- 2 Ağustos 2018
- 2.722
- 7.353
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok hayir kazanma cabam yok. Herseyi dusunduk kararlastirdik. Bu işin dönüşu yok.o da ben de ayrilmamizin dogru karar oldugunu dusunuyoruzYa bakalım da gerçekten büyü mü var kaynanan boşanma diye süreci mi uzatıyor çocuklar için nerden biliyosun? hala bu adamı kazanmaya çalışma çabana anlam veremiyorum
Arkadaslar,
Ben psikiyatriste gitmistim.kendini cok kullandirmis,ezdirmis,kendini degersiz gormussun dedi.kendine haksizlik etmissin dedi.maddi manevi destek olmussun,onlar da seni sömürmüsler dedi.yaptigin/aldigin herseyi kucuk gormusler, yaptigin isi bile begenmiyorlarmis dedi...sizin ozel hayatiniz olamamis,bagimli olmussunuz esinizin ailesine dedi.Gayet hoş,duzgun,kariyer sahibi iki cocuklu bir kadinsin senin bu yaptigini ilk okul mezunu cahil kimse yapmaz demisti.kendini kucuk gorme dedi. Her evliligin kurtarilma sansi vardir ama eşin narsist,yani zor bir kisilik.fazlasiyla bencil yapida,empati yoksunu demisti.
Dun ogrendim ki esim de dr a gitmis. Esim beni begenmiyor,hakkimda guzel seyler soylemiyor.kel olmamla ilgili espriler yapiyor,aldigim kiyafetleri bile begenmiyor(ama is arkadaslarim cok begeniyor dedi).bacaklarimin carpik olmasiyla dalga geciyor bazen demis(oysaki cocugumun da yuruyusu oyle,kayinpedeeim de oyle..hatta kayinvalidem de kabul ediyor bunlar ailesi carpik boyle diyor. Yan komsumda oyle diyor.gorunen bu.ama esim aksini iddia ediyor).Cinsel olarak da bana karsi isteksiz.begenilmedigimi dusunuyorum,oysaki fena da degilim demis. Gittigi bayan dr da evet cekici bir yapiniz var,hoşsunuz,bircok kadinin isteyecegi tipteniz,vizyonunuz var demis..esiniz demekki kendi ozguvensizligini sizi elestirerek bastiriyor demis.
Size deger vermiyor,ayrilmaniz mantikli,sizi cok uzmus demis..
Esim cok ovunen biridir.cok yakisikli oldugunu soyler,kasılarak/dunyayi ben yarattim dercesine yurur(is arkadaslarim/komsulari bile esimin boyle yuruyusune anlam veremez.)oysaki baktiginizda herseyi normaldir/farklilik yoktur. Kariyerli oldugunu over,kitap cumlesiyle konusmaya baslar bir soru sorunca.ben dahil herkes sıkılır.
Esim bunlari soyleyince samimi olarak dedim ki; sen kendini gerekli gereksiz o kadar cok ovuyordun ki benim seni ovmeme firsat vermiyordun dedim. Benim seni begeniyor laflarima gerek kalmiyordu,sen boyle yapinca da esim normal biri aslinda kendini ne kadar da yuksekte goruyor deyip baska dusunuyordum(hasta ruhlu) hakkinda dedim.
Esime her zaman, bu kadar böbürlenme senden buyuk Allah var derdim!
Onun bu duygularini bastirmak icindi belki de yaptiklarim.
Velev ki ikimizde kendimize gore hakliymisiz demekki. Buarada niyetim dalga gecmek,yermek degildi.
Esimin patlama noktasi "begenilmemek" le baslamis. Narsist oldugu icin boyle sanirim.
Dusununce ikimiz icin de en dogrusu bu diyoruz.
Kv_kp torunlarindan ayri kalacaklari icin cok cokkkk uzgunler.surekli agliyorlar pnlari eskisi gibi goremeyecegiz diye.
Bizim ayriliyor olusumuzu artik dusunmuyorlar bile,kabullendiler. Dertleri cocuklar. Esim memleketine dön,tayin iste dedi. Kv hepten uzuldu,biz hic goremeyiz ozmn diye.. hala cocuklarima bakabilecek misin diyor. Cocuklarimi aliyorsun benden dedi.
Ben de evet cocuklarimi almaya geliyorum,siz onlarin bakimini dusunmeyin,ben onlarin annesiyim.en kotu anne en iyi bakici/anane/kv_kp den iyidir dedim. Onlarda annesiyle mutlu olur dedim.
Bugun diyorki,siz gideceksiniz biz ve oglum goremeyecek cocuklari dedi. Ya anne ben kotu bir insan degilim.cocuklari istediginiz zaman gelin gorun,onlari da yollarim,goruntulu araesiniz,size karsi saygisizlik yapmam,gostermem/etmem deyip bahane bulmam ben boyle biri degilim dedim.cocuklar ustunde hakkiniz buyuk.lakin sende annesin,oglunu kaybettin..birde beni dusun ben size ne zorlukla biraktim canimdan can gitti 4ayda. Simdi de aliyorum dedim.ama ben kotu çiğ biri degilim,hakkimda kotu dusunmeyin dedim
Biliyorum zaten zorumuza goden de bu kavga dovus yok aranizda ,en cok da buna uzuluyoruz dediler...
Arkadaslar,
Son olaylari biliyorsunuz... son 3_4 sayfada yazar.
Ama goruyorum ki evliligimizde duzelen birsey yok.. ben oyle sanmisim. gecen gun esim alkol alip gelemicem dedi saat 2 de. Kizdim nerdesin neden evli barkli adamsin diye.. gelmeyecegini anlayinca uyudum.neyse telefonuma msj atmis; hasretine dayanamadim kahve icip geliyorum demis. 20 km yol,araba kullanmis..geldi sarildi yatti yanima.
Neyse ertesi gun aksam gene arkadaslariyla bulustu.bu sefer yine alkol aldi ve araba dabi kullanamicam,sabah gelirim dedi ve oglen 3de geldi..
Kavga kiyamet kopardim tabi bidaha yapmamasi icin...
Gecen hafta yanimda, bi arkadasina evlensem yine esimi secerim dedi ; gecen gun garsona kardesim sakın evlenme bekarsan bak menu de bile anlasamadik diye espri yapti kendince.
Velhasil gelgitlerinden bunaldim. Gecen hafta yeniden aşık olmus gibiydim(onu da degisiyor sanmistim), bu hafta notr. Elini bile surmedi. 4 aydir 4 kere iliskimiz olmustur.
Ve bugun nihayet konu tekrar bosanmaya geldi. Seni kaybetmek istemem , cocuklar nolcak uzulurler mi sen nolcaksin, annem cocuklari nasil gorecek,ölen abim durumumuzu gorse ne derdi..hep bunlar aklimda dedi. Psikologa gidecegim ama cozumu yok durumumuzun dedi.
Ben ask,tutku,sehvet,arzulamak/arzulanmak istiyorum ama sende bunlar yok dedi.. 10 yil daha boyle devam edip aldatmak/aldatilmaktansa bosanalim daha iyi dedi.
Seni acta acikta birakmam,kardeslerinle/ailenle de gorusurum biraraya gelebilirim onlarla da küs olamam dedi. Sen sıkılırsan tatillerinde annemlerin yazliga gidebilirsin cocuklarla dedi.
Hatta evlenecek olsa esinle bile tanismak isterim_cocuklari nasil bir adamla muhatap edeceksin bilmek isterim dedi. Bi taraftan senin kılına zarar gelsin istemem dedi..
Madem bu kdr dusunuyorsun niye bosanalim diyorsun dedim,gozlerim doldu..
Dusundum dedikleri dogru. Onun istedigi gibi olmam mumkun degil. Istifa etsem yine olmaz, o istiyor diye farkli bir kiliga da giremem cok sırıtır ustumde...
Cinsellik yok.ne giysem ne yapsam olmadi.aşk yok nasil yapayim dedi.gidip baskasiyla yapayim diye dusundugumu de sanma sevmedigim/arzulamadigim yabanci birine dokunamam dedi(oyle olsa senle yaparim dedi)
Cok uzgunum. Degisir mi , duzelir mi durumumuz bilmem. Isteklerini azalt ne bekliyorsun ki hayattan dedim.olmasi gereken bu sen normal degilsin/uyumsusuz iste isteklerimiz ortusmuyor dedi.
E peki bosandik. 60 yasina gelsen nolcak ozmn da elini tutacagin,gozlerinin icine bakacagin,sohbet edebilecegin bir es arayacak gozlerin dedim. Evet dogru ama 60 dan sonraki hayat icin 30-40yili mi heba edelim dedi.
Dogru soyluyor aslinda.benim icin de gecerli. 40 yil kendimi ona begendirmeye calismakla gecer mi ömür?
Dusuncem şu "ben nolacagim, beni nasil bir hayat bekleyecek,daha mı mutsuz olurum". Babami 7 yasimda kaybettim,annem 65 yasinda. Bugun var yarin yok.maddi gucu yerinde ama farkli ilde. Ablam ve kardesim evli. Cok arkadas cevresi aramam,gideyim gezeyim, o bar senin bu club benim demem.. esimle ailemle coluk cocugumla huzurlu bicimde yasamakti misyonum. Beni az cok anlamissinizdir.
Iyiki calisiyorum, kafam dagilir 3-5 insan goruyorum bir amacim var...
Peki cocuklar ne olacak? Okul hayatlari,bakimi,bakicisi,istekleri,babasizlik zor kendimden biliyorum.. (ama esim cocuklar isterse arada bulusuruz,gorusuruz,medeni insaniz biz dedi)
Ilk istegim bana yeni bir hayat kurmam icin ev aç demek oldu.6.5 yildir kayinvalidemin evinde kaliyoruz.ozel hayat yok,sosyal hayat yok,ceyizlerim/mutfak esyalarim halen kapali koliler icinde kaldi.. temiz bir sayfa acmak istiyorum madem,bu evde kalamam dedim. (Evlenirsem mal bolumu olmasin diye kira parami odemeyi teklif etti esim)
Neyse kredi ceker ortak oderiz ozmn dedi.
Ayrilsam esimi unutamam. Nerde napio biri var mi hayatinda diye merak ederim.(o da zaten arayip sorma beni demiyor)
Icinde sevgi kirintisi varsa niye bosanmayi dusunuyor...
Kafamda deli sorular..
Ekimde sinavim var, motivasyonumu bozma , dr a git. 2019 da baktik olmadi ayriliriz dedim
Uzuldum,icim acıdı,gozlerim doldu...yasananlar film seridi gibi gozumun onunden gecti.
Aldatilmaktansa bosanmak en mantiklisi. Ama hic mi cikis yolu yol,bosanmasam?
Istanbulda bildiginiz iyi bir terapist/dr var mi?
Elinde işin var ne güzel ne diye evli kalıp mutsuz yaşıyorsunki adam mutlu değil boşanın gitsin bazı şeyleri zorlamamak gerek. Sen mutsuzsan çocuklarında mutsuz büyür.Arkadaslar,
Son olaylari biliyorsunuz... son 3_4 sayfada yazar.
Ama goruyorum ki evliligimizde duzelen birsey yok.. ben oyle sanmisim. gecen gun esim alkol alip gelemicem dedi saat 2 de. Kizdim nerdesin neden evli barkli adamsin diye.. gelmeyecegini anlayinca uyudum.neyse telefonuma msj atmis; hasretine dayanamadim kahve icip geliyorum demis. 20 km yol,araba kullanmis..geldi sarildi yatti yanima.
Neyse ertesi gun aksam gene arkadaslariyla bulustu.bu sefer yine alkol aldi ve araba dabi kullanamicam,sabah gelirim dedi ve oglen 3de geldi..
Kavga kiyamet kopardim tabi bidaha yapmamasi icin...
Gecen hafta yanimda, bi arkadasina evlensem yine esimi secerim dedi ; gecen gun garsona kardesim sakın evlenme bekarsan bak menu de bile anlasamadik diye espri yapti kendince.
Velhasil gelgitlerinden bunaldim. Gecen hafta yeniden aşık olmus gibiydim(onu da degisiyor sanmistim), bu hafta notr. Elini bile surmedi. 4 aydir 4 kere iliskimiz olmustur.
Ve bugun nihayet konu tekrar bosanmaya geldi. Seni kaybetmek istemem , cocuklar nolcak uzulurler mi sen nolcaksin, annem cocuklari nasil gorecek,ölen abim durumumuzu gorse ne derdi..hep bunlar aklimda dedi. Psikologa gidecegim ama cozumu yok durumumuzun dedi.
Ben ask,tutku,sehvet,arzulamak/arzulanmak istiyorum ama sende bunlar yok dedi.. 10 yil daha boyle devam edip aldatmak/aldatilmaktansa bosanalim daha iyi dedi.
Seni acta acikta birakmam,kardeslerinle/ailenle de gorusurum biraraya gelebilirim onlarla da küs olamam dedi. Sen sıkılırsan tatillerinde annemlerin yazliga gidebilirsin cocuklarla dedi.
Hatta evlenecek olsa esinle bile tanismak isterim_cocuklari nasil bir adamla muhatap edeceksin bilmek isterim dedi. Bi taraftan senin kılına zarar gelsin istemem dedi..
Madem bu kdr dusunuyorsun niye bosanalim diyorsun dedim,gozlerim doldu..
Dusundum dedikleri dogru. Onun istedigi gibi olmam mumkun degil. Istifa etsem yine olmaz, o istiyor diye farkli bir kiliga da giremem cok sırıtır ustumde...
Cinsellik yok.ne giysem ne yapsam olmadi.aşk yok nasil yapayim dedi.gidip baskasiyla yapayim diye dusundugumu de sanma sevmedigim/arzulamadigim yabanci birine dokunamam dedi(oyle olsa senle yaparim dedi)
Cok uzgunum. Degisir mi , duzelir mi durumumuz bilmem. Isteklerini azalt ne bekliyorsun ki hayattan dedim.olmasi gereken bu sen normal degilsin/uyumsusuz iste isteklerimiz ortusmuyor dedi.
E peki bosandik. 60 yasina gelsen nolcak ozmn da elini tutacagin,gozlerinin icine bakacagin,sohbet edebilecegin bir es arayacak gozlerin dedim. Evet dogru ama 60 dan sonraki hayat icin 30-40yili mi heba edelim dedi.
Dogru soyluyor aslinda.benim icin de gecerli. 40 yil kendimi ona begendirmeye calismakla gecer mi ömür?
Dusuncem şu "ben nolacagim, beni nasil bir hayat bekleyecek,daha mı mutsuz olurum". Babami 7 yasimda kaybettim,annem 65 yasinda. Bugun var yarin yok.maddi gucu yerinde ama farkli ilde. Ablam ve kardesim evli. Cok arkadas cevresi aramam,gideyim gezeyim, o bar senin bu club benim demem.. esimle ailemle coluk cocugumla huzurlu bicimde yasamakti misyonum. Beni az cok anlamissinizdir.
Iyiki calisiyorum, kafam dagilir 3-5 insan goruyorum bir amacim var...
Peki cocuklar ne olacak? Okul hayatlari,bakimi,bakicisi,istekleri,babasizlik zor kendimden biliyorum.. (ama esim cocuklar isterse arada bulusuruz,gorusuruz,medeni insaniz biz dedi)
Ilk istegim bana yeni bir hayat kurmam icin ev aç demek oldu.6.5 yildir kayinvalidemin evinde kaliyoruz.ozel hayat yok,sosyal hayat yok,ceyizlerim/mutfak esyalarim halen kapali koliler icinde kaldi.. temiz bir sayfa acmak istiyorum madem,bu evde kalamam dedim. (Evlenirsem mal bolumu olmasin diye kira parami odemeyi teklif etti esim)
Neyse kredi ceker ortak oderiz ozmn dedi.
Ayrilsam esimi unutamam. Nerde napio biri var mi hayatinda diye merak ederim.(o da zaten arayip sorma beni demiyor)
Icinde sevgi kirintisi varsa niye bosanmayi dusunuyor...
Kafamda deli sorular..
Ekimde sinavim var, motivasyonumu bozma , dr a git. 2019 da baktik olmadi ayriliriz dedim
Uzuldum,icim acıdı,gozlerim doldu...yasananlar film seridi gibi gozumun onunden gecti.
Aldatilmaktansa bosanmak en mantiklisi. Ama hic mi cikis yolu yol,bosanmasam?
Istanbulda bildiginiz iyi bir terapist/dr var mi?
Hanımefendi konunuzu başından beri takip ediyorum ve sizin için çok üzülüyorum. Eşiniz çok uyanık ama siz safsiniz kusura bakmayın. Ev almış kayinvalidenizin üzerine yapmis. Araba varmis simdi onu da satmis. Arabanın parası da borca gitti diyecek. Sizden 2 cocuk sahibi olmus. Şimdi guzel kadın değilsin diyerek boşanacak ve daha genç bir kadınla evlenecek. Nafaka vermemek için çocukların velayetini almaya çalışacaktır bari buna engel olmaya calisin. Baksaniza psikologa bile sizi haksız cikarttirmis. Hemen iyi bir avukat bulun. Yoksa sizden nafaka bile alır bu adam. Biraz sert oldu kusura bakmayın.Dunku onemli gelismeyi aktarayim,
Dun cocuklar icin esimle pedagog a gittik ozel hastaneye. Esim bosanacagimiz icin cocuklarin mutsuz olmasini istemiyorum bunun icin yardim alalim demisti.
Ben de tamam diger cocukta da gelisim geriligi var, gidelim bence de dedim.
Neyse dun cocuklari da alip gittik beraber bayan bir dr a.
Dr hamilelikten itibaren sorular sordu. Nasil bir hamilelik gecirdin,planli hamilelik mi,cocuklar ne zaman ve nasil dogdu vs..
Kim bakti,nerde yatti,beslenmesi,uyku duzenleri nasil oldu vs diye sormaya basladi.
Esim sonra buarada biz bosanacagiz 2aydir ayri yasiyoruz dedi.biraz da bunun icin geldik dedi. Dr da sasirmakla beraber sorularina devam etti.
Cocuklara 10 aylik olana kadr beraber baktigimizi,sonra ise basladigimi soyledim.
Ondan once cocuklarin odamda besigi oldugunu beraber kaldigimizi ama kayinvalidemin cocuklari alip kendi yataginda yatirdigindan bahsettim.
Esim de hemen dedi ki biz cocuklarin aglamasini duymuyorduk cunku annem de sagolsun canla basla bakiyordu dedi!
Biz cocuklara yetemiyorduk dedi.
(Esimle polemige girmek istemedim. Yenidogan Ikiz cocuk aglamasini 10 m2 alanda duymamak mumkun mu sizce?)
Cocuk odamda agliyordu ben onu kucagimda pıspıslarken kayinvalidem aglatmayin yavrumu deyip kucagimdan alip giderdi odasinda koynunda yatirirdi sabaha kadar,gece vakti odama dalardi niye agliyor bu cocuk diye,cocugu hamakta sallardim ver uyutamiyorsun sen deyip bagrina basip odasina giderdi,biraz uyuyim gece besige yatirin derdim.bi uyanirdim cocuklar kv nin yataginda uyumus sabaha kadar.bunum icin de kavga ettim ben onlara sut veriyordum gece sutum daha cok oluyor derdim. Sen rahat uyu diye getirmedim,gunduz ver ozmn derdi. Bunun icin de cok kavga ettim! 40 gunlukken cocugu alip komsuya goturmeye kalkti ocak ayinda/35 haftalik premature bebegi..(bunun icin kavga ettim inat mi ediyorsun anne neden goturdun 40gunluk daha diye.yapmadigini birakmadi,esimle de arami bozdu)
Velhasil kurdeşen oldum,sütum kesildi(senin sutun su gibi,bunla cocuk doymaz,mama ver bu cocuklara ac bunlar,senin sutun yetersiz kilo almiyor bunlar vsvs birsuru sey derdi.,)
Cocuklari saglikli,huzurlu bir ortamda buyutemedik evet.
Psikolojim bozuldu.hep kavga ettik,esim eve gelmedi.annem 2 cocuga bakiyor hala nankörluk ediyorsun,ozmn annemler gitsin tek basina bak 2cocuga.evin yemegini de yap ozmn dedi! Ama kendisi hicbir zaman yardim edip yukumu paylasmadi! Hatta haftanin 3 gunu spora gidip gece 10bucukda geldi hep. En son kayinvalidemin yuzune haykirdim senin yuzunden boyle olduk,esimle aram acildi,senin inadin hirsin yuzunden dedim. O da aglamisti ayıldı bayıldı,ben napiyorsam hep sizin iyiliginiz icin yaptim istemiyorsaniz gidelim bu evden kaderimde kovulmak da varmis demekki diye duygu somurusu yapti herzamanki gibi.
Gercekten cok yipranmisim evlilikte. Hepsi Allahindan bulsun,ailecek.
Mesela cocugun birinin bezini ben alirdim digeri icin esime seslenirdim onu da sen al diye. Kv kosardi x beceremez ben alirim derdi! Haftasonu Sabah cocuklardan birinin yemegini ben digerini kv yedirirdi. Esim hep uyurdu.çay koyulurken uyandirilirdi.Iste esime hic sorumluluk verilmedi,adam baba da olamadi. Onun yapacagini kv ustlendi hep.benim yapmam gerekenleri de yapmaya calisti. Ama kv bunlar benim olsun siz 3.yu yapin ona bakın derdi! Erkek cocuklarini seviyor,olen oglunun yerine koydu onlari,derdimi unuttum onlar sayesinde diyor hep. Cocuklar 1haftalikken onlari alip memlekete goturme hayalleri kuruyordu,onlar babanne babanne deyip otobuse binip kacip gelirler bana ruhun duymaz diyordu(700km yol)
Oyle cocugu bogarim dedim,sakın buyuk konusma deyip beni bastirirdi hala!
Ahh ne aptalmisim ne diye cekmisim.cok kavga ettik yiprattik kendimizi!
Velhasil esim dr a dediki kaynanam bakiciyla bile bakamadi,3bakici degistirdi,evin temizligi hak getire yemek bile olmuyordu cocuklar da ac kaliyordu dedi. Ne kadar da terbiyesizmis! Duzeltme geregi bile duymadim yaziklar olsun dedim icimden.
Annesi birtek karnini doyurabildi cocuklarin.
Egitimi,kisiligi,duygusal ihtiyaci ne olacak cocugun? Yemek konusunda kv takintilidır buarada.Buzdolabimiz bile tıklım tıkıştır.kiler bile yiyecek doludur!
Tabi esim de boyle deyince dr da siz ikiniz de rahata alismissiniz dedi. Kv herseyi yapmis ama size de sorumluluk vermeliydi dedi.
Sanki spora giden benim. Sanki 7 de evden cikip aksam 8de eve giren ben degilim,sanki cafelerden arkadaslarla gezmekten evin yolunu bulamadim.. sanki cocuklarla ilgilenmiyorum,onlarin tum ihtiyaclarina kadar aliyordum esimin bir kere bile bez almisligi yoktur!
Surekli esim konustugu icin de dr da yanlis karar verdi. Gerci bunun onemi yok.
Cocuklar 4 ay esimin ailesinin yaninda memlekette kaldi. Ne bezi birakabildiler,ne sayi/harf/rakam/kelime biliyorlar.. su icip gegirirler onlar alkis tutar,esim cocuklara Lan demeyi ogretir. Birisi konusamiyor bile daha! Ben bile anlamiyorum ne dedigini annesiyken!
Ne de dur sus'tan anliyorlar.
Dr dediki cocuklarinizda sınır yok,dur diyen olmamis bu cocuklara hic dedi!
Al ailesinin karnini doyurup da yetistiremedigi cocuklari da gorduk. Bizim ki de hala cocugun karninin doymasi derdinde.
Ne garip bir adamla evlenmisim. Hala nankorluk yapma diyor,biat etmemi bekliyor.
Hala ama anneeemmmmm diyor.
Esim de soyledi gerci. Annem anadolu kadini,kulturlu bir insan degil,yuksek sesle konusur bagirir cocuklar da ona mi alisti acaba dedi. Duzelirmis ama bu durum
Dr diger ogluma konusma terapisi ve oyun terapisi verdi! Tedaviye baslamaliymisiz.
Memleketime donunce dr a goturecegim cocugu.
Dr a dedim ki , kv cocuklarimi aldin diyor bana dedim. Cocuklara da beni biraktin,ben burda yalniz kaldim,beni birakip gittiniz ben nolcam diyor cocuklarla konusmasinda.
Bu durum,bu acıtasyon cocuklarin psikolojisini bozmaz mi dedim dr a.
O da dedi ki zaten hep kv bakmis,sizden cok o gormus cocuklari dedi. (Normal karsiladi soylemlerini)
Esimde bizi eve birakirken dedi ki dr da inceden laf soktu sana,sen zaten cocuklarina bakamadin kadinin o lafi demeye de hakki var dedi!
Ama kendi hic birzaman ben de hataliyim ben de elimden geleni yapamadim demiyor.hala ben hataliyim,sucluyum,iki cocuk benim sorumlulugumda... ben yemek,utu,temizlik,iki cocugun bakimi,evi cekip cekirmek,kocami da mutlu etmek zorundaymisim gibi! Ayni zamanda 4saat yol gidip esim kadar para kazanip maddi manevi destek de olmaliymisim gibi! Ne kadar cok sorumluluk yuklemis bana,beklentisi ne kdr cokmus benden meger.. ama kendi hic bir zaman demiyor ben de bunu yapmaliydim yapamadim diye..
Bu evlilikte tek kusurlu olan yine benim. Adam kendini aklamayi,duze cikarmayi nasil da beceriyor. Iyi ki bosaniyoruz. Defolsun ana ogul otursunlar madem.annesi de doyamadi ogluna. Mustehak onlara bu hayat. Iyiki cocuklarim benimle ve memleketime donuyorum,yuzlerini de gormem boylece
Merhaba duzelteyim madem ,Hanımefendi konunuzu başından beri takip ediyorum ve sizin için çok üzülüyorum. Eşiniz çok uyanık ama siz safsiniz kusura bakmayın. Ev almış kayinvalidenizin üzerine yapmis. Araba varmis simdi onu da satmis. Arabanın parası da borca gitti diyecek. Sizden 2 cocuk sahibi olmus. Şimdi guzel kadın değilsin diyerek boşanacak ve daha genç bir kadınla evlenecek. Nafaka vermemek için çocukların velayetini almaya çalışacaktır bari buna engel olmaya calisin. Baksaniza psikologa bile sizi haksız cikarttirmis. Hemen iyi bir avukat bulun. Yoksa sizden nafaka bile alır bu adam. Biraz sert oldu kusura bakmayın.
gerçekten bu pisliklerden kurtuldugunuzu farketmenize çok sevindimDunku onemli gelismeyi aktarayim,
Dun cocuklar icin esimle pedagog a gittik ozel hastaneye. Esim bosanacagimiz icin cocuklarin mutsuz olmasini istemiyorum bunun icin yardim alalim demisti.
Ben de tamam diger cocukta da gelisim geriligi var, gidelim bence de dedim.
Neyse dun cocuklari da alip gittik beraber bayan bir dr a.
Dr hamilelikten itibaren sorular sordu. Nasil bir hamilelik gecirdin,planli hamilelik mi,cocuklar ne zaman ve nasil dogdu vs..
Kim bakti,nerde yatti,beslenmesi,uyku duzenleri nasil oldu vs diye sormaya basladi.
Esim sonra buarada biz bosanacagiz 2aydir ayri yasiyoruz dedi.biraz da bunun icin geldik dedi. Dr da sasirmakla beraber sorularina devam etti.
Cocuklara 10 aylik olana kadr beraber baktigimizi,sonra ise basladigimi soyledim.
Ondan once cocuklarin odamda besigi oldugunu beraber kaldigimizi ama kayinvalidemin cocuklari alip kendi yataginda yatirdigindan bahsettim.
Esim de hemen dedi ki biz cocuklarin aglamasini duymuyorduk cunku annem de sagolsun canla basla bakiyordu dedi!
Biz cocuklara yetemiyorduk dedi.
(Esimle polemige girmek istemedim. Yenidogan Ikiz cocuk aglamasini 10 m2 alanda duymamak mumkun mu sizce?)
Cocuk odamda agliyordu ben onu kucagimda pıspıslarken kayinvalidem aglatmayin yavrumu deyip kucagimdan alip giderdi odasinda koynunda yatirirdi sabaha kadar,gece vakti odama dalardi niye agliyor bu cocuk diye,cocugu hamakta sallardim ver uyutamiyorsun sen deyip bagrina basip odasina giderdi,biraz uyuyim gece besige yatirin derdim.bi uyanirdim cocuklar kv nin yataginda uyumus sabaha kadar.bunum icin de kavga ettim ben onlara sut veriyordum gece sutum daha cok oluyor derdim. Sen rahat uyu diye getirmedim,gunduz ver ozmn derdi. Bunun icin de cok kavga ettim! 40 gunlukken cocugu alip komsuya goturmeye kalkti ocak ayinda/35 haftalik premature bebegi..(bunun icin kavga ettim inat mi ediyorsun anne neden goturdun 40gunluk daha diye.yapmadigini birakmadi,esimle de arami bozdu)
Velhasil kurdeşen oldum,sütum kesildi(senin sutun su gibi,bunla cocuk doymaz,mama ver bu cocuklara ac bunlar,senin sutun yetersiz kilo almiyor bunlar vsvs birsuru sey derdi.,)
Cocuklari saglikli,huzurlu bir ortamda buyutemedik evet.
Psikolojim bozuldu.hep kavga ettik,esim eve gelmedi.annem 2 cocuga bakiyor hala nankörluk ediyorsun,ozmn annemler gitsin tek basina bak 2cocuga.evin yemegini de yap ozmn dedi! Ama kendisi hicbir zaman yardim edip yukumu paylasmadi! Hatta haftanin 3 gunu spora gidip gece 10bucukda geldi hep. En son kayinvalidemin yuzune haykirdim senin yuzunden boyle olduk,esimle aram acildi,senin inadin hirsin yuzunden dedim. O da aglamisti ayıldı bayıldı,ben napiyorsam hep sizin iyiliginiz icin yaptim istemiyorsaniz gidelim bu evden kaderimde kovulmak da varmis demekki diye duygu somurusu yapti herzamanki gibi.
Gercekten cok yipranmisim evlilikte. Hepsi Allahindan bulsun,ailecek.
Mesela cocugun birinin bezini ben alirdim digeri icin esime seslenirdim onu da sen al diye. Kv kosardi x beceremez ben alirim derdi! Haftasonu Sabah cocuklardan birinin yemegini ben digerini kv yedirirdi. Esim hep uyurdu.çay koyulurken uyandirilirdi.Iste esime hic sorumluluk verilmedi,adam baba da olamadi. Onun yapacagini kv ustlendi hep.benim yapmam gerekenleri de yapmaya calisti. Ama kv bunlar benim olsun siz 3.yu yapin ona bakın derdi! Erkek cocuklarini seviyor,olen oglunun yerine koydu onlari,derdimi unuttum onlar sayesinde diyor hep. Cocuklar 1haftalikken onlari alip memlekete goturme hayalleri kuruyordu,onlar babanne babanne deyip otobuse binip kacip gelirler bana ruhun duymaz diyordu(700km yol)
Oyle cocugu bogarim dedim,sakın buyuk konusma deyip beni bastirirdi hala!
Ahh ne aptalmisim ne diye cekmisim.cok kavga ettik yiprattik kendimizi!
Velhasil esim dr a dediki kaynanam bakiciyla bile bakamadi,3bakici degistirdi,evin temizligi hak getire yemek bile olmuyordu cocuklar da ac kaliyordu dedi. Ne kadar da terbiyesizmis! Duzeltme geregi bile duymadim yaziklar olsun dedim icimden.
Annesi birtek karnini doyurabildi cocuklarin.
Egitimi,kisiligi,duygusal ihtiyaci ne olacak cocugun? Yemek konusunda kv takintilidır buarada.Buzdolabimiz bile tıklım tıkıştır.kiler bile yiyecek doludur!
Tabi esim de boyle deyince dr da siz ikiniz de rahata alismissiniz dedi. Kv herseyi yapmis ama size de sorumluluk vermeliydi dedi.
Sanki spora giden benim. Sanki 7 de evden cikip aksam 8de eve giren ben degilim,sanki cafelerden arkadaslarla gezmekten evin yolunu bulamadim.. sanki cocuklarla ilgilenmiyorum,onlarin tum ihtiyaclarina kadar aliyordum esimin bir kere bile bez almisligi yoktur!
Surekli esim konustugu icin de dr da yanlis karar verdi. Gerci bunun onemi yok.
Cocuklar 4 ay esimin ailesinin yaninda memlekette kaldi. Ne bezi birakabildiler,ne sayi/harf/rakam/kelime biliyorlar.. su icip gegirirler onlar alkis tutar,esim cocuklara Lan demeyi ogretir. Birisi konusamiyor bile daha! Ben bile anlamiyorum ne dedigini annesiyken!
Ne de dur sus'tan anliyorlar.
Dr dediki cocuklarinizda sınır yok,dur diyen olmamis bu cocuklara hic dedi!
Al ailesinin karnini doyurup da yetistiremedigi cocuklari da gorduk. Bizim ki de hala cocugun karninin doymasi derdinde.
Ne garip bir adamla evlenmisim. Hala nankorluk yapma diyor,biat etmemi bekliyor.
Hala ama anneeemmmmm diyor.
Esim de soyledi gerci. Annem anadolu kadini,kulturlu bir insan degil,yuksek sesle konusur bagirir cocuklar da ona mi alisti acaba dedi. Duzelirmis ama bu durum
Dr diger ogluma konusma terapisi ve oyun terapisi verdi! Tedaviye baslamaliymisiz.
Memleketime donunce dr a goturecegim cocugu.
Dr a dedim ki , kv cocuklarimi aldin diyor bana dedim. Cocuklara da beni biraktin,ben burda yalniz kaldim,beni birakip gittiniz ben nolcam diyor cocuklarla konusmasinda.
Bu durum,bu acıtasyon cocuklarin psikolojisini bozmaz mi dedim dr a.
O da dedi ki zaten hep kv bakmis,sizden cok o gormus cocuklari dedi. (Normal karsiladi soylemlerini)
Esimde bizi eve birakirken dedi ki dr da inceden laf soktu sana,sen zaten cocuklarina bakamadin kadinin o lafi demeye de hakki var dedi!
Ama kendi hic birzaman ben de hataliyim ben de elimden geleni yapamadim demiyor.hala ben hataliyim,sucluyum,iki cocuk benim sorumlulugumda... ben yemek,utu,temizlik,iki cocugun bakimi,evi cekip cekirmek,kocami da mutlu etmek zorundaymisim gibi! Ayni zamanda 4saat yol gidip esim kadar para kazanip maddi manevi destek de olmaliymisim gibi! Ne kadar cok sorumluluk yuklemis bana,beklentisi ne kdr cokmus benden meger.. ama kendi hic bir zaman demiyor ben de bunu yapmaliydim yapamadim diye..
Bu evlilikte tek kusurlu olan yine benim. Adam kendini aklamayi,duze cikarmayi nasil da beceriyor. Iyi ki bosaniyoruz. Defolsun ana ogul otursunlar madem.annesi de doyamadi ogluna. Mustehak onlara bu hayat. Iyiki cocuklarim benimle ve memleketime donuyorum,yuzlerini de gormem boylece
Ev konusunu karistirmis olabilirim, kusura bakmayın.Merhaba duzelteyim madem ,
Alinan evin tapusu eşimin uzerine.evlendikten sonra aldik. Dolayisiyla kanuna gore arsa+bina'nın yarısı benim.
Esim halen benim genc ve guzel oldugumu,baskasini bulup ileride evlenme ihtimalimin bile oldugunu, duzgun hanimefendi bir insan oldugumu soyler. Dun dr a da aynen bunlari soyledi. Dr da peki niye ayriliyorsunuz o zaman dedi hatta.. eş olarak anlasamiyoruz dedik...
Cocuklarin ruh sagligi ve kisiligi icin cocuklari bana birakiyor. Ancak evlenirsen velayeti alirim diyor(evlendigim adamla cocuklarim ayni evde kalamazmis)
Zaten her ne olursa olsun,ki bende calistigim icin ve cocuklarda cok kucuk oldugu icin velayet her kosulda bende kalacak!
Araba konusunu bilmiyorum. Ama bosanmaya karar verip arabayi satti hemen dersem bir hak iddia edebilirmiyim bilmem. Zaten arabayi da 32bine satmis.
Esim 150bin tl ev almam icin teminat+35bin tl de araba parasi+ 1000 tl de 2cocuk icin de nafaka verecekmis..!
Oysaki benim maddi manevi alacagim 300bin!
Sagolasin amin..gercekten o kdr mi aklinizdayim?derdim sizlerin derdi oldu ayni zamanda. Evet bunu yapmamaliydi bana. Hic haketmemistim bunu.benim onu boşamam gerekirken o bana diyor.Mezig baştan beri konunu takip ediyorum. Zaman zaman yorum da yaptım. O kadar üzülüyorum ki. Günlük hayatımda da aklıma geliyorsun. Konu başlığını ön sayfalarda görünce bi umutla bakıyorum, inşallah eşinin kafasına bişey düşmüştür de şu kızın değerini anlamıştır diyorum.
Gerçekten eşin olacak insan seni zerre kadar haketmiyor. Bu bi gerçek. Ama her ne olursa olsun sen hep bi barışma, bu yuvayı kurtarma taraftarıydın, ilk yorumum da sana kokunu, tarzını, saçını değiştir. Evde daha fantazi giyin felan diye yorum yapmıştım hep uyguladın. Ne söylesek denedin. Ama yok bu adam olmuyor. Belli olmayacak da.
Lütfen ama lütfen gerçekten hakkını almadan boşanma. Gerekirse çekişmeli gitsin. Allah yardımcın olsun. Umarım ve dilerim senin istediğin gibi sonuçlanır olaylar. Herşey gönlünce olsun.
Bilmiyorum.hic ikiz dogurmus gibi degilsin,yaşin genc, guzelsin, efendisin der.. ama benim istedigim efendilik degil dedi.ben arzulanmak,cinsellik,tutku istiyorum dedi.Ev konusunu karistirmis olabilirim, kusura bakmayın.
Sizi genç ve güzel buluyormuş da niye boşanmayı istiyor o zaman? Çekici bulmadigini, hayalinde eskortlar oldugunu siz yazmistiniz. Arabayi sizden kaçırmak için satmıştır. Borcum vardi dediginde bir hak iddia edemiyorsunuz. Çocukları başka bir adamla aynı evde olamazmis da, kendisi evlendiğinde başka kadınla aynı eve olacaklar ama. Velayet konusunda sizi ugrastiracaga benziyor. Sirf para vermemek icin. Çünkü bu adamın sizinle işi bitmiş. Hakkinizda hayırlısı olsun.