• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sorunlari

Ilginç bir konu. Machine learning diye bir kavram duydunuz mu? Insanlar yapay zekâyı eğitiyor ve nasıl istiyorlarsa öyle konuşuyor. 5 yaşında bir çocuk gibi, mahalleden bir arkadaş gibi, derin bir filozof gibi. Etkileşime girdiğimiz her zekâdan ama olumlu ama olumsuz bir şey öğreniriz. Çocuklar kötü arkadaştan küfür öğrenir, öğrenciler hocalardan üslup öğrenir, anne babamızdan yemek yapmayı öğreniriz.

Anladığım kadarıyla eşiniz üst düzey eğitimli değil. Siz de üst düzey eğitimli değil, gözü biraz daha açık birisiniz. Evlilik de bir etkileşim. Diyelim ki eşinizin bir sağlık sorunu yok. Eğer sizin iletişim kabiliyetiniz iyiyse dilini sizinle geliştirmesi gerekirdi. E hâlâ yeterli konuşamıyor diyorsunuz. Burada 2 sonuç çıkıyor.
1) Eşinizin gerçekten bir sağlık sorunu var. Doktora gitmeli.
2) Eşinizin sağlık sorunu yok. Günlük hayatından, işinden, ilişkilerinden memnun. Gelişmek istemiyor. Kendini size layık görüyor.

Peki siz ne yapacaksınız? Sağlık sorunu varsa doktora mı götüreceksiniz? Sağlık sorunu yoksa ve o memnunsa, siz mi boşanacaksınız?
Mrb arkadaslar, basda belirtmek isterim lütfen kafa karisidirici cevaplar degilde mantikli cevaplar yazin.. cabuk birseylerin etkisinde kalan bir insanim..

Esimle 8 sene olcak evliyiz bitane oglum var.. esimle tanisdigimizdan beri konusma problemleri vardi almanya dogma buyumeyiz.. haliyle 2 dil ile buyudugumuz icin eksiklikler olabiliyor.. ama esim bana nazaran daha fazla eksiklikleri vardi… ben acikcasi kaygilaniyodum sirf oyuzde o konusunca.. diceksiniz neden evlendin.. sevdigim icin merhametli cok deger veren bir adamdi bende problemli bir evde buyudugum icin ilk defa birinin beni bukdr sevdigine taniklik ettim velhasil kelam.. 8 sene olmus hala o kaygi durumu olabiliyor bende esim konusunca.. cunku kelimeleri karistirabiliyodu cok gramer hatasi oluyodu celiskili olabiliyodu mantik olarak.. yada bana mantikli gelmemesi durumu.. yada birsey anlattiginda icimden hep soruyorum acaba gercekden boylemi.. boylemi demek istiyor dogrumu anlatiyor gibi gibi… haliyle anlatamayinca hor görmede olabiliyodu bazen.. boyle iste ben kendimle cok savasiyorum kaygilarimi yenmek icin boyle kabullenmek icin ama bazem yapailiyrum bazen yapamiyorum cok zorluyor beni… bana tavsiyeleriniz neler olur… esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli … yani aslinda cok vahim durumlardan gecdik hala da geciyoruz … bu durum benim hic hosuma gitmiyor esime kac defa dedim yardim alsin bu konuda ama maddi anlamda pek elverisli degil durumlar… sizde korkarmiydiniz kaygilanirmiydiniz esinizin her dediginin arkasindan bise aramak zorunda kalinca.. cevaplarinizi bekliyorum.. buarada kac kere bosanmadan dönüldu ve zihnimde hep
Dolaniyor cunku mutsuz ediyor bu durum beni

Ilginç bir konu. Machine learning diye bir kavram duydunuz mu? Insanlar yapay zekâyı eğitiyor ve nasıl istiyorlarsa öyle konuşuyor. 5 yaşında bir çocuk gibi, mahalleden bir arkadaş gibi, derin bir filozof gibi. Etkileşime girdiğimiz her zekâdan ama olumlu ama olumsuz bir şey öğreniriz. Çocuklar kötü arkadaştan küfür öğrenir, öğrenciler hocalardan üslup öğrenir, anne babamızdan yemek yapmayı öğreniriz.

Anladığım kadarıyla eşiniz üst düzey eğitimli değil. Siz de üst düzey eğitimli değil, gözü biraz daha açık birisiniz. Evlilik de bir etkileşim. Diyelim ki eşinizin bir sağlık sorunu yok. Eğer sizin iletişim kabiliyetiniz iyiyse dilini sizinle geliştirmesi gerekirdi. E hâlâ yeterli konuşamıyor diyorsunuz. Burada 2 sonuç çıkıyor.
1) Eşinizin gerçekten bir sağlık sorunu var. Doktora gitmeli.
2) Eşinizin sağlık sorunu yok. Günlük hayatından, işinden, ilişkilerinden memnun. Gelişmek istemiyor. Kendini size layık görüyor.

Peki siz ne yapacaksınız? Sağlık sorunu varsa doktora mı götüreceksiniz? Sağlık sorunu yoksa ve o memnunsa, siz mi boşanacaksınız?
Benim tek derdim kafamin içini rahatlatmak.. yani bir skntı varsa bileyim babında.. evet skntı var görünüyor fakat büyütüp büyütmemek bana kalıyor dediğiniz gibi aslında.. yani aslında biliyorum sknti var ama bu skntiyi nasil anlamlandirdigim önemli galiba 1. Yol oldugu gibi
Kabul etmek 2. Si doktora gidip ne olduğunu bilmek sayet patolojik bir sorun varsa.. yoksada kendine kalmış bi durum bu

Almanya'da yaşayan Türkler arasında kuzen evliliği çok sık olduğu için ısrarla sordum, elbette yalan söyleyecek haliniz yok ,bizde böyle birşey yok, akraba değiliz diyorsaniz yoktur ama eşinizin anne babası kuzense mesela bu bile şu anda yaşadığınız sorun için hatta ileride çocuğunuzun durumu için önemli bir etkendir. Biliyorsunuz değil mi?

Almanya'da yaşayan Türkler arasında kuzen evliliği çok sık olduğu için sordum, elbette yalan söyleyecek haliniz yok,bizde böyle birşey yok diyorsaniz yoktur ama eşinizin anne babası kuzense mesela bu bile yaşadığınız sorun için bir etkendir.
Akraba evliligi cocuksa sknti yaratmasini mi diyorsunuz. Yok hayir akraba degil kayinbabam ve annem

Benim tek derdim kafamin içini rahatlatmak.. yani bir skntı varsa bileyim babında.. evet skntı var görünüyor fakat büyütüp büyütmemek bana kalıyor dediğiniz gibi aslında.. yani aslında biliyorum sknti var ama bu skntiyi nasil anlamlandirdigim önemli galiba 1. Yol oldugu gibi
Kabul etmek 2. Si doktora gidip ne olduğunu bilmek sayet patolojik bir sorun varsa.. yoksada kendine kalmış bi durum bu
Yaşadığınız anlam karmaşasına somut örnekler verir misiniz Almanca ve Türkçeden? Bir de ailesinden, iş ve sosyal çevresinden eşinizle ilgili ne duyuyorsunuz?

Arkadaslar esim
Tabiki dil biliyor iki dilede hakim fakat ileri derecede kendini ifade problemi vardi simdi daha iyi eskiye nazaran cok iyi. Şöyle düşünün burda genç bi kesim hic dogru düzgün türkce konusmuyor/konusmamiş bunun içinde budkdr geride kalmış kimsede dememiş niye böyle konuşuyorsun zaten ortam da aynı tipte memevcut.
Bende neden ısrarla Türkçe konuşmaya çalıştığınızı anlamadım? Adam belliki kendini Türkçe ifade edemiyor orada doğup büyümüşsünüz Almanca konuşsanıza. Gerçi siz de Almancada çok hata yapıyormuşsunuz

Yaşadığınız anlam karmaşasına somut örnekler verir misiniz Almanca ve Türkçeden? Bir de ailesinden, iş ve sosyal çevresinden eşinizle ilgili ne duyuyorsunuz?
Yani beyinden gelen birsey mi aslinda oyle degil ama suan okdr cvp geldiki kafam corba oldu inanin.. zekasal bir sorun mu gelişimsel bir sorun mu onu merak ediyorum. Gelişimsel sorunun birde spesifik konusma alaninda olan bir sorun mu merak ettiğim bu yani.. eşim cevresinde cok sevilen saygi duyulan bir insan, şakacıdır aynı zamanda adam gibi adam olarak nitelendirilir esasinda

Yani beyinden gelen birsey mi aslinda oyle degil ama suan okdr cvp geldiki kafam corba oldu inanin.. zekasal bir sorun mu gelişimsel bir sorun mu onu merak ediyorum. Gelişimsel sorunun birde spesifik konusma alaninda olan bir sorun mu merak ettiğim bu yani.. eşim cevresinde cok sevilen saygi duyulan bir insan, şakacıdır aynı zamanda adam gibi adam olarak nitelendirilir esasinda
Birde cok caliskandir ekmeğini tastan cikaran bir tip ve aynı zamanda cabuk kavrayan bir insan oldugu söylenir.. cevresinde iş acigi oldugunda ona sorarlar hemen.. asla tembel degil düzenli tertipli ve disiplini bir insandir.

Bende neden ısrarla Türkçe konuşmaya çalıştığınızı anlamadım? Adam belliki kendini Türkçe ifade edemiyor orada doğup büyümüşsünüz Almanca konuşsanıza. Gerçi siz de Almancada çok hata yapıyormuşsunuz
benim mükemmeliyetçi yapım Olduğu icin ufak hata da yapsam hoşuma gitmez cok düzgün eksiksiz konusmak istediğimden ötürü almanca ev içinde kullanmayı sevmiyorum ve çocuğum da iki dil ile büyüdüğü için türkceyi güzel ögrensin istiyorum.. oğlum dilini bilsin istiyorum.. yoksa almanca konuşurum evde sknti yok

benim mükemmeliyetçi yapım Olduğu icin ufak hata da yapsam hoşuma gitmez cok düzgün eksiksiz konusmak istediğimden ötürü almanca ev içinde kullanmayı sevmiyorum ve çocuğum da iki dil ile büyüdüğü için türkceyi güzel ögrensin istiyorum.. oğlum dilini bilsin istiyorum.. yoksa almanca konuşurum evde sknti yok
Eşinizin sıkıntısı Türkçe kendini ifade edememesi bence sizin bu mükemmelliyetçi baskınızda adamı daha çok strese sokuyor. Almanca konuştuğunda da ufak tefek hatalar dışında aynı sorun var mı peki

Yukarda yazdim hepsini totalde oyle. Kelime bulamamama, kelime karistirma, gramer hatalari, celiskili konusma/ mantikli konusamama bazen/ kelime dagarcigi genis degil/ birde bazen insanin kalip dusunceleri olurya o biraz daha farkli dusunen bir tip ayni konularda cok farkli dusunen iki tipiz
Bahsettiğiniz kalıp düşünceler neler mesela? Hangi konularda farklı düşünüyorsunuz örnek olarak?

Yani kocaman adamın yıllarca dili düzgün öğrenememiş olması bana tuhaf geliyor. Başka şüphelendiğiniz gelişimsel olarak geri diyebileceğimiz davranışları var mı?

İnanki şu an unuttum
Bu unutulacak bişey değil ama....Biz sizi tanımıyoruz burda, asla da tanımayacagiz, o yüzden ancak bize doğru bilgi verirseniz veya bilgi saklamazsaniz yardımcı olabiliriz. Yoksa burda kocanizi günlerce över över , sorununuzu çözmeden gidersiniz, bize ne?

Son düzenleme:
Back
X