gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

tesekkür ederim mesajınız icin öncelikle..
bahsettiginiz sıralamayi lisedeyken 4 sene önce burda konu acarak yapmistim o konudan yargilanmam cok yalnış.
ikimizde tekirdağli degiliz. tam görücü usulu sayılmaz. teyzem ve kankası bizi yakıstırıp görüsmemiz icin zorladilar bizde görüsünce sevdik bi sekilde basladik bu yola.
esim cok calıskan. ailesinden daha cok calısıyor sirketleri icin. ama babam simdiye kadar beni okuttu bana masraf etti şimdi ondan bi beklentim yok yapsada olur yapmasada olur diye düsünüyor. yoksa babasının eline bakan bir tip degil. birkac ayrı koldan calısıyorlar esimin sirketi kendinin zaten.
babasının söylediklerini hatirlatmasinda ne gibi sakınca var anlamıyorum. tabi ki ev alınmasını bekleyecek. adam alınacak dedi. ev konusunu almıyorum diye inatlasinca babam -ben size alın diye baskı yapmıyorum. sizinle ogün bir konusma gerceklestirdik. buna istinaden size soruyorum. ogün bunları bunları konustuk dogrumu degilmi diye sordu. araba beklediginden felan degil yani araba dedigimiz nedir allah askına ya. suanda ailemin bekleyecegi en son sey o zaten. ayrica babam dediki alin veya almayin. bu kızda oglanda sizin evladınız. ben sizin söylediklerinize itafen hallettinizmi diye soruyorum alıp almamanız umrumda degil ister simdi alın ister 6 ay sonra isterseniz hic almayın dedi. almiyolarsa bunu söylemenin de bir uslubü vardir değilmi. insan alamiyosa, ... bey biz ogün bunları konustuk ama ben size yaparim dedim suan yapamiyorum size mahcubum, istiyorsaniz dügünü erteleyim hersey tamam olunca dügünü yapalim diyebilirdi. dügünü erteleyip ertelelemek bizim insiyatifimize kalirdi. ki böyle bisey söylese babam asla uzatmazdi zaten sorun değil illaki evleri olcak simdilik kiraya gecsinler derdi. herzaman söylerim, ne söylenildigi kadar nasıl söylenildigi de önemli . önemli olan onun uslubuydu.
ayrica ailem birbirimizi tanımamızı cok istedi. ama karsı taraf bu is yil sonu olacaksa istemeye gelicez diye sart kostu. kimse uzasın istemedi. daha ilk gün dini ve resmi nikahı kıyalım dedi adam selam verdi tanısmaya geldi nikah kıyalım dedi yani. bende istiyorum diye diretince ailem mecbur 5 ay uzattıklarına sükrettiler. ailemin yaptıgı gercekten sakaymış zaten ailem böyle biri değil diye dert dökmüstüm icimi en cok ben sasırmıstım, ama beni denemisler ne tepki vericem kabul edicekmiyim bu cocugu gercekten seviyomuyum diye. onlarda bi anda evlilik kararı almama sok oldular cünkü. ayrica gercekten böyle bi niyetleri olsa isterlerdi. ben onlara biraktim cünkü ne istiyosaniz isteyin dedim. ama istemediler, sonradan dalga gectiler benimle nasıl oynattik diye ayrica bundan kardesiminde haberi vardi yani. umarimm acıklayıcı olmuştur.

tesekkür ederim yazdiklarin icin.. düzgünce okuyup anlayabilen insanlarda varmış..
birsey sormak istiyorum bosanmaya sebep olarak ne gösterdiniz ve dava nekadar sürdü..
Yurt dışında dava açılıyor Ve boşanma bir sene sonra gerçekleşiyor.Almanya için bu şekilde ama sizin gittiğiniz ülke neresi?

Yaaaa oyle mi eski konularini hic bilmedigim icin bakmadimda eger oyleyse cok yazik eder kendine nasil yapar insan kendine boyle bir haksizligi anlamiyrm. Karar kendinin tabiii biz ne diyelim oylese cok yazikk

O herifin ağzının payını verin sonra da boşanın. Daha şimdiden bu iki ailenin kavgası bitmiyor evlenseniz sonrakı kavgaları düşünmek istemiyorum. Bize de yazik.

İnsanlar sevdigi adamlar evlenince degistigini farkediyor , sorunlar yasiyor.

Ben sevdigim esim ve cocuklarimla baska bir ilçeye gittim diye sikinti yasadim. Market vs uzak ,ise uzak vs . Basit sorunlar .Zor durduk geri donduk.

Sorunlari vs gectim. Sevdigin adamla yurt disina ciksan bile sorun oluyor. Bilmedigin yer , bilmedigin dil vs . Gerisini sen dusun.

Eski konunuzu da biliyorum. Ona da yorum yapmıştım. Bohça da bohça, bilezik de bilezik aman araba aman ev almadılar. Kuzenimin nişanlısı fakir bilmem kaç bilezik yaptılar bana bilmem kaç tane yaptılar hem de o kadar zenginler. Yazdıklarınızı bir okuyun Allah askına paradan başka hiçbir şey yok. Eşinizin babasının terbiyesine diyecek yok o ayrı, sadece babası yüzünden evlenilmez öyle bir adamla. Ne kadar şanslıymışsınız ki hala bir şansınız var bu aileden kurtulmak icin, gittikten sonra geri donmek daha mi kolay olacak zannediyorsunuz?

Herseyi alttan aldiginiz icin boyle olmus. Denemek icin bi yukselcektiniz hazir firsatlari da yakalamisken , bakalim napiyorlar.
Bence uzulmeyin. Oraya gidip cile cekmekten daha iyi inanin. Orda kavga etseniz kimseniz olmayacak arkanizda, bide onlarin adeti bir kavgada polis cagirip sizi kapi disari ediyorlar. Elin memleketinde yalniz basiniza cektiginiz acilar, caresizlikten sonra bosanmaniz daha agir gelebilirdi.
Cok emek vermissiniz maddi olarak da ama dava acabilirsiniz bu arada.kandirilmis ve cok harcama yapmis biri olarak ve dr dan da rapor alin psikolojij olarak gidin mahkemeye. Bu adamla da barismayi dusunmeyin.
Allah yardimciniz olsun

Eşiniz olacak kisiyle kultur farkiniz var bence. Aileler de anlasamiyor. Ben herkesin kendi kulturunden biriyle evlenmesi taraftariyim. Eski konularinizi bilmiyorum ama maddi durumu iyi oldugu icin evlenme dusunceniz varsa yapmayin. Kuzenim de evlendi zengin biriyle pesine de cocuk dogurdu, ne kocasi koca ne ailesi aile. Yol yakinken kendi onunuze bakin konu sahibi. Daha gencsiniz anladigim kadarıyla. Allah herkesi layigiyla karsilasitirsin.

Bu destanı okuyamadım kusura bakmayin

Ya kizin üzerine amma gidilmiş ben tabi eski konularını bilmiyorum ama. Adamlar "gelin alıyoruz" havasına girip vaatlerde bulunup gelinlik bekliyorsa bu kızda ve ailesi de verilen sözlerin yerine getirilmesini bekler tabiki. Yani baştan köprüyü geçene kadar at tut gelenek görenek ıvır zıvır sonradan cay.
Sende biraz ailenin tesirinde gelenekci yaşıyorsun gibi geldi aş bunları sekerim. Yaşın çok küçük deli gibi aşık olup evlen sonra çok pişman olursun. Kendi başına var olabil! Evet yurt dışı hayallerde roma paris! ama gerçeklerde, pencerisinden çöp atilan banliyö toplu konutları. O da en iyi ihtimal. Sen dil öğren, seyahat et, aşık ol, hobiler edin yani yaşını yaşa hemen 45 inde hanım ablaya bağlama güzelim.

Erkek tarafı niye bu kadar aceleci hiç anlayamadım.
Aileler çok fazla karışmış. Eşinizin mesleği ya da kendi işi de varsa evi barkı karıştırmadan çıkacaktı babanın karşısına. 5ayda evlendik diyorsun bak bir geçmişe sevdiğin evlendiğin adamla mutlu aşk dolu hangi anları yaşadın? Hangi yemeği sever, arkadaşları kim, sinemacı mı tiyatrocu mu konser adamı mı yoksa okeye dördüncü mü arar vs bunları lafla sözle değil yaşayarak görseydin.
Hadi ailen hatalı değil. Sen çok çok çok hatalısın. Aileleri karıştırmayı malı mülkü çayiz işlerini çok abartmışsın. Hele yurtdışına gidilecek... O eşyaların taşınması bile dert.

Çeyiz/bohça nedir? Zamanında köyden şehre pek gelinmezmiş araç yokmuş pahalıymış falan... Evlenirken bir aile neye ihtiyaç duyarsa hepsini alırlarmış her eksik ortaya çıktığında çarşıya Pazar’a gidilmesin diye.. Ben kimseye bohça yapmadım bana da yapılmasın isterim. Bohçaya bir hırka pantolon vs konulsa bana olur mu beğenir miyim bunlar hep dert. Nişanlıma da yapmayacaktım toplum baskısıyla yaptım ama gittim tek başıma kendime pijama takımı (bildiğin pamuklu) pofidik terlik parfüm törpü seti bir de pantolon gömlek aldım. Nişanlıma da aynı şekilde... Ben ödedim parayı kırıştık. Bohçayı yapıp eline verdim :)

Adetlere boğulmuşsunuz aşkı sevgiyi unutmuşsunuz. Eşiniz doğru söylemiş boşver adetleri aileler halletsin olduğu kadar biz işimize bakalım demiş.

Karsi taraf saygisizlik etmis evet ama senin de cok normal oldugunu soyleyemem. Ben adana burmasi sevmem, arabada arkada oturdm diye agladm olay cikarttm, onlar herkese ustten bakiyorlar ama biz ceyizi (tum markalarin ismini ile yazma kısmı) düzdük ama onlar ozenmemisler vs vs. En son adana burma altin sevmem beni kuyumcuya goturmediler kismindan sonea biraktim kusura bakma. Karsi taraftandan da dinlemek isterdm bu konuyu. Hersey bu kadar saygisizca ilerleyemez kusura bakmayin ya da saygisizlik yapildiginda bu kdr alttan alinamaz. Herneyse

Yaşım 45,ben bile bu modda değilim.
Yani bu yaşta hanım abla olmuyor herkes.
Alınıp, kırılmadım sadece henüz gencim demeye geldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…