• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte yaş farkı ?? 28-40 normal mi ? Ne gibi sıkıntıları olur???

4 yil hayatından calmis gibi hissediyorsun da sen 24 yaşında gencecik bir yaşta iken o 36 imiş.
Şimdi 30 civarındayken 10-12 yas büyük biriyle görüşmek bana normal gelirken 20li yaşlardaki birinin 30 ortalarinda biriyle birlikte olması pek sağlıklı gelmiyor. Çünkü 30da artık hayata bakisin netlesiyor, karakterin oturuyor ama 20li yaslarda hala toysun, hayatı öğrenme asamasindasin ve mantik daha geri planda.
Bu adamdaki öfke problemi en önemli sorun bence. Çünkü olgun insan karşısındaki kızgınken onu sakinleştirebilendir. Şahsen ben hayatımda olan erkeğin de beni anlayabilmesini ve ben sinirliyken bile idare edebilmesini isterim. Ama sizde beyefendi hep.ofke.nobetleri geçiren ve sakinleştirmeyi bekleyen olacak.
Bir de iliski iki kisiliktir yazik.yasi geçiyor onu oyaladim.diye düşünme, bu adam 36 yasina kadar neredeydi madem evlenmek istiyordu, bunun sorumlulugunu sana yukleyemez
Çok haklısın :)) ama o 36 iken bu kadar gözüme batmıyordu . Tam en güzel çağıydı . Şimdi 40 olunca 40 yaş psikolojisi beni sardı

Yani bana çok ters geliyor özellikle koca koca adamların kendinden genç kadınlara birlikte olmaya çalışması sorunlu bir davranış gibi.... 5 yaşa kadar okeyim ama sonrası çok geliyor bana...
Her yaşın bir evre olduğunu düşünüyorum ben ve 1 yil önceki halimle şimdiki fikri yapımı bile çok farkli buluyorum...
40 yaşındaki adamda 28 yaşındaki kadınla birlikte olmaya çalışınca aklima direkt hayat tecrübesi buna mi yetiyor gibi geliyor... bilmem anlatabildim mi

İşte tam da bu sorunun cevabını verebilme mücadelesi yaşıyorum . Daha demin biraz önce beni aradı “ aşkım hersey güzel olacak bana güven evimizi de nerde istersen ordan alıyorum Nerde yasamak istersen oraya yerleşelim, sen birsey düşünme ben herşeyi çözerim sıkıntı yapma hiç Bişeyi “ dedi . Sanki hissetmiş gibi . 😢 ağlamak istiyorum dostlar .. ben bu dediğiniz sorunun cevabı İçin psikoloğa gitmem gerekiyor galiba . Üzerimde büyük bir baskı var .
Öncelikle sakin olun bence sevgilinizden düşünmeniz için biraz zaman isteyin, ilişkinizde gözden geçirmeniz gereken şeyler olduğunu bazı huzursuzluklarınızın olduğunu belirtin, bu esnada enine boyuna düşünün, hiçbir şey sağlıklı karar vermenize engel olmasın, benim hissiyatım siz ayrılmaktan korkuyorsunuz çünkü size zarar vereceğini düşünüyorsunuz, ama korkmayın sahipsiz kimsesiz değilsiniz, tamam 4 yıl kısa bir zaman değil ama burda önemli olan bu değil, 4 yılık bir ilişki diye körü körüne kendinizi ateşe mi atacaksınız, çünkü benim anladığım bu adamdaki normal öfke değil, şiddete meyilli bir öfke.

Öncelikle sakin olun bence sevgilinizden düşünmeniz için biraz zaman isteyin, ilişkinizde gözden geçirmeniz gereken şeyler olduğunu bazı huzursuzluklarınızın olduğunu belirtin, bu esnada enine boyuna düşünün, hiçbir şey sağlıklı karar vermenize engel olmasın, benim hissiyatım siz ayrılmaktan korkuyorsunuz çünkü size zarar vereceğini düşünüyorsunuz, ama korkmayın sahipsiz kimsesiz değilsiniz, tamam 4 yıl kısa bir zaman değil ama burda önemli olan bu değil, 4 yılık bir ilişki diye körü körüne kendinizi ateşe mi atacaksınız, çünkü benim anladığım bu adamdaki normal öfke değil, şiddete meyilli bir öfke.
Teşekkür ederim çok anaç- yatıştırıcı bir üslubunuz var . Sakin olup etraflıca düşünmeliyim ölçüp tartmalıyım. Zaten bu aşamada tekrar bir hata ya da öfke - kötü bir hakaret yaparsa bu vesileyle noktalamış olurum . Çünkü dermanım kalmadı artık üzerinde düşünmeye.Birinin Hayatını bana göre planlaması Ciddi gelecek düzenlemeleri yapması üzerimde aşırı bir baskı yarattı . Düğün evlilik dedikçe stres olmaya başladım . Emin olabilsem ne kadar çok isterim yuva kurmayı anne olmayı .. sanırım ona biraz psikolojik sorunlarım olduğunu bazı şeyleri kafamda oturtmadığımı önce psikolojik destek alıp kafamı toparlamak istediğimi söyleyip zamana yayacağım .

yukarıda cevaplamayı unuttum Ve Evet şiddete meyilli bir öfke

Çok haklısın :)) ama o 36 iken bu kadar gözüme batmıyordu . Tam en güzel çağıydı . Şimdi 40 olunca 40 yaş psikolojisi beni sardı
Yaa kiyamam hala adamın en güzel yaslari diyorsun!
Sen de genceciksin en güzel zamanlarin daha 30 bile degilsin

Bu arada bence evlilik sorumlulugundan çok, bu adamla nasil ayni evde gecinirim, ileride şiddet uygular mi çekincelerinin de oldugunu düşünüyorum.
Ustte yazdığın gibi dusunmeye ihtiyacin olduğunu söyleyip psikolojik destek alabilirsin bunun sonunda ayrılmayı da düşünebilirsin bu hayat senin, önce kendini düşün.
Sen mutlu olursan, beraber olduğun insani mutlu edebilirsin. Kafanda acabalarla evlenmek yerine psikolog desteği alarak icin rahat bir sekilde karar vermek daha sağlıklı olacaktır senin için

Şöyle söylim o zaman
Sen eğlenmek isteyeceksin bara diskoya gidelim sinema gidelim diyeceksin oda otur evde bişeyler seyrederiz şimdi kafam kaldırmıyor gibi şeyler dicek
Yaş farkı bana göre önemli yukarda yazdığım en basit örnek için

Cok eskiden olsa onemsiz derdim..bence yas farki gayet onemli.birkac yil gecmeden tum pazar koltukta uyumaya baslayacak .

Arkadaşlar geç evlilik konusundan bağımsız olarak yaş farkı yönünden konuyu ele almak istedim . O konuda ilişkimi ve karşındakini bilenler genelleme yaparak fikir yazarlarsa memnun olurum . Burada merak ettiğim şu; kişiden bağımsız olarak .. yani normal seyreden ortalama bir ilişki var Çok fazla sorun yok ancak kadın 28 erkek 40-42 aralarındaki yaş farkı ne kadar sorun ?? Kaç yaşa kadar normal ?? Böyle durumda olan Ya da bu Tür olaylara şahit olan tecrübe sahibi arkadaşlar fikirlerini yazabilir mi ??
genelde karakter önemli yaşa çok takılma denir ama diğer konularda özellikle ‘yaşlar yakın olsun ‘ ilerde fiziksel psikolojik sıkıntılar olabilir ‘ gibi çok fazla yorumlar geldi. Herkes kendince bunlardan bağımsız düşüncesini yazsın fikir teatisi yapalım . Şimdiden çok teşekkürler . Sevgiler 🎈💕
En büyük fark sevgidir .eğer sevgi varsa yaş hiç sorun değil.aynı yaşta olup hiç anlaşamayan binlerce evli insan var.

En büyük fark sevgidir .eğer sevgi varsa yaş hiç sorun değil.aynı yaşta olup hiç anlaşamayan binlerce evli insan var.

Çocuğun olunca eşin dede gibi olur, sen 35 olunca yaşlı adamla yaşıyor gibi hissedersin gibi yorumlar yapıldı . Suan çok yaşlı olmadığı İçin o zaman geldiğinde ne hissedeceğimi bilmiyorum .. 12 yaş ben mesela 35 olucam o 50 lere yakın olucak. Ben 45 o 58 gibi 😤

Çocuğun olunca eşin dede gibi olur, sen 35 olunca yaşlı adamla yaşıyor gibi hissedersin gibi yorumlar yapıldı . Suan çok yaşlı olmadığı İçin o zaman geldiğinde ne hissedeceğimi bilmiyorum .. 12 yaş ben mesela 35 olucam o 50 lere yakın olucak. Ben 45 o 58 gibi 😤
O insanların kalbi kötü maalesef ki kişi kendinden bilirmiş .aynı yaşta biriyle evlenmişsin Allah korusun mutsuz olmuşsun daha mı iyi sonuçta kimse ona dede demeyecek .😨
Etrafımda çok örnek var ve çok da mutlular eğer ilişkiniz güzelse anlaşıyorsanız yaşı görmezsiniz 🥰
Maalesef ağzı olan konuşuyor

Başka sorunlarımız da var ama yaş konusu açısından değerlendirmek istedim önceki konulardan bilen arkadaşlar biraz da o yüzden olumsuz yazdılar ama genel olarak bilmeyenler de yaş farkına Sıcak bakmıyor ben bunu anladım . Allah hayırlısını bana göstersin inşallah herkesin gönlüne göre versin .
O insanların kalbi kötü maalesef ki kişi kendinden bilirmiş .aynı yaşta biriyle evlenmişsin Allah korusun mutsuz olmuşsun daha mı iyi sonuçta kimse ona dede demeyecek .😨
Etrafımda çok örnek var ve çok da mutlular eğer ilişkiniz güzelse anlaşıyorsanız yaşı görmezsiniz 🥰
Maalesef ağzı olan konuşuyor

Abim ve eşiyle arasında da 12 yaş var. Gerçekten aşkla evlendiler birkaç sene önce. Frekans ve ten uyumu önemli demek ki 🤔

40yasindaki erkek asla 50yaşında kadin düşünmüyor
Ama bakıyorum 20lerdeki gencecik kızlar 40kusur adamları kabul ediyorlar
Egiitmlisi egiitmsizi farketmiyor
Arada kocaman jenerasyon farki var
Yeri geliyor 6yaskucuk kardeşimle
Bile uzlasamadigim bircok konu var
Ve sunu soylemek istiyorum biz kadinlar erkekleri bu hale getiriyoruz
Sornada 30ustu kadinlari erkekler kabul etmiyor niye cunku 20lik onu kabul ediyor
Bu sistem hep erkeğe yarıyor

28 yasndayım esımm 39 7 senedır evlıyız genclere gore daha cok ev babası olabılıyorlar ama asla bı genc es gıbı olamaz gezme eglenme ne bılım o tur seyler cunku onlar yasamıs gecmıs olgunlasmıs. Benım esım mesela cok ayak uydurmaya calısır eglencelıdırde ama yınede tam anlamıyla kafa dengı olamıyoruz onun dusunceler hep olgun gelıyor bana bende 28 geldım ama hala 18 yasımdakı halım tavrım hıc degısmedım bızde bıraz sıkıntı olyr yanı benım acımdan

Peki sizin aileniz ve sizin çevrenizden böyle bir şey geldi mi ? yani annen baban veya yakın akrabaların , neden bununla evleniyorsun karşına daha iyileri çıkar vs vs onu sana yakıştıramayan falan ???

Annem yok, babam eşimi çok sever. Ailemle eşimin ailesi eskiden komşuymuş. Ailesinide severler eşimin çocukluğunuda bilirlermiş. Anneannem yanıma yakıştırmamıştı, dayım yaş farkı çok demişti. Dayımlar evime ilk geldiklerinde maşallah çok uyumlu olmuşsunuz ne güzel anlaşıyosunuz dedi. Anneannemde eşimin davranışlarını gördükçe maşallah der. 🤭

Back