• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen ucuza gidiceksin diyip güldüler..

Ailem tvde Bi program izledi programda bir kaynana geline 4 5 tane bilezik takmış.. Ben nişanlanacağım ama bu kadar çok altın takacak gücü yok karşı tarafın. Bu yüzden enfazla 2 tane takabilirler.. Ailem bunu biliyor.. Babam dalga geçerek sen ucuza gittin kız gördün mü dedi.. Ben bunu duyunca canım sıkıldı yüzümü asınca bana dedi ki bizbizeyiz şakalaşamaycak mıyız kızım dedi. Ama ben bu konuda cidden hiç hoşlanmıyorum. Yani imkanları olsa fazlasını yaparlar yok zaten.. Bide babam bizim düğünden gelen altınların üzerine ekleyip ev yapmayı düşünüyordu.. Ben suratımı asıp söylediği şeyden memnun olmadığımı söyleyince o nasıl söz deyince.. Tamam dedi sana da hiç Bi şey söylenmiyor nme düğününr gelirim ne de ev yaparım felan dedi.. Zoruma gitti gerçekten belki Bi sinirle söylemiş olabilir ama ben ondan ev mev beklemiyorum artık zaten ucuza gittin diye dalga da geçti düğünüme sakince gelsin yeter.
Ucuza gitmek nedir Allah için mal mıyız biz ellerinde imkan olsa yapmazlar mı zaten..
Bizde bu gayet sıradan bir şakadır. Bazen eşimle bile yaparız. Çok alınılacak bir şey göremedim.

Ben eşime bile diyorum ben ucuza gitmişim diye. Bunun şaka olduğunu herkes bilir. Yani öyle başlık parası vs olan bi ortamda değilseniz bu net bi şekilde şakadır. Siz henüz evlenmediğiniz için karşı tarafı sonuna kadar savunuyorsunuz. Ben de babanızın yerinde olsam size ev almazdım. İnşallah ben yanılırım ama birkaç yıla babanızın değerini anlarsınız emin olun.

Bize alacak lakin 1 artı 1 öyle çok lükse babamında gücü yetmez zaten Allah razı olsun bizim için çabalıyor onu görüyorum. Ama neden tehdit eder gibi yapmayacağım diyor bu beni üzüyor sadece
Karşılıklı güzel iletişim kurun, boş yere gerilmişsiniz düğün arefesi , ben olsam gönlünü alırdım çok uzatmazdım, bu şekilde şakalar yapılmasını istemediğini güzelce anlat ...

Ailem tvde Bi program izledi programda bir kaynana geline 4 5 tane bilezik takmış.. Ben nişanlanacağım ama bu kadar çok altın takacak gücü yok karşı tarafın. Bu yüzden enfazla 2 tane takabilirler.. Ailem bunu biliyor.. Babam dalga geçerek sen ucuza gittin kız gördün mü dedi.. Ben bunu duyunca canım sıkıldı yüzümü asınca bana dedi ki bizbizeyiz şakalaşamaycak mıyız kızım dedi. Ama ben bu konuda cidden hiç hoşlanmıyorum. Yani imkanları olsa fazlasını yaparlar yok zaten.. Bide babam bizim düğünden gelen altınların üzerine ekleyip ev yapmayı düşünüyordu.. Ben suratımı asıp söylediği şeyden memnun olmadığımı söyleyince o nasıl söz deyince.. Tamam dedi sana da hiç Bi şey söylenmiyor nme düğününr gelirim ne de ev yaparım felan dedi.. Zoruma gitti gerçekten belki Bi sinirle söylemiş olabilir ama ben ondan ev mev beklemiyorum artık zaten ucuza gittin diye dalga da geçti düğünüme sakince gelsin yeter.
Ucuza gitmek nedir Allah için mal mıyız biz ellerinde imkan olsa yapmazlar mı zaten..
İmkanları ne kadar var ya da yok bilmiyorum ancak şartları zorlayın, sizin değil ama sanki ailenizin takı beklentisi varmış gibi söylenin. Evet kimse mal değil, belki bu şekilde konuşmak da hoş değil ancak gerçekten ne kadar zorlatırsanız o kadar kıymetli olursunuz.

Bu tip espriler döner ya hep konuşulmaz mı çok takı takılan birini görünce biz ucuza gitmişiz diye. Biz göçmeniz bizim çevrede çok takılır ama eşimin ailesi içanadolulu ve kuzenlerim gibi bir takı şeyimiz olmadı. Hep de geyikleri döndü. Karşı tarafa yansıtmadan aramızda dalgasını yapabildik. Siz kendiniz rahat olun da önce. Bunu dert eden daha çok sizmişsiniz gibi duruyor.
Babanın senin altınlar üzerinde ev planını ben bilemeyeceğim tabi. O başka konu..

Aman herseye alinin. Bir evleninde o iki bilezigi yokluktan takamayacagini dusundugunuz aileden neler duyacaksiniz acaba. Adam ev yapacak verecek daha ne istiyorsunuz acaba. Adam yalan bisey dememis ki her evde olur boyle sakalar yani. Benim kuzenim varlik icinde yasadi cimri aileye gelin gitti evi var arabasi var kizin. Cocuk asgari ucret aliyor onu bile sakiniyor kizdan evin herseyini dayim karsiladigi halde. Hala kocisine toz kondurmuyor. En son dayim patlatti espiriyi nerde aç var bulup kapiya getiriyorlar sen nerden buldun bu asgari ucreti dedi 😂 neyse simdi degil evlenince konusalim bir sene sonra

Çok abartıyorsunuz biz bile bazen kendimize diyoruz ucuza gittik diye ama tabiki ciddi söylemiyoruz. Babanızın cidddi yaptığını düşünmüyorum. Karşı tarafı şimdiden bukadar savunmayın. Hata edersiniz

Böyle bir baba olmaz ! "Ucuza gittin" ne demek. Bunun şakası da olmaz. Hem senin altınlarını babanın almaya ne hakkı var? Benim babam bana böyle kelimeler kullanmaya utanır. Onu geçtim ufak fikir ayrılığında tartıştığımız da haksız ise özür bile diler. Biz 5 dk küsebiliriz der. Ki babam 72 yaşında. Allah ona selamet versin. Sağlık versin. Babam♥️
Kusura bakma çok sinir bozucu. Bozulmakta da haklısın yani. Baban diye her şeyi söyleme hakkına sahip değil. Her şeyini anlatmamanı tavsiye ederim. Yarın öbür gün seni darlayabilir.

burada bile bi çok kadın "biz ucuza gitmişiz ayol" gibi konuşabiliyor
benim babam demez mesela ama sizin en kötü 25 yıllık babanız, şimdi tanımadınız herhalde? az-çok ne tür konuşur bileceğiniz insan, bu kadar yükselmenize gerek yok

ha benim babam asla böyle laf etmeyecek birisi çünkü adam para konusu hiç konuşmaz
40 sene devlette çalıştı 5 senedir de özelde çalışıyor biz daha ne maaş alıyor bilmeyiz, annem hiç bilmedi asla maddi şeyler bizde konuşulmaz. evde maaşlı başka bi sürü kişi var ben 20+ senedir çalışıyorum, mesela, kimse kimsenin maaşını/gelirini bilmez.
bazı evlerde ise sürekli alım satım altın para kim ne almış konuşulur ya da x şeyin fiyatı y lira olmuş konuşulur, kime ne takılmış konuşulr vs. biz hiç böyle bir ev olmadık.

böyle hiiiiç konuşmayan baba birden ucuza gittin dediyse evet, tuhaf. (ben bu lafı duysam çok şaşırırım mesela) ama babam acaba karşı tarafın kötü niyetli olduğunu mu düşünüyor niye bu lafı etti diye düşünürüm açıkçası, çünkü bu konularda babamı tanıyorum. daha önce kızı evlendi asla altın vs. lafı etmedi ne takacaklar bilmiyorduk (ama 20 tane taktılar)

Böyle bir baba olmaz ! "Ucuza gittin" ne demek. Bunun şakası da olmaz. Hem senin altınlarını babanın almaya ne hakkı var? Benim babam bana böyle kelimeler kullanmaya utanır. Onu geçtim ufak fikir ayrılığında tartıştığımız da haksız ise özür bile diler. Biz 5 dk küsebiliriz der. Ki babam 72 yaşında. Allah ona selamet versin. Sağlık versin. Babam♥️
Kusura bakma çok sinir bozucu. Bozulmakta da haklısın yani. Baban diye her şeyi söyleme hakkına sahip değil. Her şeyini anlatmamanı tavsiye ederim. Yarın öbür gün seni darlayabilir.
Babası altınların üzerine para ekleyip ev alacakmış ama bunlara

Çok alıngansınız bence, evet nahoş bir şaka olmuş ama her şeye de alınırsak ohooo... benim babam bazen seni çobana vericem hatta istesinler üstüne ben para vericem diyo bende çok konuşuyosun susar mısın diyorum gülüp geçiyoruz:halay:bence babanızdan çok kendinizde içten içe daha çok yapılmasını istediğiniz için zorunuza gitmiş.İnşaallah sizin kıymetinizi bilirler.

İlkelerine aşırı takıntılı bir feminist olarak söylüyorum ki babanızın dediği sıradan bir şakalaşma. Evet, bana da uymaz dile pelesenk olmuş cinsiyetçi ifadeler. Fakat bu biraz daha masumane bir ifade. Çünkü başlık parası değil ya, sizin olacak bir paranın şakası işte. Sizin bakış açısıyla altınlarında geline ait olmaması gerekir. Babanızın kişiliği zaten böyle şakacı ise normaldir, yani sizi başka türlü aşağılamıyorsa.
Acaba nişanlınız sizi minicik fitliyor olabilir mi? Özür dilerim, sadece çok fazla okuyoruz burada, daha evlenmeden altınlara konmayı planlamış erkekleri. Belki yani bilemedim. Her baba damadına ev yapmaz, babanızın kıymetini bilin bence. Tabii yine kendi seçiminizle hareket edeceksiniz ama adamcağızı evlenmeden önce kırmayın, boynu bükük olmasın bu süreçte.

Back