• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sorunlari

Bu adam okula gitmedi mi? Derdini anlatıyor abartmayın demişsin ama en basit şeyleri bile eksik/hatalı söylüyor demişsin, hangisi doğru?

Doğup yaşadığınız yerin dilini bir zahmet öğrenin yahu. 8 yıldır adam aynı ise evde Türkçe konuşma işini bitirin artık, Türkçe dizi/film olayını bırakın ikinizin de dili zayıf anladığım kadarıyla. Çocuk diyorsunuz o çocuk da sizin gibi çat pat öğrenecek bu sefer orada doğup büyüyen çocuk sizin yüzünüzden mültecilerin olduğu A0 sınıfından başlayacak.

Konuşup anlaşamadığınız adamla merhametli diye evlenilir mi ayrıca o ne acayip şey...
Ve ayrica kinadiginiz sey umarkm
Basiniza gelmez pes valla!!

Telefonlarda bile çok güzel uygulamalar var. Sıfırdan dil öğretiyor. Eşiniz oradan Almanca öğrenebilir ama bu yaşa kadar neden bu kadar çabasız davrandı acaba.

Yoksa konuşma ile ilgili başka bir sorunu mu var?

Yurt disinda yasayan biri olarak Ve cocuklara ders vermis biri olarak sunu soyleyebilirim turkler Cok geride bu konularda Ve bunun buyuk bir kisminin aile yuzunden oldugunu dusunuyorum. Mesela bir turk ogrencim vardi mevsimleri bilmiyordu hadi bilmiyor onemli degil ama ogrenmekte istemiyor. ben bunun ustune baya dustum ve ne oldu biliyormusunuz annesi beni azarladi cocuguna on kez tekrarlattim diye dersini!
Bende cok sasirmistim insanlar nasil olurda yasadigi ulkenin dilini dahi bilmedigine… ama okumayi kitap okumayi kendini gelistirmeyi daha dogrusu para getirmeyen islerle ugrasmayi zaman kaybi olarak goruyorlar Ve bahaneleri ben uniye gitmedim ama okuma yazma ilk olkulda ogreniliyor unide sadece yeni kelimeler ogreniyorsun.
Esinizin sorunu sadece gramer falan degil kendini ifade bile edemiyor Cok vahim bir durum bence insanin aklina bin turlu sey gelir…

Esimin konusma ile ilgili problemleri var, biz turkce konusuyoruz evde ama misal almancadada mesela bana göre basit ve hatası olunmicak günlük konusma dilindede hatasi var (misal almancada hani kolay kolay hata edilmicek seylerde bile hatali yanlis gramer gibi konusuyor) türkcedede ya eksik anlatir ya kelime karisdriri, dogru kelime bulamaz, yada detayliya birseyi aktaramiyor.. hatali aktariyor gibi buda beni bunalima sokuyor
Siz de Türkçeyi (en azından yazı dilinde) gördüğümüz kadarıyla pek düzgün kullanamıyorsunuz. Tavsiye: bol bol kitap okuyun.

Demek Almanya da yaşayınca dertler bu oluyor 😂😂😂
Ben bir dert göremiyorum. Herkes kendinden sorumlu. Kendi konuşmana odaklan. Sana ne eşinin kaygısı olup olmamasından. Kocaman bir birey! Ona dert değilse sana da olmasın

Telefonlarda bile çok güzel uygulamalar var. Sıfırdan dil öğretiyor. Eşiniz oradan Almanca öğrenebilir ama bu yaşa kadar neden bu kadar çabasız davrandı acaba.

Almancayi konuşuyor diyor. Ben sorunu tam anlamadım. Dil bilmiyor değil adam.

Eşin de ya öğrenme geriliği var. Ya da disleksi. Mesele dil bilmemesi değil. İfade etmesinde problem var. Ya da zihinden gelen bir sorun.

Gercekden sorun bu… çünkü biriys bile konussa yarim yamalak anlatiyor tam detayli degil cogunzaman hatali haliyle benle konusunca da oyle oldugunu fark ediyorum.. birsey hakkinda konusmak istiyorum haber, dizi yada bi kitap hakkinda yanlis birsey diyor diyelim hayal kirikligi vs. Olabiliyor… biraz daha akisina mi birakmaya calissam daha mi iyi olur ve biran önce ise baslasam esimde terapi/ diksiyon dersi vs alsa belki asilmicak sorun degildir belki? Dedigim gini cok yiprandigim iicin skldim yani vee bazen ortak paydada bulusamadigimiz icin… düsünce tarzi vs yada celiskili konusmasi / mantikli gelmemesi bana falan filan
Siz de yazımla ilgili bir kursa gitseniz iyi olur, grameriniz gerçekten çok kötü. Umarım konuşmanız daha düzgündür.

Ama derdini sak diye anlatabiliyormu esiniz.. benimkide cok huzli konusuyodu asiri hizli kelimeleri yutuyordu hep anlasilmasi cok zor idi
Adamın konuşma problemi hep varmış. Buradan bunu anlıyoruz. Bu dil bilmemek değil. Konuşma terapisi alması gerekiyor. Tek çözümü bu. Size gelince önce bu şekilde adamı kabul edip sonra bosanmaya kadar gelmişsiniz. Anladığım kadarıyla da eşinizin hiçbir şekilde gayreti de yok. Aslında çözümü olan bir durum. Ama eşiniz önemsemiyor.

Yurt disinda yasayan biri olarak Ve cocuklara ders vermis biri olarak sunu soyleyebilirim turkler Cok geride bu konularda Ve bunun buyuk bir kisminin aile yuzunden oldugunu dusunuyorum. Mesela bir turk ogrencim vardi mevsimleri bilmiyordu hadi bilmiyor onemli degil ama ogrenmekte istemiyor. ben bunun ustune baya dustum ve ne oldu biliyormusunuz annesi beni azarladi cocuguna on kez tekrarlattim diye dersini!
Bende cok sasirmistim insanlar nasil olurda yasadigi ulkenin dilini dahi bilmedigine… ama okumayi kitap okumayi kendini gelistirmeyi daha dogrusu para getirmeyen islerle ugrasmayi zaman kaybi olarak goruyorlar Ve bahaneleri ben uniye gitmedim ama okuma yazma ilk olkulda ogreniliyor unide sadece yeni kelimeler ogreniyorsun.
Esinizin sorunu sadece gramer falan degil kendini ifade bile edemiyor Cok vahim bir durum bence insanin aklina bin turlu sey gelir…
Aile yapısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum

Arkadaslar esim
Tabiki dil biliyor iki dilede hakim fakat ileri derecede kendini ifade problemi vardi simdi daha iyi eskiye nazaran cok iyi. Şöyle düşünün burda genç bi kesim hic dogru düzgün türkce konusmuyor/konusmamiş bunun içinde budkdr geride kalmış kimsede dememiş niye böyle konuşuyorsun zaten ortam da aynı tipte mevcut.

Önce bi okumayi ögren canim benim öylemi yazmışım diye
Sataşacak başka birini bul, uzatma. Dil bilgisi bilmemen senin sorunun, beni ilgilendirmez. Okumayı yazmayı öğrenmesi gerekeni insanlar yazılanlardan ayırt edebilir. Burası açık bir forum. Forumun kuralları dahilinde istediğim gibi yazarım. Senin beğendiğin şekilde insanlar yorum yapmak zorunda değil. Doğrusu senin bildiğin gibi ise konu açman absürt kalıyor.

Back
X