Gelinlik konusunda bile en ucuza kaçmak

Pardon da,başka ev mi yok nişanlı sizinl yaşıyor.Ne kadar taviz vermişsin.Sen neden kaynanayla aynı evde yaşayacaksın.Hem de bu zamanda.Dünyanın en iyisi dahi olsa kaynanan,aynı evde olmaz.Parası yoksa durumu yoksa,hayatını tam oturtamadıysa evlenmeyin güzelim.Sen çile çekmeye mi gidiyorsun.Karşındaki insan senin fedakarlıklarını heveslerini göremiyor.Daha askerliği var.Yapma kendine bu kötülüğü.Acizmisin muhtaçmısın ona.
en çok bu zoruma gidiyo adam benim yaptığım fedakarlıkları gayet normal görüyor sadece yatak odası alınacak onda bile en ucuza kaçıyor hele gelinlik konusu son nokta oldu gerçekten.. bilmiyorum napcam.

Hangi şehirdesin ekonomik olarak nasıl bir ortam var bilemiyorum ama, ben hayalimdeki gelinliği bu sene 1.000 TL'ye diktirmiştim, satın almadım özel bana yapıldı, düğünden sonra geri verildi, bencede kiralamayı düşünebilirsin. Maddi olarak kendinizi zorlamanız gerekecek anladığım kadarıyla. Ancak maddiyattan önemli şeyler var ve arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum siz çok ön planda durmayın aile büyükleri görüşsün daha iyi, ya da biraz erteleyip herşeyi kendiniz yapın kimseye boyun eğmemiş olursunuz istediğinizi de almış olursunuz nacizane fikrim :)

Ben hiç bir şeyin lüksüne kaçmamıştım (gelinlik hariç) Gelinliğimi Bakırköyden güzel bir mağazadan aldık ve ilk denediğim gelinlikti .Hiç içimde kalmadı iyiki de almışım giymişim .İnsan nelere para harcamıyor ki .Gelinlik bu .İçimde kalacak diye anlatın nişanlınıza anlayışla karşılayacaktır .Mobilyanın ucuzunu alabilirsiniz sonradan durum düzelince en kalitelisi alınır ama gelinlik öyle mi ? Bir kere giyilir .

farkinda degilsin ama su anda gelinlik senin dertlerinin icinde en onemsizi.
adamla tum heveslerin icinde kalarak evleneceksin, gidip annesinin evinde yasamaya baslayacaksin ustelik adam uzun donem askere gidecek yani sen ne olursa olsun sana yabanci bi kadinin evinde onla basbasa yasayip ona hizmet edeceksin. bunlari hic gormuyorsun da istedigin gelinlik olmayacak diye uzuluyorsun. ben gerekirse beyaz bir elbise giyip bir imza atarak evlenirim ama gidip esimin annesiyle yasamam. ileride yasayacagin tum problemleri nasil oluyor da on goremiyorsun? hayir nedir yani evlenince kus mu konacak basina neyin acelesi bu? herseye olur dersen hic degerin kalmaz bil bunu ki zaten kalmamis da sanki. once sen kendine deger vereceksin baskalarindan beklemeden.

hayır ekstra hiç bi masrafı yok.. sorun da bu zaten ben ondan 7 bin liralık gelinlik istemiyorum yada düğünüm yemekli olsun köşkte olsun demiyorum herkes gibi 6 bine düğün ayarlandı sadece gelinlik çok pahalıymış arkadaşının eşi geçen gün 800 e almış senin kızdan ne üstünlüğün var gözüyle bakıyor eminim o giyiyo sen niye giyemiyosun diye düşünüyo..
ben istediğim gelinliği bulsam zaten alırım isterse 300 olsun yurtdısından bile almayı dusundum sadece konuşması o kadar çirkin ki insana hevesini yaşatmıyor.
çeyiz aldırmıyo eve çıkınca beraber alırız diye.. yeni evlenecek insanların yaşadığı hiç bir heyecanı yaşayamıyorum.

O zaman çok iyi düşün. Ben kıyaslamayı sevmem. Ne kızların kendilerini etrafla kıyaslamasını ne de erkeklerin böyle kıyaslamalarını. Ama kısasa kısası severim. Kıyaslamak öyle olmaz böyle olur de ve aç bayramlık ağzını. Sen bana falancadan mı örnek veriyorsun ben sana onlarca arkadaştan örnek veriyim de gör gününü. Bu devirde kim benim gibi kuzu gibi kayınvalide ile yaşamaya razı geliyor de.
Bir de amaç para pul değil. Bana senin nişanlın özensiz gibi geldi. İnsanlar en azından hayatım bak durumumuz bu, ben de çok daralıyorum şöyle yapsak böyle yapsak der. Höt höt konuşmaz. Ama tabi benim burdan okuduğum kadar hissettiğim bu. Sen ne hissediyorsun bu önemli.

en çok bu zoruma gidiyo adam benim yaptığım fedakarlıkları gayet normal görüyor sadece yatak odası alınacak onda bile en ucuza kaçıyor hele gelinlik konusu son nokta oldu gerçekten.. bilmiyorum napcam.
Ucuza kaçmasının sebebi sensin.Sen herşeye evet demişsin.Öyle alıştırmışsın.

farkinda degilsin ama su anda gelinlik senin dertlerinin icinde en onemsizi.
adamla tum heveslerin icinde kalarak evleneceksin, gidip annesinin evinde yasamaya baslayacaksin ustelik adam uzun donem askere gidecek yani sen ne olursa olsun sana yabanci bi kadinin evinde onla basbasa yasayip ona hizmet edeceksin. bunlari hic gormuyorsun da istedigin gelinlik olmayacak diye uzuluyorsun. ben gerekirse beyaz bir elbise giyip bir imza atarak evlenirim ama gidip esimin annesiyle yasamam. ileride yasayacagin tum problemleri nasil oluyor da on goremiyorsun? hayir nedir yani evlenince kus mu konacak basina neyin acelesi bu? herseye olur dersen hic degerin kalmaz bil bunu ki zaten kalmamis da sanki. once sen kendine deger vereceksin baskalarindan beklemeden.

askerdeyken evlenip lojmana çıkcaz o yokken ailesiyle kalmıycam..
annesi eşimden daha iyidir o konuda bi şüphe yok içimde bir sene daha düzgün bi evim olsun diye geçmeyecek bi zaman değil bu konuda aklımda teredüt yok sorun etmiyorum ama tabiki isterdim bende direk kendi evime çıkabilmeyi..
5 yıldır beraberiz dahaz fazla ertelemek istemiyor kesinlikle bu konuda çok katı lafını bile ettirmiyor ama az önce söyledim mesajda cevap vermedi hala.. gerekirse ailemle konuşcam ailesini arasın anlatsın durumu.

hayır ekstra hiç bi masrafı yok.. sorun da bu zaten ben ondan 7 bin liralık gelinlik istemiyorum yada düğünüm yemekli olsun köşkte olsun demiyorum herkes gibi 6 bine düğün ayarlandı sadece gelinlik çok pahalıymış arkadaşının eşi geçen gün 800 e almış senin kızdan ne üstünlüğün var gözüyle bakıyor eminim o giyiyo sen niye giyemiyosun diye düşünüyo..
ben istediğim gelinliği bulsam zaten alırım isterse 300 olsun yurtdısından bile almayı dusundum sadece konuşması o kadar çirkin ki insana hevesini yaşatmıyor.
çeyiz aldırmıyo eve çıkınca beraber alırız diye.. yeni evlenecek insanların yaşadığı hiç bir heyecanı yaşayamıyorum.

Kıyaslamalara girilmesinden hiç hoşlanmam ama madem o sizi arkadaşının eşi ile kıyaslıyor, siz de nişanlınıza "arkadaşının eşinin hangi üstünlüklerinden dolayı ayrı ev ve eşyaları hak ettiğini" sorun bakalım.

annesi eşimden daha iyidir o konuda bi şüphe yok içimde bir sene daha düzgün bi evim olsun diye geçmeyecek bi zaman değil bu konuda aklımda teredüt yok sorun etmiyorum ama tabiki isterdim bende direk kendi evime çıkabilmeyi..
5 yıldır beraberiz dahaz fazla ertelemek istemiyor kesinlikle bu konuda çok katı lafını bile ettirmiyor ama az önce söyledim mesajda cevap vermedi hala.. gerekirse ailemle konuşcam ailesini arasın anlatsın durumu.

İyi de güzelim sen baya baya kumar oynuyorsun. Uzun dönem çıkacağı belli değil. Bir de uzun dönem olunca hangi il olacak, orda lojman durumu nedir, herkes lojmanda kalıp üzerine karısını da getirebiliyor mu? Sen böyle bir tane örnek gördün mü? Ben hiç duymadım mecburi askerlikte lojmanda karısı ile kalan.

Ucuza kaçmasının sebebi sensin.Sen herşeye evet demişsin.Öyle alıştırmışsın.
evet çünkü benim ailem çok kopuk annem babam ayrı ben onun yanında çok huzurluyum üniversitedeyken çok mutluydum yine çok paramız yoktu ama eksik değildi hiç bişey..
ailemden görmediğim herşeyi onda gördüm durumunu bildiğim içinde hiç üstüne gidip kendini yetersiz hissetmesini istemedim.. keşke bu kadar taviz vermeseydim evet.

İyi de güzelim sen baya baya kumar oynuyorsun. Uzun dönem çıkacağı belli değil. Bir de uzun dönem olunca hangi il olacak, orda lojman durumu nedir, herkes lojmanda kalıp üzerine karısını da getirebiliyor mu? Sen böyle bir tane örnek gördün mü? Ben hiç duymadım mecburi askerlikte lojmanda karısı ile kalan.
tabi bi ihtimal bu kısa dönem de çıkabilir..
onu da konuştuk eğer lojman çıkmazsa ben kendi ailemle kalcam yada orda 3-4 aylıgına kiraya çıkcaz söyledim sen yokken orda rahat edemem diye.

Kıyaslamalara girilmesinden hiç hoşlanmam ama madem o sizi arkadaşının eşi ile kıyaslıyor, siz de nişanlınıza "arkadaşının eşinin hangi üstünlüklerinden dolayı ayrı ev ve eşyaları hak ettiğini" sorun bakalım.
evet haklısınız söyleyeceği şey daha hiç bişey belli değil belki çıkarız hemen sorun çıkarıyosun hiç yapıcı değilsin sürekli bu tarz konuşuyo kendisi çok yapıcı ya

Canim sen bayaa ezdiriyorsun kendini. Evlilikte iki kisi kararverir hep nisanlinin dedigi oluyor. Zaten ev masrafi yok birde gelinlikten kismaya calisiyorsa ya ertele yada ayril. Bazi arkadaslar boyle seyler icin kavga yapilmaz demis evet haklilar ama bir yere kadar. Senin en guzel gunun o gun ve gelinlik cok onemli bence. Yanlis anlama ama nisanlin senin fikirlerine ve isteklerine hic saygi duymuyor.

Canim sen bayaa ezdiriyorsun kendini. Evlilikte iki kisi kararverir hep nisanlinin dedigi oluyor. Zaten ev masrafi yok birde gelinlikten kismaya calisiyorsa ya ertele yada ayril. Bazi arkadaslar boyle seyler icin kavga yapilmaz demis evet haklilar ama bir yere kadar. Senin en guzel gunun o gun ve gelinlik cok onemli bence. Yanlis anlama ama nisanlin senin fikirlerine ve isteklerine hic saygi duymuyor.
evet dün apaçık farkettim bu durumu..
kaynanama söylesem eminim çok kızar hatta sen ona söyleme biz hallederiz der ama yansıtmak istemiyorum kimseye.

evet çünkü benim ailem çok kopuk annem babam ayrı ben onun yanında çok huzurluyum üniversitedeyken çok mutluydum yine çok paramız yoktu ama eksik değildi hiç bişey..
ailemden görmediğim herşeyi onda gördüm durumunu bildiğim içinde hiç üstüne gidip kendini yetersiz hissetmesini istemedim.. keşke bu kadar taviz vermeseydim evet.

Bir dakika üniversite mezunu insansınız ikiniz de ve 20 yaşında düğün yapmaya çalışan çocuklar gibi mi davranıyorsunuz. Mesleğiniz ne? Kaçıncı yüzyıldasınızı da bu kadar şeye mecbur hissediyorsunuz kendinizi.

1 sene o sekilde geciyorsa bekar olarak da gecer? dunya iyisi de olsa ayni evin icine girince hislerin degisir. insan kendi annesine bile katlanamiyor bazen. adam lafini ettirmiyor diye birsey yok, istedigin gibi olmuyorsa sartlar olgunlasana kadar evlenmeyi askiya alirsin ve kimse de seni aksi yonde zorlayamaz. biraz saglam dur, degerini bildir. yoksa coook ezilirsin.

Aslında en güzeli bir göz oda tutup eşyaları yavaş yavaş almak ama tek yaşamak .Kaynanasız .6000 TL lik yatak odun olacak da ne olacak .Kocanla afedersin o evde rahat rahat sevişemeyeceksin bile .Yok ses çıktı yok banyodan su sesi geldi .Arkadaşına gitmek için kaynanadan izin alacaksın . Bu ne yaaaaaa .Mecbur musun evlenmeye

Bir dakika üniversite mezunu insansınız ikiniz de ve 20 yaşında düğün yapmaya çalışan çocuklar gibi mi davranıyorsunuz. Mesleğiniz ne? Kaçıncı yüzyıldasınızı da bu kadar şeye mecbur hissediyorsunuz kendinizi.
24 yaşındayız yeni mezunuz ben işe girdim oda askere gidene kadar geçici iş buldu ailelerimizden bi beklentimiz yok eşimin ailesi bi ev araba verdiler bizimkiler ayrı babam karışmam hiç bişeye dedi annemde ufak tefek şeyler alıyor ben çalıştığım için aldığım paranın bi kısmını biriktiyorum onunls bişeyler yapmaya çalışcam..
ben öğrtemenim ama tabiki atanamıyorum o yüzden teknikerlik yapıyorum kendiside bilgç mühendisi..
dedğim gibi 3-4 sene sonra çok iyi durumda olacağımıza eminim hiç şüphem yok kendisi çok çalışkandır ama şuan yani seneye düğün zamanı çok bi birikim yapaammış ve herşey eksik olacak..

tabi bi ihtimal bu kısa dönem de çıkabilir..
onu da konuştuk eğer lojman çıkmazsa ben kendi ailemle kalcam yada orda 3-4 aylıgına kiraya çıkcaz söyledim sen yokken orda rahat edemem diye.

Kusura bakma ama o zaman da diyecek ki, insanların eşleri askerdeyken kendi ailesi ile yaşamıyor diye örnek vericek ki öyle örnekler çok. Sen o evden çıktın artık falan diyecek. Saçmasapan örnekler verecek. Bana kalırsa seni razı ettirmek için her şeye evet diyor ama sonra değiştiriyor.

X