• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte yaş farkı ?? 28-40 normal mi ? Ne gibi sıkıntıları olur???

Bence maksimum 10 yaş olmalı. Fazlası zarar. Adamın enerjisi işi bitmiş olacak kendine faydası olmaz ki size olsun çocuğunuza olsun. He istisnalar olabilir herkesin enerjisi bitecek diye bişey yok ama geneli 35 den sonra elinde kumanda pazar gününü tv karşısında geçiriyor. Siz de sıkıla sıkıla camdan bakarsınız.
Eşimle aramda 9 yaş var uyumsuluklar da var olumlu yanları da.

Valla bence hem siz bundan 5 yıl sonra kendinizi yaşlı bir adamın yanında gibi hissedersiniz yanınıza yakistiramazsiniz. Bence 28 yasindaysaniz 35 e kadar tamam ama fazlası saçma bence. Büyük konuşmak istemiyorum ama ilerde öperken bile farklı hissederim diye düşündüm kendimi yerinize koyduğumda. Bide şeyde önemli bence evlenince birlikte bişey yapmak isteyeceksiniz. Sizin yasinizin vermiş olduğu genclikle adam başım kaldırmıyor diyecek. Ama yaşınız yakın olursa o heyecan, birlikte biseyler yapabilme olanağı daha çok artar. Dediğim gibi ben kendimi yerinize koyarak düşündüm

Ben buradaki yoruma kesinlikle katılmıyorum
Yaşları birbirine çok yakın bir sürü kişi tanıyorum boşanmış ..
Yaştan ziyade tamamen kişilikle alakalı bu durum ..

Ayrılmam demiyorum eğer öfkeli olmasaydı bu yaş ile İlişki kurulabilir miydi onu söylüyorum diğer konuda da Yeni Konu açıp soracağımı yazdım Onu görmediniz heralde .. zaten net kararlı olmuş olsam buralara gelip sizin fikirlerinizi almazdım . Zorlanıyorum bu aşamada ve yardım bekliyorum . Yorumlar iyi geliyor kafamı şekillendirmekte .. gerçekten sevdim ama hata yapmak istemiyorum yazılan her yorum benim için çok değerli ve bir yaşanmışlık içeriyor . Teşekkürler

Ee hani terkedecektiniz şimdi kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz. Her şeyden bağımsız sadece konuya yorumum yaş farkı çok. O 28 siz 40 olsaydınız o size bakarmıydı acaba.

10 yaştan sonra jenerasyon farkıdır bana göre. her türlü çatışma olur. bu çatışma anne baba ile olan çatışmaya benzer hatta bence. sıkar bir süre sonra.
dengi dengine diye atalar boşuna dememiş.

Arkadasim yemin ediyorum sonunda bu siteye sirf senin su konuna cevap vermek icin üye oldum (yillardir sadece okuyucuyum). Bunu özellikle kendi direkt tecrübelerimden aktarmak icin yapiyorum cünkü kendini heba etmene seni tanimamama ragmen inan gönlüm razi gelmedi.

Benzer bir iliskiden yeni ciktim. Eski nisanlimla aramizda 14 yas fark vardi. Toplamda 3 sene sürdü beraberligimiz ve bil bakalim neden? Kendisi yasinin ilerledigini ve bu yüzden benimle eger hemen evlenip cocuk yapmayacaksak bir gününü dahi harcamak istemegini söyledi. Zaten bastan beri bu adam aslinda hayat arkadasi degil de onu baba yapacak bir kadin ariyormus (kendisi bir evlilik yapmis, cocuk yok). Tanistidigimda ailem ve beni bütün taniyanlar hem bu daha önce evlilik yaptigi icin, ama özellikle de yas farkindan dolayi asla istemediler. Bir yilim sirf ailemi ikna etmekle gecti, sonunda pes ettiler ve biz nisanlandik ama annem her firsatta hala yanima yakistirmadigini, ilerde diger arkadaslarimin genc eslerini görünce imrenip pisman olacagimi söylerdi. Ben de derdim ki "anlastiktan sonra yas farkinin ne önemi var".

Bak kardesim simdi kendimizi hic kandirmayalim, sen kalkip bu soruyu burda sorduguna göre bu yas farki senin hic icine sinmiyor aslinda. Ayni tereddütü ben de yasadim ordan biliyorum :) sürekli düsünürdüm ve hep sunu sorardim kendime "ya ilerde pisman olursam?". Cünkü askin ilk heyecani gittikten sonra artik biraz gözüme yasli gelmeye baslamisti ve hatta kendisi de biraz komplekse girmeye baslamisti (saclarindaki beyazlari siyahlastirmak falan).
Nisanlandiktan ve ailemle savasim bittikten sonra rahata erdim sandim ama bu iliskinin hic de sandigim kadar iyi bi iliski olmadigini fark ettim. Bi kere her firsatta "ben senden daha büyügüm, daha tecrübeliyim, daha iyi bilirim" sözünü cok sık duyar oldum. Onu dinlemeyip kendi bilgimi okudugum zaman onu zaten saymadigimi, onu adam yerine koymadigimi söylerdi. Cinsellii konusu ise tam bir fiyasko diyebilirim, gerisini sen anla.

Sonunda ayrildik ve su konuda kendimi kandirmisim: ben sandim ki yasca büyük erkek olgun olur sakin olur halbuki hic de öyle degildi. Ben sinirlensem o daha da sinirleniyordu vs. Olgunluk bana göre sifirdi.

Velhasil üstümden büyük bi yük kalkti ve inan bitirdigin zaman bu acabalar tereddütler senden de gidecek ve cidden daha huzurlu hissediceksin. Daha detayli konusmak istersen özelden mesaj yazabilirsin canim.

Adam klasik turk erkegi degilse olabilir
Asiri yakisikli ozguvenli ego problemi falan olmamasi lazim
Diger turlu zor hemde cok zor
Kiskanclik sinir gecimsizlik hersey olabilir
Ayni yasta olupta kendini dagitan erkeklerde boyledir eslerini aglatana kdr ugrasirlar

42 yasimdayim ,ruhum da genc , icerim cosarim eglenirim , deliler gibi dans da ederim cocuklarimdla sokakta saklambac da oynarim
Ama 28 yasindaki biriyle birakin bir iliskiyi arkadas bile olamam , hani 28 yasinda bir kadinla tanissam oturup on dakika sohbet edebilirim devami gelmez cunku arada ciddi fark var hayata bakis ve tecrube acisindan
Hayat sizin hayatiniz ancak bu surdurulebilir bir iliski degil bence

Ben buradaki yoruma kesinlikle katılmıyorum
Yaşları birbirine çok yakın bir sürü kişi tanıyorum boşanmış ..
Yaştan ziyade tamamen kişilikle alakalı bu durum ..

farklı düşünceler de var gördüğünüz gibi .şuanda aramda Hiç bir problem yok .Ben ne dersem onu yaptı suanda bazı sebepler nedeniyle geçici olarak muğladan ailemin yanına Ankara’ya geldim o da aynı şehre geldi ayrı bi ev tuttu uzak olmak istemedi . YAni ne kadar kötü özelliklerini anlattıysam da bunları göz Aradı edemiyorum buraya herşeyi sığdırmak mümkün değil özet geçmeye çalışıyorum . Evet öfkeli çok sorunlu yapısı var ama bir dediğimi iki etmiyor ben nasıl o evlilik nikah yapalım artık derken bi anda yok olmaz diyip çekip gidicem bilemedim . Gitsem de mutlu olcak mıyım . Ya da onunla evlensem buradaki diğer arkadaşların dediği gibi ilerde onu yaşlı bulup üzülüp keyif alamayacak mıyım ve öfke kontrolü yüzünden beni dövüp sövüp öldürecek mi .. ben iyisi bir psikoloğa gideyim arkadaşlar işin içinden çıkamadım. Kötü yanları iyi yanlarına ağır mı basıyor yoksa bunlar düzelip Gözardı edilecek şeyler mi? Her ilişkide olan şeyler mi ?? Çok tecrübesizim 😟😖🙁 psikolog çözer mi bilmiyorum bazen onlar da dinleyip dinleyip doğru olduğuna inandığnıyap diyorlar. Sizce?

Arkadaşlar geç evlilik konusundan bağımsız olarak yaş farkı yönünden konuyu ele almak istedim . O konuda ilişkimi ve karşındakini bilenler genelleme yaparak fikir yazarlarsa memnun olurum . Burada merak ettiğim şu; kişiden bağımsız olarak .. yani normal seyreden ortalama bir ilişki var Çok fazla sorun yok ancak kadın 28 erkek 40-42 aralarındaki yaş farkı ne kadar sorun ?? Kaç yaşa kadar normal ?? Böyle durumda olan Ya da bu Tür olaylara şahit olan tecrübe sahibi arkadaşlar fikirlerini yazabilir mi ??
genelde karakter önemli yaşa çok takılma denir ama diğer konularda özellikle ‘yaşlar yakın olsun ‘ ilerde fiziksel psikolojik sıkıntılar olabilir ‘ gibi çok fazla yorumlar geldi. Herkes kendince bunlardan bağımsız düşüncesini yazsın fikir teatisi yapalım . Şimdiden çok teşekkürler . Sevgiler 🎈💕
28-40 yaşlar. 15 yıl sonra 43-55 olacak. Bu büyük bir fark. Nerdeyse kuşak farkı var. İlgi alablari, düşünceler, hayat tarzı, iletişim vs. Bunlar çok önemli. Sen en güzel yaslarindayken yanındaki kişi yasliliga geçiş yapacak. Çok iyi düşünmek lazım

Burda ruhsal yaşlar devreye giriyor bence. Birkaç sene sonra yaşında kıpır kıpır gezip tozmak isteyen biriyle bacakları ağrıdığı için ona ayak uyduramayan bir insanın ilişkisi çok yürümez. Bu yazdığım sadece bir örnek.. ama hayat tarzları vs tutuyorsa o kadar problem olmayabilir. Ben olsam böyle bir ilişkiye girmemeyi tercih ederdim. Cesaret doğrusu

Eglen hayatini yasa illa evlenmek zorunda misin salla 3 sene ondan sonra zaten kendiliginden gecer hevesin.
Hevesim geçer de o evlenmek istiyor artık . Ve vicdanen üzülürüm bile bile onun zamanından çaldığımı düşünürüm. Belki Bu süreçte evlenip mutlu olacak o da :(

Hevesim geçer de o evlenmek istiyor artık . Ve vicdanen üzülürüm bile bile onun zamanından çaldığımı düşünürüm. Belki Bu süreçte evlenip mutlu olacak o da :KK43:

Evlilik vicdanla falan yapilacak birsey degil. O seni bu kadar baskı altinda hissettirdigi icin kötü hissediyor mu bi düsün bakalim?
Üstelik hic kimse, sen dahil, karsindakinin kendisiyle acidigi icin evlenmesini istemez.

Dışarıda yaşına uygun onlarca erkek varken neden o?

Eşimle aramızda 3 yaş var. İkimiz de aynı dönemlerde lisedeymişiz, dinlediğimiz şarkılar aynıymış o dönem mesela. Sen bu adamla ortak zamana ait şarkı bile bulamazsın...

Arkadaşlar geç evlilik konusundan bağımsız olarak yaş farkı yönünden konuyu ele almak istedim . O konuda ilişkimi ve karşındakini bilenler genelleme yaparak fikir yazarlarsa memnun olurum . Burada merak ettiğim şu; kişiden bağımsız olarak .. yani normal seyreden ortalama bir ilişki var Çok fazla sorun yok ancak kadın 28 erkek 40-42 aralarındaki yaş farkı ne kadar sorun ?? Kaç yaşa kadar normal ?? Böyle durumda olan Ya da bu Tür olaylara şahit olan tecrübe sahibi arkadaşlar fikirlerini yazabilir mi ??
genelde karakter önemli yaşa çok takılma denir ama diğer konularda özellikle ‘yaşlar yakın olsun ‘ ilerde fiziksel psikolojik sıkıntılar olabilir ‘ gibi çok fazla yorumlar geldi. Herkes kendince bunlardan bağımsız düşüncesini yazsın fikir teatisi yapalım . Şimdiden çok teşekkürler . Sevgiler 🎈💕
Şimdi değil ama yaşlandıkça çok fazla sorun oluyor

O kadar aynı durum ki iyi ki üyelik açıp yazmışsınız. Çok sevindim .annenizin söylediği şey dahi birebir aynı benim annemden duyduklarım ile. Ama şöyle birsey var , onun yaşının sanki onun hatasıymış gibi olması beni çok aşırı üzüyor . Onu yaşıyla değerlendirip yargılamak ayıp geliyor ve üzülüyorum kıyamıyorım bazen . Ayrılmanıza neden olan temel sebep ne oldu ve nasıl noktaladınız ?? Çok büyük önemi var benim için söylediklerinizin emek ve zaman ayırıp yazdığınız İçin çok teşekkürler ederim

Neden o diye birşey yok bizimkisi birden olmadı önce arkadaştık iş arkadaşı ve birbirimizi sevmeye başladık muhabbetimiz konuştukça zaman geçirdikçe çok iyi anlaştık . Şarkı konusunda da fikirlerimiz uyuyor eğlenip dans da edebiliyoruz dolu dolu gezip tatil yapabiliyoruz benim ne istediğimi önemseyen bi insan . Ama bundan 5 sene sonra dedikleriniz olursa üzülüp çocuk yaptıktan snra tekrar bu fikirlerle uğraşmak istemediğim için yaşamış geçirmiş tecrübe sahibi insanların fikirlerini alayım diye burdayım . Öyle marketten elma seçer gibi seçmedim ki bu adamı , Allah karşıma çıkardı süreç öyle işledi yani . Bazen kendimiz bile bilmiyoruz bi anda içinde buluveriyoruz kendimizi . Zaten ilk tanıdığımda 36 yaşındaydı bunları ozaman çok düşünemedim genç bi yaş çünkü 36. Suan 40-41 olunca ben bu psikolojiye girdim . Fiziken tabi yaş geçtikçe değişiyor ama bende yerimde kalmıyorum birlikte yaşlanılıyor. Yani siz tabi ki haklısınız ama bende burda her türlü düşünceyi duymak bir karar vermek için bulunuyorum . Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız İçin 🙂

Hevesim geçer de o evlenmek istiyor artık . Ve vicdanen üzülürüm bile bile onun zamanından çaldığımı düşünürüm. Belki Bu süreçte evlenip mutlu olacak o da :KK43:

Bulmus 28 yasinda çıtırı evlenmek ister tabi. Biraz zaman tani kendine, kafanda soru isaretleriyle girilcek yol degil evlilik. Sen olmasan tak diye kimi bulacak da evlenecek. Onun yasitlari 3 cocuk babasi.

.
[/QUOTE]
Dışarıda yaşına uygun onlarca erkek varken neden o?

Eşimle aramızda 3 yaş var. İkimiz de aynı dönemlerde lisedeymişiz, dinlediğimiz şarkılar aynıymış o dönem mesela. Sen bu adamla ortak zamana ait şarkı bile bulamazsın...
Yukarıdaki yorumu size yazdım alıntıyı unutmuşum arkadaşım . Velhasıl KESKe neden o değil de 34 35 yaşında bi insan olsa ben de istemez miydim . Bunları sorun etmezdim hem . Allah onu çıkardı karşıma bi şekilde ilerledi gitti . 🙁

Back