- 25 Aralık 2017
- 2.561
- 10.361
- 208
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
ayy bravo ne güzel laf soktunuz siz mutlu olun benden uzak durunda. ben kendime yakısanı yaptım edebimi bozmadan sabırla bekledim.. yanlıs anlamısımdır dedim. olur böyle gerginlikler dedim dedim hanımefendilligimi korudum.
Yahu konuların hala duruyor neler sordugunla ilgili evlilikte önem verdigin maddiyattı gayetne zaman zengin koca dedim allah askına ya. herkesi ister durumu iyi olsun ben bunu belirttim her seferinde. herkesin bir adı şanı var aynı senede 4 kuzenimle bir evleniyorum karsı tarafların durumu yokken gelinlerine yakısır altın yapıyorlar bunlarda varken neden yapılmadı neden rezıl olduk dedim. herkes görüyo bunların yaşantısını sana niye takmadilar diyorlar üzülüyorum bundan normal bisey varmı. hırslı felanda degilim siz beni cok yanlıs tanımıssınız. durumu olmasa yoktur alamıyodur derim ama varken diger yakınlarımın altinda kalmam eksik görülmem hosuma gitmiyor. anlatabildim mi.
Yahu konuların hala duruyor neler sordugunla ilgili evlilikte önem verdigin maddiyattı gayet
Evet herkes sıkıntı cekmemek ister ama kimse de bana on altın takıldı kuzenime yirmi takılmıs diye hasetlenmez
Sana o zamanda dedik yanlıs yoldasın diye adamlar anlamıs yiyici oldugunuzu bu kp bozar bu işi damat sözünden cıkamıyo diye ama dinlemedin
Ve cok büyük konustun dullarla ilgili belliki cokta kalp kırmıssın ki yasattıgını yasıyorsun
Eski konularında herkes bu işin olmayacağını söylemişti.
Sen hatalısın...zengin eş adayı nasıl bulunur diye konu bile açmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Buldun... hoş da bir adamdı gönlün azıcık ısındı atlayıverdin.
Ailen hatalı... ev, altın, araba meselesini açıp durdu. Altta kalmayıp herşeyi yapmışlar sağolsunlar ama karşıdan gelen tepkilere göre tavır almamışlar. Belki onlar da kaçırmak istemedi karşı taraf evden arabadan altından cayınca iyice patladılar
Eşinin ailesi hatalı.. okumuş insanlar gidip başka memlekette üç beş kere görüşmeyle kız alma düşüncesine sahipler. Bu zihniyette olunca yaptıkları terbiyesizlikler arka arkaya gelmiş.
Eşin hatalı demiyorum çünkü adam piyasada yok resmen. Hep sen, senin ailen ve onun ailesi konuşuyor. Adam silik...
Bak hala cıkısıyosun keske kp babana bagrınırken ona bu kadar celallenebilseydinbirincisi onu ben konusmadım. cevremdekilerin söyledigini söyledim. benim görüsüm degildi yaziya döken bendim. yüzlerce kezde acıkladım. yiyici miyici degiliz kardesim siz kimsiniz ne tanıyosunuz böyle konusuyosunuz ya. ne cesaret yani. sizin gibilere cevap vermiyorum artik az bir enerjim kalmis sizin gibi ruh emicilerle ugrasamam.
Öncelikle kabul edersen sevgili kardeşim demek istiyorum Allah yardımcın olsun bir abla olarak sana tek önerim bu adamla evlenme yaniygelin gitme hayatın maf olmadı mafetme verilmiş sadakasını varmış zararın neresinden dönsen kardır bu adama güvenip te yola çıkılmaz çünkü senin arkanda durmuyor seni hep ezdirir kv ve kp hiç konuşmuyorum bile terbiyesiz o yaşın adamı boşa yaşamış manavdan domates mi alıyor bir evin el bebek gül bebek binbir zahmet ile büyüttüğü kızını alıyor iyi düşün ablacım bir avukat ile görüş nikah iptali dava aç Öyle boşan sakın nikah kıydım diye bi şans verme zaman unutturur şimdi bir gün ağlarsın eğer evlenirsen gurbette hergün ağlarsın Allaha emanet ol kardeşim
bosanma davası acacaksınız tabıkı... bazı konularda bazı kısılerı ıs resmıyete dokuldugunde daha ıyı tanıyorsun
benım esımın aılesı saygın bır aıle aılemden cok cok zengınler fakat kayınpederım ne söz verdıyse sözunu yedı ben asla oyle soz vermedım dedı onun yerıne babam paşalar gıbı onun soz verdıgı seyı yapıp cocuklarıma hedıyemdır dedı.
bızım buralarda da evlılık zordur adetler vardır ve agırdır. kayınpederımın gercek yuzunu nişandan sonra gordum mesela. yanı işler resmıyete dokulunce...bende hıc bırsey talep etmedım herseyımızı esımle ben ve benım aılem yaptık kı yapmak zorunda da degıl aılem sagolsunlar . aslında en guzelı kendınız yapmanız kımseye minnetınız olmaz
sızın sanssızlıgınız aslında aynı ortamda bulunamayısınız eger aynı ortamda olsaydınız daha erken gorurdunuz bazı seyleri. bırde sansınızı fazla zorlamamak gerek balık bastan kokar bu ısın olmayacagı en bastan bellıymıs sız zorlamıssınız olsun dıye aılenızı dınleseydınız keske
neyse zararın neresınden dönersenız kardır sıkmayın canınızı tecrubeler boyle yasayarak ogrenılıyor ıste hakkınızda hayırlısı olsun
babasına bukadar ınsan yalan mı soyluyor bır sen mı dogrusun yanı ? benı nasıl mahcup ettıgının farkında mısın dedıtesekkür ederim güzel dilekleriniz icin.. peki esiniz ailesine tepkisi bu sürecte nasıl oldu.. bunu cok merak ediyorum. nasıl bir durus sergiledi yani
5 aydır tanı(yama)dığın herife bu kadar güvenirsen olacağı budur.
Adam uzakta yaşıyor 5 ayda neresini tanıdın güvendin de evlenmeye karar verdin ablacım?
Nikah iptali olmuyor mu?
Vallahi ağzım açık kalmıştı geçmiş zamanYurtdışı dediğiniz kesin Almanya çok akrabamız var aşırı cimri oluyorlar, Emin’im oraya gittiğinizde ağzınız açık kalırdı cimriliklerine , merak ettim eşiniz sizinle ilgilimiydi? Yani sürekli arar mıydı?? ek olarak siz çok özenmişsiniz , ve biraz abartmışsınız epey masraf yaparak , olan olmuş üzmeyin kendinizi, Rabbim evlenmek isteyen herkese en hayırlı olanı nasip etsin ..
Olması gereken cevabı vermiş adam. Bir kız kaç kere istenir yaa... Zaten işin olacağı belli, neyin nazı niyazı. Adam arka sokaktan bile gelse 2 kere istenmek kadar boş bir iş olamaz ki yurtdışından diyorsunuz. Milletin işi gücü yoktu! Saçma sapan kendinizi kıymete bindirme çabalarınız işe yaramamış. Bir de oturup ağlamışsınız...babası 2. kez istemeye gelmiyordu, adamı arayıp ikna etmeye calıstım, bana dediki siz bana gel şabban git şaban yapamazsınız gelirsem o söz takılacak ben oraya zırt pırt gelemem diyip beni günlerce aglatmıştı.
evi ben alırsam içini sen döşersin
babamda beyfendiliğini bozmayip, bizim o evi döşüyecek dururumuz yok, biz kızımıza ceyizini hazırladık evinde bir kac parcasini anca alabiliriz dedi,
Evet araba da istiyorsunuz. Her şeyi istiyorsunuz. Babanızın da bu gergin konuşmaya rağmen sesini çıkaramamasının sebebi karşısındaki insanların parasına tamah etmesi. Zenginler diye söylenenleri sineye çeken, yüzsüz davranan sizsiniz. Alemin parasına ne diye bu kadar tamah edip karşısında el pençe duruyorsunuz anlamıyorum ki? Adam babanı azarlıyor, baban sesini çıkaramıyor! Bi insan paranın karşısında bu kadar ezilir mi? Hiç mi yok gurur? Haysiyet? Sonra gidip nişanlına kızıyorsun, babama böyle davranıyorsunuz diye. Baban adam olsun da kendini savunsun, elin oğlu mu savunacak senin babanı? Savunulacak bir tarafı da yok ama neyse... Bu kadar haklı olduğunu düşünen adam susmaz.ayrıca babam normal sohbet havasinda dediki siz ogluma ev alacagım, hatta kızımız okula gitmek isterse ona araba alacagim demistiniz ben söylediklerinizi hatirlatiyorum kızınız en yakın sürede ehliyetini alsin demistiniz dedi. kaynatamin dedigi, ne arabasi arabami istiyosunuz siz benden.
Biliyorsuuuuuunnnn... Para para para! Gözün ondan başkasını görmüyor.nasıl güvenip hicbisey olmamısken bu imzayı attım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?