Gelinlik konusunda bile en ucuza kaçmak

İlişkide önemli olan sevgi, saygı ve huzur bana göre. Ama maalesef ki maddi şeyler de bir derecede önemli oluyor. Eğer nişanlınız sizin için önemli olan birtakım isteklerinizi karşılayamıyor ve bu durum da sizin mutsuz olmanıza yol açıyor ise ortada bir yanlışlık var demektir. Büyük ihtimal ilerde de mutsuz olacaksınız. Bence evliliği tekrar düşünün mümkünse erteleyin ya da ayrılın. İçinize sinmeden kimseyle evlenmeyin. Eminim ileride içinize sinen birisi karşınıza çıkacaktır.

tabi bi ihtimal bu kısa dönem de çıkabilir..
onu da konuştuk eğer lojman çıkmazsa ben kendi ailemle kalcam yada orda 3-4 aylıgına kiraya çıkcaz söyledim sen yokken orda rahat edemem diye.

canım ne lojmanı uzun dönem olursa asteğmen olacak asteğmenlere lojmanı kim veriyor maaş da alsa er olacak senin nişanlın askeri personel değil sana bunu o mu söyledi ?

canım ne lojmanı uzun dönem olursa asteğmen olacak asteğmenlere lojmanı kim veriyor maaş da alsa er olacak senin nişanlın askeri personel değil sana bunu o mu söyledi ?
evet bir arkadaşımız gitti askere onunla konuşmuş ev vermişler çocuğa 2.500 de para alıyomuş. yanlış mı biliyoruz ?

Evlenirsem benim 2. evliliğim olacak.
O dediklerini bende istiyorum, boşandık diye hakkımız olmuyor mu ?
İlkinde hiç biri olmadı 2. sinde istiyorum..

Sana gelince konu sahibi arkadasım, bir sene ertele sen bu işi.
Totosuna güvenmeyen erkek bir zahmet evlenmesin.

Son düzenleme:
O dediklerini bende istiyroum, boşandık diye hakkımız olmuyor mu ?
İlkinde hiç biri olmadı 2. sinde istiyorum
tabiki hakkınız burda arkadaş sanki defalarca aynı şeyi yaşamışız da bunu çok görüyomuş gibi diye düşünmesin diye söyledi muhtemelen. bende söyledim ilk kez evleniyorum tabiki istiycem diye..

Kocamın babasını hiç görmedim .Uzun yıllar evvel vefat etmiş .Kaynanam ise Malatya'da yaşayan bir köylü kadını idi .Maddi olarak hiç kimsenin katkısı olmadı kocamın tarafından .İstemeye abisi ve yengesi ile gelirkenki çiçeği bile kendisi aldı .İyiki de öyle olmuş .Kimseye eyvallahımız yok onların ailesinden yana .İstersem görüşürüm istersem görüşmem kimseye gebe değilim ki zaten onların da söz söylemeye hakkı olmadı . Tuzsuz aşım dertsiz başım .Düğünde takılan takılar filan bir senede kendi evimizi aldık .Şimdi de ikinci evimizi aldık .Kendi emeğimizle .Dünyanın en güzel şeyi .Evlerimiz üzerinde sadece kızımızın hakkı var .Ne kadar güzel . Bence siz de öyle yapın .

evet bir arkadaşımız gitti askere onunla konuşmuş ev vermişler çocuğa 2.500 de para alıyomuş. yanlış mı biliyoruz ?

evet yanlış bildiğiniz bir nokta var, askeri lojmanların yüzde 50'si subayların yüzde 40ı astsubayların, yüzde 10'u ise astsubaylarındır askerlik yapan sivillere lojman tahsisi yapılmaz.

evet yanlış bildiğiniz bir nokta var, askeri lojmanların yüzde 50'si subayların yüzde 40ı astsubayların, yüzde 10'u ise astsubaylarındır askerlik yapan sivillere lojman tahsisi yapılmaz.

3.sü uzmanların yazacaktım pardon :)

teşekkür ederim iyice araştırmasını söylycem kendisine

hiiiiç kusura bakmasın
öyle bedavaya iş yok
kusura bakma da bizim oralarda
senin gibi evlenene "bedava gelin" derler
1 kez evleneceksin aşırıya kaçmadan
nasıl istiyosan öyle yaptır...

Evet!
Bedava gelinler çok kolay harcanıyor, konu sahibi kardeşim bilesin.
O nişanlımdan daha iyi davranıyor dediğin kv de öyle bir değişir ki şoktan şoka girersin..

O dediklerini bende istiyroum, boşandık diye hakkımız olmuyor mu ?
İlkinde hiç biri olmadı 2. sinde istiyorum

Hayır hayır lütfen yanlış anlamayın, o kadar üzüldüm ki şimdi. Benim gitiğim 2. evliliği olan insanlar hep belli bir yaş üstü olanlardı, teyze-amca gibi, aslında isterlerse onlarda düğün yapabilirler. Ancak eşim biraz daha resmi bir nikahtan bahsetmişti, törenleri sevmiyorum biran önce olsun bitsin gibi demişti. Nikah sonrası da yemeğe gideriz demişti.(sanki bütün heycanları yaşayıp bitirmişte ne gerek var gibiydi) Bende ise enerji patlaması vardı, oynayıp kurtlarımı dökmek istiyordum. Eşimin dediğinin aksine hatta iki düğünümüz oldu en çokta kurtlarını o döktü. Sizin elbette hakkınız, hatta daha çok hakkınız. İlk evliliğinizde olmamış.

tabiki hakkınız burda arkadaş sanki defalarca aynı şeyi yaşamışız da bunu çok görüyomuş gibi diye düşünmesin diye söyledi muhtemelen. bende söyledim ilk kez evleniyorum tabiki istiycem diye..

Tabi ki canım ben sana söylemedim ki bunu.
Ama benim takıldıgım kadınlar dul / bekar ayrımı yaparsa bu toplumda erkekler haydi haydi yapar. Benim takıldıgım nokta asıl buydu..

Eşine tepki olarak söylemişsin, ve toplumsal alt bilincin yansıması anlıyorum ama daha bilinçli daha hassas olmamız gerekmiyor mu ?
Ayrıca ilkinde yaşamış olsa bile bunları bir daha istemek yine de hakkıdır bence. Mutsuz olmasa ilk evliliği bitmezdi ve yeniden o heyecanı yaşamak isteyebilir, bunu tercih edebilir..
Sevgilim bana "feminist"sin diyerek ayrıldı benden, haklı mı ne ?

Aynen aynen bunu demek istedim. Sanki tüm heycanları yaşayıp bitirmişizde içimizden gelmiyormuş, artık olsada bitse gibi demek için söylemiştim ama 2. evliliği yapan arkadaşları düşünmedim, kusura bakmasınlar lütfen kimseyi kırmak için yazmadım. Hele ki böyle şeyler insanın içinde bir defa kalınca ömür boyu unutmuyor. Sizin içinde geçerli aynı şey. en güzel zamanlarınızda o yok bu yok, kv ile aynı ev. Yaşlarınızda çok genç. Bence acele etmeyin, nişanlınız askerliğini yapsın dönsün. En güzel zamanlarınızda sürekli maddi hesap yapacaksınız. Sevince samanlık seyran oluyor tamam ama acıkınca o samanlar yenmiyor : ) Maddiyat illa ki lazım. Hem sizden sonra evlenen arkadaşlarınızı göreceksin, yeni yeni eşyalar kendileri kullanacak, ilk zamanlarında başbaşa olacaklar. 1+1 kiralık eviniz olsun başbaşa olun, bir yatak oda takımınız bir koltuğunuz olsun ama sizin olsun, ikinizin yeni evimize alıyoruz heycanınızla olsun.

Haklısınız.Çok fazla fedakarlık yapmışsınız.Evlenecek çiftler birbirlerine fazla yüklenmeden ama gönüllerini alarak ve mutlu günlerini yaşamanın heyecanı ile bazı şeyleri hatta bir çok şeyi yapmalı.Her nedense ya erkek yada bayan bu sıkıntıları yaşatıyor birbirine.Ya gelin adayı hiçbirşeyim olmadı deyip-ki doyumsuzluk nedeni ile-huzursuzluk çıkarıyor ya da erkek çok masraf buna ne gerek var deyip heves kursaklarında kalıyor

Ama sizin olayınızda ise durum çok farklı.Siz bir çok insanın kabul etmeyeceği durumu kabul ettiniz.Ama bu kadar da ileri gidilmez diye düşünüyorum.Evet bende karşıyım aşırı masraflara ve bunları sömürü haline getirenlere.Ancak her iki durumda da bir sınır olmalı.Ne gelin adayı abartmalı ne de damat adayı cimrilik seviyesine inmeli

Ayrıca bu mevzularda sevgiyi sorgulamayın.

Size tavsiyem eş adayınızı sorgulayın.Ve emin olun nasıl başlarsa öyle gider.Ayrılın demiyorum ama sınırlarınızı belli edin.Ve bilmenizi isterim ki şimdi alınmayan kararlar yarın çok zor alınır ve çok geç olur.

Sorması ayıpsa neden ailesi ile aynı evde yaşayacaksınız ?

Ve kendinizi kimse ile kıyaslamayın.Onlar belkide borç harç yapacak ve bu yüzden evliliğin tadını dahi yaşayamacaklar.Bilemezsiniz.Ama tavsiyem yalnızca kendi durumunuzu kritik edin

Bu sıkıntıları yaşamış biri olarak evlenmeden önceki kv nişanlın evlendikten sonra güvendiğin sevdiğin kişiler çok değişiyor sen zaten evlenmeden değiştiğini sölüyorsun birkez daha düşün nişanlıyken ayrılmak kolay evlendikten kvle yaşamak dahada zor sonra çok pişman olursun karışmayan kişiler hayatınıza çok karışıyor sürekli kavga halindesin gençliğine yazık etme lütfen iyi düşünnnnnnnn

Burada yazarken daha hassas olmam gerekirdi doğru ancak hatamı telafi yaptığımı düşünüyorum. Eşime söylerken bilinçli ve hassas olmama gerek yok çünkü ne demek istediğimi anladı. Burada konu sahibi arkadaşımızla neredeyse aynı durumdaydık, ancak o pozisyonda insan ayrılıkları değil başlangıçları düşünüyor,sonları değil de yeni başlangıç yapan ları(düğün nikah gibi), ( bunada alınmayın lütfen, evlilik bir başlangıç boşanma ise o evliliğin sonlanmasıdır ya ondan bahsediyorum). Bende içinde kalmaması için örnek verdim. İsteyen istediği kadar evlenebilir ve istediği düğünü elbette yapabilir.

Ben anlamadım.
Düğün tarihi belli değilken neden gelinlik denedin ki?
ne bileyim bir sene var ama görmek istedim üstümde zaten iş yerinde izin alamıyorum görümüşken girdim sonra diğerlerine de girdim baktım tüm vaktimi harcadım.. heves işte.

eşimin evi var ama içini yaptırmamız gerekiyor zaten daha tam belli değil askerdeyken içini yaptırmamız zor olur gelelim annemlerle yaşayaım içini istediğimiz gibi yaptırıp kendi evimize geçeriz dedi bende tamam dedim aceleye gelmesin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…