• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para sorunu ?

3 sene önce böyle bir para mevzusu sonrası şuan kendi maaşımla eve ekmek almıyorum ,
yıllarca çok para verdim artık vermıyorum , hee maaşı geliri evimizi çok rahat geçindirir o yüzden benden kuruş çıkmaz ,

senın kocanda senden gelecek paraya baksın araba kardeşimin desin ,

o arabayı sattır yenisini aldır o zmaan hak idda edemezler

Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor. 🙄

Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Evlendikten sonra benim paramın içinde olmadığı şeylerde dahi benim hakkım var ve aynı şekilde benim aldıklarım üzerinde de eşimin hakkı var. Biz evlenirken babasından çok annesi yardım etti hatta biz bekarken araba aldı annesi destek olmuş ama asla bana bişey olursa araba annemin cümlesi geçemez. Çok çirkin bi muhabbet olmuş. Eşim annesine babasına kardeşine istediği zaman istediği kadar yardım edebilir tabiki bilgim dahilinde. Biz o mallarda hak sahibi olamayacagimjz gibi onlar da bizim mallarimizda hak sahibi olamaz

Ortada ölü yok ama cenazeye toprağı atmışınız anlamadım.

Valla böyle bir konu geçse araba için değil de eşim ağzına ölüm lafını aldığı için kavga ederdim onunla.

Benim de evlenmeden önce arabam vardı 5-6 ay evlendikten sonra kredisi devam etti ben evden getirdiğim için ölsem aileme kalsın isterdim. Aksini düşünmezdim bile açıkcası. Eşim de zaten arabamı istemezdi aileme kalsın isterdi. Eşime de bir şey olsa onun arabası oy bunu hiç düşünmek bile istemiyorum. O öldükten sonra herşeyin Allahbelasını versin zaten.

Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor. 🙄

Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Evlilik de ayrı kese olmaz maddi olarak her sey ortak olmalı ıkınızde memursunuz ne bu gecim sıkıntısı anlamadım Ailesi araba almak için az bi yardım yapmıssa esine diyceksin borc bıttıkten sonra size ne kadar para verdilerse geri ödeyin ikiniz bu sizin hayatınız kurnaz olursanız iyi idare edersiniz

Madem senin hakkın yok o arabada o halde sende eve ayırdığın bütceyi kes. Yok öyle hem ben sıkısıcam hem o ailesinin hakkı. Tatlı dil ne kadar önemli bunu bu şeklinde konuşmasa zaten alsın götürsün onların olsun. Ama bu şeklinde insanı çirkefliğe itiyorlar zorla

balgibide mecburlar konuya komşuya mı anne baba diyoruz allah aşkına
Ben böyle düşünüyorum. 50 küsür yaşında insanlar muhtemelen emekliler. Kronik hastalıklar başlamıştır çoğunda da. Durumları müsait değilse sırf oğulları evlenecek diye kredi çekip onu mu ödesinler kuş kadar maaşla. Genç sağlıklı iki insan çalışsın neye ihtiyaçları varsa alsınlar. 🤷🏻‍♀️
Herkes gücü yettiğince birbirine destek olsun.

Ben böyle düşünüyorum. 50 küsür yaşında insanlar muhtemelen emekliler. Kronik hastalıklar başlamıştır çoğunda da. Durumları müsait değilse sırf oğulları evlenecek diye kredi çekip onu mu ödesinler kuş kadar maaşla. Genç sağlıklı iki insan çalışsın neye ihtiyaçları varsa alsınlar. 🤷🏻‍♀️
Herkes gücü yettiğince birbirine destek olsun.

zaten bende imkanları doğrultusunda diyorum asla bir fazlasını istenmeli demiyorum ,

zaten bende imkanları doğrultusunda diyorum asla bir fazlasını istenmeli demiyorum ,
O zaman tamamız. Konu sahibi imkanları yoktu diye belirtiyo. Muhtemelen evlilik işi planda değildi arabaya yardım etmiş bulundular evlenirken yardım edemediler. Ama o mesajda buna rağmen beklenti vardı o yüzden dedim.

O zaman tamamız. Konu sahibi imkanları yoktu diye belirtiyo. Muhtemelen evlilik işi planda değildi arabaya yardım etmiş bulundular evlenirken yardım edemediler. Ama o mesajda buna rağmen beklenti vardı o yüzden dedim.
Beklenti yoktu. Biz kendimiz yaptik insanlari neden zora sokalim. Dedigim sey en basinda oyle konustuk. Arabaya yardim ettikleri icin tekrar maddi yonden destek olamazlar diye. Onu belirttim

Birde şu önemli konu nasıl bu raddeye geldi??? Eşiniz ölüm lafı ettiğinde aman Allah korusun, ne arabası sen öldükten sonra ne önemi var deseydiniz ne derdi acaba?

Kendi maaşını onun hesabına gönderme. Bunu söyleyen adama bu kadar fedakarlık yapmamalısın. Hak etmiyor.
Mirasçısı sensin ayrıca. Sana kalsın istemiyorsa boşanmanız gerektiğini söyle çünkü kanunlar sana verecek kıymetli arabasını.

Kendi maaşını onun hesabına gönderme. Bunu söyleyen adama bu kadar fedakarlık yapmamalısın. Hak etmiyor.
Mirasçısı sensin ayrıca. Sana kalsın istemiyorsa boşanmanız gerektiğini söyle çünkü kanunlar sana verecek kıymetli arabasını.
Bana vermeyecek. Arabasi bir akrabasinin uzerine engelli statusunden indirimle alindi. İnanin araba umrumda degil arabasi olmayadabilirdi. Ya bana guvenmiyor ya ailesini benden degerli goruyor beni ailesi saymiyor ona kirildim

Esiniz ailesini sizden one koymus demek ki. Ne demek olursem araba kardesimin? Siz necisiniz peki? Ben olsam su dakikadan sonra maasimi kendi hesabimda tutarim. Cunku ortada bariz bir guvensizlik var. Ben calismiyorum ve 2 senelik evliligimde kendimi bu anlamda hic dislanmis hissetmedigim gibi esim benim icin ayri bir hesap bile acti bankada, kenarda paran olsun dedi. Esiniz cok maddiyatci, kendinizi garantiye almaya bakin derim.

Ne kadar vermişler araba için ve siz ne kadarını ödeyeceksiniz? Ben de olsam rahatsız olurdum kardeşimin demesinden. Kendimi evle ilgili maddi anlamda da manevi anlamda da çekerdim. Madem kardeşinin ben neden ortak olayım ki borca? Evi de kendi geçindirsin bir arabayı çok görüyorsa eğer. Böylesine hak ettiği muameleyi yapmak lazım.

Back