline tutusturmak falan. Ailen ne diyor bu işe peki. Annen sevdi mi cocugu ve ailesini. Inan bise anlamadım hızlı gelismis olaylar.

Bana çok garip geliyor kusura bakmayın. Yani birilerinin vasıtasıyla tanisabilirsiniz de niye hemen yangından mal kaçırır gibi yuzyuze görüştüğünün 3. Günü nişan ardından alışveriş yapılır. Biraz birbirinizi tanıyın bir ömür geçireceksiniz.

Evdemi kaldin damat adayimi bitti ne bu acele bu tavrlara tanimadigun insanla bu islere girmek nedir

Allah yardımcınız olsun gelmeden söylüyordu planları vardı demi
e adı üstünde görücu usulü Aile bireyleri yönlendiriyor onu Üzüldüm gercek yüz yüze cikmadiginiza tavsiyem henuz gec değil yine de çıkın yemeğe yada bi kahve kafanıza uymasa bırakın derim AMA gelenekçi degilse
aile

Adamın huyu ne suyu ne bilmeden bu ne acele ??? Görücü usulü olsa bile önce biraz konuşsaydınız bu ebeveynlerdeki mantığı anlamıyorum kaçıncı yüzyıldayız allah aşkına? Acele etme bu kadar tanımak istiyorum de ailene.

Bende çevremde şahit olduğum kadarıyla görücü usulü daha mutlu olunuyor diye böyle istedim.kendi mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar galiba canım bende anlamıyorum
Evet canım ben eşimle konuşmak bi yana yıllarca aynı evde yaşayıp sonra evlendim hafta sonu okuldan arkadaşlarımla nostalji buluşmam için başka şehre götürdü bu ara stresliyim diye çocuk gibi eğlendirmeye çalıştı ama nişanda altın takmadı tatlı da getirmedi. biz sevişerek evlenenler böyle mutsuzuz bi sen ve senin gibi görücü evlenenler mutlu çatlıyoruz hasedimizden mazur gör

Hep maddi ve maddesel şeyler mevzu olmuş sanki iş anlaşması yapar gibi ,sevgi duygu yok mu bu ilişkide?

Sonuçta ikiniz de mantıksız mantık evliliği yapmak için uğraşıyorsunuz?
Farkınız ne?

Allah ömür versin babanıza.
Ancak bu sebeple de olsa sevgi saygı olmadan sırf evlenmiş olmak için evlenmek mantıksız.

hiç tanimadiğiniz bir insanla evlenmek uzere oldugunuzun ve hic tanimadiginiz insanlara gelin gitmek uzere oldugunuzun farkindasinizdir umarim
adam nisanda takilari getirmeyerek resmen size hirsiz muamelesi yapmis ya nisani atarlarda takilari vermezlerse diye takmak istememis

Hangi yilin hikayesi bu?
Bana 1650 gibi geldi

Neden? Taniyarak bilerek birini severek gorusmek varken neden yani? Cok mu cirkinsiniz? Cok mu asosyalsiniz? Neden yazik ediyorsunuz kendinize? Tanimadiginiz adamla nasil ayni yataga gireceksiniz demek istemiyorum,hadi girdiniz,peki koskoca bir omru nasil gecireceksiniz?

yüzyüze niye konuşmak buluşmak istemiyor, bence en büyük sorun bu..
insan konuşmadan tanımadan nasıl evlenebilir.. iyi cesaret..
babanıza çok geçmiş olsun ama sırf evleneyim görsün diye mutsuz bir evlilik yapmak da hiç mantıklı gelmiyor bana.

Peki babanız sırf evlendiğinizi görmek için daha doğru düzgün tanımadığınız biriyle evlenerek büyük bir kumar oynamanıza üzülmez mi? Mutsuz olursanız kahrolmaz mı?

Ayrıldııım üstümden bi yük kalktı resmen ailemde aynısını söyledi meğer benim için susuyorlarmış
Karşıma çıkan tam bi psikopatmış meğer kızlar allah kurtardı.bu daha önce evlenmiş 15 gün dayanabilmiş kız,yapmadığı eziyet kalmamış.sonrada kız sevgilisine kaçtı düye laf uydurmuş bir de...
bu şahıs paraya tapan ama allahı ağzından düşürmeyen (göstermelik) biri.10 bin maaş alırken 15 binlik mobilyaya söylenen,gelinliği 1.500 e halletmeyi düşünen,babamın parasına gözünü diken,akşam 10 da ziyarete gelip acıktım diyen ve hasta babamın o saatte ekmek almaya gittiğini göre göre rahatını bozmadan oturan(yerin dibine soktuğum halde bende gittim tabi babamla da),akla hayale gelmeyecek küfürler eden(dün bana mezarını gavur ...dedi),nişanlısını yemeğe çıkarıp Alman üsülü hesap ödeten,ve daha şimdiden beni kölesi yapmaya çalışması..
Dünyada nasıl manyaklar var Allah bizi onlardan korusun gerçek yüzlerini tez zamanda göstersin de kimse böyleleriyle evlenmesin hayatını karatmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…