Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor.
Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Guncelleme
bu olayin yasandigi gece, esimin mehir olarak bana verdigi ve ailemin taktigi altinlari bir yere kaldirdim tepki olarak. Bugun altinlar nerde diye sordu yerini soyledim digerleri nerde dedi baska bi yerde dedim suratima telefonu kapatti. Aksamdan beri surati bes karis. Neden o hareketi yaptigimi bi dusun dedim yok anlamiyor katiyen. Dedigi sey artik keseler ayri herkesin yatirimi kendine. Sanki hep bu ani bekliyor firsat kolluyormus gibi"Ayin 15 inde bana para falan gonderme paranla ne istiyorsan yapmakta ozgursun" dedi. Ben anlamiyorum gercekten. O mu bana guvenmedigi icin bu haldeyiz ben mi ona guvenmiyordum en basindan beri. Neden boyle cirkin konusmalar yapiyoruz anlayamiyorum. Cok sıkıldım. Ve incinen ben oldugum halde uste cikiyor para muhabbetini ben yapiyormusum gibi. Ne yapacagimi sasirdim. Maasimdan eve katki yapmazsam gondermezsem zaten borcu var ayda bes bin e yakin kredi oduyor ne kalacak ki elinde. Ben hala onu dusunuyorum .
Arabanın değeri ne?ne kadar destek olmuşlar?sizle evlendikten sonra ödenen yada ödenecek kredi miktarı, süresi ne?Beklenti yoktu. Biz kendimiz yaptik insanlari neden zora sokalim. Dedigim sey en basinda oyle konustuk. Arabaya yardim ettikleri icin tekrar maddi yonden destek olamazlar diye. Onu belirttim
Dolandırılmışsınız geçmiş olsun.Vakit kaybetmeden elinizde olan mesaj,dekont vs. Ne varsa gidip savcılığa başvurun.Emin olun davayı kazanırsınız ve paranızı alırsınız.Bir tanıdığıma oldu aynısı, beraber gittik savcılığa her mahkemedede yanındaydım, kazandı ve kuruşuna kadar aldı parasını.Avukata bile gerek yok.Önemli olan elinizde evrak vs. Olması.Biz sosyal medya hesabı,şahsın resimleri,banka dekontu vs.sunmuştuk.Evlilikten öncesi ne kadar aldıysa ödesin kardeşine. Evin geçimini size bırakıp ailesine yatırım yapamaz.... O ne kadar ortaya para koyuyorsa sizde o kadar koyun bu güne kadar araba için harcadığı parayı hesaplayın isteyin... Sizde aynı oranda para ayırın altın alın, yatırım yapın.... Sizin yerinizde olsam onun kredi borcunun aylık ödemesinin üç katını ayırırım kendime... Ne kadar süredir evliyseniz yatırımınızı hesaplayın.. Sizi ortada bırakacak biriyle bu işler yürümez... Maalesef biz kadınlara erkekler gibi çapkın olmak öğretilmiyor. Bazı uyanık kadınlar erkek parası yemeyi iyi biliyor sadece.. Bizim gibi saflar ilk gördüğü sevgi pıtırcığında tüm keseyi açıyoruz.. Bende aynı aptallığı yaptım aylardır.. Bir defa gelip görme zahmetine girmeyen birine harcadığım para miktarı ev peşinatı olurdu.. Mart ayından beri ne ihtiyacı bitti ne şu aileye yardım bu aileye yardım diye diye benden tırtıkladıkları bitti.. Kendime kızıyorum bunca yıl sevgiyi bilmemişim ilk gördüğüm beni sevdi sandım.. Meğer nitelikli dolandırıcılıkmış bu... İki aydır uyandım da bıraktım asker falan diye güven veren birine inanmak en büyük aptallıkmış... Bende artık borç sayar oldum.. Cidden de emek emek biriktirdiğim paramda bitti.. Yeğenlerim bile ev aldı bu süreçte ben bu adama yedirdim... Benim salaklığım oldu buda... Öğrendim ki başka isimde başka biri.... Artık Allah'a havale ettim ama ona itiraf ettirip paramı almadan peşini bırakmam O da bunu anladı... Sana da tavsiyem kocana seni ailesi olarak görüp görmediğini sor... Senden çok kardeşini düşünen adamdan hayır gelmez......
Akrabam dediği ailesinden biridir muhtemelen o yüzden de söylemiş olabilir adam kardeşimin diye.Böyle bir hak varsa neden kullanmasın ki?Bu vergi kaçakçılığı değil,devletin sunduğu bir hak.Ancak kullanacak kişiler arasında ismi yoksa şikayet edilirse haklı bulunabilir.+++
Bu herife saglam ders gerek ben olsam sikayette bulunurdum
Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor.
Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Guncelleme
bu olayin yasandigi gece, esimin mehir olarak bana verdigi ve ailemin taktigi altinlari bir yere kaldirdim tepki olarak. Bugun altinlar nerde diye sordu yerini soyledim digerleri nerde dedi baska bi yerde dedim suratima telefonu kapatti. Aksamdan beri surati bes karis. Neden o hareketi yaptigimi bi dusun dedim yok anlamiyor katiyen. Dedigi sey artik keseler ayri herkesin yatirimi kendine. Sanki hep bu ani bekliyor firsat kolluyormus gibi"Ayin 15 inde bana para falan gonderme paranla ne istiyorsan yapmakta ozgursun" dedi. Ben anlamiyorum gercekten. O mu bana guvenmedigi icin bu haldeyiz ben mi ona guvenmiyordum en basindan beri. Neden boyle cirkin konusmalar yapiyoruz anlayamiyorum. Cok sıkıldım. Ve incinen ben oldugum halde uste cikiyor para muhabbetini ben yapiyormusum gibi. Ne yapacagimi sasirdim. Maasimdan eve katki yapmazsam gondermezsem zaten borcu var ayda bes bin e yakin kredi oduyor ne kalacak ki elinde. Ben hala onu dusunuyorum .
kaynin üzerine senin altinlarla neden ev alindiÇok haklısın
Evin enayisi sen misin
Eşimle sen çalış kaymağını ailesi yesin.
Kesinlikle eve çok bir desteğin olmasın diye öneririm madem krediyi ödüyor.
Evi gecindiriyor
Maaşı ne kadar yetecek.
Faturalar ne olacak mesela.
Vicdan azabı duyma.
Ben şuan çalışmıyorum ama benim bütün düğün takilarimla ev alindi.
Ama kaynimin üzerine.
Bwnswn mal kaciriyorlar.
Bende altın biriktiriyorum harcliklarmla.
Haberi yok.
Kendine bieiktir.
Bende kardeşimin üzerine yaparım mesela çalışınca araba vs.
Eşime kredi cikmiyormus sözde bu sene öğreniyorum ki kredi değil elden borc almışlar.kaynin üzerine senin altinlarla neden ev alindi
senin altınlarin keske vermeseydinEşime kredi cikmiyormus sözde bu sene öğreniyorum ki kredi değil elden borc almışlar.
Eşimin borcu var diye haciz gelirmis
İyi de böyle sahtekarlık yapip üç kuruş için devleti kandıran insanlar, size niye dürüst olsun ki? Üstelik devletten çalmak demek 82 milyon insandan çalmak demektir, yetimden oksuzden garibandan çalmak demektir. İnsanlar üç kuruş kar ettik sanıyor halbuki bu kul hakkı, hırsızlık. Bunu anlamak bu kadar zor muBana vermeyecek. Arabasi bir akrabasinin uzerine engelli statusunden indirimle alindi. İnanin araba umrumda degil arabasi olmayadabilirdi. Ya bana guvenmiyor ya ailesini benden degerli goruyor beni ailesi saymiyor ona kirildim
Benim altınlarmi ztn kendi adlarına kasaya koymuşlardı.senin altınlarin keske vermeseydin
Yaklaşık 20 yıl önce maddiyat üzerine yaşadığım bir olayı hatırlattın zaten ondan sonra eve tek kuruş harcamadım kendine araba ev aldımMerhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Guncelleme
Hak iddia edeceklerini sanmiyorum. Zaten araba kredi cekilip alinmis. Esim kredi borcunu oderken annesi bir donem aylik para yardimi yapmis sıkışıyor diye. İnsan evlenen ogluna ,gelinine bir bilezik takmaz mi takmadilar. Esim evlenmeden once soylemisti dugun vs icin ben ailemden bir sey beklemiyorum ben yapicam diye ama dugun yapmadik esya almadik masraf olmadi zaten.Aile o arabada hak iddia ediyor mu bu önemli? Oğlumuzun arabası olsun diye mi almışlar yoksa alalım yarısı zaten bizim diye mi düşünmüşler? Evlendiğimizde benim de eşimin de arabası vardı ve ikimizin arabasını da ailelerimiz almıştı. Sonra biz o araçları satıp üstüne para koyarak yenilerini aldık açıkcası bir kere de o arabaları biz aldık demediler. Çünkü arabaları zaten bize hediye almışlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?