Gelenler geldi bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sakin ol kuzum, daha iyi olacak, o da anlar, artık sen de bi rahatla, o öyleymiş demek
 
Ben de eşin gibiyim tabii bu kadar ileri boyut değil ama laf sokarak severim. Gıcıklık çok yaparım falan ama sadece sevdiğim kişiye. Burcu ne acaba çok merak ettim
 
Bu yazdiklarinizdan sonra bence eşinizin tedavi görmesi lazım... Ağır vaka cidden.
 
Okurken iliklerime kadar hissettim, yaşadım. O günlere döndüm resmen, sizin eşiniz benim başımda babam. Çok çektim çok annem ve kardeşimden çok ben çektim. 8 sene önce bilgisayarımız kardeşimle benim odamdaydı. Odamız büyük hemen yatakların karşısı benim resim köşem, ressamlığa adım atmadan okul öğrencilik yıllarımda tineriyle, boyasıyla, yağıyla aşk yaşıyorum sabahlara kadar çalışıyorum uyku nedir bilmem zaten. Ne zaman evde olmasam babam bir sekilde odamıza girip sigara keyfi yaparak pc de takılır. Ben işimin başına geçince günlerce o kokuyu çekerdim. İnsan ister istemez etkileniyor benim o sinirle yaptığım eserler berbat çıkıyordu haliyle en sonunda kendisini uyardım sert bir şekilde uyardım 4-5 sene olacak sigarayı bırakalı. Ressamlık kariyerime adım attım, evin bir odasına kendi stüdyomu kurdum. Galeriden eve geldiğimde bazen annemin sigarasını alıp elinde beni stüdyoda bekler korkutacak illa. Beni nerden nasıl sinirlendirmesi gerektiğini çok iyi biliyor ve gerçekten bunu bazı erkek arkadaşlarımda da gözlemlemistim ve bilerek mi yapıyorlar huyları mı böyle bilmiyorum. Çünkü sinirlendiğimde, gerildiğimde veyahut mutlu oldugumda bu ruh hallerim tuvalime yansıyor. Hocalarım bile anlardı şu farklı bu farklı yine ne oldu diye.

İlk başlarda sakin sakin kalsamda en sonunda bir patlamayla sigarayı bırakan canım babam.. diğer erkek arkadaslarım nasıl patladıysam bırakmaya çalısıyorlardı, bırakmayın ama içtiğiniz yerlere dikkat edin diyordum. Vallahi iliklerime kadar hissettim yazdıklarınızı şu an kaçıncı cayımı yudumluyorum bilmiyorum anılarım tazelendi... beni bekleyen 2 metre tuval... dertlenen ben.... sakin kalın simdilik... sonra bir güzel patlayın..
 
Bir de, mazoşist de olabilir. Gördüğüm kadariyla sizi sinirlendirip sinirlendirip kendine kötü sözler sarf ettiriyor. Genel hayatina baskalarina yaklasimina falan da bakilmasi lazim. Belki karmadir sadomazo.... Ben böyle seviyorum yeaaagggg demek durumu bayagilastirmaktir. Allah yardimciniz olsun. İsterseniz psikolojik danismaniniza durumu derinlemesine açın. Bakalim ne diyecek.
 

Doktorumun kendisi hakkındaki teşhisi "Odun" olması, klasik kafası ciddiyi görmeden basmayan erkek kafası olduğu minvalinde şeyler. "Çok seviyor" diyor, biz çift terapisi aldık aynı doktorumdan; kaybetmeden anlamayacak tipler olur ya aha da eşim o, çocuktan sonra garantilemiş görüyor beni genel erkek kafası. Psikolojik bir rahatsızlık değil, ailesinde gördüğü sevme biçimi, bildiği şey, bu. İlgi alakayı böyle kodlamış kafasına. Ha sadizm olayı var, bana karşı.
Sadist bir şekilde seviyor bu gerçek.

Doktorumun dediği "Bırakmaz seni, senin de bırakmayacağından çok emin" Bunu hiçbir doktor söylemez hani böyle anlatınca -Ne biçim doktormuş- denilmesin, 12 senelik doktorum, abim oldu diyeyim size, ondan başka bir doktorla da çalışmaya başladım, salt profesyonel bakamıyor bize, ayrı bir sempatisi de var. O sıra şunu sordu açık açık "Şu anki zaman ile cevapla, yine evlenir miydin x ile?" diye. "Evlenmezdim" dedim. Bunu duydu bu adam, ciddileşince affedersin benzetmem hoş olmayacak bildiğin köpeğe bağlıyor, kul oluyor, özürler, kendini affettirme çabası, uslanıyor da. Ama ne zaman ki yüzüne sırıtıvereyim aha bittim o zaman, şımarıyor abartıyor ve affedersin en sonunda da böyle mkunu çıkarıyor. Yüzüne gülmeye çekinir oldum ya, alacak yüzü şimdi diye.
 

Esiniz cok ama cok yorucu.Yaptiklari da gercekten bana anormal geldi.Sanki gercekten biraz sadistlik var gibi, cok saygisiz.Bir de bipolarmissiniz , kardesimde bipolar oldugu icin neler yasadiginizi tahmin edebiliyorum.Ben olsam bu kadar dayanamazdim.Bildigim tek bir sey var kendinizi esinizden korumaniz gerekiyor hem de bir an önce.
 
Çok eğlenceli anlatmış olmanıza rağmen ben çok üzüldüm. Cok ama çok yıpratıyor olmalı böyle sevilmek. Ne diyeceğimi de bilemedim. Cok ama çok sabır diliyorum size. Dilerim birazcık da olsa istediğiniz yönde değişir eşiniz.
 

Hah, bipolara ne derece yorucu bilirsiniz ailenizde bipolar olduğu için. Bu adam, benim mani zamanımı görmüş, beni eliyle hastaneye götürürken hüngür hüngür ağlamış "Bırakamam burada" diye oturmuş, başımı beklemiş, ağlamaktan gözü yüzü şişmiş, yemek yiyememiş adam.

Neyi görmesi gerekiyor daha, bilmiyorum.
 
Deve-diyar ilişkisi diyorum tek çözüm.
Bir tık daha delirip eşinizi yok sayabilirsiniz bu da bir çözüm ama olay sigara değil işte sınırlara duyulmayan saygı.
Sigara kokusunu hiç sevmem, annem babam soğukta bile gider balkonda içer ben kahvaltımı yavaş yapıyorum diye.
Ama mesele sigara değil işte
 
Siz uzun vadede bu ilişkiyi yurutebilecek misiniz? Bunyeniz izin verebilecek mi? Durmadan aynı döngünün icinde... Bir kul köle bir fitil atesleyici.... Belli ki otokontrol mekanizması yok. Kendi durumunuza rağmen kaldirabilecek misiniz? Odun işte klasik erkek... demek de ne bileyim, çözüm üretici bir tespit değil ki. Uzmanlara oynayan tipler de var. Hani gidelim gidelim diyorsun gidiyoruz işte... Yani yapacağımı yapiyorum kılıfına bürünüyor da olabilir... Nasıl ikna oldunuz? Hüngür hüngür agladi diye mi? Neticede bile isteye evlilige ikna etmis sizi..
 

ben şok
Kusura bakmayın yazdıklarınızın tamamını okuyamadım.. konuya giriş bölümünüz bile 6 paragraf tutmuş.. gelişme ve sonuç kısmını okuyamadım..
Size tavsiyem daha az cümlelerle eşinize şikayetinizi anlatın.. adamcağız belli bi yerden sonra sizi algılayamıyordur.. Buda iletişimsizlik yaratır.
 

Uzman bu doktor, buranın isimli doktorlarından biri hatta, tıp hekimi zaten, psikiyatr, 12 senedir ilaçlarımı düzenleyen insan, esas uzmanlığı da bağımlılık (Obezite) ve depresyon. Evlilik terapisi için de ayrıca takip etmesi gereken program, konferanslar, eğitimleri de almış biri ama esas uzmanlığı bağımlılıklar. Bir noktada bizi "Daha faydalı olacaktır" diye ayrı bir hocasına da yönlendirdi zaten.

Valla bilmiyorum bu böyle gitmez, bugün olmaz atıyorum bir sene sonra olur, iki sene sonra, belli olmaz iki hafta sonra olur bir yerde patlarız yani, benim için "Tamamdır ben sabrımı doldurdum, malzeme de bu bitti" der umudumu keser boşarım hiç belli olmaz ondan sonra aklını başına devşirse nee devşirmese ne. Ben ister istemez bir yönden umutlu kalıyorum bu da telaffuzu sevmediğim bir diğer gerçek, gayretini görüyorum ara ara kanıveriyorum, damarıma basacak yeri bildiği kadar yumuşak karnımı da bilmez mi, biliyor işte. Ama bir öfkede evden çıkıp dilekçeyi veririm ardıma da bakmam bunu da annemle babam biliyor, 30 yıllık evlatlarıyım bıçak kemiğe dayandığı anda kul olsun kar etmez, kör inada da bindirir geri dönmem çünkü umudu tam kesmiş olurum. Zaten birinden ayrılmak da böyle, umudu kestiğin an bitmiştir herkes için bu böyle yani benimki de laf.

Biz çocukluk arkadaşıyız da aynı zamanda, ondan hayatlarımızda hiçbir şekilde olmadığımız, bulunmadığımız bir zaman dilimi yok. Buna güveniyor o, her halimiz ile bir aradayız her nazı niyazı, her şakayı her şeyi kaldırırız, çünkü biz iki dostuz her şeyden önce diyor herhalde ki algılayamıyor.

Bak mesajlar yığılmış telefonuma, kim bilir kaçıncı sözleri veriyordur, bip bip dakika, saat aralıklarla ulaşma çabasında şu an. Açıp okumadım bile daha.
 

Bu devirde hala evde sigara içen kişiler varmış , hayretle okuyorum.

Şikayet ederseniz tazminat kazanırsınız , İnsan haklarını ihlal bu.
 
Arkadaslarin, kuzenlerin yaninda ne yapip sinirlendirdigini bilmiyorum ama odada sigara icin ortalikta birakmasi ayip zaten.
Sigarayi birakmaya calisan birinr yardim olmak degil kostek olmak, sigaraya teşvik etmektir
Bir az sakinlesin, cikin disari temiz hava alin, piano muziklerini dinleyin ,uyuyun. Sizi sakinlestirecek ne varsa onu yapin.

ALLAH yardimciniz olsun.
 
Ya ben bu konuda kendi babami gordum. En cok anneme yapar, ama sagolsun bizi de es gecmez. Cok iyidir, mukemmel baba tanimina yuzde doksan dokuz uyar. Su yasima kadar babamdan ovguyle bahsetmeyen tek bir arkadasim tanidigim olmadi. Amma velakin adam troll, tam troll. Senin o damarina basmaktan zevk alkyor. Babam 60 yasinda hala ayni, hamileligimde biz de cok kavga ettik babamla sizin suanki durum gibi, seni sivara beni hamilelik hormonlari costurdu cunku.
Caresi var mi, ay bilmiyorum, benimki baba yani, atsan atilmaz satsan satilmaz. Seninki koca, salla gitsin, akillanmadan donmesin. Ama akillanmasi da gecici olacak iste de neyse...
 
Evet biraz sert tepki vermişsiniz ama haketmiş hem sizin çabanıza saygısı yok hem çocuklu evde sigara içmesi, evi duman için de bırakması ayrı düşüncesizlik.

Umarım yargısız infaz yapmiyorumdur ; Eğer konu sahibi evde icmeseydi o yasağı koysaydi eşi de buna uyardı. Zamanında o da icmistir.

Anneler daha sert oluyor bu konularda Çünkü. Anne gözünü kapatirsa baba her durumda kapatır.
 

Sarılalım

Bak aynen böyle, işi gücü unutmaz ama, asla unutmaz, unutkanlığı bir bana.
Böyle bir de tatil olayımız vardı o geldi aklıma, son ana kadar erteledi unuttu "Bende o iş" dedi dedi sonra "İş, güç, olmayacak gibi" demeye başladı, e olmayacaksa baştan de be adam ben de ona göre ayarlayayım kendimi.

Ben bastım gidecek oldum, tek gidiyorum gelme madem diye hoop bütün işler bir günde ayarlanıverdi, her şey boşa çıktı, hemen toparlandı peşime takıldı.
Sonra da ben sinirli olmuş oluyorum, ulen ben manyak mıyım durduk yere sinirleneyim, sinir ediyorsun ki sinirleniyorum. Alay eder gibi ne bu?

Gibisi fazla, alay ediyor bildiğin ya, saygısızlık başka bir şey değil, saygısızca davranıyor, bi de sadist işte.

Babam kırk saattir dil döküyor yani şunu şu adama yağmaya hakkımız var mıydı? 70 yaşındaki adam, bizi eğlenmek zorunda mıydı? Ona da ayrıca kızıyorum, gitmiş annemlere tutuşmuş da, git nereye gidersen git bi takkeni al önüne de düşün, kendi kendine düşün abi bi "Bu kadın bipolar hastası, ben bunu seviyorum aşığım dediğim kadına yapmamalıyım, birbirimizi huzurlu tutmamız gerekiyor, bu kadın sinirlenince günleri ziyan oluyor, yatışamıyor kolay kolay, böyle seviyorum diye bu eziyeti yapmamalıyım, gerçekten neyi seviyorum, neyi daha çok seviyorum, kendi keyfimi mi yoksa bu kadını mı? İnsan olana kaç kere söylenir diye kovaladı, boşanırız diye kovaladı bugün beni, özen özveri istiyor bu kadın, güzel iletişimi hak ediyor, bana o kadar uydu, biraz da ben uyayım kendimi bi gözden geçireyim" falan filan bi dur düşün uzun uzun..

Ama an neyse.
Yazık babam konuşurum ben diyor ona da üzüldüm ya.
 
benim eşimin de böyle halleri var normalde çünkü öyle alışmış. Ailesi de kızdırarak sever. Özellikle annesi ve abisi. Ama ben tavrımı koyduğum için bıraktı çok nadir yapsa da pişman oluyor. Çünkü hoşlanmıyorum. Kızımıza da yapmaya başlamıştı baktı ters tepiyor. Hepten bıraktı. Çok ilgileniyor çok seviyor onu ama bazen kızdırmak istiyor. Evde sigara olayı çok fena, onu kesinlikle yapmaması lazım. Sigara içsem bile rahatsız olurum.
 
Bişey soracağım ama çekindim açıkçası.

Yine de yazacağım. Bir yer de okumuştum fetişizmi misal ayak el fetişi varmış ya eşiniz de sizin sinir halinize böyle galiba çünkü bunu bile bile yapması öfke halinizi sevmesi bana sizi sahibesi kendini de kölesi gibi gördüğünü hissettirdi. Yani o insanlar da öyle hani dövsün sövsün ne yaparsa yapsın modundalar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…