• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte yaş farkı ?? 28-40 normal mi ? Ne gibi sıkıntıları olur???

Kız daha 30 değil içi kıpır kıpır . Erkek 40 i gecmis artık daha farklı bakar hayata. Ben 40 yaşındayken en büyük yeğenim 27 idi. Aramızda yaşama dair uçurum denecek fark vardı. Kız için diyorum ki yaşına daha uygun birini seçmeli. Kendisini 35 yaşınina geldiğini de düşünsün hatta.

Ben ilişkide yaş farkına inanmıyorum, önemli olan aşık olmak, iyi anlaşmak. Siz bu adama ne aşıksınız ne de iyi anlaşıyorsunuz. Sırf evlenmek için evlenmeyin. Tabi diğer konunuzdaki adam olduğunu varsayarak yorum yaptım. Sizden 12 yaş büyük bu adam apayrı biri ise düşünün ne kadar çok sevdiğinizi.

Heyecan konusunda bir sıkıntı yok o benden daha aktif ve kıpır kıpır tabi ne zamana kadar öyle olur bilemem :) sunana kadar ciddi fikir ayrılıklarımız olmadı 3,5 seneden fazla beraberiz . Diğer konudan bilen arkadaşlar bilirler , öfke problemi var ve hafife alınmayacak derecede ciddi. Mesela ben demeden tatil planları yapan gezip eğlenmek isteyen aktif bi insan ama bi tartıştığında dünyanın en kötü canavarı oluyor . Yaş konusunu çevremin sorun edeceğini düşündüğüm için ve ilerde dediğiniz gibi onu yetersiz görüp psikolojik olarak üzülmek istemediğim için özellikle konu açıp sizin fikrinizi almak istedim

Heyecan konusunda bir sıkıntı yok o benden daha aktif ve kıpır kıpır tabi ne zamana kadar öyle olur bilemem :) sunana kadar ciddi fikir ayrılıklarımız olmadı 3,5 seneden fazla beraberiz . Diğer konudan bilen arkadaşlar bilirler , öfke problemi var ve hafife alınmayacak derecede ciddi. Mesela ben demeden tatil planları yapan gezip eğlenmek isteyen aktif bi insan ama bi tartıştığında dünyanın en kötü canavarı oluyor . Yaş konusunu çevremin sorun edeceğini düşündüğüm için ve ilerde dediğiniz gibi onu yetersiz görüp psikolojik olarak üzülmek istemediğim için özellikle konu açıp sizin fikrinizi almak istedim

bu farki siz farketmiyorsaniz bence sorun yoktur ya,
kimisi gec olgunlasir, kimisinin yasi 60a varsa da ici civil civil olur, kimisi 20sinde sessiz sakin olur.

Bir de bunlar da zamanla degisir, bugun icin iyi gidiyorsa iliski temkinli olarak devam edilebilir bence.

Benim bugune kadar gordugum en mutlu ciftlerden birinde kadin adamdan 10 yas buyuktu, adamin ilk evliligi kadinin 2. evliligi ve kadinin 2 cocugu vardi. Ama su an benim bildigim kadariyla 20 yili devirdiler ve mutlu olduklarini soyluyorlar.

Ama burada 5 yas icin, artik anlasamiyoruz aramizda cok fazla fark olustu diyen kisileri de cok okuduk.

Yani bence is sizde bitiyor, siz mutlu iseniz kimseye bir sey soylemek dusmuyor.

Bir suru problem olabilir. Mesela senin cinsel olarak aktif oldugun yaslarda o yavss yavas antropaza girmis olacak. Sen en hareketli en enerjik oldugun donemde, o himbillasacak, evde oturmak isteyecek. Senin gibi herseye hevesli olmayacak bu yuzden cogu sey icinde kalacak. 10 yil onceki ben ile sindiki ben bile ayni degilken bu kadar yas farki arayi kapatmak icin epey fazla. 5-6yas dalan dense neyse de. 12 yaş cok fazla. Adam bir kac sene sonra ilac torbasiyla dolasacak.

Seni öldürürüm diyen , yanında olsam kesin öldürür o kadar sinirli dediginiz adam için mi soruyorsunuz bunu . Şöyle bir konulara göz atsanız şiddet gören, mutsuz olan kadınların %90 ı da böyle siz gibi övüyor da övüyor ama işte tek bir kusuru var çok sinirli ! Asıl büyük sorun nedense görülse de görmezden geliniyor sonra ver elini 3. Sayfa haberi ya da kk --> yeni konu : kocam beni dövüyor çok mutsuzum. Mutluysanız yaş sorun değil hem ömür boyu evli kalma şartı da yok ama adam cinnetlik derecede asabi , önce bunu mu dert etseniz.

😣😔😔 acı gerçekler galiba .. içime oturdu arkadaşlar ya .Ben yaşıma göre olgun ve daha oturmuş sakin karakterli bi insanım çevrenden de öyle söylerler . Bugüne kadar benim yaşıma göre daha olgun olmam, onun ise hareketli aktif olması arayı kapatmış ise de; yaş geçtikçe sanırım söyledikleriniz yüzüme tokat gibi vuracak.. öyle bir kapana kısılmış hissediyorum ki . İnş hakkımda hayırlısı olur . Doğru olanın ne olduğundan emin olamamak çok acı .

Bir suru problem olabilir. Mesela senin cinsel olarak aktif oldugun yaslarda o yavss yavas antropaza girmis olacak. Sen en hareketli en enerjik oldugun donemde, o himbillasacak, evde oturmak isteyecek. Senin gibi herseye hevesli olmayacak bu yuzden cogu sey icinde kalacak. 10 yil onceki ben ile sindiki ben bile ayni degilken bu kadar yas farki arayi kapatmak icin epey fazla. 5-6yas dalan dense neyse de. 12 yaş cok fazla. Adam bir kac sene sonra ilac torbasiyla dolasacak.

Benim esimle aramda 12yas var kaçarak evlendim ama çokkkk pismanim cunku sen bazi seyleri yasamak isterken o ogunleri geçirmiş oluyo aradaki yaş farki gercekten cok önemli daha sonra bir laf açıldığı zaman senin gectigin o yollardan ben koşarak gectim oluyor bence iyi düşün

Haklısın kardeşim . Allah kimsenin başına vermesin . İçinde olunca muhakeme etmesi zor oluyor ne diyim. İnşallah tez zamanda kurtulurum .
Seni öldürürüm diyen , yanında olsam kesin öldürür o kadar sinirli dediginiz adam için mi soruyorsunuz bunu . Şöyle bir konulara göz atsanız şiddet gören, mutsuz olan kadınların %90 ı da böyle siz gibi övüyor da övüyor ama işte tek bir kusuru var çok sinirli ! Asıl büyük sorun nedense görülse de görmezden geliniyor sonra ver elini 3. Sayfa haberi ya da kk --> yeni konu : kocam beni dövüyor çok mutsuzum. Mutluysanız yaş sorun değil hem ömür boyu evli kalma şartı da yok ama adam cinnetlik derecede asabi , önce bunu mu dert etseniz.

Diğer konuyu okumadım. Yaş farkına göre bakarsak bugün sorun olmaz ama belki 42 yaş yaşlı değil ama 10 yıl sonra aradaki fark açılır. Bence ciddi sorunlar olur. 28 yaşındayım 40 yaşında abim var insan neden nu riske girer ki yaşıtına bak onu sev yani nebilim garip geliyor bana

😣😔😔 acı gerçekler galiba .. içime oturdu arkadaşlar ya .Ben yaşıma göre olgun ve daha oturmuş sakin karakterli bi insanım çevrenden de öyle söylerler . Bugüne kadar benim yaşıma göre daha olgun olmam, onun ise hareketli aktif olması arayı kapatmış ise de; yaş geçtikçe sanırım söyledikleriniz yüzüme tokat gibi vuracak.. öyle bir kapana kısılmış hissediyorum ki . İnş hakkımda hayırlısı olur . Doğru olanın ne olduğundan emin olamamak çok acı .
48 yasindayim. 45inden sonra hormonlar degisiyor. Eskisi gibi olamiyorsun. 42 kilo idim ben hep. Hayatimda 50 kilo hic olmamistim. Simdi 50 yi gectim yukari dogru gidiyorum. Isin kotu tarafi eskisi kadar cabuk kilo da veremiyorum. Bu orneklerden birisi.
Sacim mesela eskisi gibi gur degil.
Gozun de gormuyor, yakini okuyamiyorsun mesela, kulagin da eskisi gibi duymuyor. Yavas yavas yaslaniyorsun.
Evlilik 3-5 yillik bir sey degil ki. Bu adam bir kac yil sonra tansiyon, şeker falan derken yavas yavas yaslanacak. Genclesmeyecek ki. Tamam simdi hersey guzel de. Sevgililik doneminde hersey guzeldir zaten. Ayni evde rutin hayattan bahsediyorum. Kizlarimiz hep sevgililik donemindeki gibi olacak saniyor. Oyle olmayacak ama. Cocuk olsa cocuk buyuyene kadar adam dede yasina gelecek. Ya ne biliyim yan yana geldiginizde bile belki simdi belli olmuyordur ama ileride cok belli olacak yaş farki. Erkekler evlenince salıyorlar cunku kendini. Gobek mobek iyice cikiyor. Sen bilirsin.

Bana nedense siz dogru olanin fena halde farkindasiniz ama adim atacak bu isi bitirecek gucunuz yokmus gibime geldi. Yas neyse de "ciddi ofke problemi var" dediginiz bir adamla evlenmek icin sizin de psikolojiniz iyi degildir diye dusnuyorum. Bi psikilogla konusun isterseniz kendinizi anlayin once. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Back