Evlilikte para sorunu ?

Saypir55

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
128
404
18
Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor.

Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?

Guncelleme
bu olayin yasandigi gece, esimin mehir olarak bana verdigi ve ailemin taktigi altinlari bir yere kaldirdim tepki olarak. Bugun altinlar nerde diye sordu yerini soyledim digerleri nerde dedi baska bi yerde dedim suratima telefonu kapatti. Aksamdan beri surati bes karis. Neden o hareketi yaptigimi bi dusun dedim yok anlamiyor katiyen. Dedigi sey artik keseler ayri herkesin yatirimi kendine. Sanki hep bu ani bekliyor firsat kolluyormus gibi "Ayin 15 inde bana para falan gonderme paranla ne istiyorsan yapmakta ozgursun" dedi. Ben anlamiyorum gercekten. O mu bana guvenmedigi icin bu haldeyiz ben mi ona guvenmiyordum en basindan beri. Neden boyle cirkin konusmalar yapiyoruz anlayamiyorum. Cok sıkıldım. Ve incinen ben oldugum halde uste cikiyor para muhabbetini ben yapiyormusum gibi. Ne yapacagimi sasirdim. Maasimdan eve katki yapmazsam gondermezsem zaten borcu var ayda bes bin e yakin kredi oduyor ne kalacak ki elinde. Ben hala onu dusunuyorum .

Son düzenleme:
Eşinizin isteğine bakmıyor o durumlar, evlilik sonrası ödendiği ve o eve girenden kısılan olduğu için elbette hakkınız var.
Siz çalışmasanız da hakkınız var.

Ne saçma şeyler bunlar, gerçi laf söylesem de benzeri başımda var.
Böyle senindi benimdi yapan insanlar paralarında boğulsun, Allah gözlerini doyursun, ne diyeyim!

Tabiki kendi butcemde var birikimimde var. Ortak butcemiz var ve ortak birikimimiz var bunun icin ikimizin maasini ortak bir havuzda topluyoruz. Harcama ve ev icin birikimimizin ardindan parayi ikiye boluyoruz. Esimin kendi payiyla ne yaptigini bilmem esimde benimkini bilmez ve en iyisi. Insanin her zaman kendine ait parasi ve birikimi olmali dunyanin bin turlu hali var. Hele de esinizin su tutumunu goruyorsunuz lutfen lutfen kendi paranizi biriktirin.

Kendinize altın alıp kenarda biriktirin. Ev giderlerine biraz katkıda bulunun Gerisi birikime ayırın. Yarın öbür gün başka bir yatırım yapılırsa siz de ona söyleyin bu benim sayemde oldu benim birikimim diyebilirsiniz.
Sizin birikiminiz oldukça eliniz güçlendikçe eşinizin size tavrı değişecektir. Şuan onun hesabına çalışan gibisiniz ama o zaman ayrı bir birey olarak elinde tutmak isteyecektir.

BEN DE AYNI ÖDEMELERİ YAPIYORUM KALANI EŞİME YOLLUYORUM AYNI SİZİN GİBİ KREDİ BORCU VARDI EV EŞYASI ALMADIK FAKAT ARABA YA DA ALINAN HER HANGİ BİR ÇÖP İKİMİZİN BUNUN LAFI BİLE OLMADI YERİNİZDE OLSAM NE KADAR YARDIM YAPTILARSA O DÖNEMİN EDERİ PARAYI ÖDEYİN BORÇ BİTİNCE ARABA KOMPLE İKİNİZİN OLSUN AYIP EDİYOR EŞİNİZ ÇOK HEM DE

Aramızda "senin", "benim" muhabbeti geçmiyor. Eşim kredi kartı taksitleri var onları öder. Ben faturaları öderim. Geri kalan parayı ortak hesapta Biriktiririz. Kendime ait bütçem derken hani kendime ayırdığım net bir miktar yok. Paraya ihtiyacım olduğunda harcarım. Bir şeyi çok beğendiysem gerçekten ihtiyacım varsa alırım. Mutfak masraflarına kalan paradan karşılanır

ev için faturalar için vs ikimiz de maaşımızdan belli miktar ayırırız. ortak bir banka hesabına atarız o miktarını. oraya atılan parayla evin faturaların vs ikimize dair her şeyi oradan harcarız.
siz maaşımdan bir miktar ayırıyorum kalanı ona gönderiyorum demişsiniz. aslında maaşınızdan belli miktarı ona gönderip kalanı size kalacaktı. bence doğru olan budur.

Calistigim dönemde esim bi kere bile benden para istemedı, veya naptin neye harcadin demedi. Ben ev giderlerine katkida bulundum bi kismiyla diger kismini da biriktirdim. Sonra biriktirdigimle araba alacakken cikarip verdim bu da benden diye. Yani evli olunca bence bu tarz seylerin mevzu olmasi bile rahatsiz edici ya. Simdi ben calismiyorum mesela kocam calisiyor ama su anda da bana ne harcadim falan sormaz yani. Bilemiyorum bu benim normalim tabi. Sizi rahatsiz eden duygulari bence acikca konusun yoksa her gecen gun daha da icinizde buyuyen duygular olusacak ve kendinizi dolduracaksiniz.

Bir de şoyle bir durum var. Ailesi araba alirken yardim ettikleri icin dugun altin vs masraflarina karismadilar, gucleri de yokru. Dusunun. Zaten o onu karsiliyor eksigi bile var.

Yani senin param benim param olmadı hiç.Kimde para varsa o harcanır.Kimde para bittiyse diğeri gönderir

artik insanlar o kadar maddiyatci ki, dugun oncesi alinan bu tarz mal mulkler insani supheye dusuruyor,
esiyle birlikte oduyor ama olur da bosanirsam falan esimle paylasmayayim diye mi dusunuyor artik bilemicem.

cok cirkin bence.
cirkin olan sey de kurnazlik,
yoksa insan durust olsun, ya ben senden ayri da birikim yapmak istiyorum desin, olur yani olabilir neden olmasin ama bu sekilde cirkin.

Bir de şoyle bir durum var. Ailesi araba alirken yardim ettikleri icin dugun altin vs masraflarina karismadilar, gucleri de yokru. Dusunun. Zaten o onu karsiliyor eksigi bile var.
Ailesi masraflara karışmamış olabilir. Mecbur da değiller.

Eşim bütün maaşını bana verir mesailerini de evlenmeden önce öyle söyledi sen benden daha tutumlusun dedi sende kalsın elbetge kendine para alır dünyanın binbir türlü hali var ..Gelirler bende olduğu için giderler de bende bu yüzden sıkıntı yapmadık çıkmıyorda sorun. Faturalar otomatik ödemede benm hesapta ona göre ayırıyorum kirayı faturaları ihtiyaçları . Bunu demesinde ki sebep kardesıne borcumuz war evlenirken yardım etmiş sen yolla kardesıme ve benm kazandıklarımdan kendi hesabına at dedi bende öyle yapıyorum sıkıntı olmuyor hem daha çok birikim yapıyorum hem bunun hesap kitap bende işime geliyor sanırım butun bunların en basından konuşulması gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…