evet bir sene içinde kendi evimize çıkcaz ev var zaten içini yaptırcaz ve şuanda bir iki aylığına burdaiş buldu nişanlım babam o ve ben yaşıyoruzaskere gidene kadarBir sene içinde durumu toparlayıp ayrı eve çıkabilecekmisiniz? Ve yanlış mı anladım bilmiyorumama şu anaynı evde mi kalıyorsunuz?
kiralamak istemiyorum zaten herşeyden fedakarlık ettım bir de benim olsun istiyorum alan herkes gereksiz diyo ama istiyorum yani.. hem arasında 400 lira fark varmıs dun biri ole dedi.Gelinliği almayıp kiralasanız ?
evet kalp kırmaya değmez ama ben de zaten eşimin aileysiyle yaşıyorum sırf eşya alıp hemen borca girmeyelim diye düğünde istediğim gibi olmayacak bir de gelinlite böyle bişey deyince çok kırıldım..Kv ile aynı evdemisiniz, daha evlenmemişsinizi o kısımda kafam karıştı, neyse. Bence gelinlikçileri gezin,onlardauygun ve çok güzel gelinlikler oluyor. Ben sıfırdan diktirmiştim,herkes de bayılmıştı. 3buçuk sene önce 850-900 gibi bişeydi.Çok araştırmıştım,siz de gezin bir bence. Mağazalarda genelde 2binden başlıyor. Bir de söylemeden edemeyecem, böyle maddi konularla karşı tarafın kalbini kırmaya değer mi? Maddiyata gelene kadar ne önemli değerler var,siz bir ömrü paylaşacaksınız. Ben de eşya konusunda pahalıya kaçtım ama ikimiz çalışıp ödemiştik.Gelinlik kısmını erkek tarafı aldığı için hiç pahalılara bakmak istemedim,alacağını itiraz etmeyeceğini bilirdim ama ben istemedim.
aslında şartlar gözüktüğü kadar vasatta değil ev araba var kredi çeksek emin olun öderiz ikimizinde mesleği var 3-4 sene sonra maddi açıdan hiç bi sıkıntı çekmeyiz eminim buna ama söz konusu düğün eşya gelinlik olunca heşeyin en ucuzunu almaya çalışıyor eskiden böyle değildi ben bişey beğenirdim daha kaliteli alalım bunu giyme diye kendisi yönlendirirdi ne değişti anlamıyorum.Kira ile satın alma arası 300-400 oynar hatta belki oynamaz bile. Konu sahibesi sana gelince maalesef şartların bu ve sen hep mutsuzsun. Tavsiyem takkeni al önüne düşün şimdiden böyle olacaksa ileride çok daha mutsuz olursun. Ya bu deveyi böyle güt ya da bu diyardan git eskilerin tabiriyle. İstediklerin çok doğal her kız ister güzel bir düğün, gelinlik ev... Ama şartları buysa ve seni mutsuz ediyorsa yanlış bir şeyler vardır. İyice düşün derim ben.
Siz çalışıyorsunuz. Asgari ücret alıyorsunuz diyelim. Nişanlınız çalışıyor. O da asgari ücret alıyo diyelim. Zaten kayınvalide ile yaşayacaksınız ve tek masraf yatak odası ise neden düğün/gelinlik konusunda bu kadar sıkıntı çıkıyor anlamadım. Eksra bir masraf mı var?
Anladım, Ankara konusunda fikrim yok canım ama kiralayacaksın dimi,satın alma bence.Bir de en azından anlaşsanız az az ödeseniz onu da mı kabul etmezevet kalp kırmaya değmez ama ben de zaten eşimin aileysiyle yaşıyorum sırf eşya alıp hemen borca girmeyelim diye düğünde istediğim gibi olmayacak bir de gelinlite böyle bişey deyince çok kırıldım..
istanbulda varmış söylediğiniz gibi ama ben ankaradayım ve gezdiğim heryer aynı fiyatı söyledi üstelik dikim olursa 2200 dediler.
hayır ekstra hiç bi masrafı yok.. sorun da bu zaten ben ondan 7 bin liralık gelinlik istemiyorum yada düğünüm yemekli olsun köşkte olsun demiyorum herkes gibi 6 bine düğün ayarlandı sadece gelinlik çok pahalıymış arkadaşının eşi geçen gün 800 e almış senin kızdan ne üstünlüğün var gözüyle bakıyor eminim o giyiyo sen niye giyemiyosun diye düşünüyo..Siz çalışıyorsunuz. Asgari ücret alıyorsunuz diyelim. Nişanlınız çalışıyor. O da asgari ücret alıyo diyelim. Zaten kayınvalide ile yaşayacaksınız ve tek masraf yatak odası ise neden düğün/gelinlik konusunda bu kadar sıkıntı çıkıyor anlamadım. Eksra bir masraf mı var?
aslında şartlar gözüktüğü kadar vasatta değil ev araba var kredi çeksek emin olun öderiz ikimizinde mesleği var 3-4 sene sonra maddi açıdan hiç bi sıkıntı çekmeyiz eminim buna ama söz konusu düğün eşya gelinlik olunca heşeyin en ucuzunu almaya çalışıyor eskiden böyle değildi ben bişey beğenirdim daha kaliteli alalım bunu giyme diye kendisi yönlendirirdi ne değişti anlamıyorum.