Kocam annesinin dolduruşuyla beni dövdü

Cevap yazacaktım ama durumunuz umutsuz sizin
Ayrıca birilerine cevap yazarken karşımdaki nasıl biri diye hiç düşünüyor musunuz? Şu yazdıklarınıza gülüp geçiyorum sadece
Tamam sen mühendis bir annesin.
Benden zekisindir. Matematiği çalışınca yapardım. Tamam ya tamam😃 valla benden daha bilgili daha eğitimli ve böyle olduğu için köylü cahil kadınlardan daha iyi bir evlilik yürütüyorsundur

Ben artık gidiyorum. Yazık oldu saatlerime. Son bir hafta 2 saatim gitmiştir. 1 dk saha veremem.

Derdi olan da hayatın her alanında olduğu gibi biraz çekmelidir çözümü bulana kadar. Ne dertler baki ne mutluluklar

Çıkış yapıyorum

Öncelikle merhabalar
Beş yıl önce teyzemin oğluyla kaçarak evlendim sonrasında bir cocugumuz oldu ama hayatımız kv.yüzünden hep caklantiliydi eşim surekli ailesinin yanında beni rencide edip ezdiren bir adamdı annesi anneme ve bamama küfür bile etmisligi var ama eşimin gözünde masum bir melek.kv.cocuk gibi küsüp Trip atan cahil bir insan kızlarıyla sürekli benim ve eltimin dedikidusunu yapıyor herneyse.yine bir gün kv.bana küstü bende oğluna bir sorunmu var annen tavırlı dedim ama kabul etmedi beni azarladı eşim.kv.ayni gün bize geldi eşimin yanında bana övgüler yağdırdı.esimin gözünde beni sorun yaratan biri olarak gösterdi .sonuç olarak eşimle kavga edip küstük.ertesi gün eşim yine eve yüzü asık bir şekilde geldi bana satasip fesat şeytan gibi ağır kelimeler kullanıp üzerime yürüdü bende ona ve annesine dayanamayıp küfür ettim .eşimde bana şiddet uyguladı sonrasında hırsını alamayıp boğazımı sikip seni oldurucem diye bağırdı sırf annesine küfür ettim diye tamam doğru bir şey yapmadım ama bu beni dövmesi gerekir anlamına da gelmiyor .neyse çocuk ağlayınca bıraktı .sonra anneni arayacaksin gelip seni alacaklar dedi .ben aramak istemedim zorla telefonu elime verdi bende mcburen aradım .ailemde gelip beni alıp getirdiler sonra suçlu annem ilan edildi gelip aldığı için kızının yuvasını yıktı denildi .şimdide benden bosanamk istediğini yazmış benim tek korkum çocuğum ona verilmememsi annesi yüksek doz anksiyete ilaçları kullanan bir insan ben kesinlikle ona bırakamam çocuğumu bana akıl verin ben nasıl davranmalıyım kafamın içi çorba gibi ama eşim surekli bana her kavgada git diyen bir insan bende artık dayanamadım .tek tartistigimiz konu ailesi başka bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar annesi ve ablalalrinin doldurması dışında lütfen birşeyler yazin
Bosanmalısın, acilen iş bulmaya bak ...

Canım benim. Eşini bir kere başkası yüzünden döven erkek de vicdan yapıp o dövdüğü kadını bir daha sevip öpme, aynı yatakta yatma hakkını kendinde görmüyor. Eğer aklı yarımsa yine karısının koynuna girer. Değilse gurur yapar. Ayrılık ister. Çünkü onun için de çok zor durum.
Bunu örnek bir karı koca var. Onlardan anladım.
Allah o ilk dövmeyi vermesin. Gerisi hikaye. Yani eşin sen onu sinirlendirseydin de sana iki fiske vursaydı neyse. Sen benim hatam derdin özür dilerdin. Ama erkek başkası yüzünden karısını dövünce ne karısının yüzüne bakmaya yüzü oluyor. Ne de tekrar öpüp koklamaya hakkım var diyor

Bir çözüm daha var. Yine 50 yaşında biri bana söyledi. Kaynanası 20 yıl çektirmiş. Hatta 3.çocuğuna hamileyken salak akılsız beyinsiz kocası merdivende sürüklemiş.

Kadın akıllı kadındı. Eşinin akılsız olduğunu anlamış ki bana "Yuvamı dağıtmadım." Dedi.

Burada erkeğin akıllısı ya da avanağı söz konusu.

Sen ne diyorsun? Bir yazar
Üftade sen misin?

Hiç dilini yorma. Belki empati yapar diye hamile kalma çabasından örnek verdim kızın olursa aynısını önereceksin galiba diye ama bir gram fark etmez mi insan etmiyor işte. Bir de uzun uzun anlatmış yok okul yok lise bilmem ne. Bir de memurmuş umarım kadın sığınma evinde değildir hukukla ilgili bir alanda hele hiç değildir mazallah dayak yiyip gelen kadınlara evine dön der bu.
Demez bu

Teyzem olacak o kadın tatlı dilli yılanın teki benide öyle elde etti zaten ilk başlarda sürekli pof pofladi beni bende bu hep böyle olur sandım ama ailem vermedi beni özellikle babam bir bildigi varmış demek .yani dedigim gibi on sekiz yaşındaki bir çocuktum ben ağlarına düştüm.yani bugüne kadarki tek tartışmalarimiz ailesi yüzünden kaynaklandi kendi sorunlarımizi tartışacak vakit bulamadık belkide.
Sorun eşin o adam olsaydı kayinvaliden ayağını denk alır asla karışamazdı...

Tamam sen mühendis bir annesin.
Benden zekisindir. Matematiği çalışınca yapardım. Tamam ya tamam😃 valla benden daha bilgili daha eğitimli ve böyle olduğu için köylü cahil kadınlardan daha iyi bir evlilik yürütüyorsundur

Ben artık gidiyorum. Yazık oldu saatlerime. Son bir hafta 2 saatim gitmiştir. 1 dk saha veremem.

Derdi olan da hayatın her alanında olduğu gibi biraz çekmelidir çözümü bulana kadar. Ne dertler baki ne mutluluklar

Çıkış yapıyorum
İsabet olur, gereksiz yorumlar yapıyorsunuz zaten

Zaten 1000 yıl öncesi hem erkek hem kadın sabrederdi, birbirlerine zaman tanırlardı.
BU kadar boşanma olmadığı için dünyada 9.000.000.000 insanız.
Evet süremeyecek çok kötü evlilikler var. Boşanmak suç değil.
Ama eften püften boşanmalar var diyorum 2 saattir size anlatamıyorum.
Ana babası boşanan çocuklar etrafa donuk bakıyorlar. Yaşamıyor gibiler. Annesi babası olan çocuklar neşeli mutlu.
Bu yazdıklarımı sizin gibi vicdansızlar değil de bu zavallı gencecik kız okusa yeter
Keşke sizin anneniz de babanıza katlanmasaydı da şu an bunları okumasaydık. :olamaz:

Faydalanan faydalanmıştır. 🙌

Yemin ediyorum her yazdığınızı hayretler içinde okudum. Çıkış yapmanıza çok sevindim. Ne burada nede reel hayatta karşılaşımamak dileğiyle.

Eğer oğlunuz varsa lütfen ona dayak atmanın hiç bir şart ve koşulda normal olmadığını (arkadaş, eş, çalışan, müşteri, yolda ki adam, diğer arabada ki sürücü) anlatın.

Zaten 1000 yıl öncesi hem erkek hem kadın sabrederdi, birbirlerine zaman tanırlardı.
BU kadar boşanma olmadığı için dünyada
Ana babası boşanan çocuklar etrafa donuk bakıyorlar. Yaşamıyor gibiler. Annesi babası olan çocuklar neşeli mutlu.
senin anan dayakci kocasiyla cocugunu da arada döverek yasarken sen mutlu bir çocuk muydun?
En kötü koca evi, en iyi baba evinden bin kat iyidir. Kurduğun aileyi sen seçersin ama içine doğduğun aileye düşmüşsündür. İnsan erken yaşta evlenmeli. Neler çektim baba evinde
o kadar mutluydun niye en kötü koca iyi babadan iyidir yazdin?
b.k gibi bir cocukluk gecirmissin, yataginin icine girip aglamadigin gün olmamis bunca siddetin icinde. aydinlanip duzelmeye çalışacağına cocuguna da bunu vermeye çalışıyorsun.
Kız aklı kaz aklı. Kendi aklına brakırsan ya davulcuya ya zurnacıya.
bir kadin - ustelik okumus etmiş cogu erkegin alamadığı parayi alacagi meslegin sinavini kazanmis bir kadin, kadinin aklinin kucuk oldugunu söyleyen bu hakaretleri kendine nasil eder?
cevrende anandan danana, gorumcenden halana, mimarindan öğretmenine herkes yemis dayagini susmus "oooh canim kocam. sevmese dovmez" demis. turkiyede yasadiginiza inanmak istemiyorum.
bizim burarda seven erkekler karisina vurmuyor. vuranlarin da hayati bipiliyor pişman oluyor bir tokatla düzeninden olunca.
ayrıca madem her seyi o kadar biliyorsun, bin yil onceki insan yerine konmayan, kumasiyla yasayan kadinlara ozeniyorsun sen de az tut dilini, hamile kocan kafana vurmasin, aglayarak gecirme bir dahaki hamileligini?
erkek degil mi yapsin madem ne yapıyorsa. niye adami kiskirtip karnındaki bebenin de vebaline giriyorsun?

Son düzenleme:
Evet dayak var. Ama aralarına şeytanlar girdiği için var. Çözümü var mı var.
Peki anneye uygun yarım gün çalışabileceği iş var mı?
Yok.çözümü var mı yok
Bu dunyada sadece kadinlara imtihan var di mi, hep kadinlar sabretmek zorunda, erkeklere imtihan yok size gore, cunku onlar ERRRKEK, seytana uyup, sinirlenip dovebilirler.

Ben artık hiçbirinzle konuşmuyorum. Şu kıza bikaç şey yazıp çıkıcam

Eşin seni seviyor mu sevmiyor mu?

Dayak yiyen kadınların eşleri onları seviyor mu sevmiyor mu?

Sürekli döverse zaten iyi bir adam çıkmamıştır.

Ama birileri yüzünden ilk vurduğunda - ki hep iki kişi arasına birileri girmiş - kendine bu soruyu sorsun kadınlar.

Bu adam pişman oldu mu, 2 dakika sonra gelip sarıldı mı?

Ha umrunda bile olmuyorsa, sevgililikte şirin görünmüş, şimdi kendi keyfini yaşayan bir adam moduna geri dönmüş.

Dünyada her ülkede evlilikleri kurtarmaya girişirken sorulması gereken soru bu.

Sen eğer ben onunla gözümü açtım, zamanla düzelir diyorsan, bunun şartı şu,
Seni n onu sevdiğin gibi o da seni sevip senin için uğraşacak, değişmeye çalışacak.

Ama çok kadın var, Allah öyle kader vermiş. Gidecek kapısı yok. O alkolik adamı da çekiyor. Dayaklarını da...

BAk sen de diyorsun ki Eğer düzelirse, hatasını anlarsa, ailemin yaşadığı şehre gelirse..

Bu düşüncelerin çok doğru. Karı koca birbirinin namusu olmuş artık.

Ne olurdu araya birileri girip de kocaların aklını karıştırmasaydı.

Ha şunu da söyliyim. Mutsuz bir evliliğiniz olsaydı karışmazlardı. İnsanlar güzel olan herşeyi bozmak ister. Hatta iki insan evlenmiş. Mutlaka mutlu olacaklar.

Ne bileyim.

Artık ben o kadar çok yazdım ki senin hikayeni unuttum. En başından beri mutlu olmadınız mı hatırlayamadım.

İnternetten yardım bekleme. Onlar seni sadece aşağılamış.

Durumun çok zor.

Ama sevdiğin için hala şans veriyorsun.

Bak güzel kızım. Erkekler ve kadınların bakış açıları heeeep farklı hep.

Senin eşin gibi eş dünyaya daha önce de geldi.
Ama ihanet varsa o adamdan kesin yâr olmaz.

Benim öğretmen arkadaşım mimarla evlendi. Eşi arkadaşıma deli oluyordu. Tabi arkadaşım da melek gibi bir kız. Kucağına almış arkadaşımı resim çekilmişler.
Sağolsun bana hiç sormadan bişey söyledi.
Kadın dövülmeyi sövülmeyi herşeyi affeder, aldatma olmadıktan sonra bunları gözü bile görmez.

Ben evlenince anladım ki gerçekten haklı. Sen de evlisin. Sence de öyle değil mi? Belki hayır öyle değil demek isteyeceksin ama,

Bak bir hadisi şerif var.
KARI KOCA ARASINA GIREN BIZDEN DEĞİLDİR.

Neler oldu neler bitti sen yeniden hatırla herşeyi.

Birbirinizi ilk sevdiğinizde birbirinizin gözlerine nasıl bakmkştınız?

Siz mutlu oldukça kimler kıskandı. Anası mı kızlardeşlerş mi,

Olayları cümle cümle yaz. Yanına biz böyle yapmalıyız diye bir deftere yaz. Eşin okusun.

Yani artık ben bunu herkese söylüyorum.

Artık senin hikayeni unutmuş durumdayım..

Erkeklerin beyin yapısı ayrıntıyı detayı algılayamıyor.ve beyinleri yavaş çalışıyor.
Karşısına geçip herşeyi anlatmaya çalışan kadını erkekler gerçekten dinleyemiyor.

SENİN HALA ÜMİDİN VE SEVGİN VARSA Kİ VAR, BU YAZMA İŞİNİ BIR YAP. FAYDASINI GÖRÜRsün
Birisi sana doğru dürüst konuşmayı ögretmeli daha ne yazdığın bile anlaşılmıyor birde akıl veriyosun🙄

asil akilsiz arkadasinmis ki ne kendisine ne dogurduguna deger vermeyen b.k gibi adama üremiş durmus, hic düşünmemiş "cocuklar okula başlasın fabrikaya gireyim, benim parami yiyecegini dusununce annem de razı olur okuldan sonra alir bakar" falan diye.
ama bana arkadasini söyle sana kim olduguni soyleyeyim derler. sizin de cok bir farkınız yok.
Hamileliginizde sizi döven (hoş siz kafaya vurulan darbeyi dayaktan saymiyorsunuz, fiske diyorsunuz) adamdan olan cocugunuzu ölü doğum yapmissiniz, tüm bencilliginizle doktor birkac ay rahmi dinlendirin demesine rağmen hemen yenisini yapmaya calisiyorsunuz.
genc kizlara okumasini degil erkenden koca bulduklari gibi evlenmesini öğüt veriyorsunuz.
Yazik gerçekten. insallah bir gün olur siz de kendinizi sever ve layik oldugunuz hayati yasarsiniz.
ha son olarak
en kötü kocanin en iyi baba evinden iyi olduğunu soylemissiniz. iste kocanizdan uremeye devam ederseniz sizin yuvaniz da çocuğunuzun kacmak icin erken yasta ilk buldugu serefsize "babamdan iyidir" diye kanıp dayak yiye yiye ömrünü tüketecegi o kötü yuvalardan biri olacak
Adam kadının kafasina nasil vurduysa pekmezi akmis gitmis.iq 4 e dusmus.

Adam kadının kafasina nasil vurduysa pekmezi akmis gitmis.iq 4 e dusmus.
hem iyi aile olmayacagini, en iyi babanin bile kotu kocadan kötü oldugunu, kizlarin erkenden evlenip gitmesini öneriyor hem de ailenin kutsalligini.
e senin övdüğün aileye sen dahil insanlar tahammul edemiyor - kaçmanın yollarini ariyor. bu ailenin neyi kutsal😅 valla kadina acimiyorum da dogacak zavalli cocuguna aciyorum. bir de tek gün gulmedigini hep agladigini soyledigi hamileligi yarida bittikten hemen sonra, doktorun "dinlendirmelisin rahmini" dedigi surede hamile kalmaya çalışıyor bencilliginden

hem iyi aile olmayacagini, en iyi babanin bile kotu kocadan kötü oldugunu, kizlarin erkenden evlenip gitmesini öneriyor hem de ailenin kutsalligini.
e senin övdüğün aileye sen dahil insanlar tahammul edemiyor - kaçmanın yollarini ariyor. bu ailenin neyi kutsal😅 valla kadina acimiyorum da dogacak zavalli cocuguna aciyorum. bir de tek gün gulmedigini hep agladigini soyledigi hamileligi yarida bittikten hemen sonra, doktorun "dinlendirmelisin rahmini" dedigi surede hamile kalmaya çalışıyor bencilliginden
Biricik kocası istiyodur yine kendi fikri olduğunu düşünmüyorum. Ama şok oldum yaa böyle insanlar var gerçekten. Akıl alır gibi değil.

Senin ayrilmaya niyetin yok cocugunu almazlar isteselerde vermezler zaten darp raporu neden almadin hicmi aklin yok? Rapor alirsin siddet uygulayan adama zaten cocuk vermezler ailende arkanda daha ne istiyorsun? Esinle tek sorunun ailesi degl adam karaktersiz zaten kiz kacirandan ne bekledin bilmiyorum ama kabahatlisin

Back
X