Gerçekten onların hiç mi derdi olmuyor?

O çok fenaydı ya öyle böyle değil :) tarumar edecekti hepimizi :) gökten kemik yağardı derler diyecektim o gün ama ban yemeyim dedim.

Evlerden ırak ya, Allah sabır versin etrafında kin beslediği insanlara. İyi yapmısın tatlım,ban yemeye değecek biri değil

Ben de 'boşan' derim. Bazı kadınlar, boşanması gerektiği halde, sırf tek başına ayakta kalmak zor geldiği için, korktuğu için boşanmıyor.

Ama ortada şiddet, aldatma yoksa, basit bir kavgaysa genel de adamın da dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani o adam bu konu için ne diyor?

bende konular açtım bdv ye mesela, ben şu üyeleri anlamıorum.
-dertlerini yazanlara fake zannedenler
-"sen xx değilmiydin?diğer dediklerimizi dinlemedin neden yine dert konusu açıyon" cular
-açtığın konuya çocuk çocuk şeyler yazıp konu sahibinin tepkisini admine şikayet edenler
-biz neler gördük bu da dert mi diyenler.(konu sahibi dertlenmese neden konu açsın zaten)
-konuyu başka tarafından anlamakta ısrar edenler.
-konu sahibinin derdi için yorum yapılırken araya siyaseti sokuşturanlar.
1-bu kişiler yüzünden sürekli laf sokma derdinde olanlar kendilerini mükemmel lanse ediyorlar.
2-bu kişiler derdi olan kişiyi yorumlarıyla derdini depresyonunu arttırıyorlar.
3-bilgisayar başında insanların ne hale geldiğine şaşırıp kalıyorsunuz.

Yemin ediyorum şu yazdıkların yüzde yüz doğru. Şu tipteki kişiler sosyoloji psikoloji bilimlerine tez konusu olacak cinsten yani...

Edit: harf hatası

Konunun tamamını okumadım ama bu yoruma katılıyorum. Hayatımızdaki sorunları nasıl algıladığımıza göre değişir hayat. Eskiden mutlu olmanın insanlara bahşedilenlerle ilgili olduğunu sanırdım, fakat aslında mutlu olmanın seçilebilir olduğunu öğrendim.

nomunomuchua konularına eskiden beri rastlarım, ben de benzer bazı şeyler yaşadığımdan neler hissettiğini de anlardım. Lütfen yanlış anlama beni ama, nacizane görüşüm sadece; hayatındaki bir takım tatsızlıkları dertler bana yağıyor şeklinde algılarsan, bu negatif hisler mutlu olmanı engeller. Algılama şeklini değiştirmeye çalış. Şahsen şu aralar evimdeki huzur eksikliği içimi buruyor ama, onun dışında iş arkadaşlar vs sorunlarını sorun olarak değil hayatın tuzu biberi olarak görmeye alıştım ve bunlara gülümsüyorum. Evimdeki huzursuzluğa da canımı acıtsa da gülümsüyorum ve hayatımdaki güzel şeylere odaklanmaya, güzel şey yoksa bile oluşturmaya gayret ediyorum. Böylece tatsızlıkları çözmek için enerjim de çoğalıyor. Bu şekilde yaparsan o bahsettiğin insanlar sana rahatsızlık vermez zaten. Hepimizin başına iyi ve kötü şeyler geliyor, başkalarına takılma kendi hayatına odaklan sen. Kaldı ki buradan dışa dönük, lafını esirgemeyen biri gibi duruyorsun, ne güzel.

Selamlar =)

Bir elin beş parmağı aynı olmadığı gibi burada da ucuz kahramanlık peşinde olanlar var. gerçek hayatta ezilen insanlar klavye başında coştukça coşarlar.egolarını burda tatmin etmeye çalışırlar. sanal alemin sanal kabadayıları.......

Ayy ne güzel konuya değinmişsin
Benimde en uyuz olduğum nokta, bazı belirli kişiler var ki özellikle BDV de.
Biri konu açmış derdini anlatmış asıl derdini değilde konunu içindeki gereksiz bir ayrıntıyı sorguluyor.
Ya arkadaş mantıksızmısın kafasız mısın?
Konu neyle alakalı senin sorduğun merak edip yazdığın yorum neyle alakalı!!

herkesin derdi vardir..kiminin kucuk kiminin daha cddi.kimisi ufak seyleri dert etmez yda yadadigi problemlerlerle basedebiliyodr onlarla yasamayi ogrenmistr takmiyodr..benimde gercekten sorunlarim var.konu acamam cnku cok yakininmdaki insanlar kk da uye.desifre olabilirm derdimi dökücem derken yorum yaparkende kirici olmamaya calisiyrm sevmem bu tarz seyleri cnku.snucta uzgun bi insan var iyice yarasini acmaya gerek yok.ama kocasndan defalrca sddet gormus cocuk ustune cocuk dogruyo.ee buna bosan demek dogru olan.bde ergenlerimiz var tbi asktan bayilip ayilan cocuk ortada iliski ortada ayril demekten bska yol yok..ama ne olursa olsun olcuyu kacirmamak gerek tbiki..snucta burda kimse kimseyi tanimiyo..

zaten bdv de özellikle de karı koca ilişkileri bozuk olan paylaşımlarda bazıları boşanma memuru gıbı dırekk kırıyor kalemı :)

Herkes bakış açısına göre yorumlar hayatı. Reel yaşantımızda da kimse tek tip değil. Çok sıkıcı olmaz mıydı o zaman. Kimi yapıcı kimi yıkıcı, kimi sert mizaca sahipken kimi daha naif, o an ki ruh halleri , olayları değerlendirme biçimi hepsi etken.

Yargılamaya kapalı bir konu diye düşünüyorum.

Burda sormak istenen bu standarda nasıl ulaştığımın formulu mü tam anlamadım ben ??

Buna ben de çok katılıyorum. Kadın 5 kez konu açmış. Baştan başlamışlar bundan sana hayır gelmez demeye. Her defasında affetmiş vs. Her açtığı yeni konuda da ne yapmalıyım diyor tekrar.
Bir de fikir isteyip, istediği gibi cvp gelmeyince çıldıran konu sahibeleri var. İyi de arkadaşım o zaman neden fikir istiyorsun dimi. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Mesela bir tokat kimisi için boşanma sebebidir, kimisi için bir kavga anıdır. Herkesin yetiştiği ortam, görüşleri, yaşam tarzı, hayata bakış açısı aynı olmayabilir.

Baya bir sayfa okudum ama 40 sayfa da okuyaamdım gözlerim ağrıdı kızz

Burda insanlar gerçek isim kullanmıyorlar, dertlerini saklayıp mükemmel çizgisi çizmeye de çok ihtiyaçları olacağını zannetmiyorum. sürekli kk da takılmak suç değil dimi, ilgi ile alakalı bir konu da değil. Biraz da bağımlılık yaratıyor belki

Konu şu ki, herkese dert olan sana bana olmayabilir. Senin içinden çıkamayacağın bir durum, başkası için zaten ne yapacağını bildiği birşey olabilir.

Dertli olanların yazmaması düşüncesi aksine ben buırda BDV bölümüne konu açanların çoğunun, ilgi görmek amaçlı açtığını düşünüyorum..

Dobra olmak suç değildir, açık net insanları da severim. Hakaret cümleleri kurulmadığı sürece cevap vermek herkesin hakkıdır. Bir kıyafetin bile güzel olup olmadığını ona soracaksın. Seni kırmamak için güzelmiş gibi davranmaz. Çok da kırmak istemezse cvp vermez geçer.

Kendi açımdan söylim,
Ben hayatı sürekli dertliyim diye yaşayanları sevmiyorum, etrafımda dolanmasına da izin vermem. çünkü bunlar insanı aşağı çekmeten başka işe yaramıyorlar. normal bir şey bile onlar için dert oluyor.
BDV konularında bazen kendi yaşadıklarımdan özellikle genç kızlara örnek veriyorum. Demekki benim de dertlerim olmuş. Ama sonuçta çözmüşüm. Geride kalmış bitmiş. Genel olarak yaşadıklarımı düşündüğümde, belki birçok kişinin kaldıramayacağı şeyler yaşadım, tek başıma önemli kararlar verdim. Ama hala kendimi çok şanslı hissediyorum. Her gün Rabbime şükrediyorum. Gerçekten sevdiği kulu olduğumu kalpten hissediyorum.
Şükretmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz, daha fazlasını istemeyi değil...

Aslında her birey farklı, ailesi, kültürü, hayata bakışı farklı
Eh tamam diyorum Çekirge kızım bi sakin ol

Ama anneme bile küfür etti de sevdiğimden ayrılmıyorum sevgilimden nedir yani
O zaman geliyolar bana saydırıyorum ister istemez
Daha sevgilisin annene dümdüz küfür eden adamın nesinden vazgeçemiyosun, tüm sülaleme küfretsin diye mi evlenmeyi düşünüyosun onunla

Yaşayamam ölürümler laf
Bunca yıl nasıl yaşamışsın yaşanmıyosa

Benim aklımdan çıkmayan iki üye var mesela
Öyle Kadesa'ya yapılan gibi psiko gibi takip edip özelini merak etmiyorum

Biri kocasını eski sevgilisiyle aldatan kadın demeye bin şahit lazım bir üye
Diğeri de 1 ay da evlendim şıp çocukta yaptım ikisini de istemiyorum tek amacım yalnız kalmak diyen anne demeye bin şahit gereken diğer üye

o konunun hepsini okudum şoka girdim resmen. banada kin güden biri varmı diye tırsıyorum yorum yapmaya korkcak insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…