- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.042
- 798
Ailesi masraflara karışmamış olabilir. Mecbur da değiller.
Evlendikten sonra benim paramın içinde olmadığı şeylerde dahi benim hakkım var ve aynı şekilde benim aldıklarım üzerinde de eşimin hakkı var. Biz evlenirken babasından çok annesi yardım etti hatta biz bekarken araba aldı annesi destek olmuş ama asla bana bişey olursa araba annemin cümlesi geçemez. Çok çirkin bi muhabbet olmuş. Eşim annesine babasına kardeşine istediği zaman istediği kadar yardım edebilir tabiki bilgim dahilinde. Biz o mallarda hak sahibi olamayacagimjz gibi onlar da bizim mallarimizda hak sahibi olamazMerhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor.
Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Evlilik de ayrı kese olmaz maddi olarak her sey ortak olmalı ıkınızde memursunuz ne bu gecim sıkıntısı anlamadım Ailesi araba almak için az bi yardım yapmıssa esine diyceksin borc bıttıkten sonra size ne kadar para verdilerse geri ödeyin ikiniz bu sizin hayatınız kurnaz olursanız iyi idare edersinizMerhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor.
Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Ben böyle düşünüyorum. 50 küsür yaşında insanlar muhtemelen emekliler. Kronik hastalıklar başlamıştır çoğunda da. Durumları müsait değilse sırf oğulları evlenecek diye kredi çekip onu mu ödesinler kuş kadar maaşla. Genç sağlıklı iki insan çalışsın neye ihtiyaçları varsa alsınlar.balgibide mecburlar konuya komşuya mı anne baba diyoruz allah aşkına
Ben böyle düşünüyorum. 50 küsür yaşında insanlar muhtemelen emekliler. Kronik hastalıklar başlamıştır çoğunda da. Durumları müsait değilse sırf oğulları evlenecek diye kredi çekip onu mu ödesinler kuş kadar maaşla. Genç sağlıklı iki insan çalışsın neye ihtiyaçları varsa alsınlar.
Herkes gücü yettiğince birbirine destek olsun.
O zaman tamamız. Konu sahibi imkanları yoktu diye belirtiyo. Muhtemelen evlilik işi planda değildi arabaya yardım etmiş bulundular evlenirken yardım edemediler. Ama o mesajda buna rağmen beklenti vardı o yüzden dedim.zaten bende imkanları doğrultusunda diyorum asla bir fazlasını istenmeli demiyorum ,
Beklenti yoktu. Biz kendimiz yaptik insanlari neden zora sokalim. Dedigim sey en basinda oyle konustuk. Arabaya yardim ettikleri icin tekrar maddi yonden destek olamazlar diye. Onu belirttimO zaman tamamız. Konu sahibi imkanları yoktu diye belirtiyo. Muhtemelen evlilik işi planda değildi arabaya yardım etmiş bulundular evlenirken yardım edemediler. Ama o mesajda buna rağmen beklenti vardı o yüzden dedim.
Bana vermeyecek. Arabasi bir akrabasinin uzerine engelli statusunden indirimle alindi. İnanin araba umrumda degil arabasi olmayadabilirdi. Ya bana guvenmiyor ya ailesini benden degerli goruyor beni ailesi saymiyor ona kirildimKendi maaşını onun hesabına gönderme. Bunu söyleyen adama bu kadar fedakarlık yapmamalısın. Hak etmiyor.
Mirasçısı sensin ayrıca. Sana kalsın istemiyorsa boşanmanız gerektiğini söyle çünkü kanunlar sana verecek kıymetli arabasını.
imkanı yoksa ne yapsın ki ailebalgibide mecburlar konuya komşuya mı anne baba diyoruz allah aşkına
imkanı yoksa ne yapsın ki aile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?