• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte yaş farkı ?? 28-40 normal mi ? Ne gibi sıkıntıları olur???

benim esimle aramda 12 yaş var. zerre sorun yaşamıyoruz. 3 yıllık da evliyiz. evliliğin yaş ile bozulma ihtimali %10 gibi bir şey. tamamen kafa yapısıyla alakası. fikirleriniz uyuyorsa neden olmasın. ben de basta çok garipsemiştim yapabilir miyim diye ama yaş ile ilgili hiçbir problemle karşılaşmadık insanın içi fikri genç olsun. nice akranlarımla evli arkadaşlarım var boşanan boşanana. iki tarafında kanı kaynıyor herkes baska şeyler yapmak istiyor zorlanıyorlar. kimseye takılma. evet yaşa da bakılmalı ancak once zekaaa

Bu veriye 3/5 tane eş dosttan mı ulaştınız acaba?😀 Çünkü yapılan araştırmalarda aralarında 5 yaş fark olanlar 18% 10 yaş fark olanlar 39% (!) boşanmaya daha yakın.

Bu veriye 3/5 tane eş dosttan mı ulaştınız acaba?😀 Çünkü yapılan araştırmalarda aralarında 5 yaş fark olanlar 18% 10 yaş fark olanlar 39% (!) boşanmaya daha yakın.
hayır eş dosttan değil, yazımda da belirttim tamamen kafa yapısıyla alakası bir durum. kimse yaşın büyük ya da yaşın küçük diye bosanma sebebi sunmuyor demek istemistim.

😣😔😔 acı gerçekler galiba .. içime oturdu arkadaşlar ya .Ben yaşıma göre olgun ve daha oturmuş sakin karakterli bi insanım çevrenden de öyle söylerler . Bugüne kadar benim yaşıma göre daha olgun olmam, onun ise hareketli aktif olması arayı kapatmış ise de; yaş geçtikçe sanırım söyledikleriniz yüzüme tokat gibi vuracak.. öyle bir kapana kısılmış hissediyorum ki . İnş hakkımda hayırlısı olur . Doğru olanın ne olduğundan emin olamamak çok acı .
Bir de daha 30lu yaşlara gelmediniz. 28 ve 32/33 yaşlar arasında da uçurum var. Ben 33 yaşındayım ve şu an kadın olduğumu anlıyorum. Ne istediğimi ne istemediğimi biliyorum. Gerçekten kadın için 30 sonrası bir milat.
Bir de öfke sorunu var adamın. Yol yakından dönmelisiniz. Azıtır iyice bir kaç seneye. Kötü bir baba gibi davranıyor size belli ki.

hayır eş dosttan değil, yazımda da belirttim tamamen kafa yapısıyla alakası bir durum. kimse yaşın büyük ya da yaşın küçük diye bosanma sebebi sunmuyor demek istemistim.
Kafa yapısı da yaşa göre yön buluyor maalesef. Yani sizin ilişkiniz yolunda gidebilir ne güzel, ama gitmeme olasılığı da baya bi yüksek. Öyle ki istatistiklere bu denli yansımış.

40 yaş var 40 yaş var. Bence 15 yaş ötesi net sıkıntı olur bazı şeyler ama sizinkinde ben bir sey göremedim acıkcası. Benım bir arkadasım var ben onu 90lı sanıyordum meğer 80liymiş, öğrenince şok olmuştum mesela. Hani bizim gibi duruyor ve öyle yaşıyor yani, ama 29-30 yaşında olup 40 yaşında gibi duran öyle yaşayan da cok var. 10-12 yaş bence cok fark etmez o yuzden. 15 sonrası sıkıntı, hem mantıken hem duygusal olarak sıkıntı

Nekadar aktif, heyecanlıda olsa adam 42 yaşında.
Benim eşimde 43 yaşında, çok aktiftir hala ama bi 10 sene öncesiyle arada dağlar var. Bizim aramızda 4 yaş var o yüzden herşeyi zamanında birlikte yaşadık. Ama 28 yaşında olsam istemezdim okadar büyük birini. Anlaşamazdım. Çocuk olunca hele aralarında uçurum olur.

ben yaş farkına inanmıyorum kadın da büyük olabilir erkek te ..O an çiftin yakaladığı frekansa bağlı şekilleniyor durum ..sadece konu sahibinin 28 ken 40 yaşınddi bahanelerle aki 4 yıllık sevgilisini yaşlı bulmaya başlamasını kınıyorum tersi de olsa kınardım...4 yıldır bilmiyor muydu adamın yaşını..ayrıca kendi de 30 a merdiven dayamış biri ben yaş farkı da göremiyorum

4 yıl içinde adam çökmüş demek ki :D ya ben aradaki yaş farkını fazla bulurum. başkası bulmaz. Birisi ilişkiye kesin evleneceğim gözüyle başlar birisi biraz tanıyalım duruma göre değerlendirelim der. Otuza merdiven dayamış biri deyip duruyorsunuz da sanki hanımefendi yaşlıymış ve el seçme hakkı yok elimdekiyle idare edeceksin gibi bir ifade çıkıyor ortaya.

Ben 34 yaşındayım. 10 yaş fark isterdim.
Kronik hastalıklarımdan dolayı biraz enerjim düşük. Genel olarak çok dışarı çıkamam gezemem.
O yüzden sanki 42 , 45 yaşındaki biriyle daha iyi uyum gösteririm gibi geliyor.
Ama benim durumum farklı tabi.
Sizin için bilemedim. 28 çok değişik bir yaş. Göz açıp kapayıncaya kadar gençlik akıp gidiyor. Bir bakmışsınız 35 olmuşsunuz. ( ben de öyle oldu )
Eğer iyi bir ilişkiyse. Size güzel şeyler hisettirecekse. Kalıcı olacaksa. Yaş farkı yüzünden vazgeçmeyin.
Ama sıkıntılar olur. İlerde sizden çok erken yaşlanacak. Bu gerçek. Enerjiniz farklı olacak. Bu da ayrı gerçek. Gençliğinizin son yıllarını harcamış gibi hissedebilirsiniz. O yüzden iyi düşünün.

Heyecan konusunda bir sıkıntı yok o benden daha aktif ve kıpır kıpır tabi ne zamana kadar öyle olur bilemem :) sunana kadar ciddi fikir ayrılıklarımız olmadı 3,5 seneden fazla beraberiz . Diğer konudan bilen arkadaşlar bilirler , öfke problemi var ve hafife alınmayacak derecede ciddi. Mesela ben demeden tatil planları yapan gezip eğlenmek isteyen aktif bi insan ama bi tartıştığında dünyanın en kötü canavarı oluyor . Yaş konusunu çevremin sorun edeceğini düşündüğüm için ve ilerde dediğiniz gibi onu yetersiz görüp psikolojik olarak üzülmek istemediğim için özellikle konu açıp sizin fikrinizi almak istedim
Yaş sorunundan önce öfke problemini ele almalısın.Şu an ayrı evlerde mi kalıyorsunuz bilmiyorum ama aynı eve girince işin rengi değişiyor.Allah korusun öfke insana çok şey yaptırır.Evlenecekseniz tedavi olmasını sağlayın

Onun askere gittiği yaşta sen sokakta seksek,ebelemece oynuyordun, böyle bakınca çok geliyor aradaki fark...

Back