Arkadaslar merhaba,
Epeydir yazmiyordum. Esimle en son cocuklarin yanina onun memleketine gitmistik kurbanda. Orda da bpsanma mevzusunu konusmustuk tekrar. Benim ve onun 2ay sonra kasımda sinavi var. Bir araya geldikce esim hep bu konuyu açıp,beni mutsuz edip sacmaliyordu. Neyse ,bayram dönusu dedimko bu 2ay sure zarfinda ayri kalalim. Git sende kafani topla,birbirimize sariyoruz hep.derslerimiz var ders calismaliyiz dedim. 2ay bakalim olmuyorsa olmuyor dedim. 2ay sonra da cocuklar donecek kv ile memleketten...
Tamam peki dedi. Yalniz eve gidip gelip kendini de hatirlatma bana , al valiz koy esyani cik git dedim.
Neyse eve geldik sabah 5de. Bu esyalarini topladi takim kiyafetleri,kravatlar,haftasonu kiyafetleri,havlu vs..
Nitekim evi terketti.
Dusundum benim de icim sogudu. Cunku haksiz degilim. Adam haksizdi sonuna kadar!
O aramadan asla aramayacagim onu,kararliyim! Neyse 2 gundur gece 10 da o ariyor beni napiyorsun tek misin ders calisiyor musun diyor.. 2-3dk konusup neyse hadi bye diye kapattim teli hep.
Cok bunaldim bu ara hayattan. Ve isten izin aldim 4 gunlugune ailemin yanina gittim. Otobuse binince de telefonuna da msj attim " ben annemlere gidiyorum,eve gitmek istersen gidebilirsin " diye. Neyse bu 20 dk sonra beni aradi. Dememistin,hayret nasil oldu da izin aldin,izin vermezlerdi dedi..
Evet basta vermediler zaten ama ben 20gun tekbasima idare ettim onlarda beni 1gun idare etsinler,cok bunaldim dedim mudure..oda haklisin git dedi,dedim.
Sen napiosun dedim. Ben de kartalda ofisteyim dedi.sitenin havuzu var havuzdan ciktim dedi.ders calismaya da basladim yavastan,sen de calis ihmal etme dedi.
Neyse tmm hadi bye deyip kapadim gene.
....
Simdi memleketteyim. Dun psikiyatriste gittim. Duyduklarima inanamadim. Ben meger ne kadar körmüşüm,saflik derecesinde iyiymisim! Adam maddi manevi resmen somurmus beni.
Eşim "NARSİST" mis . Asiri ben merkezci,bencil yani.. 1.5 saat konustuk.bana hap verdi. Narsistle ateskes kitabini oku mutlaka dedi. Bosan yada bosanma diyemem ama her evlilige sans verilmeli/kurtarilmali dedi.
Uzgunum ama kayinvaliden de narsist dedi!
Ana ogul aynilar dedi.
Senin bunlarin dilini cozmen lazim dedi.
Esin tektaş mi alayim dedi sana... aaa evet hayatim yanina ancak boyle yakisirim diyeceksin dedi. Sana araba mi aldi aaa aslan kocam sana da bu yakisir diyeceksin dedi..
Sen hep maddi gucumuz yok,sonra alalim,onemli degil deyip ona kiyamadikca o boslugu kayinvaliden doldurmuş dedi.
Tv al,buzdolabi al,bana ev al,esya al.. kv nin istekleei bitmez. Bunlar olsa araba al,o bitse evin dogalgazini kurdur der,o biter ama evin bahcesi olcakti der.. der de der yani dedi. Ve bunlardan sana sira gelmez! Sen neyi bekliyorsun peki dedi. 7 yil diyorsun.ne zmn ben diyeceksin! Dedi. O evin bitmesini bekliyorum dedim. Simdi sira bana geliyor dedim. Canim o ev bitse,araba cikacak bu sefer dedi.. evet cok cok dogruydu. Esim bile arabasini yenileme derdinde,ben ev alma hayali kurmama ragmen...
Esinin istekleri de bitmez. Dersi botmez,sinavi bitmez,hedefi bitmez,sporu bitmez.. adam hep birseyler bulur.. adam narsist dedi.
Zor bir karakter ama.narsist diye öldürecek halimiz yok,anlasmaya bakacagiz dedi.
Cocuklari 5ay memlekete birakman da yanlis olmus dedi. O cocuklar kv ne baglaniyor dedi. O da ölen oglunun yerine senin cocuklarini koymus o da canla basla bakiyor orda dedi. Senin onlari sahiplenmen lazim dedi.
Evet ama sartlar,maddiyat,gec gelislerim,ikiz cocuk..elim kolum bagli dedim. Seneye zaten bizimle olacaklar,krese verecegiz dedim.
Buarada kv esime dun saymis sövmüs sen napiosun,valizini topla gel,yuva yikmak bu kdr kolay mi,o iki cocuga nolcak,o kiz kadin basinda o 2 erkek cocuguna nasil bakacak/bu cocuklarin baba modeline ihtiyaci var,bu cocuklar okula gidecek sabah,egitimi okulu olacak..bu kiz tek basina nasil yetecek. Sen orda hayatini yasayip keyif ederken bu cocuklar istanbul gibi yerde napacak,it kopuk mu olacaklar bunlari hic mi dusunmuyorsun nasil babasin sen ya falan diye bagirip cagirmis. Komsuma anlatmis hepsini. Benim oglum kusurlu diyormus. Komsum dediki bana,gecmiste de hep sana hak veriyorlardi oglunun ne mal oldugunu,tasasiz,vurdumduymaz oldugunu bilip bize dert yaniyordu dedi.
Su sinavlari bitsin ikisininde gelip bu isi cozecem demis kv. Ben bayram donusu gelin 2hafta dedim cocuklari da alip beraber donelim,evin havasi degisir belki esim de duzelir dedim. Kv dediki kurban kestik,birsuru is var evde,havalar sicak,duramayiz orda dedi. Gelmediler!
Simdi de gelsem, noluoki bisey mi oldu niye geldi der herkes demis. Birde kizin sinavi var ders calismaliyim dio demis. Kafasini mesgul etmek istemedim demis komsuya.
Komsu kiz anlatti bunlari.
Kusura bakmasin da benim evliligim bitiyor,cocuklarim ortada kaliyor..sinav daha mi onemli bunlardan. Iyi niyetli olduklarini dusunmuyorum bazen, gelin cocuklari alip gondermez diye mi korkuyor tek derdi bumu yoksa dedim! Yok seni de kaybetmek istemiyorlar,seni de seviyorlar gercekten,oglunun kusurlu oldugunu da biliyorlar dedi...
Esim simdi diyormus ki, ben onu insan olarak seviyorum ama biraraya gelince anlasamiyoruz. Ben onu ve cocuklari magdur etmem. Ben oturdugumuz evden tasinip ona ayri ev acacagim,arabasini da alirim ise rahat gidip gelsin diye demis.. uzulmesini istemem demis.
Suan o 2 ay oyle boyle gececek.
Oncelikle evlilik terapistine , sonra cinsel terapiste gitmeliyiz. Esim, alkol_sigara bagimliligindan kurtulmali. Uzerinde buyu/nazar mi var bilmiyorum.(evlendigimiz yillarda sabah namazina kalkan adam simdi ramazanda icki iciyor)
Sorumluluk alip,aile kavrami,babalik konularinda uzmandan destek almali.kisilik bozuklugunu duzeltmeli.
Ayri eve tasinmaliyiz. Ikimizinde isine yakin olan yerden.. kv nin artik ailemize burnunu sokmayip,taleplerini bitirmeli. Bana alinacaklara,gidilecek yerlere,yuvama karismamali..ona da bir ayar verilmeli.
Tum bu sartlar olursa ancak yen8den yasamaya devam edebilirim.
Cunku artik ben de defolsun gitsin gelmesin diyorum. Cunku hatali ben degilim. Ben tek hatam kendime evlilikte deger vermeyisim,hop noluyoruz diyemeyisim ve bunlarin da ana ogul bunu kullanmasi.
Neyse artik onumu gorebiliyorum,hatalarimi gordum..
Bu adamin adam olmasi gerek basta. Zor bir yolculuk beni bekliyor.
Annem tekbasina maddi ve manevi arlamda. Seni birdaha uzecek olursa ceker alirim seni o evden diyor. Ben sizi babasiz 7yasinda buyutmeye basladim,kimseye de yedirtmem evladimi. O kv nin hakkından gelirim beni kendilerine baslatmasinlar,herseyi yakar giderim dedi.
Bugun bosanma avukatina gidecegim. Haklarimi,alabileceklerimi,elimdeki kozlarimi ogrenmek,esimin palavralari karsisinda boyun egmemek icin... maddi manevi neyim var neyim yok hepsini alir giderim.telefon konusmalarini dinletsem belki is nedeniyle esimi hapse bile atabilirler,cunku telefonumu yakmalıyım dedi birara..artik her ne yapiyorsa işle ilgili.
Velhasil dustugum duruma cok uzuldum.lafam allak bullak. Bu adama ne kdr sabrederim bilmem. Ama hap kullanip o kitabi okuyacagim. Terapiste git diyecegim ona. Gordum ki bende de ipler kopmus.