Evlilikte yaş farkı ?? 28-40 normal mi ? Ne gibi sıkıntıları olur???

Ben de eskiden tam da sizin yazdığınız gibi düşünüyordum , o sebeple kendimden 1 yaş büyükle evlendim ama asla ve asla benim düşündüğüm gibi yani sizin yazdığınız gibi olmadı . 70 lik dededen beterdi . O zaman 50li yaşlarında olan babam bana daha fazla ayak uyduruyordu mesela . Bunun asla yaşla alakası asla yok . O kişinin karakteriyle kişiliğiyle mizacıyla yapısıyla alakası var ..

Kişilikleriniz uyuyor mu siz yaştan ziyade ona takılın
İstekleriniz hayalleriniz hedefleriniz aynı mı ? Aynı şeylerden zevk alıyor musunuz ?
Siz gezmeyi seven ama o evde pineklemekten hoşlanıyorsa bir zaman sonra olmuyor . Siz kitap okumayı seviyorsanız o 1 kitap bile okumamışsa gün geliyor kitaplıktaki kitaplarınıza laf ediyor . En basitinden Okuduğun kitaptan , izlediğin filmden konuşamıyorsan Olmuyor , ilerlemiyor yani. Siz asıl bu noktaları değerlendirin bence

Evet yaş bir etken ama yasit olmak da anlaşmayı garantilemiyor. Denemeden ogrenemezsiniz

Diger konunu da görüyoruz ya hani, bu iliskide zorla tutuluyosan bi göz falan kirp anlayalim kaçırıldığını. Napacaksin elin maço kart herifini sen ya gencecik yasinda. Simdiden karisi olarak goruyomus vay be.

36 yaşındaydı tanıştığımızda çok yakışıklı ve mesleği de iyi bir meslek . Tabi meslek bana göre ikinci planda onu baz almıyorum benim de mesleğim var .ama demek istediğim şu ; 4 yıl bu adam benimle yaslandı şimdi 41 oldu diye sen artık yaşlandın diyip onu doğduğu tarihle elinde olmayan bir durum yüzünden suçlayacakmışım gibi geliyor . Bu his vicdan yaptırıyor .
Tabi başka sorunlar da Var tek sorun yaş değil ama Yine de konuyu bu yönüyle değerlendirmek için açtım . Diğer sorunlar çözülse bile bu çözülmeyecek sabit birsey çünkü .

Diğer konunuzu okumadım
Diğer sorunlar aşılmayacak sorunsa yaş kısmıyla hiç vakit geçirmeyin bence .
4 yıl geçti vaktini aldım evleneyim diye de düşünmeyin
Karşılıklı vaktiniz gitti sonuçta
Karşınızdaki üzülür diye bir şey yaparsanız siz üzülürsünüz . Bir söz var ya acırsan acınacak hale düşersin diye , tam da böylesi bir konuda geçerli bir söz
Siz yalnızca kendinizi düşünerek evlenmeye karar verin ya da evlenmemeye ..

Eşim 80'li ben 93'lüyüm. Birlikte gören kimse o kadar yaş farkı olduğunu tahmin etmez. 5 yıldır birlikteyiz, üç buçuk yıldır evliyiz yaş farkından dolayı hiç sorun yaşamadık. Ama bu yaş olayı kişiye göre değişen bi durum. Ben hep yaşımdan olgundum, benden yaşça büyük bi eşim olsun istedim yaşıtlarımla hiç denk görmedim kendimi kafa yapısı olarak. Tabi 13 yaş büyük biriyle evlenmek gibi bi hayalimde yoktu ama eşimle tanıştıktan sonra bi önemi kalmadı.

Eglen hayatini yasa illa evlenmek zorunda misin salla 3 sene ondan sonra zaten kendiliginden gecer hevesin.
33. Yaştan bildiriyorum.
Nerede geçiyor evlenme isteği???
Siz fazla "Sex and the City" dizisi izlemişsiniz bence..

Not: Nick'ten belli..

Son düzenleme:
Eşimle aramda 8 yaş var. Ona göre benim kuşağım çok fevri vs. Haklı da. Ki siz de 12-14 yaştan bahsediyoruz kesin çatışma olur.

Siz 27 o 40 yaşında benzer durumlardayız . Ağzınızın tadı hiç bozulmasın inş .

Nezaketen evlenilmez.

Biraz da kendine bakmakla alakalı, kişi bakımlı olduğu zaman çok belli olmuyor tabi ama bi defa benim çevremden bi arkadaşım ‘bebek gibi kızsın. Ne buldun o yaşta demişti ‘ işte bunlar hep beynimde karınca gibi..sonuçta ne kadar bakımlı da olsa biyolojik gerçeği değiştirmiyor

Hevesleriniz hayattan beklentiniz ayni olmayacaktir. Ayni yaslardayiz kuzenlerim 40 li onlarda bile yasiyorum by sorunu. Bunun ilerisi cocjk isteyeceksiniz ona ayiracaginiz enerji,cinsel hayatiniz sorun olabilir. Seviyorsaniz umarim sikintisiz olur ancak yas farki fazla. Genc ciftler birlikte hayati kesfederken siz beklemek zorunda kalabilirsiniz

Bana eşimin erkek kardeşi gencecik kızsın güzelsin ne yapıcan kendinden bu kadar büyük adamı dedi. Anlaşamazlar pek, sırf yermek için söyledi. Sevmek kavramı kimin ne dediğiyle ilgili değil ki. Ben eşimle sohbet etmeyi seviyorum, gülüp eğlenmeyi seviyorum. Bi kaç saat önce kavga ettik gitti uyudu şimdi, kendi kendime kızıyorum yüklendim adama diye. Karşındaki insanın karakteri davranışlarıda etkiler ilişkiyi sonuçta, ben eşimin bana olan davranışlarınıda seviyorum. '' zaman zaman öküzlüğü tutar tabi. '' Hatta ne zaman bi ortama girsek herkes o yaş önyargısını kırar, eşin ne kadar güzel ilgileniyor seninle derler.

Benim konunuzdan anladığım aslında siz bu adamdan ayrılmak istiyorsunuz, ancak vicdanen rahatsızlık duyduğunuz ve onun 4 yılına sebep olduğunuzu düşündüğünüz için aradaki yaş farkı ile ilgili olumsuz yorumları duyup kendinizi rahatlatmak istiyorsunuz. Ayrıca bu adamla ilgili açtığınız diğer konu hiç içaçıcı değil, öfkesinden çok tedirgin olmuş ve sindirilmişsiniz, öncelikle şundan emin olun bu insanla ciddi bir adım atmak istiyor musunuz istemiyor musunuz, çünkü bu ilişkide sorun bence yaştan çok daha fazlası.

Burda okumuştum böyle bir başlıkta yine biri dedi ki işte eşimle aramizda 10 küsur yaş farkı var şöyle mutluyuz şöyle iyi anlaşıyoruz falan filan. Sonra sacla ilgili bir başlıkta gördüm yazdığını normalde saçını sarıya boyatirken evlendiğinden beri eşi istemediği için boyatmiyormus vs. Yani demem o ki gördüm ki çoğu böyle anlaşan çiftler de erkek parmağında oynatıyor kadını o da iyi anlaşıyoruz sanıyor napsin. Bakın çoğu diyorum istisnalar vardır arada.

Peki sizin aileniz ve sizin çevrenizden böyle bir şey geldi mi ? yani annen baban veya yakın akrabaların , neden bununla evleniyorsun karşına daha iyileri çıkar vs vs onu sana yakıştıramayan falan ???

4 yil hayatından calmis gibi hissediyorsun da sen 24 yaşında gencecik bir yaşta iken o 36 imiş.
Şimdi 30 civarındayken 10-12 yas büyük biriyle görüşmek bana normal gelirken 20li yaşlardaki birinin 30 ortalarinda biriyle birlikte olması pek sağlıklı gelmiyor. Çünkü 30da artık hayata bakisin netlesiyor, karakterin oturuyor ama 20li yaslarda hala toysun, hayatı öğrenme asamasindasin ve mantik daha geri planda.
Bu adamdaki öfke problemi en önemli sorun bence. Çünkü olgun insan karşısındaki kızgınken onu sakinleştirebilendir. Şahsen ben hayatımda olan erkeğin de beni anlayabilmesini ve ben sinirliyken bile idare edebilmesini isterim. Ama sizde beyefendi hep.ofke.nobetleri geçiren ve sakinleştirmeyi bekleyen olacak.
Bir de iliski iki kisiliktir yazik.yasi geçiyor onu oyaladim.diye düşünme, bu adam 36 yasina kadar neredeydi madem evlenmek istiyordu, bunun sorumlulugunu sana yukleyemez

İşte tam da bu sorunun cevabını verebilme mücadelesi yaşıyorum . Daha demin biraz önce beni aradı “ aşkım hersey güzel olacak bana güven evimizi de nerde istersen ordan alıyorum Nerde yasamak istersen oraya yerleşelim, sen birsey düşünme ben herşeyi çözerim sıkıntı yapma hiç Bişeyi “ dedi . Sanki hissetmiş gibi . ağlamak istiyorum dostlar .. ben bu dediğiniz sorunun cevabı İçin psikoloğa gitmem gerekiyor galiba . Üzerimde büyük bir baskı var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…